icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zitusss
31. aug 2017

Ahojte,zatiaľ mi graf vychádza takto,viete mi z toho už teraz niekto vyčítať? S meraním som zacala 10den cyklu,od dnes chcem začať s ovu testami,kedy je najlepšie ich robiť? Ráno, na obed,večer? Viem že si niekto robí aj viac krát do dňa no momentálne to neplánujem takto preháňať 🙂

katusikkk
31. aug 2017

@sonulienka13
Na 14 DPO je uplne jedno aky je moc 😅
Ty si cela divna haha.Ale graf je krasny a stupa,tak nech len stupa.Ja som sice testovala iba raz v zivote zo zvedavosti ,ale keby som mala taky graf,tak cikam kazde 3 hodiny 😂

katusikkk
31. aug 2017

@zitusss
10 DC je uz neskoro .Hlavne ked s grafom este len zacinas.Niektore baby na 10 DC uz maju po ovulke.Je treba merat hned ako ti skonci ms aspon 3 mesiace,aby si vedela kedy cca mavas ovulku.
Podla tohto grafu este nebola.😉

zitusss
31. aug 2017

@katusikkk aano áno,viem že to trebalo už skôr merať no nestihla som,cez MS som bola na odber krvi kvôli hormonalnemu profilu a po nej som išla pre výsledky a povedal mi že všetko je ok,ovuláciu podľa všetkého mávam,no mám nepravidelný cyklus tak som začala googlit a keď som sa dostala k meranie teploty bol už 10dc 🙂 tak som si povedala že skúsim aj tak merat.
Tak myslis že ovu testy mám začať od ďalšieho cyklu radšej? Teraz už by to bolo zbytočne?

katusikkk
31. aug 2017

@zitusss
Aky dlhy mavas cyklus?cca

tonjadabik2
31. aug 2017

Caute baby tak ja stale rovnako zatial..

sonulienka13
31. aug 2017

@katusikkk sak ja viem 😂😂😂som jak čínska hračka.cela otočená nejako.uvidim co to da🙂 nechame sa prekvapiť.

myjusiatko
31. aug 2017

Tak mne dnes ovulaciu potvrdilo. 🙂

sonulienka13
31. aug 2017

@myjusiatko krasny graf 😍😍prosim ta mozes mi vysvetlit tie skratky?? Lebo ja som s angliny blbá bohuzial ☹ aj kde mam od nového cyklu zapisovať ten krčok.budem ti velice vďačná!!!! Dakujeeeem.

myjusiatko
31. aug 2017

@sonulienka13 dolezitejsi je hlien.
Watery - vodnaty (plodny)
Egg white - vajecny zltok (plodny)
Creamy - kremovy
Sticky - lepkavy
http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
Tu vysvetlivky.

Cipok - tam sledujes tri veci.
Poziciu - nizko, stredne, vysoko.
Tvrdost - tvrdy, nieco medzi, makky
A otvorenost - zavrety, nieco medzi, otvoreny.
http://www.rodina.cz/clanek3775.htm
Plodny je vysoko, makky a otvoreny.

Vsetko sa naucis poznavat praxou. Chce to naozaj kazdy den zapisovat a za par cyklov sa to naucis poznat. Hlavne podla hlienu a cipku poznas ovulaciu vopred. Teplota ti to potom uz iba potvrdi.

Ovu testy su uz iba doplnok.

nina88
31. aug 2017

Ahojte, prosím stretli ste sa niekedy s takým pádom teploty keď máte dostat až o tri dni?? 😳

sonulienka13
31. aug 2017

@myjusiatko dakujeeeem moooc!! Krasne si mi to napisala.Este raz dakujem.aj za tie články.idem študovať 😘😘😘😘😍😍😍🙏🙏

lucinocka
31. aug 2017

@nina88 stava sa 🙂 niekedy pride MS o par dni skor, niekedy meska... mne sa take vykyvy stavaju hlavne v septembri, ked je prechod z letneho na jesenne obdobie 🙂 ale nemas plnu gulicku...si merala v inom case jak zvycajne?

nina88
31. aug 2017

@lucinocka o dve hodiny Skorej. Lebo som musela ist na wc

lucinocka
31. aug 2017

@nina88 jaj tak to nemas potom pokles...pripocitaj +0,2

nina88
31. aug 2017

@lucinocka vážne? To som nevedela. Ďakujem 😘

ikonica
31. aug 2017

Mne to zaznaci ovulu asi zajtra... Dnes zas prazdny kruzok... Malo spanku 😝

lucinocka
31. aug 2017

@nina88 jj som sa to tiez nedavno pytala, mi to vypadlo z hlavy 🙂

,,Bazálna teplota sa meria každý deň v určitú hodinu (ideálne v rámci pol hodiny), pretože počas dňa a noci bazálna teplota kolíše. Najnižšia teplota je počas spánku nad ránom (3.00 až 4.00 hod v noci). Medzi 4:00 až 10.00 hod zhruba platí, že každá hodina navyše predstavuje teplotu vyššiu o 0,1 stupňa Celzia. ,,

selinaliana
31. aug 2017

@sonulienka13 vyzeta to fajn len ci ta ovulka ozaj nebola neskor . Drzim palce silno

myjusiatko
31. aug 2017

@sonulienka13 este som zabudla poslednu vec. Ovu test je tam ako OPK.

sonulienka13
31. aug 2017

@selinaliana noo ved s tohto som nestastna ☹

katusikkk
31. aug 2017

@ikonica Ja by som povedala,ze ovulka bola az vcera.😲

myjusiatko
31. aug 2017

@katusikkk suhlasim. 14dc. 🙂

ikonica
31. aug 2017

@katusikkk myslim ze mi ju zapise na 13 alebo 14 dc

ikonica
31. aug 2017

@katusikkk bcera som ju citila tak podla mna tiez vcera bola.. Pisala som ze neviem ci z hladiska snazilkovania ma zmysel este dnesok..

ikonica
31. aug 2017

Opravila som ten vcerajsi hlien na ziadny lebo neviem aky bol, kedze som den predtym pouzila kinderwunsch gel a ten ma zmiatol.. Dnes zase vajickovy..
Tak mozno este poistime...

katusikkk
31. aug 2017

@ikonica
Jasne ze ma.Mohla prebehnut aj dnes v noci 🙂
Aj podla hlienu usudzujem,ze bola vcera ,lebo najplodnejsi den je praveze prvy "suchy"den.Takze to by sedelo s ovu.
Tak sup sup pod paplon 🤰

alison11
31. aug 2017

@tonjadabik2 Ahoj,no tak to vyzerá sľubne u teba 🙂
@lucinocka Ahoj,tak už len odhadnúť tie dni je ťažké teda a ovulačné testy si nerobíš? Tak už len vyčkať deň ms či príde ale držím moc palce aby si mala // na teste a aby nedošla ms.

lucinocka
31. aug 2017

@alison11 robila som v pondelok poobede...kedze mam ovu stale utorok-stredu, v pondelok testujem...a vacsinou cakam na druhu ciarku, teraz sa ukazala hned jak sa napijal test... zato myslim, ze ovu bola niekde medzi pondelkom utorkom nanejskor 🙂 ale ta uvidime no :🙂

tonjadabik2
31. aug 2017

@alison11 Dakujem snad hej.. Uvidime dalsie.dni snad neklesne a nesklame ma.