Je lepšie otehotnieť pred alebo po 25 rokoch?
Je lepšie byť tehotna pred 25 či po25 rokoch?
biologicke hodiny mi nejvice a nejsilneji tikaly ve 28mi letech.. 😉
myslim ze psychicky je to velmi individualne, fyzicky je to okolo toho 25. roku zivota 😉
Ja som mala 20 🙂ale myslím,že je to trošku priskoro,no čo zadarilo sa 🙂)))
podla mna sa kazda zena inak citi na dieta ale po fyzickej stranke by mala mat zena prvy porod medzi 20-25........
to je taká otázka na ktorú ti asi nikto nepovie jednoznačnú odpoveď, každému to totiž vyhovuje inak, k tomu musíš rátať s ďalšími okolnosťami.... ja som mala prvé dieťa v 20tke a cítila som sa príliš mladá, taká nepripravená na to.... nevedela som čo to obnáša mať dieťa.... ale teraz by som už určite odporúčala ženám mať dieťa tak okolo 25tky, myslím, že to je taký ideálny vek.... ale to je len môj názor
20-25 rokov je najvhodnejsi vek a vtedy je zena aj najplodnejsia. O tom, co kedy komu vyhovuje, uz je ine hladisko. Myslim, ze Teba zaujima toto 😉
ja som si to vychutnala aj ako 19-23aj 35 rocna.idealny vek neexistuje a isla by som do toho znova 😀
kedy to sama citi,....ja som bola uz v 18tke..no vyslo to trosku neskôr..a som aj teraz..ale uz mam plan splneny 😉
myslím, že do 25 🙂 hlavne, ak id o prvé tehotenstvo a chcela by si viac detí 🙂
ja som otehotnela v 22 a nemenila by som 😉
zalezi od toho, ake mas plany do zivota. co chces v zivote dosiahnut. ci mas toho praveho partnera. ja som rodila v 26tich a vobec som sa na to necitila stara. skor som sa citila mlada, hlavne ked som cakala na prehliadku a videla som druhe mamicky. a pocula som, ze mamickam mladsim ako 24/25 mavaju problemy so zubami. a asi na tom nieco je pravdy, lebo co poznam mamicky okolo 20 rokov, tak mavali problemy so zubami.
zalezi na tom ako to citis a ake mas moznosti. my sme velmi chceli babatko. teraz mam 25 rokov a prve som mala v 19-nastich. a nelutujem. nic na svojom zivote by som nemenila, zvlast rozhodnutie mat deti. ale, cim su zivsie a starsie, tak si uvedomujeme, ze keby som zacala po 25-tke, tak by som asi nestihala a nemala by som tri deti. lebo ci clovek chce alebo nechce, tak dieta vyzaduje vela energie od rodicov. cize keby som zacala neskor, tak isto tolko dreti nemam. takze ja som velmi rada, ze sme zacali skoro. ale zalezi od teba. niektori ludia nie su "sposobili" mat deti ani v 35-tke. 😀 😀 😀 poznam kopu ludi cez tridsat, ktori o detoch ani pocut nechcu. keby mali, tak to preziju, ale nechcu. a to je hadma najpodstatnejsie. ci chces alebo nechces mat dieta. lebo tvoje podvedomie sa bude odrazat aj v pristupe ku dietatku. moj nazor je, ze je vyborne mat deti do 25.
najlepsie je byt vobec tehotna.. keby som vedela ake budu s tym " trampoty" uvazovala by som o babatku bez ohladu na vsetky tie veci ako skola, byvanie, svadba... ovela skor...
Ja som rodila v 22 🙂 teraz mam 24 a o pol roka planujeme zacinat skusat surodenca 🙂 myslim ze na toto sa ani neda odpovedat,zalezi ako sa ty na to citis ci to ty aj tvoj partner chcete ,a je tam vla rozhodujucich faktorov myslim ze zo zdravotneho hladiska je idealne mat 1 dieta do 25 ky ,ale tu ide hlavne o teba tvojho partnera a hlavne o to malicke 🙂
ja osobne mi myslim ze pred....
prve som rodila v 28 a lutujem ze tak neskoro.....
chceli sme 3 ale uz asi urcite nie :(((((
cim starsia tym vacsie rizika, sesterka ma 35 chceli tretie babo ale lekarka povedala ze uz radsej nie.....
tak neviem.....
ja som bola tehu 25 ročna ale keby som sa mala rozhodnut ešte raz tak by som chcela určite skor cc22 rokov.
tak takto sa to plánovať nedá.ja som sa v 30rokoch cítila pripravená na bábo a naraz to nešlo.a to som bola zdravá,mladá žena a proste to nešlo.a porodila som ako 40 ročná.a som nesmierne vdačná,ze mám aspon to jedno dieta.proste.....,,človek mieni,život mení,,....
No tak ja som rodila prvý krát v 20, tehotenstvo nebolo plánované a veru som sa necítila pripravená, mala som pocit že mi všetko uteká a aj život. Druhé dieta som porodila v 25 a bol to teda podstatný rozdiel oproti prvému , bola som kľudnejšia a už ma to netahalo nikam po zábavách , ku kamarátkam .....
Tretie dieta som porodila v 35 , dcéru si užívam , aj keď som teda niekedy veľmi unavená a zrejme sa ešte dám na jedno nahovorit. Pôrod po 35 mi veľa dal , nedovolí mi tak rýchlo zostarnut, musím sa hýbat či chcem alebo nechcem, lebo niekto to moje rýchle šidlo strážit musí takže má to aj toto pozitívum že som takmer každý deň minimálne dve hodiny vonku a to za každého počasia.
V slabých chvíľach si pripúštam aj negatíva, pretože v podstate rodím už 15 rokov a 15 rokov riešim detské a puberťácke problémy a občas závidím aj mamičkám čo už maju aj čas pre seba 😝.
Podľa môjho názoru tehtoenstvo okolo 25 a to prvé tehtoenstvo je ideálny vek , ale treba počítať aj s individualitou a vyzretosťou ako partnera tak aj seba.
ja mám 21. som tehotná a užívam si to, s manželom sme veeeľmi túžili po dieťatku, cítim sa byť pripravená, teším sa a užívam si to, rovnako manžel. ja mám starších súrodencov, prvá neterka sa narodila keď som mala 10 rokov, takže som sa o ňu často starala, potom sa k tomu pridali ďalšie detičky 🙂 Vôbec ma nelákajú nočné záťahy, žúrky a zábavy a pod. Asi som nikdy nebola ten tip ako niektoré rovnako staré. proste niektoré sú na to pripravené aj ako 20r. túžia sa usadiť,hlavne ak našli svojho životného partnera, starať sa o domácnosť a založiť si rodinku, tak ako ja. Som šťastná, že môžem byť tehotná, zažívať toto krásne obdobie, tešiť sa z drobčeka v brušku.
Ja som prve cakala v 18 a druhe v 21 a bolo to super. Teraz uz ako 30 rocna to horsie prezivam a znasam, ale nie kazda je taka ja si dakedy uz pripadam na tehotenstvo stara 😕 😀 Ale kazda sme ina 🙂
uprimne, ja som otehu ako 26 rocna ale poviem ti keby bolo na mne tak otehotniem v pohode aj skor, ja som chcela uz ako 22 rocna mat dieta. Necitim sa stara, to nie ale podla mna baby co maju deti pred 25 to maju lepsie...su svizne, vladzu za dietatkom a budu stale mlade aj ked dieta bude mat 18... Len my sme cakali po kym si nezarobime na byvanie a preto sme boli v zahranici...nic nam neutieklo, som stastna ze je to tak ako to je...ale ja som velmi tuzila po dietatku uz pred tym 😉 To je len moj nazor...samozrejme ine je ked sa nedari otehotniet...tam si zena nenavybera... a potom uz aj s vekom idu ozne zenske problemy... cim skor tym lepsie 😉
myslim si,ze svet smeruje skor k otazke pred alebo po 35r. 😔
ahoj, ja mam 25 rokov a snazime sa o babatko uz 2,5 roka. A musim povedat, ze uz velmi velmi po nom tuzime, sice sa nam nedari, ale pripravena na neho uz som. Neviem sice povedat ake to bude, ked sa nam podari a narodi babo. Ja som ten tip, ze chodim do mesta sa bavit, na disky, na pivko sadnut, ale toto vsetko viem obetovat pre babo, ja som sa uz navyvadzala dost, vynahradila som si to pocas skoly a teraz som uz zrelsia a pripravena.
Ale dolezitou sucastou tohto rozhodnutia je aj fakt, ze mam uzasneho manzela a viem, ze mi bude vzdy oporou a bude mi pomahat. Byvame uz sami, aj to je rozhodujuce. Proste v predoslych vztahoch som si nevedela predstavit mat dieta, ale bolo to pre nezodpovednost partnera.
Takze je jedno kedy, po zdravotnej stranke do 25ky, ale je to na tebe, ako sa citis, ci ste s partnerom pripraveni, lebo to znamena obetovat vsetko pre to malinke babo 🙂
Najvhodnejší vek je vtedy ked sa na to cítiš. 😉 S prvou som bola tehotná v 27 a s druhou v 35-ke a musím povedať, že čo sa týka tehotenstva tak som lepšie zvládala to prvé a materstvo ako také pri druhej 😉 tak si vyber 😀 😀 😀 Pre rodenie je lepšie čím skôr a pre výchovu - zase čím neskôr, tak treba nájsť ten správny kompromis. Ale v 20-tke by som na dieťa veru ešte nemala odvahu.
tak ja som tu za tehulky dochodkyne 😀 ... prvu dceru som mala ako 32-rocna, druhe dietatko budem mat v 37 rokoch... a nic nelutujem... energie mam dost, obe tehotenstva boli super, z prveho porodu som sa rychlo pozbierala... s Mirkou som od jej pol roka travila cele dni vonku... pred tym ako som stretla svojho manzela (ako 28-rocna) som si nasla pracu ktora ma bavila a v ktorej som sa nasla... a ku ktorej by som sa inak (s detmi) nedostala a nedala by sa popri starostlivosti o deti velmi robit... trosku som si pocestovala... potom sa nam sice 3 roky nedarilo (dva MA)... ale nakoniec sa zadarilo... a aj teraz snad bude vsetko v poriadku... do povodnej prace sa uz asi nevratim (resp. tazko) - ale spomienky na dbu pred svadbou a pred narodenim dcerky su krasne a nezabudnutelne... a samozrejme milujem aj svoj zivot teraz so svojim dietatom... 😉
Musíš to jednoducho cítiť,že už je čas,že si na to pripravená.No a niekedy dosť zaváži aj situácia,máme kde bývať?Mám zázemie?Je pripravený aj môj partner.Veľakrát som tu už čítala na MK,že veruže majú problém na problém lebo bývajú u rodičov,svokier...................No ale to je dosť iná téma.Dnes je ťažké mať vlastnú strechu nad hlavou.Takže zhrniem všetko do vety - cítiš to zvnútra?Túžiš po bábätku?
Ja som mala 25 a bolo to super 🙂
Je to čudná otázka. Lebo na to aby si mala deti pred či po 25 ti málokto poradí. Veď ak máš kde bývať a vedela by si sa finančne postarať o bábo a máš len 22 napr. tak prečo nie hurá dotoho. Ale ak máš po 25 a vieš že by dieťaťu niečo chýbalo tak počkaj ešte 1-2 roky a potom si založ rodinku.
Držím palce 🙂 🙂 🙂
vraj pred kvoli porodu,ale ja som rodila v 30-tke a bolo to v pohode..podla mna to zalezi len od teba

ja som bola tehotna 25rocna a je to tak akurat 🙂