Je 30 až 35 rokov neskoro na prvé dieťa?
Čo myslíte, baby? Ak majú obaja partneri prvé dieťa vo veku medzi 30 a 35 je to neskoro?
Skôr to akosi ani na jedného neprišlo, chceli sme sa zabezpečiť... a až teraz prišla táto téma.
@kiki68 no ved moja svokra tiez na turistiku vladze ale vnucata strazit uz nie 😀 Ano viem tak su niektori ludia aktivni aj dlhsie. Ale proste ten pocit ze su uz stari a nemusia tu uz dlho byt je pre mna hrozny. Ved mozno ani vnucat sa nedozijem. Ja velmi lutujem ze sme malu nemali skor.
@iwet25 moja krstná bude mať tento rok 69 v pohode každý deň postarazi sestrine deti. A kľudne jej nechám aj moju 2 rocnu... keby ju stretneš povieš jej o 10-15 rokov menej. Rovnako jej brat je o pár rokov mladší a zvláda 2 chalanov aj futbal s nimi zahrá. Moja starká v 84 rokoch mi v pohode postrazila malú na 2 h medzi kojeniami sa s ročným dieťaťom zahrala, pred 80-tkou vyšla na hrebeňovku a tiež postrazila sestrine deti keď bolo treba.
Joj zeny že vnúčat sa nedozijem keď rodime po 30-tke. Úprimne to ci sa dozijete vnúčat vám nezaručí ani to ze rodite v 20-tke.
Ja som rodila v 33 - mam 2 ročne dieťa energie mam viac ako v 20-tke a ešte jedno dieta chcem. Ten istý rok rodila aj sesternicina dcéra v 26 a rok po pôrode jej zistili rakovinu...
Poznám ženy co zomreli v 30-tke a doma nechali 10 ročne deti poznám aj take co sú v 70-80 vitálne a vladzu viac ako poniektore 40-tnicky.
V dnešnej dobe je vek číslo zalezi ako sa človek o seba stará a je to aj o stasti - choroby, rakovina a autonehody si nevyzerajú podľa roku narodenia.
Už nežijeme v dobe kde sa rodilo do 25 a v 60 zomierali zrobeni ľudia.
@alessavandervelden Este sme zabudli na to, ze aj stretnut toho chlapa hned v 22 neni automaticke 😀😂
@iwet25 tak vies tie rakuske zeny nie su zrobene ( moja svokra je teda ten typ, ze niekto iny spravi) 😀 Ta ma energie, ze na podujati skolky tam zabavala 15 deti naraz. Ona vazena pani vedkyna, titulov pred a za menom 😂 Ona mi vcera povedala, ze zvazovala dokonca Omadienst pre Hilfswerk ( babysitting) nez sme dopratali vnuca na fulltime
Vôbec nie, ja mám 37 a tiež sa snažíme o prvé moje 🙂 skôr jednoducho nebolo s kým.
@cookie29 minule bol Cupanik v TV a povedal, že priemerný vek rodičiek je 32 r a je boom žien od 38-43 ktoré rodia.Este pred pár rokmi sa na ženu po 35 tke pozeralo ako na starú a bolo treba extra vyšetrenia, ale tie už teraz robia bežne mladším ročníkom.Vsetko má plusy, mínusy mňa mama rodila v 20 tke a užila si vnúča a babkou bola v 50 také či teraz veľa ľudí bude mať dieťa na základnej skole
@luccija tak ja som mala dieta neskor, skor sa nepodarilo. Akoze ja uznavam, ze byt babkou neskoro nie je nic moc, ale zase na druhej strane byt babkou v 50ke to tiez zalezi, pretoze vela je este aktivnych, ma zaujmy, pracuje a teda na vnucata nemaju moc casu. Ako pises, vsetko ma plusy a minusy. PS prve dieta som mala v 40ke, nikto sa nepozastavil, asi aj preto ze vyzeram na minimalne o 10-15 menej...
@luccija dve deti, velky odstup, 6,5 roka rozdiel. Moja svokra dost polavila az ked mal maly asi rok a zacalo sme ju potrebovat na opateru. Inak stale robi este nejake studie, tiez pred par rokmi prevzala cenu za prinos pre klimatologiu tu v Rakusku. Pozna aj slovenskych kolegov ( bola aj za sociku na Slovensku za nimi). Ona je podla mna najvacsi prinos pre maleho v nemcine, krasne hovori a spieva, hra na gitare. Mne velmi pomohla s nemcinou
Ja som tehotna 40 nicka. Vyzeram na 30, no kondicka nulova a to som stihla...teda pred tehu som boka 🙂 kym som otehotnela, tiez som sa drzala sportom.
Moja mama 70 nicka, plava, bicyjkuje, lyzuje, na nakup jedine bicyklom. Postavou tromfne aj 50 nicky. Je byvala tekocvikarka, cize v lete suknu po kolena a pohoda.
Cize je to o zivotnom style.
Tak na hrane - podla mna. Ze najvyssi cas, biologia s odrbat neda. Hoci sa tu docitas rozne srandy, napriklad ako 45rocne pisu, ze tuzia po babatku, a kamosky ich virtualne tlapkaju po plieckach “jasne moja, len do toho chod, najlepsi vek” 🤣🤣
Jasneee.
Vôbec nie... ja síce toľko nemám, priateľ áno.. ale vôbec sa nad tým nezamýšľame v najbližšej dobe.. študujem veterinu, obaja máme prácu, chodíme hore dole, cestujeme, bavíme sa.. a som rada, že to tak je 🙂 myslím si, že keď človek má dieťa v 20tke neužije si toho veľa, čo by možno mohol a aj mal.. málokto vyštuduje vš, posunie sa kariérne hore popri dieťati.. česť výnimkam a samozrejme pre niekoho to nie je dôležité, čo tiez rešpektujem
lepsie neskoro, ako nikdy
pre zdravie dietata je ideal mladsia zena, ale da sa to dnes?
dcera studuje medicinu 6rokov,
chce atest na gynekologiu dalsich 5rokov a
dieta musi pockat...
Nie!
Nie
To závisí od udalostí v živote, ak ste ako píšeš zabezpečení, zdravotne v pohode a vyhovuje vám to teraz, tak prečo nie. Ja som otehotnela, keď som mala 27 a to už som bola nesvoja, že som sa neskoro zdohadala 🤔 Vlastné bývanie sme už dlhšie mali, aj dobrú prácu, len som to stále odkladala kvôli strachu... Beriem to tak, že je to tak, ako malo byť. Po 30tke je v dnešnej dobe asi taký priemer, ale ak chcete dieťa až teraz, názor ostatných ľudí vám môže byť ukradnutý. Keď pôjdeš po ulici s kočíkom, nebudeš mať na čele napisaný svoj vek a ani druhých ľudí to nebude zaujímať či máš pred 30tkou alebo už po🙂
Coze?vsak to je idealny vek, ci co?🙂) 32 je perfektny vek.
Prvé v 21, druhé v 33. U mňa veľký rozdiel. Prvé ani neviem ako som odchovala z plienok. Bola som akčnejšia. Druhé som na sebe cítila už v tehotenstve,že je to väčšia záťaž a to som celkom akčná žena. Rokmi som stratila trpezlivosť a mám rada svoj kľud. Neviem si predstaviť,že by som teraz v 45 mala riešiť určité veci okolo malého dieťaťa. No všetko je na každom ako sa na čo cíti. Je mi smiešne,že keď sa prenesiem spätne keď sme riešili druhé dieťa mala som pocit,že po 30 je už moc😂 na dieťa a teraz tu píšu 40 ako v tomto veku je to bežné a normálne a stretnem kamarátky čo v tomto veku sa stali matkami a vidím na nich aké sú unavené a neustále sa sťažujú, ponosuju na manželov čo sú radšej v práci, ale popri tom dokážu riešiť prečo ja nejdem do tretieho🤦. Dámy ja sa 24 rokov o niekoho starám, bojím a jedine už len vnúčatko😉. Na to mám energie až až.

@11bodka11 moji rodicia maju v mojich 38 tiez vyse 70 a je to oki. Moji svokrovci tiez. Neviem co je na Tom desive, aspon si uz mozu uzivat vnuca a realne nam robit support s babysittingom. Keby maju 58, tak su do vecera v praci a mozu si brat akurat tak sem tam dovcu. Svokrovci to iste, svokra by bola stale niekde na sluzobkach.