Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@adamnela No preto som sa pytala, lebo to patri k priznakom PCO. Nieco som o tom pogooglila, ked mi to diagnostikovali a je to dost neprijemny syndrom. Pre diagnostiku by si mala mat minimalne dva z viacerych priznakov - ultrazvukovy obraz (zvacsene vajecniky, vacsie mnozstvo malych folikulov, vacsinou v podobe perloveho nahrdelnika, ale nemusi byt), z dalsich priznakov su zle hladiny niektorych hormonov, napr. byva zvyseny testosteron. No a moze byt nadvaha, zvysene ochlpenie na brade, okolo bradaviek a na pupku, zhrubnuty hlas a pod. - co ma suvis s tym zvysenym testosteronom. No a moze byt pritomna ta inzulinova rezistencia ( to je tak jednoducho povedane ai to, ze Tvoje bunky v tele maju receptory, ktore reaguju na inzulin a riadia prijem glukozy do vnutra bunky a pri tej IR maju receptory nedostatocnu citlivost na ten inzulin a tak sa narusa metabolizmus glukozy a celkovo to ovplyvnuje aj vnutorny hormonalny system. V USA na liecbu PCO pouzivaju ten metformin, ale u nas to nie je SUKL-om schvalena liecba. Ale pouziva sa a su s tym uspechy. Ale vacsinou to davaju az ked ine nezabera, lebo je to dost silny liek.
@adapn NIe listovku uz nemusis brat, tu vysad, lebo je obsiahnuta v Inofolicu. Mne tak povedal doktor a citala som to aj na poradni Lejdy.sk, tam je tema o Inofolicu, doktorka tam odpoveda na otazky. A nesmie sa pit spolu s kavou a sladkymi napojmi. To neviem, ci viete. Treba mat odstup aspon hodinku-dve
@kitulka no ja som na tom ultrazvuku nic nevidela...ja som sa v tom soku aj zabudla opytat, ze nech mi to ukaze, nech to vidim ako to vyzera...No jedine fakt co u seba badam je dlhy cyklus a mozna ta anovulacia, aj ked to nemam potvrdene, ci su to u mna anovulaky, ale nie je to ani nemozne...Ostatne nic na sebe nebadam...No najlepsie by mi asi bolo naozaj dat si spravit ten hormonalny profil, nech vieme ako to vyzera s mojimi hormonami..No ja dufam, ze to nebude z take zle a nakoniec to aj u mna dopadne ako u teba 🙂
@adamnela No to bz bolo najlepsie, brat Inofolic pravidelne rano a vecer a hlavne bez kavy 🙂. Pockat na prirodzeny nastup MS a potom zacat s hormonalnym profilom. Dohodni sa s gyndou tak, ze ked dojde MS prides na ten hormonalnz profil (mali by Ti brat krv celkovo 3x v jednom cykle, zacina sa na treti den, potom niekedy okolo ovu, zvycajne tusim 13-15 den (tu si nie som ista tym dnom) a potom tusim na 21.den. Potom to vyhodnoti a dobre je, ked pocas toho isteho cyklu Ti robi aj tu folikulometriu a vsetko si to potom porovna a vlastne urobi taky skrining Tvojho cyklu a podla toho by mal volit postup liecby. Ak napr. zisti, ze nemavas ovulku, tak Duphaston Ti je nanic, ten Ti len zaisti, ze dojde MS. Najskor by bolo treba ovulku navodit, takze tam sa dava Clostilbegyt a pocas toho by Ta mal zase sledovat folikulometriou. Tam uvidi, ci reagujes a ci spravne a povie Ti, kedy je vhodne sa snazit. Inofolic tomu ucinku Clostilu moze len napomoct. Tak asi takto by som odporucala zacat. Neviem aku mas gynekologicku, ci vobec da na nejake Tvoje "poznatky" a ci sa skor neurazi, ze "aha zase nejaka mudra, nadupana z internetu", lebo dost casto maju gynekologovia takyo pristup.
kuknite si totok, je tam toho vela, tak aspon tie najnovsie prispevky si precitajte. Vselico sa dozviete...
http://www.lejdy.sk/pre-snazilky/poradna
@adamnela
@senta_sofia
@jaja9891
@paskolinka
@zuzulienocka77 @mawiya @zarzisia @lauritka koceny rano
@kitulka pekny pribeh,ale tiez si si presla svojim....tak nech je tehu bezproblemove 🙂 no u mna to na PCO nevyzera,nikto mi to nevravel,len že mam trosku zväcseny vajecnik,ze je tam vela bodiek,no a z toho sa clovek nevysomari 🙂 chuda som nikdy nebola,pocas hormon. liecby som vela pribrala to je pravda,ochlpenie ma nejak netrapi,nevsimla som si zmenu a na tvari vobec,ms som mala vzdy pravidelnu,viac menej,no nikdy som to uplne presne na den nesledovala,no je pravda,ze obcas sa objavil dlhsi cyklus,no max. okolo 32 dnovy,to bol mozno anovulak a ostatne boli vzdy do 28,aj teraz mam 28 dnove... tak ktovie,ale tvoj lekar s tebou aspon nieco robil,na mna moji kaslu,to je na tom najhorsie.... mne ani folikulometriu nechceli spravit,ani HP,len mam ist do CAR a tym to uzavreli a my sa snazime teraz 4 mesiac a nic z toho,druhy mesiac som aj mala pozit. tehu test,ale dosla ms,terti mesiac zase cysta zo zlteho telieska vraj a teraz mm ani doma nebude... hladam noveho lekara,ale to bude asi narocne... najst takeho,ktory by aspon co to spravil :( tiez si nemozem dovolit do CAR behat kazdu chvilu,pre kazdy problem,ak momentalne na IVF nemame podmienky a este sme sa nesnazili.... len 4 cykly...
hmmm takto to vyzera,ked meriate hocijako,plus minus 15-30 min. a ked vysadite vsetko a znovu zacnete uzivat inofolic a puplaku po ms...yeees....som si rozbila graf tymi hovadinami... prvy a druhy cyklus taky krasny a tie dalsie hruuuuza
a vy ako zenusky?
pekny dnik
@kubisova zatial to moc silnejsie nevyzera, treba skusit o par dni. hlanve nech ms nedorazi a teplotu si merala rano?
@adamnela hm, zeby pco? to sa ti potom asi vyvinulo nejako v poslednej dobe, ked to doteraz nezistili? snad teda ten inofolic nakoniec pomoze... aj ked to vyzeralo presne naopak 😕 inak ja poznam dve baby, co maju pco a jedna otehotnela uplne bez problemov, ani nevedela ako a dalsia asi po roku snazenia, snad to teda az taky velky strasiak nebude 😉 hlavne nech prinutis dajako tie vajecniky, aby vajicko vypustili...
@paskolinka teplotu som nemerala praveze....ale zajtra rano zmeriam. Uvidim este o par dni
Dobré ráno kočice, tak mne sa potvrdila ovulka a dám si pauzu od merania, aby som zase nevymýšľala a neporovnávala a tak. Odmeriam sem - tam a pred MS. Len tú čiaru mám tak vysoko, to preto, že som mala vysoké pred ovu teploty, tak to ma tam rozčuluje 😠 http://www.fertilityfriend.com/home/4f3862
@kubisova skús o pár dní urobiť ďalší, nech je silnejší 😉
@senta_sofia tak ma napadlo, že si sa nám ani krásnym testíkom nepochválila, ani nás tu neoplúvaš tehu bacilmi, no si ty kamoška 😀
@adamnela zlatúšik a tebe sa to čo porobilo ☹ , dúfam, že to nebude až také zlé. Pickaj Inofolik a nakopni tie vaječníky lenivé. Veď jarná únava je už v ťahu 😉
@zarzisia vitaj medzi nami 😉
@kitulka no jejda, ty si si toho prežila a oplatilo sa, prajem bezproblémové tehu 😉
@zuzulienocka77 no pekne, ovu na 14DC, ty teraz spadas aj do tabuliek 🙂 inak mne je bez toho grafu tiez nejako lahsie na dusi, aspon nan vkuse necumim a nesnazim sa hladat na ff podobne 😉
Ahojte babenky.
Moj graf uz vam ani momentalne nebudem pridavat, kym sa nieco na nom nezmeni. Mozno motyka vystreli a mozno aj ovulka pride, ktovie. Ale inak som na tom stale rovnako.
@kitulka no dakujem Ti za presny postup 🙂 Ja to skusim zatial tak, ze pockam na tu MS ako si pisala, a budem teda uzivat Fytosoju od 1 DC do 5 DC ako som uzivala, kedze je to prirodna nahrada Clostylu a budem uzivat tea ten Inofolic 2 x denne a uvidim co to urobi dalsi cyklus. Ak to aj vtedy bude na prd, tak potom sa dohodnem s dr. na tom HP a na folikumetrii. Nechcem to az tak unahlit, ved som este len 4 mesiac po kyrete, takze je to celkom ok zatial. Ale aspon viem ako mam pokracovat dalej a co mam od dr. ziadat.
@zuzulienocka77 diky. No budem ten Inofolic s Fytosojou na zaciatku cyklu a uvidim.
@kubisova skoda, ze si dnes nemerala 😒 No zatial je testik slabucky, ale tak duch tam je urcite, tak ja myslim, ze bude silniet 😉
@paskolinka no neviem, zeby sa to mohlo takto rychlo zmenit u mna? Naposledy som bola na usg pred kyretom a to je 4 mesiace, tak vsetko je mozne. Ale tak zatial to neberiem az tak tragicky a myslim pozitivne a sexik si budeme uzivat vzdy, ked sa nam podari a necham to zatial tak...
@jaja9891 no nejako Ti to veru skace hore dole momentalne 😒 No mozno to bude zo zaciatku taketo zubate a na konci zelene 🙂 Drzim moc prsteky, nech tym dr. ukazeme, ze otehotniet vieme 🙂
@mawiya ty si nejaky zazrak prirody alebo co 😨 kazdy by so sadrou na nohe 5kg pribral a ty ich schudnes 😀
@zuzulienocka77
@adamnela ja budem tisko dufam aby silnel...zajtra budem musiet zmerat teplotku
@paskolinka no šak som vysvetlovala. lebo som nemohla šmírovať v kuchyni a chladničke. a v noci mi nikto sladké do postele nenosil. a colu vychlastali vždy decká - bo sú prázdniny. jaaaaaaaaa si pochvaľujem. 😀 😀 😀 😀 😀
@mawiya no aj tak, ja keby som mala chut na sladke a nohy v sadre, tak sa do kuchyne hoc aj doplazim 😀
@paskolinka no vieš, už mi voľakto poradil, že mám chodiť po kolenách. ale zasa ako potom vstať? ale tak ja som spokojná. 🙂
@paskolinka hej, urcite budem merat. Mna to vobec neotravuje, celkom som si na to zvykla a je to taky moj ranny ritual. Chcem vediet urcite, ake budu moje teploty a mozno nakoniec este ovulka pride...No uvidim, aj ked najradsej by som bola, keby prisla mrcha hned, ale dr. povedala, ze na mrchu to zatial vobec nevyzera...No tak uvidim...
@kubisova drzim na zajtra palceky, moc, moc, moc.....
@paskolinka tak tak, nebudem hľadať IP a IV a tak 😀 . Mňa to baví, aj sa mi páči ako sa črtá, ale bojím sa, že mi začne z toho prášiť a hlavne budem veľmi sklamaná. Už teraz rozmýšľam, či sme sa trafili, aj keď v deň ovulky bol sexík, len či už nebolo neskoro. Už sme sa trafili a nič. Nechcem zase do toho spadnúť a byť upätá na bábo ako pri prvom
@zuzulienocka77 meranie je super, mne to tiez vobec nevadilo a bavilo ma to, len som mala pocit, ze tak ako som sa sledovala, ci nemam nejake priznaky, tak graf bol dalsi faktor, ktory mi daval falosne nadeje 😒 a navyse, ked som mala podla grafu ovu stale v ten isty den +/- 1 den, tak sa obidem aj bez toho 😉
@paskolinka mne sa to ešte mení, veď prvý merací týždeň som mala ovu 20DC, potom asi 16DC a teraz 14DC, tak ak sa mi to ustáli, tak sa na to možno aj ja vyserinkám. Uvidíme 😉

@kitulka no tiez si si toho veru odzila...Ale najhlavnejsie je, ze si teraz tehu, takze super 🙂 Aj mne bolo uz 2 krat povedane od vestic, ze budem mat 3 deticky, tak sa nejako tiez tym riadim, ze niekedy snad este bude aj tretie dietatko 🙂 No nechcem nejako tlacit na pilu a stresovat sa plodenim. U nas to ani neni nejako mozne, kedze moj mm je stale v praci a trafit sa s tymi mojimi cyklami na nejaky jeden vhodny den je skoro nemozne. No co uz, skusim to teda este s tym Inofolicom chvilu a uvidim co to spravi. Ak nic, tak mozno sa da na ten Duphaston a ak aj to nie, tak to necham celkom tak a bez liekov...