Idem sa vyžalovať. Rok sa snažíme o bábo a nedarí sa nám
Baby ahojte, viem, každá sme iná, niektorá bude na mňa milá, niektorá ma úplne odpálkuje s týmto príspevkom. S manželom sme spolu 7 rokov. Z toho 1 rok som za neho vydatá. Doteraz sme bábo nejako neplánovali, neriešili. Antikoncepciu som nebrala, robili sme to s ochranou. Pointa: rok sa snažíme o malinké bábo a zatiaľ sa nám nedarí. Neviem, či len ja to tak extra prežívam alebo čo sa deje. Sex nie je o tom, že ideme na to teraz lebo mám plodné dni. Nie, nekontrolujem BT, nekontrolujem plodné dni. Len akosi som sa Vám teraz chcela vyrozprávať, že čo ak je v nás problém, vo mne alebo v mužovi. Dnes som videla veľa tehotných žien a teda bolo mi do plaču, že ja v ´tom´ ešte nie som. Ale tešila som sa, že baby tehotné sú. Zas nie som taká, že mi vadí keď vidím tehulku. Vedeli by ste mi niečo poradiť? Prosím blbé komenty si nechajte pre seba, fakt mi teraz nepomôžu.......
Spermiogram sa rieši s gynekológom alebo andrológ alebo urológ. Najlepšie je to povedať gynekológovi a on už nasmeruje.
Ahoj, mam pocit, že som si práve čítala o sebe. Tiez sme rok po svadbe a nedarí sa nam. Najhoršie su poznámky okolia, že už je načase alebo že či potrebujeme návod. Vsetci sledujú, či si dám vino, ak áno, tak počúvam, že ako to, ze ešte nie som tehotná. Ked si nedám, tak už sa všetci usmievaju. Nemám náladu každému vykladať, aká je realita. Vlastne sa ani o tom nemám s kým porozprávať. Mam pocit, že keď sa niekomu zdôverim, bude ma len ľutovať.
@baajusska ano toto je najhorsie...a ludia si ani neuvedomuju ze sa moze aj nedarit ☹ poznam to. Drzim palce nech sa Vam coskoro zadari!
Ja som na tom úplne rovnako do bodky .. tiež sa snažíme už rok v auguste minuly rok sme si prestali dávať pozor ale nejak extra plodne dni neratame …a stále nič. Dva cikly dozadu som pila alemilkovy čajik co mi kamosky poradili a teraz mi mešká 3ti deň ms. Test som si robila ale negativny možno je na testovanie ešte skoro ? Neviem ale skús ten caj veľa babám to pomohlo 🙂
@miskamicha suhlasim, ze rok je dlha doba, teda postacujuca na to, aby sa snaha o babatko posunula o "level vyssie". Ale do CAR? Na zaklade coho? Na zaciatok treba poznat svoj cyklus, vediet kedy a ci prebieha ovulacia, pripadne vysetrit spermiogram. A hlavne sa "snazit" vedome pocas plodnych dni. Co autorka uvedie v CAR? Tam sa chodi naozaj ked ani po roku vedomeho(!) snazenia sa pripadne hormonalnej liecby atd babatko neprichadza, nie len tak 🤗
Autorka, nebud zufala, ved ste snahu o babatko v zasade ani nezacali, potrebujes ako prve poznat svoj cyklus, kedy mas ovulaciu a ci vobec prebieha, testovat testami alebo idealne bazalnou teplotou, ta ti da skoro 100% obraz o tvojom cykle. Partner moze zatial ist na spermiogram, aby v pripade problemu mohol zacat liecbu aspon vitaminmi. Ak toto vsetko budete mat zistene, dajte babatku este aspon par cyklov, a ak to nepojde, objednaj sa na vysetrenie ku svojmu gynekologovi, pripadne na endokrinologiu, s tymto konkretnym problemom, dobre je aj hematologicke vysetrenie. Moze zistit problem, a riesit ho uspesne liekmi, ale aj nemusi, az vtedy je na mieste CAR, pretoze tam uz budu riesit genetiku, repr imunologou, dalsie rozsirujuce vysetrenia a podobne.
Ale hlavne, zacnite od zaciatku. Teda poznaj svoj cyklus a "trafte" sa do ovulacie 🤗 smutna este vobec nemusis byt, ako pisem, este ste ani nezacali 😇🤗❤️
@marzuz89 nesuhlasim. Ak ma pár aspon 2-3 krat do tyzdna nechraneny styk a rok sa nic neudeje, treba riesit. Zdrava spermia si na vajicko počka aj 3 dni. Pisem len z vlastnej slusenosti, mam 28 myslela som si ze mam cas, v CAR mi zistili ze mi ochvilku zacnu zlyhavat vajecniky..a trapi sa s tym.mnoho žien....mam znamu ktora všetko riesila len cakankm a.sledovanim cyklu a nic.. ja nevravim ze toto musi byt pripad autorky... ale v CAR maju ine postupy a pozeraju sa na zenu a muza z hladiska ich plodnosti... keby som.cakala tak by som sa dopracovala k tomu, ze z vlastnych vajicok dieta mat nebudem. A nie je pravda ze CAR je az posledna moznost... robia sa tam bezne vysetrenia ako.aj u bezneho gynekologa 🙂 kopa parov tam.chodi este pred svadbou aby si overili aka je ich plodnosť. A co sa tyka genetickeho vysetrenia vacsinou sa robi karyoptyp a ten je u v 99,9% u ludi v poroiadku. Pocas roka som si presla kadecim... a v CAR nas nik do nicoho netlacil.
@miskamicha ano, treba riesit. Jednoznacne. Cakanie na zazrak to nevyriesi, tomu rozumiem ❤️ len moj nazor je ten, ze treba v prvom rade poznat svoj cyklus, bud bazalka, testy, alebo idealne dva tri cykly s folikulometriou u gynekologa, plus spermiogram. Ak gyneko zisti pricinu, nasadi vhodnu liecbu. Ak nezisti, u zeny aj muza je vsetko ok a snazia sa POCAS plodnych dni niekolko cyklov, tak smer vyssia stacia, CAR.
Ja som do CAR isla s kompletnymi vysledkami z hematologie, z endokrinologie, zaverom od gynekologa - PCO a nepravidelne, dlhe a anovulacne cykly, a so spermiogramom s vybornymi hodnotami. Ale hlavne s historiou liecby, vedela som vymenovat co vsetko sme pre to babatko spravili, ale hormonalne lieky kolko cyklov som uzivala, ake vitaminy sme s manzelom brali, aj take malickosti ze uzivam kyselinu listovu a podobne.
Rozumiem.tvojmu nazoru a nehovorim, ze je nespravny, tak isto, ako ani moj nie je vyhradne spravny. Ale osobne by som nesla do CAR, ked som este nic nepodnikla, nic o svojom cykle neviem, netusim ci ovulujem a kedy, a podobne.
Aspon si autorka moze vybrat z viacerych variant riesenia, ktora jej bude najsympatickejsia 🙂
Ani my sme nič neriešili, nesnažili sa, ale žiadna náhoda/nehoda sa nekonala. Moja lekárka, ktorá ma dlho pozná, u mňa nevidela dôvod na problém s otehotnením, tak mi dala tip na doplnky pre mňa i pre manžela, pamätám si, že u mna to bol Inofolic. No a merala som si bazálnu teplotu, aby som vedela, kedy mám ovuláciu. Povedala, že ak takto do 6 mesiacov neotehotniem, tak máme prísť a začmeme to riešiť "vážnejšie". No po dvoch mesiacoch som otehotnela a hneď s dvoma. Myslím, že hlavne to meranie BT zabralo. Držím palce, neboj, vyjde to.😉❤
@marzuz89 Dakujem za krásne povzbudivé slova ❤️🌸
@vlucifuk Dakujem veľmi za radu ❤️
Áno napíš. Rada sa o tom s niekym porozprávam 🙂
Aj my rok tak podobne ako vy. Snažíme sa aj v plodné dni aj mimo nich a nič.

Ale pozor na tie testy. Mne neukazali ovu a aj tak som ohehotnela:D