icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zuzka56
21. apr 2015

@petra212
ahaa, chapem, dakujem za vysvetlenie... no cez vikend som si pospala a merala som o 1,5 hod neskor ako cez tyzden

petra212
21. apr 2015

@zuzka56
to je už veľa a to znamená, že tá nameraná teplota sa nedá brať do úvahy

zaškrtni pri tých teplotách "discarded"
síce ostanú v grafe, ale FF ich nebude brať do úvahy

vierkac
21. apr 2015

@zuzka56 ja pijem cely cyklus tu alchemilku. Kazdy ma na to iny nazor, ale co som citala v odbornych clankoch aj v zahranici, tak proste je to podpora prirodzenych hormonov, upevnuje maternicu, posobi hojivo (cize odporucana po potrate na zregenerovanie), zastavuje krvacanie. Cize uplne v rozpore s tym, zeby sposobovala potrat. Ale kazdy sa musi riadit vlastnym rozumom a citakom 🙂 Ale to nie je liek ako hormony ci antibiotika. Ja by som mozno skusila kazdy den jednu salku a uvidis ako ti telo zareaguje.
Inak, ja kojim a v noci casto vstavam k malemu. Biele kruzky mam aj ja, ale napriek tomu nemam problem identifikovat ovu, ten vzostup teploty aj tak vidno 😉

vierkac
22. apr 2015

@vehuhu no ako? bola si u lekara?

reva6
25. apr 2015

baby prosim vas co znamena ten vzostup.... a nahli pokles??? :/

zuzka56
26. apr 2015

Ahojte,
mam detekovanu ovu na 19dc, hádam to možem brat do úvahy. Ako budem vediet kedy bude ovu budúci mesiac? Aby som vedela kedy sa mame snažiť.
[url=http://www.fertilityfriend.com/home/5a0f7c]My Ovulation Chart[/url]

korytnacka81
26. apr 2015

*** Ahojte kocky, este mam ovulacne testiky, po 0,30 € ks ***

*** Dakujem ***

petra212
27. apr 2015

@zuzka56
záleží aj od toho aké budeš mať ďalšie teploty
ovu podľa grafu kľudne mohla byť aj 21 DC

a kedy bude budúci mesiac?
to ti nikto nepovie, ovu môžeš mať každý mesiac inokedy ale aj nemusíš, niekto máva na deň presne,
ja napríklad hocikedy 14, 15, 16, 18 DC tento mesiac mi to tuším bude vychádzať na 18 DC ale už som mala aj 20 DC
záleží to od rôznych faktorov, preto je dobré robiť ovu testy tie ti cca 48 hodín dopredu "ukážu" že bude ovu
teplotný graf ti to potom následne potvrdí (ale spätne, nie dopredu ako ovu testy)

zuzka56
27. apr 2015

@petra212
super, dakujem pekne.
Ovu testy mam zacat kedy robit , od ktoreho DC ?

petra212
27. apr 2015

@zuzka56
to záleží od toho aké dlhé mávaš cykly

tu si to môžeš pozrieť čo je pre teba aktuálne,
ale tak pokiaľ nemáš nejaké mega dlhé cykly a ovu napr. až 25 DC
tak od toho 10 až 14 DC by to malo stačiť začať robiť ovu testy

bosoriak
27. apr 2015

@reva6 Ahoj, moze to znamenat ovulaciu a nasledny pokles (obcas sa to stava), pripadne len jednorazovy vystup a ovulacia este nebola. Tazko povedat, uvidis podla dalsich teplot.

zuzka56
27. apr 2015

@petra212
mne to vychadza 30 - 32 DC ako kedy... mozno by mi stacilo zacat robit od 15 dc kedze moja ovu bude neskor ako idealny 14 dc.

vierkac
27. apr 2015

@zuzka56 ja by som najprv zacala trosku skor ako pise @petra212 Ked budes mat za sebou tak 3-4 cykly, budes vidiet, aka je tam pravidelnost a potom ti uz mozno staci 1-2 testy pred ocakavanou ovu na potvrdenie.

vierkac
27. apr 2015

@reva6 no ja neviem ci niekto iny lepsie poradi, ale z tvojho grafu zatial neviem vycitat nic, ani ci bola ovu 😒

petra212
27. apr 2015

@zuzka56
súhlasím s @vierkac
je dobré keď si odsleduješ pár svojich cyklov aby si vedela ako to približne u teba chodí

ale aj tak ťa môže ovu hocikedy prekvapiť
ja som napr. minule mala pozit. ovu test už na 13 DC (a podľa teploty vtedy bola zrejme aj ovu) a bežne mávam pozitívne ovu testy až 15, 16, 17 DC ako kedy, výnimočne 14 DC (a ovu mávam deň dva po pozitívnom teste)
takže fakt je to individuálne u každej a dokonca aj každý cyklus môže byť u teba iný

zuzka56
27. apr 2015

@petra212 @vierkac
dakujem dievcata, zacnem testovat skor a uvidim ako to bude vyzerat. dakujem este raz za cenne rady 😉

verroni28
27. apr 2015

Ahojte, tak tento mesiac zase bieda ☹ asi zajtra dorazi, aj ked o dost skor, no brucho uz boli.. uz neviem co robit inak, preco to nemoze byt easy? 😉

petra212
27. apr 2015

@verroni28
no to by som aj ja rada vedela 😉 prečo to nemôže byť ľahké

🙂

verroni28
27. apr 2015

@petra212 no niektori to lahke maju..ani nevedia ako 🙂 no ja mozem asi len snivat dalej 😔

witch393
28. apr 2015

Čaute baby čo môže byt ten pokles BT na 24DC (dolná časová os)... zahniezdenie ??? dnes zasa 36,9 a za 3 dni by mala prísť tak hádam nepríde 😎 nie je to moc nízka teplota na tuhu???

petra212
28. apr 2015

@verroni28
veď toto ...
ktovie od čoho to záleží, že koľkí takí čo deti ani nechcú ich majú
a tí čo ich chcú musia robiť aj nemožné aby sa k nim dopracovali 😒

butterfly333
28. apr 2015

@petra212 baby najlepsie je vykašlat sa na to uplne a neriešit to. Ja som to nie že vzdala no už kašlem na to. Snažime sa od oktobra a nič.
@verroni28 no momentálne som po operacii nohy marodka a rehabko tak na 4-5 mesiacou tak tehu neriešim. Už ma to nebaví sa tym stále zaoberat. Bud to príde a bude alebo nie. Držím vám všetkym palce.

verroni28
29. apr 2015

@butterfly333 ahoj, vies ja som to tiez dlho neriesila, brala som to tak ze ked pride tak pride. No Ked po 8 mesiacoch nic (od Dec 2013 sa snazime), tak som zacala s ovu testami a zase verila ze to pojde. No ked uz po roku v Dec mi oznamila tretia kamoska ze je tehotna a vsetky zacali so snazenim po mne, tak som prvy krat bola naozaj ale naozaj nestastna a isla k lekarovi. Vsetky vysetrenia mame v poriadku a tak druhy mesiac meriam BT a teraz zase cakam na mrchu a som smutna pretoze dnes odchadza kolegyna na matersku 😒 tak toto vsetko je dovod mojho pozorovania. Inak uplne suhlasim ze netreba sa tak pozorovat ale niekedy to proste nejde 😝
Drzim palce nech si rychlo fit 😉

butterfly333
29. apr 2015

@verroni28 to ano chapem ta to sa niekedy jednoducho neda. No ja kym nebudem fit tak tehu neriešim radšej to odložím lebo ani chodit nemôže len o barlách. Tak držim palčeky aj tebe.

hotelacka
29. apr 2015

Baby, čo vy nato?
My Ovulation Chart
Na 13 deň som nemerala zvyčajne - o 5,30h ako vždy ale až o 7h -. tak som dala discated. Ale mala som v sobotu bolesti, a stale mi nevyznačovalo ovu- a keď som naspať odznačila túto teplotu aby bola krivka - dnes mi vyšlo že bola ovu na 12 deň. Čo vy nato? Je to blbosť? Lebo som čítala že keď je teplota meraná inokedy a zaznačím si čas tak mi dá bielu guličku. Urobila som dobre? Cyklus mavam 28 dňoví. A tiež ma zaujíma, že keď sme snažilkovali vo štvrtok, sobotu a nedeľu - a v sobotu mi dnes vyznačilo ovu - či nevadi, že sme nesnažilkovali v piatok? :O Ďakujem 😅

hotelacka
29. apr 2015
hotelacka
30. apr 2015

A dnes mi to prehodilo ovulku z 12 dňa na 14ty..prečo? 😲

oskvarka
30. apr 2015

@hotelacka koli tym vysokym teplotam.. po 2 dni

vierkac
30. apr 2015

@hotelacka co ja viem, ked ta teplota na 13dc je nejasna, tiez je pomyleny. Ale mne pride ten 14dc spravnejsie, dokonca mozno az 15dc

zuzka56
30. apr 2015

@vierkac
jeej si tehu 🙂 gratulujem