Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@rybkaa moja digitalne 🙂 na to iste miesto hned po sebe....... zaznacila som priemer 37 a na novom bolo 36,9 a cas som uz dala s tym polhodinovym rozdielom 😉
@maciatko115 ja som myslela na koľko desatinných miest meria teplomer 😀 ale už vidím, že na jedno, keď si mala 36,9. No priemer dobrý, teraz počas ms je to ešte jedno 🙂
@senta_sofia ahojky. nožky bolia ☹ . dnes som v úplnej depresii. deti majú koncoročnú oslavu, všetci sú tam a ja nemôžem. PREČO????? lebo som ťarbavica sprostá, čo nevie dvíhať nohy. lebo som čaptavica nemotorná.
tak si ležím v posteli a revem.
Inak teplota dnes stúpla, čomu nerozumiem, lebo som začala špiniť. Takže testovať inkontinenčné budem až od zajtra. hlava ma bolí ako koňa, točí sa, kríže v riti. Keby som nemala nohy v gypse, tak hádam aj z okna skočím. ale ako by som sa tam na to okno vyterigala. 🙂
@mawiya ty nerev! ty za to predsa nemôžeš, na vine je mesto, že vyzerá tak ako vyzerá a ľudia si môžu aj nohy vylámať! hanba! neboj, šak decká sa ti vrátia, urobte si cez víkend oslavu aj doma, decká sa iste potešia, nemusíš nič chystať, objednajte si pizzu a dajte si zmrzku a bude dobre, neboj 🙂
Ahojte zienky,nejdem Vas teraz vsetky docitavat,len nedavno som sa vratila,tak vam skusim opisat moj dnesny den... konecne som sa z domu vytrepala do gyn.,dorazila som o 9:00,v cakarni 3 zeny predo mnou,no ze super,sestricka vravela,ze ma osetria,kedze ide o nemocnicu s ambulanciou,kde chodim... samozrejme ta chvilka trvala do 13:45,kedy ma konecne vzali,jasne,ze ma obehli vsetky tehotne,tie maju prednost ako mi drzo oznamila primarka a samozrejme jej zname a oteckovia s plnymi taskami darov a uplatkov...a pod.,potom co som nasrata sla dnu,ze tam viac nevkrocim,sa ma ujala pre mna cudzia gyn.,ale veeelmi mila,z mojho stavu bola zhrozena,ze co to so mnou gynekologovia doteraz robili ☹ tak ma vysetrila,vzala stery,ale dala zatial len rosalgin,ze podla vysledkov blizsie urcime o co ide...kedze som s apostazovala,ze s ami to opakuje,tak mi hned vravela,ze treba vytery aj na chlamydie,ureaplazmy a mykoplazmy,ze uz davno mi to mali spravit,ze aj tie mozu za zrasty a neplodnost....ale ze nemaju skumavky,ze mam volat buduci tyzden,ze preco mi nikto nerobil folikulometriu s mojim stavom a HP,ze mam prist,ze mi spravi....aleeeee!!!!! spravila mi aj UTZ a tam hadajte co??? cysta 5cm ☹ ☹ ☹ ☹ skoro ma slahlo,nevie sa presne ci endometrioza opät tak skoro po dvoch ms,ale zlte teliesko z tohto ci minuleho cyklu zakrvacane.... ze mam prist po ms na vysetrenia,ak ms vobec dojde a uvidi sa ci nehrozi dalsia operacia ☹ na bazalnu teplotu a ovu testy vravela,ze im neveri a uz ani ja,pozrite si moje krasne tri grafy a podla dr. ovu nebola min. tento cyklus,alebo aj minuly uz.... zeny mam dost,na jedneho cloveka privela,mm nestastny...ja som zufala,tak som verila... preco sa mi toto musi diat...na co som bola operovana a rok v prechode,na co toto trapenia,ked stalo za hovno?????????? prepacte za vyraz!!!!! neviem ako dalej....
@mawiya a nemohli v nemocke alebo kde pozicat invalidny vozik?☹ ja som tak dufala, ze ta vezmu... ale neboj, urcite budu natacat o dusu a vecer si spravite premietanie, zozeres tonu cokolady, manzel uz ma urcite v zasobe pre pripad, ze by dosli kramy a bude dobre 🙂)) test si neocuravala?:
@senta_sofia vozik aj ponukli, ale schodov je tam po máriu, až na druhé by ma museli vyniesť, no proste nepredstaviteľné. čokoládu už žeriem, mužík nakúpil všetky druhy Milky - ževraj boli v akcii po 99 centov. môj malý vúl, akcia je tak po 49 centov, ale nevadí. 😀 a test som nerobila, lebo nemám a už aj tak špiním a veľmi preveľmi ma bolia kríže. aaaaaaaaaaale dala som sa na hačkovanie pre nedonosenčekov. prvá čiapočka urobená. tak sa vytešujem.
@jaja9891 jaj moja, to čo za smutné správy???? 😔 😔 😔 je mi to veľmi ľúto 😢 čo ti d.r povedala, že s tou cystou bude? počkáte na vstrebanie či podľa ďalších výsledkov sa rozhodnú, či ju dajú von? Inak aspoň dobre, že bola taká pohotová a milá, že sa čudovala ako ťa nechali v takomto stave, ku nej si preložiť kartu nevieš? Vieš, že má aspoň záujem a by ťa riešila....dúúfam, že aspo ň výsledky budú ok...ako to, že ovu nebola? či kvôli cyste? a šak aj test aký si mala riadne silný a nebola? podľa čoho tak usúdila? či preto, že sa z tých folikov urobila cysta? joj smutno mi, že sa ti dejú také zlé veci ☹
@rybkaa no po ms,ak dojde s aukaze,aka je to cysta a rozhodnu co dalej,ale hrozi zase operacia...no k nej sa neda dat karta,ona robi na oddeleni a len zastupovala nahodne,navyse ani netusim ako sa vola,proste cele zle...ja som na dne,chcela som mysliet pozitivne,ale to sa neda,z dna na den horsia a horsia sprava,uz nevladzem,uz ozaj dost 😠 no bud to bude ta krvava cysta,alebo zlte teliesko zakrvacane,takze mozno aj od minuleho cyklu,ze sa vajko neuvolnilo,toto povedala...ja sa uz v tom nevyznam :(
@mawiya jaj ty nestastnica, nebud smutna, vsak deti este nematuruju, nie? este bude koncov aj zaciatkov, este sa naoslavujes 😉
@mawiya jaaaj, to su tie nase bezbarierove skoly ☹ tak mali zbuchat nosidla jak maju zachranari, dva koliky k rajcinam, deka a princezna mawiya sa nesie, zo zaclony ti mohli aj nebesa spravit, by si si zasluzila 😀
@jaja9891 no neviem. a na co veri ta doktorka? na svoje bystre oko? baby ( @rybkaa @adamnela @mawiya @lauritka ...) myslite, ze moze nebyt ovulacia pri jednoznacnom ovulacnom grafe? lebo ja teda neviem. aj som sa snazila nieco na tu temu vypatrat, ale akosi som vsade nasla len temy, kde sa riesi, ze ci mohla byt ovu, ked teplota nestupla. ale ci moze nebyt ovu, ked teplota stupla, to sa mi nepodarilo najst...
@senta_sofia jaaaaaaj to by zasa bolo rečí, že som si prachatého araba našla a tak sa ma na nosidlách nosia. heh. týmto som si už prešla. 🙂
@jaja9891 nemysli hned na najhorsie, moze to odist kludne s menstruaciou a ak je to cysta z folikulu, tak na tom az tak hrozne nie si 😉 ja ti inak stale hovorim, ze chod kludne aj do ineho okresu, kludne aj cez tri napriklad do tej Ziliny, co tu spominala @vejula, ty potrebujes konzultovat, potrebujes pocut viacerych lekarov, lebo takto sa z toho zblaznis, proste neexistuje, aby ti zakazdym niekto povedal nieco ine, resp. aby sa len nadavalo, co nespravili lekari dobre doteraz, po vojne je kazdy general... ja viem, ze tazko hovorit o standardnych liecebnych postupoch, ale nejake pravidla platit musia. Nechcem, aby to vyznelo tvrdo, ale my ti tu po zdravotnej stranke nepomozeme, mozeme ta povzbudit jedine po tej psychickej, ale je na tebe vzchopit sa a hladat si pomoc, kym je cas. Sama si tu nie jeden krat pisala, ze si nespokojna so svojou gynekologickou, ber toto mozno ako vyzvu a signal, ze je nacase mozno zobrat stastie do vlastnych ruk...
@jaja9891 ak je to cysta zlteho telieska, to sa vytvara, ked prebehne ovulacia. kludne si ovulku mohla mat tento cyklus, len je blbe, ze to teliesko hormonalne nezvladlo...
ja mam prave s tymito cystami skusenosti, vzdy, ked som mala doteraz cystu, bola po ovu a ten cyklus dalsi mam anovulak, v priebehu prveho mesiaca sa pomaly vstrebava a kym sa zase cyklus da dokopy, tak to cele trva te dva mesiace...
vydrz to teraz, este nehadz flintu do zita, ak MS pride, uvidis, co sa bude diat. skus zatial uzivat pyridoxin (B6) vo vacsich davkach (mozes do 100mg denne)
@paskolinka sak toto sa tu vtedy riesilo, ja som s tym dosla, ze podla mna je moj graf napi..., ze urcite neoovulujem, aj ked podla teploty sa to tak tvari, potom tu @micikatka dosla s tym, ze ju lekar odpinkal s grafmi, ze to je zastarale, tak ja neviem, je pravda, ze nevidim denne 40 zenskych prirodzeni, ale moze byt, ze mozno tie grafy ozaj spolahlivo funguju len pri idealnom cykle, ked nie su ziadne hormonalne, pripadne ine problemy... ja by som napriklad privitala, keby tu bol niekto, kto napriklad chodi na folikulometriu a vie, ze ovu nebola, ze aky ma graf alebo sa pasuje s nejakou hormonalnou nerovnovahou, berie nejake lieky, co to robi s grafom...
@jaja9891 inak suhlasim s @senta_sofia , zmen doktorku, skus popatrat v okoli alebo aj dalej po niekom, komu by si verila.
@senta_sofia teraz ma ani v rit bozat nemôzu, bo to by som sa z chrbáta musela pretočiť a to som neni moc ochotná. hhhh.
@paskolinka a ešte zlatom ovešaný a ja na ksichte šatku. tak by boli všetci spokojní. 🙂
@senta_sofia no ved mna by to tiez zaujimalo. ono je zvlastne, ze su lekari (aj renomovani odbornici), ktori to uznavaju a su taki, ktori ta s grafom poslu do kelu... nechapem to, lebo vsak bud to je vedecky podlozene alebo nie 😕 ja to mam potvrdene len ze u mna to funguje (aj HP aj prehliadka u dr. aj graf sa zhodli, ze ovu bola)...
@sono2
@paskolinka
@kubisova
@afra
@senta_sofia
@ria88
zienky dakujem za povzbudive slova,ale vyssie som popisala ako som dopadla ☹
ak som na niektorú zabudla, pardooon 😉
@jaja9891 tak toto je ozaj v ritke 😒 😒 Ale fakt je najvyssi cas zmenit Tvoju dr. a najst niekoho kto chce Tvoj stav riesit a nie Ta len odbijat...A podla mna a podla teplot urcite ovulujes, ved potom by si ich nemala take pekne dvojfazove ako ich mavas...Ja fakt neviem 😒 😒 Inak ja si pamatam, ked som nemohla otehotniet prvy raz, tiez sa mi tvorili cysty, ktore potom s kramamy odisli a takto dookola..Dr. mi nasadil Duphaston a bolo po probleme, do 2 mesiacov som bola tehu...Ale to boli asi cysty ineho typu, netusim...
@mawiya Joj moja, nebud smutna, chapem ze Ta stve, ze nie si s detmi momentalne, ale neboj, oni Ti to urcite vynahradia 😉 😉 A pocuj, kedze si dnes stupla, neskusala sa testik? Hod nam grafik, ako vlastne teraz vyzeras...Este by to bolo zaujimave, keby si cez toto vsetko co si za posledne dni zazila bola tehu...
@kubisova ved to teploty su dole, ovulka by mohla prist, len ten hlien mam stale kremovy 😒 Vobec sa nemeni na bielok a uz vobec nie na natahovaci 😒 Tak neviem naozaj...
@jaja9891 moje zlatinko, teraz som dočítala. netráp sa, možno si chvalabohu narazila konečne na doktorku, ktorá sa ti bude venovať. ono naozaj je to všetko asi o lekárovi a jeho prístupe. a vieš čo? nestresuj, ešte vždy môže byť horšie. aha kukni na mňa. obe nohy zlomenie, mrcha sa rozbieha, picham si fraxiparin, a všetko je na hovno. všetko zle tento mesiac. takto som si leto ani ja nepredstavovala. ☹
ale aby si nebola smutná tak tutok ti posielam pre šťastie sovičku, čo som práve dokončila. neni super, ale bude ťa dnes v noci strašiť 🙂
@adamnela no je to na prt, ale už špiním, takže tehu nebudem. a grafik tutok taký divný. http://www.fertilityfriend.com/home/3aa4f7 😖
@senta_sofia moja ja som za posledny rok presla cez ruky presne 10 gynekologom,ktory ma vysetrovali vselijako... vsetko mozne som pocula a skusala a zazila... len nedavno som menila gynekologa,lebo som s tamtymi vselijakymi nebola spokojna,na konzultacii som bola asi u dalsich 3.... proste uz ma nebavi,ze sa kazdy vo mne rype a nic z toho... ja viem,ze zdravotne mi tu neporadite,len som popisala moj den,ako som dopadla... pytali ste sa... som vdacna za psychicku podporu,lebo ma dnes skoro kleplo...navyse sa nevie este presne aka cysta to je,nemohli vylucit ani to,ani to... uvidi sa co bude dalej...ale pochop tu beznadej,doteraz som sa snazila mysliet pozitine a aha,vzdy ma nieco prevalcuje....
@paskolinka no mna by to tiez zaujimalo,preco tomu neveri a preco by ovu nemohla byt,ved si videla moj graf...ale tiez mi napadlo,ze minuly mesiac,ten pozit. tehu test,ci neovplyvnila uz cysta... ktovie ako to je... zvlastne,takze ani otehu nemozem s cystou?ci ako?to je veda toto.... 😀
@mawiya moja zlata,dakujeeem,krasna sovicka,normalne ma potesila,super,sikovnica si... viem,ze moze byt aj horsie,to hej,ale menila by som s tebou pravdu povediac 😅 inak je to o lekarovi,to hej,ale nebavi ma,ze sa vo mne hrabu ako v nejakom mäse a aj tak nic z nich... skoda,ze tato dr. len zastupovala z oddelenia,z nemocnice na ambulancii....ale inak...co narobime,musime ist dalej a bojovat s tym,co nam zivot prinesie,no nie???toto je asi len dalsia cast nejakej skusky v zivote.... ale ked som dnes videla vsetky tie tehotne tam,od 15-40, romky a pod..... no vzalo ma to dnes,mam chut sa ozrat 😀 tehu asi nebudem ...

@adamnela no uvidime...ty si mala aj minuly cyklus neskoro ovu tak hadam pride...take zvlastne bo mas teraz nizke tie teplotky