Je 30 až 35 rokov neskoro na prvé dieťa?
Čo myslíte, baby? Ak majú obaja partneri prvé dieťa vo veku medzi 30 a 35 je to neskoro?
Skôr to akosi ani na jedného neprišlo, chceli sme sa zabezpečiť... a až teraz prišla táto téma.
Prvé 23 ročná ..mala som plno energie menej som riešila ,ale mám pocit že mi život nejak unikol myslím tie najlepšie roky ,že to bolo skoro ...druhé 33 a teraz zase cítim ,že všetko viac riešim a nevládzem tak ....a teraz ako mám tento rok 36 veru ,že už si dieťa neviem predstaviť 🙈
@lauriik ja to iste len opačne, rodila som v 31r a väčšinou sa stretávam s tym, že ostatni skor, ale vyzorovo je to skor opacne, každý si mysli, ze ja som urcite mladsiu ako oni 😅
Nie, syna som mala keď mi bolo 32 a dcéru v 40-tke,sú zdravý a dobre im šibe obydvom🫣
Jasné že nieje neskoro..smelo do toho 🥰
Pokiaľ ich v tomto veku nemáš tak nieje neskoro. Ja ale som rozhodne za to mat deti skôr. Druhé dieťa som mala v tridsiatke a mne už to prišlo neskoro a prišla som si stará.Prve keď som mala 24 a bolo to super.
Prvé 36, druhé 42 ...tak to vyšlo, energie je už trošičku menej ale neľutujem 🥰
neries, nevypisuj a venujte sa tej "vyrobe"
nie je to neskoro, ale uz necakajte... drzim palce
Tak určite už teraz, netreba ďalej čakať 🙂
Ja som mala v 33, skôr sa nám nezadarilo, predtým som raz potratila
Čím skôr začnete, tým skôr by to mohlo prísť a ešte ani nie je isté, že to pôjde tak ľahko. Všetko záleží od mentálneho nastavenia ak telo funguje, tak je na to pripravené. Ja som mala deti 34 a 36, všetko bolo v tehotenstve aj po pôrode ok a mala som lepšiu kondíciu ako niektoré 20ky čo mi povedali aj lekári. Ale nebolo to v tomto veku lebo sme čakali ale preto, že najskôr nebolo s kým a potom to 5 rokov nešlo čo sa dnes stáva často. Držím palce a ak by ste predsa chceli nejaký dôkaz pozrite sa na Adrianu Sklenaříkovú
Tie,ktore maju prvé dieta v tomto veku ti napisu ze je to úplne v pohode...ja mam 35 a 9r a 6r dcery a vzdy si poviem ze som ich mohla mat skor. Podla gynekologa by si mala mat uz davno odrodene. Ale doba je aka je. Pre mna mat prve v tomto veku je nieco nepredstaviteľné. Lenze ty uz cas nevratis,takze tato otazka -aj keby ti vsetky baby odpisali že je to neskoro- je podla mna zbytocna. To ze ste zabezpeceni...to mi príde len ako upokojenie samej seba. Nechcem,aby to vyznelo ze je to hate,ale tento trend najprv kariera,potom dieta je dost sebecka a aj riskantna. Nemusi sa paru darit splodit dieta hned...nam sa napr nedarilo 3r a to som bola mlada.
V 35 prvé dieťa ..úžasné..precestovala, zarobila, osamostatnila sa atď ..takže som bola pripravená a zabezpečená ...a neskutočne som si to užívala v kľude...či tehotenstvo, materstvo, výchovu atď .
ja mam veru depky z tychto diskusií. Ja som mala 39 a veru este dufam, ze aspon jedno sa mi niekedy postasti :-/
pekny den dievcata..
Nikdy nie je neskoro
@44janica44 no moja starka ma 84 a nevie ani aky je den. Ani ako sa volame uz pomaly nevie.
Úplne zbytočná otázka, ved omladnut nemôžete tak co riešiš. To ak ti tu ženy napíšu ,že je neskoro tak ich mat nebudeš?
@pusinka263 prečo je sebecké mat dieťa až keď som zabezpečená? Ved to je práve rozumne mat ho vtedy keď mame kde bývať a mame financie sa oň postarať a nestresovat sa keď je žena 3 roky na rodicaku....
Sebecké je mat dieťa lebo ja chcem a je mi jedno kde budeme bývať a co jest.
Problémy s počatím majú aj 20-rocne páry to je tiež trend kolegyňa otehotnela v 35 doslova na prvy sup - ako hovorí " aj presnú hodinu budme povedať ze kedy"
@tanya65
Ja teraz čítam knihu o Miške Musilovej, slovenskej vedkyni, tá bola 25 ročná vrámci projektu NASA na simulovanej misii na Marse 🤣. Čo tomu predchádzalo by stačilo vyplniť tak tri životy. Ona deti nemá a asi ani nechce, keďže sa pripravuje na cestu na reálny Mars, ale to som chcela len poukázať na to, čo ty, že aj mladí môžu byť mega šikovní a kariéru mať
“vybavenú” v nízkom veku.
Je to asi vec názoru.. Ženy ktoré túžia byť matkami od 18 a nič iné ich v živote nenapĺňa len byť mamou a sadiť kvietky na záhrade ti asi napíšu ze to je veľmi neskoro.. A iné zeny co to berú z hľadiska, ze si chceli užiť mladosť, zarobiť, viac študovať, pocestovať po svete, "užiť si" a lákali ich aj iné ciele v živote ako len materstvo, ku ktorým patrí aj ja... tak ti napíšu ze je to ok.. Prvého syna som mala na 34 a druha dcérka sa nám narodí teraz 37..za mňa úplne super..som kľudnejšia, mam väčšiu trpezlivosť, nemám pocit, ze mi život utiekol pomedzi prsty, sme finančné zabezpečení, mam čas na deti a co sa týka energie, neviem síce porovnať aké by to bolo v 20tke ale ja teda zvládam v pohode aj tehotenstva sú klop klop bezproblémové.. Takže za mňa veľmi invidualna otázka.. Každý nech ma deti vtedy keď sa na to cíti.. Ďalší element toho celého je správny partner.. Ak ho žena nemá do 30 tak hádam si neurobí dieťa s hocikým buranom zo zoznamky len preto "ze už by sa patrilo, vzhľadom na vek".. 🤷♀️
@11bodka11 a moja v 83 stvornozkovala s mojou malou.
Niekto dostane rakovinu v 30-tke niekto vôbec.
Niekoho zrazí auto v 35 -ké niekoho vôbec
Ja mam 35 doma 2 ročne dieťa, spat chodím o polnoci celý deň fungujem s dieťaťom sama... venujem sa na 100% keď idem kocikovat - každý den nestretnem živú dušu na dedine aj keď je tam plno mamiciek do 30 rokov. Ako mi povedala poštárka " si asi jediná ktorú vidím pravidelne s malou von ostatné sedia doma a deti mobil v ruke aby mali pokoj, ...."
Sesternica 40 rokov, deti na strednej, cele dni unavená, znudena, vyhorena, bez kávy sa ani nevygula z postele doteraz sa čuduje ze ja fungujem v pohode bez jedinej kvapky kávy ( nikdy som ju nepila)
Ono je to tak individualne. Syna som porodila v 19./o mesiac som mala 20/ a dceru v 37., bohuzial neslo to ako sme si to naplanovali /IUI, IVF/. Syn ma 29, nevesta 30 a tiez to nejde tak jednoducho. A takych parov pribuda coraz viac a viac.
Statisticky je to bezne, pre mna by to bolo neskoro a pre niekoho dokonca skoro 🤷🏼♀️ naozaj je uplne jedno, co ti tu popiseme a este aj kazda zena je ina. Niektore baby uz v 20ke su ako 40 rocne a niektore 40ky by vsetky mldsie strcili do vrecka.
Ja vzdy hovorim, ze radsej neskor a byt pripraveny a mat spravneho partnera ako nasilu skor.
Ja som mala stastie, ze som stretla manzela a aj sme mali zazemie relativne skoro, cize moj plan rpdit iba do 30 vysiel a viac ako 2 deti kt mame uz neplnujeme.
V tom veku by som to uz ja nedala 🙂 Ked si predstavim, ze v 42 rokoch mat prvacika, ktory ma kopu energie a neposedi 5 minut a vseta pozornost musi ist jemu, lebo skola, kruzky...mam kolegynu, ktora mala dieta neskor a teda stale je z neho nervozna. Ale tak zalezi od povahy a priorit zeny.
v dnesnej dobe uplne normalne. Tiez som mala v tomto veku. Ale na vlastnej skusenosti si hovorim, ze som ich mala mat skor z roznych dovodov (energia, prerusena kariera, starostlivost o rodicov, vlastne zdravie - vsetko sa akosi nakopilo do toho vyssieho veku. Moja skusenost.
Ja napíšem svoj názor. Mám 32 r. 1.dieta v 23, 2. dieťa v 31 . Prvý syn má teraz 9 rokov, je tretiak na ZŠ, 2.syn má 14 mesiacov. Keď som pri staršom išla na rodičko, pripadalo mi to ako v domove dôchodcov - plešiny- oteckovia, mamičky o 10 r staršie. V 23ke som pracovala do 7 mesiaca- cestovanie 1 hodinu NR-LV a naspäť 1 hodinu LV-NR, vládala som. Pri mladšom je to horšie, aj so vstávaním a bola som vypísaná PN od začiatku tehotenstva, nie zo zdravotných dôvodov ale práca nevyhovovala pre tehotnú. Som šťastná, že mám 2 detičky aj s 8 ročným rozdielom. Starší sa skvelo zahrá s maličkým, sú parťáci;) Neodsudzujem žienky, čo sa rozhodnú mať dieťa neskôr, chcú sa zabezpečiť, alebo sa im nedarí skôr otehotnieť, alebo len proste nemajú s kým. Ja aj keď som deti mala skorej, nebyvali sme v detskej izbe, ani v nájme, máme svoj byt a svoj domov. Manžel veľa pomáha, sme ako jeden. Podľa mňa, keď máte pocit že prišiel na dieťa čas, neodkladajte to, mladší už nebudete a neskôr to môže byť horšie.
@44janica44 aku mate mudru postarku. Ktora o kazdom vsetko vie. Asi pozera ludom do okien a vidi co robia. 2 rocne dieta som uz ani ja nechodila kocikovat. To je trochu smiesne kocikovat 2 rocne dieta.

Určite to nie je neskoro, len za mňa majú viac energie mladšie baby. Cítila som to tak, keby som mohla mala by som radšej dieťa v 25 ako v 33.