Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@steinarka
díky ... ja viem . 🙂 .. ja meriam v ústach, takže meriam stále
ale tak pokiaľ nemá 10 dňovú ms tak môže aj dolu merať skôr ako na 10 DC
inak tiež si myslím, že ovu bola 25.3. tak tako si písala, akurát že podľa teplôt mohla byť aj o čosi neskôr, lebo taký výrazný teplotný vzostup má aj od 2.4. napríklad a drží sa hore
@petra212 http://www.zienky.com/
ked mne sa zda ze mam kazdy mesiac ine teploty.
nie, stale mam ten isty
Ahojte Bambulky, po 6 rokoch som znovu oprášila moje vedomosti s meranim BT (vtedy som si ju merala len 1 mesiac a hneď 1. mesiac úspešne 😅 ) , vo februari som teraz vysadila HAK a potom sme začali so snažilkovanim 🙂 Uvidime ako to dopadne, ale chcem sa spytať - tento mesiac som si začala merať BT až na 22DC lebo ma stale pobolieva podbruško - tak som chcela vedieť či nááááhodou .... Tu sú moje teploty
http://www.fertilityfriend.com/home/59bf96
Keď som si to porovnala s víťazným grafom - myslíte, že by v mojom tele mohli prebiehať rovnaké procesy a teploty ako keď som 1x otehotnela? Ďakujem za nazor. 😵 PS Prikladam aj svoj víťazný graf z 2008.
http://www.fertilityfriend.com/home/21e526
@hotelacka tak to si mala paradne stastie pred 6 rokmi 🙂 Ale obavam sa, ze taka sa tu nenajde, co ti vyvesti z troch teplot, ci si tehu 😕 Ani z celeho grafu sa to neda povedat, kym teplota aspon 2-3 dni po konci standardnej dlzky lutealnej fazy nezostane hore. Lenze ty asi nevies kolko ti LF trva co? 😒
Jasne, viem že sa to neda určit - len som chcela vedieť či si niekto odsledoval že pred 1 tehu v merani mal podobne teploty ako ked sa snažili o 2. Lebo pozreram že niektore ani nemavaju 37°C - ale to je určite indi-vindi.
@vierkac - LF veru neviem- ešte neviem poriadne, ani kedy mam dostať MS - štandardne som ju pred HAK mavala á 25 dní (niekedy aj menej ) ale po vysadení HAK som dostala prvú MS po 26 dnoch. Nikdy som nemala problemy s nabehnutim MS po vysadení HAK - tak uvidime. 😕 ako to dopadne. Som v tom s vami!!
A vy sa ako dlho snažite?
@hotelacka ahoj ja napr od ovu až do ms mávam 37,0 - 37,3 a to aj v den ms. No a zatial tehu nie som. Snažime sa už pol roka no mám už skoro 36r. A tento mesiac pred ovu teploty do 36,6. Od ovu 37,0 -37,1 a včera na 7DPO pokles 36,8 a aj dnes. 36,8 ja to nechápem.
@butterfly333 Ďakujem. Budem to musieť odsledovat, nakoľko som si to za normalnych okolnosti nemerala...ale asi poctivo začnem - minimalne aby som zistila kedy mavam ovulku. Mojta teplota včera 37,17 - dnes 37,23°C - a som 25DC. Brucho divné..ako ked prichádza MS, prsia navreté, bolia (ale to mavam vždy pred MS 🙂 takže už to len odsledovať. 😕
@hotelacka no ja zatial priznaky žiadne ako vždy nič. Dnes 8DPO.
@hotelacka aha môj graf 😕
@butterfly333 to vyzera cekom dobree- teda nevidela som tvoje predchadzajuce grafy - Držím palčeky 😀
ja som dnes 27DC klesla na 36,97°C zo včerajších 37,20°C takže už asi len čakať na MS :( včera som bola už nedočkava a urobila si testik - ale nič neukazal. Už 4 dni ma všetko bolí, prsia nenormalne bolia, brucho nafučane a chodim stale čurať - asi som niekde nachladla alebo čo.. Ale ten pokles asi nebude dobre znamenie.
@hotelacka prave že som si tu na mk pozerala vytazne grafy a boli presne take ako mám ja čiže tam maju aj tie dvoj dňove poklesy. A tie tvoje priznaky su jasne tehu tak skus test o dva dni.
@butterfly333 Aj ja som mala pri svojom víťaznom grafe pokles (vraj to mohlo byť uhniezďovanie ) a tiež som aj špinila- to som si myslela že prišla MS a nie - boli tam potom //. Takže podľa mňa by si zajtra mohla skúsiť testík (teda neviem aké dlhé cykli mávaš)
A ja - ja neviem, brucho bolí celý víkend ako keď už má prísť MS. Črevá sa prehadzujú, bolia vaječníky a kríže.. čo ti poviem..Uvidime aka bude teplota zajtra.
@hotelacka a ms máš mat kedy? Ja mám cyklus 30. Dnes som 27DC a asi 10DPO. No na 5DPO som mala to špinenie tak len pol dňa. Tak neviem no nič teraz necítim 😕 chcela som si aj dnes skusit test no doma nemám a chcem ist večer na tréning tak neviem či môžem.
@butterfly333 Ja som vo februári vysadila HAK takže ešte si to musim na 100% odsledovať či s mi to neposunulo ale vždy som mavala 25 dňové cykli. Ale kludne to môže byť teraz aj dlhšie tak preto som taká nedočkava že buď nech to príde alebo nechodí vôbec :D :D Včera sme boli v jednej predajni a mali tam aj krmiva pre psov a kvety - a skoro som sa povracala jak mi to vadilo. Ale zas si hovorim či si to len nenamyšlam, že sa prehnane sledujem teraz 🙂
Inak baby mam ešte otazku - môže mi meranie teploty ovplyvniť aj to, že sa rano zobudim a je mi zima (vykurovacia sezona už skončila a rano po prebudeni sice zakrytá ale spim len v tričku a nohy studenééé jak žaba) to ma teraz tak napadlo že či to ovplyvnuje alebo to s tym nič nema - lebo som čitala že aj ked niekto spi stale v nočnej košeli a potom si da hrubšie pyžamo aj to ovplyvni ) tak preto sa pytam ako to je.. Ďakujem
@hotelacka ahoj no ako si na tom?ja zatial čakám dnes 28DC
@butterfly333 Včera mi dorazila MS poobede - už som to videla podla teploty lebo včera klesla 36,80°C. Takže začíname odznova.
A ty si ako s teplotou? U teba to zatial vyzeralo super v grafe - hoď sem aktualny :D som zvedavaaaaa!!
@hotelacka no ja dnes 29DC 12DPO ms v piatok. No vôbec mm pri sexe dnes necitil krčok tak asi z toho nič nebude.
@butterfly333 To vyzera zatial veeelmi dobre..teda klop klop. Uvidiš - ešte 2 dni a podla toho či ti neklesne by to bolo veeelmi dobre 🙂 Ten pokles mohlo byť kludne uhniezdovanie. O tom že by mal mm citiť krčok pri sexe som ešte nepočula??? Čo to znamena?
@hotelacka no ked si tu na mk pozrieš aky má byt krčok v tehu je tu napisane že je dole a tvrdy zatvoreny. Ale si myslim že to nieje pravidlo u každej ja si ho teda nekontrolujem len sa mm pytam. A ja ho mám vždy ked som bola tehu otvoreny preto ma vždy museli zašit.
@butterfly333 Tak držim palce - uvidime čo zajtra - budem na teba myslieť - aby to vyšlo!!!!! 😵 😵 😵 😵
@hotelacka noo dakujem no neviem cítim že ms príde. 😕

@chocinela
a kde si píšeš graf? na FF?
takže asi nemeriaš od prvého dňa cyklu ... teda tieto hodnoty sú až od nejakého 10 teho dňa cyklu??