Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@lauritkatesty ;) sorry za to dobre ranko, mala som tu spravu od rana nachystanu na odkliknutie... dobru chut k obedu...;)
@petkaapalo ahoj, inak chvalim to prepracovanie, to si sama robila tabulku v Exceli ? 🙂
no takto, ta teplota tam trošku myli na 12 dc-36,6-. v den pozitívneho testu.
ja by som povedala, ze ovulka bola 13 dc. a potom si mala par este nizsich teplot36,6 a islo to postupne hore. tych 36,7 su skor take idealnejšie teploty po ovulke. vsimni si, ze tie predovulace mavas okolo 36,4.,, hoci ich tam je menej.. ale sedelo by to potom s tymi teplotami po ovulke od tych 36,6 a vyššie..
ta 36,6 je taka skor hranička u teba, ale uz ju mozme ratat k poovulačnym.
je viditelna dvojfazova krivka, cize ovulacia bola. uz si neklesla naspät na uroven pred ovulkou..
a testik bol regulerne pozitivny ano ? toho 12 dc. len pre kontrolu.
niekedy sa moze stat ze sa nevychyti uplny vrchol LH pred ovulkou. je dobre robit testik okolo 11 hodiny a k su uz obidve čiarky skoro rovake, teda testovacia dost silna, je dobre potom urobit este jeden poobede. zvykne to u niekoho ryhlo stupnut.
dakujem... ked vidim tie grafy u inych zien a ten moj...;) no teraz som testovala raz denne a ked zacala ciarka silniet, tak som testla aj doobeda aj poobede a bum, doobeda rovnake a poobede uz ta druha omnoho slabsia... tak ci tak, takto som to mala uz parkrat, snazili sme sa hned a nic z toho... a niekedy mi ani pozitivny test nevysiel, takze anovulacny cyklus... no uvidime, snad mi spravia nejake testy alebo nieco popozeraju a mozno zistim chybu niekde inde... manzel je v poriadku... a vcera som bola na genetike (v rodine mame vela onkologickych pacientov-zenske organy), tak snad budem v poriadku. este raz dakujem, teraz som bola zvedava na nazor, ci podla tohto grafu sa da vobec ovulacia brat do uvahy... pekny den
@leticia22 test je negativny. moze byt aj slabšia aj silnejšia čiarka- to nic nedokazuje. LH je v moči stale a vylučuje sa v hladinách..
vcera si nepila alkohol alebo nie si chora ?
@petkaapalo ano -anovulacny by sa takto netvaril 🙂 inak aj ja niekedy tak mam, ze na obed su čiarky rovnake a potom uz podvecer slabne a niekedy mam silny testik aj dva dni. kazdy cykklus je tak trochu original. ;-
@lauritkatesty vobec som ani nepila ani chorá nie som. Spala som normalne 7 hodin ako vždy a merala som v rovnaký čas rano.
@leticia22 no zaujimavy vyskok 🙂 keby si bola viac dpo, mohlo by to byt aj zvysenie progesteronu po uhniezdeni 🙂
aj ked vynimočne sa moze uhniezdit aj na 5 dpo.. potom by uz testik mohol aj na 8 dpo niečo ukazat..
@lauritkatesty aha a ovu som mala kedy prosím ta? Lebo 11-ho bol test pozitivny.
@leticia22 12.8, potom si uz stupla.
@leticia22 mohlo by to naznačovať aj tehotenstvo hm 🙂 ale ja sa moc v tých testoch nevyznám, ale ked ti takto stupla teplota a si po ovu. mohlo sa uhniezdiť vajíčko 🙂 mne takto ukazoval ovulačný test, ked som otehotnela... čiže bol pozitívny aj ovulačný aj tehotenský..ale takto skoro...čas ukáže
@nevestienka no uvidím ráno aká bude teplota... ale bolí ma podbrusko a prsia ako keby som mala dostať mrchu. Tak to ma vždy tak deprimuje ☹
@leticia22 mna posledný mesiac bolelo vsetko a teplota bola dole 🙂 Musíš byt trpezlivá 🙂
@ignorantka a si tehu? A bolievalo ta to bežne každý mesiac pravidelne?
@leticia22 nie nie som pretože teplota bola dole 🙂 Žiadna nádej sa nejavila 🙂
@leticia22 a práveže nebolievalo, teraz prvykrat
@ignorantka jaaj lebo ja umieram od bolesti každý mesiac ☹
@leticia22 a dnes isl hore teplota?
@nevestienka no áno išla takto...
@leticia22 to vyzera dobre... 🙂teplota ti zvykne ist takto hore po ovulacii alebo je to nieco co ta prekvapilo?
@nevestienka no posledné dva mesiace som mala takéto...asi ten júnový cyklus bol podobný. ale po tom cykle v júni som mala také silné kramy ako nikdy....
@leticia22 aha no tak to treba pockat este par dni ukaze
dakujem za srdiečko 🙂
@lauritkatesty ahojcek.zlato vedela by si mi poradit?tu je graf...ta jedna teplota vyskocila na 37 ale podla mna len preto bo som popijala vinko a sla neskor spat.doteraz som mavala ovu test na 10-11Dc pozitivny.teraz nic a ani teplotu som nemala stale takuto rovnaku trosku skakala pred ovu.myslis ze to moze byt anovulak??dakujem moc
@mausy21 ahoj mas aj predminuly raf ? 36,7 je tvoja predovulacna ?
@lauritkatesty ked tak sledujem aj ano prikladam graf min mesiac.ale zacala som uzivat inofolic asi 5 den myslis ze by to mohlo byt preto?

@lauritkatesty dobre ranko, pred niekolkymi dnami som Ta prosila o nazor na moj graf, posielam pokracovanie merania a chcela som Ta teda poprosit ho trocha "okomentovat".;) 12dc som mala pozitivny ovulacny test... pisala si, ze som mohla mat aj nizsie teploty pri ovu, moze to znamenat aj to, ze test nemusi spravne ukazat a mala som anovulacny cyklus? snazime sa rok a pol... malokedy mi ovulacny test ukaze dve ciarky, teda tu druhu silnejsiu ci rovnako silne alebo sa malokedy trafim v case testovania, lebo viackrat sa mi stalo, ako som uz pisala, ze doobeda som mala dve ciarky a uz poobede len jednu, teda druha bola uz slabsia... mozem mat ovulaciu nejak kratko a nevieme sa trafit?...;) uz neviem, co si mam o tom mysliet... cyklus mavam uz v pohode 28-35 dni... co pred rokom bolo hrozne. vopred Ti dakujem za kazdy komentar a prajem pekny den. inak gynekolog mi naposledy povedal, ze do septembra snazenie, potom centrum asistovanej reprodukcie - jupi :(