icon

Je neskoro mať druhé dieťa v 36 rokoch?

19. jan 2024

Baby je podľa vás neskoro na 2 dieťa v 36 rokoch? Partner má o 11 rokov viac a 2 dospele deti z predchádzajúceho manželstva.
Ja mam 7 ročnú dcérku, ale túžim mať aj spoločné dieťa.
Myslíte si, že je už nato neskoro?

janinah
19. jan 2024

@martinmmartin kde je napísané,že vyjdeš z domu a nezrazí ta auto?aká je pravdepodobnosť, že sa dožijem dôchodku. 50 : 50? Nevieme co nás čaká,ale to neznamená,že sa budem báť vyjsť z domu,že sa budem báť žiť podľa mojich predstáv.

luccija
19. jan 2024

Tu budeš mať x pohľadov za aj proti každý má nejaké okolie, alebo radi z vl.skusenosti.Zalezi čo chcete vy dvaja.Napriklad ja by som zase nechcela chlapa staršieho o 11rokov🙂
Možno tvoj muž bude fit do 85 r nikto nemá kryštáľovú guľu.Ja si myslím, že to dieťa vás bude udržiavať v kondícii, keď musíš, tak musíš, keď porovnám rodiny kde v 50 tke majú dospelé deti príde mi, že už sú usadení, znudeni samozrejme česť výnimkám.Ty máš dobrý vek a apelovať VS imaginárneho dieťaťa veď možno ani nepôjde na VŠ, možno má tvoj partner firmu a nebude závislý na dôchodku možno možno...možno ani neotehotnies, ale určite by som to aspoň vyskúšala, aby som nebanovala

dori2
19. jan 2024

ja sim mala
druhe v 35, muz mal 43, planovali sme a zvladame lepsie jak prve 🙂 (ja sim mala vtedy 25)

harrisson
19. jan 2024

V pohode vek. Choďte do toho

h2
19. jan 2024

Ja som mala v 36 prvé, môj muž mal vtedy 43 a dve takmer dospelé deti. Švagriná mala svoje prvé v 40, jej muž mal 49, dve dávno dospelé deti a jedno vnúča. 🤷‍♀️

ivangeline
19. jan 2024

Ak ste za,tak je to ok. ;D Nei kazdy 65 rocny je nemohuci dedko. Su aj aktivni 80tnici.

martinmmartin
19. jan 2024

@janinah pravdepodobnost ze dozijes dochodku je ovela vacsia

beronsche
19. jan 2024

@martinmmartin toto, co pises je sice mozno pravda, ale vek nie je jediny faktor! Ani len nahodou!
To je viac o ludoch, ako o veku.

Autorka - co si myslia ludia na soc.sieti, na tom nezalezi. Nazor je casto formovany tym, co ti ludia zazili, koho poznaju a pod. a skusenost je neprenosna..
Zalezi len na tom, ako to citis ty a tvoj muz. A tiez na tom, ake mate financne a rodinne zazemie.

slavomira236
19. jan 2024

Ja som mala druhe ako 35 rocna partner starsi o 7rokov..a tretie ako 39 rocna..pohoda

konikkon
19. jan 2024

S druhým dieťaťom som otehotnela 35 ročná a tehotenstvo bolo bezproblémové, ale môj manžel je mladší , nemé žiadne iné deti, len naše 2 spoločne. S partnerom pred 50 s ďalšími deťmi by som už do ďalšieho dieťaťa nešla.

bambulka711
19. jan 2024

Nie je, ja mám 37, partner 54 a snažíme sa o moje prvé 🙂

nwnw
19. jan 2024

Sefa s bratom mala mamka v 36 a 38 a bol druhy, tatko tiez cca o 10r starsi. Ano teraz sa musi on starat o mamku,ale on uz ma 50+ a dospelu dceru. Ked to vtedy neriesili, tak neries. Ked sa na to citite obaja, tak smelo do toho.

lily246
19. jan 2024

Zatvárať oči pred jeho takmer dedkovským vekom nie je múdre. Janinah sa tu vždy chváli ako všetko zvládajú hoci jej muž má takmer 70, ale koľko je takých chlapov? Veď 99% chlapov v tom veku má milión zdravotných problémov, sú to unavení dôchodci, chcú len sedieť a oddychovať, majú k tomu veku primerané aj starecké názory. Je rozumné tu propagovať, že veď spravte si aj vy dieťa s deduškom? Určite bude vrtký, akčný, bude skákať v noci k bábätku a potom naháňať 5ročného na ihrisku. Tak určite. 🤦‍♀️👎

zobaka
19. jan 2024

nešla by som do toho, ale kazda sme ina, ten vek uz nepusti a najma taki starsi muzi uz sa nebudu chciet starat o male deti

evaplev
19. jan 2024

Nie nie je neskoro. Ja sama som dieťa čo mama mala 42a otec 56 keď som sa narodila. Nikdy mi nevadilo že je otec starší alebo ako niekto píše dedko. Toto vôbec nieje pravda. Mama aj otec mali každý svoje deti a chceli ešte jedno spoločné. Nič mi nikdy nechýbalo, postavili ešte dom začali stavať keď mal otec 70 rokov. Zomrel ako 96 ročný,mama ešte žije a vôbec to nie je nejaká babka ale moderná žena. Ja som mala tretie dieťa v 37 manžel mal 47 . A užívame si ho viac ako tie dve prvé. Konečne máme všetko zariadené a môžme sa venovať dieťaťu. Prvé som mala v 20 a to sme brali hypotéky a stavali dom takže na deti moc času nebolo. Teraz si to užívame a dokonca sem tam premýšľame ešte nad jedným 🫢. Ak chce aj manžel určite do toho choďte. Veľa šťastia prajem

beronsche
19. jan 2024

@lily246 s takym uvazovanim by takmer ziadna zena nemala planovat dieta.. Lebo sa vselico moze stat...
Polovica manzelstiev sa rozpada, radila by si preto mladym, aby sa urcite nebrali?

evica8370
19. jan 2024

Moj partner ma o 13 rokov viac ako ja (40), tiez dve dospele dcéry a dokonca je uz dedko... A mame 3 deti, 7r, 5r a 2r a stále vtipkuje že ešte jedno do páru 😁 keďže máme 2 dievčatá a chlapca. Všetko je o vás dvoch či sa na to citite a chcete 😊 nie kto čo na to povie.

7lenka11
19. jan 2024

Opýtaj sa partnera. Závisí od toho, ako to OBAJA cítite. Každý ti tu bude písať, že na stužkovej bude tvoj muž vyzerať ako dedko a nie otec. Ja s týmto nesúhlasím. Mam v okoli kopec ľudí, ktorí mali deti v rozmedzí 35-45 rokov. Zvládajú to lepšie ako 20tnici. Sú skúsení, majú už dosť odžite, za ničím sa neponáhľajú, sú zabezpečení, život si užívajú. Môj otec aj svokor sú pred 60tkou a nikto by im to netipoval. Obaja majú energie na rozdávanie, môj svokor cestuje, vymetá rockové koncerty, športové podujatia, letel na výlet do USA. Je v lepšej kondícii ako môj muž, ktorý má 30 rokov 😃 takže je to len na vás.. 60tnici už dávno nie sú starí dedkovia, ktorí sedia na dôchodku a napchávajú sa liekmi

andrea2667
19. jan 2024

Tretí syn sa mi narodil keď som mala 41 rokov. Nič lepšie sa mi nemohlo v živote prihodiť.

lily246
20. jan 2024

@beronsche toto nie sú dobré prirovnania.
K prvému - vždy sa niečo môže stať, ale je rozdiel do toho ísť s tým, že sa to stane s vysokou pravdepodobnosťou.
K druhému - manželstvo a rozvodovosť je oveľa komplexnejšia vec nepoužiteľná ako prirovnanie v tomto prípade. Jednak nastáva pokles rozvodovosti (a aj sobášnosti) v SR za posledné roky/desaťročia. Takže mnohí do toho naozaj nejdú lebo v tom už nevidia takú istotu ako videli ľudia manželstvo kedysi. Ale toto by bolo na dlhú debatu lebo tam je veľa rôznych premenných ktoré ovplyvňujú úspešné zotrvanie v manželstve. Otehotnenie s takmer 50 ročným chlapom je úplne iná situácia a vysoká pravdepodobnosť že on proste nebude plnohodnotný otec. K tomu ešte má každý z nich aj svoje deti, tak to ešte treba zlepiť aj spoločným?

giannkak
20. jan 2024

V pohode ja som 38 rodila druhé a na mužovi nezáleží, ak to chcete obaja tak prečo nie. A nepočúvaj názory ostatných urobte si ako to cítite.

autor
20. jan 2024

@giannkak Ďakujem za názor.. Nemali ste strach čo sa týka chorôb? Lekári strašia že ak su rodičia starší (čo môj muž už je starší) je väčšie riziko chorôb ako detská mozgová obrna alebo autizmus.

sinusoida
20. jan 2024

Vôbec nie, si mladá žena.

ailiba
20. jan 2024

Ak tuzite obaja, tak do toho chodte👍. Urcite na to nie si stara a muz, tak to je individualne. Niekto je taky rodinny typ, a niekto chce radsej klud a pokoj, venovat sa sebe. Hlavne je sa zhodnut.

vevapeto
20. jan 2024

Tak ty stíhaš do 40ky kľudne aj dve 😄 A veľa je mužov čo koli kríze stredného veku zbúchali ešte s milenkou ďalšiu rodinu ☝️Moc nad tým nefilozofuj, jediné, čo budeš ľutovať je, že ste to dieťa nemali.

viky173
20. jan 2024

Podla mna je 36 na dieta uz celkom dost, ved bude chodit este len na ZS a Ty uz budes zena v strednych rokoch a o partnerovi ani nehovorim. Ja by som teda takto neskoro dieta mat urcite nechcela, ale ide o Vase zivoty a Vase rozhodnutie, ked sa na to citite a chcete to tak, tak smelo do toho. Nazory inych Vam mozu byt ukradnute.

kristiii
20. jan 2024

Píšeš: túžim mať aj spoločné dieťa...nie túžime...v prvom rade by si sa mala riadiť tým, čo chce partner, nie tým, čo ti povieme na 🐴

giannkak
20. jan 2024

Ja som nikoho nepočúvala dokonca som bola tehotná a aj som rodila v karantene. Záleží ako sa nastavis, ak chcete dieťa obidvaja a ak pánbožko dá otehotnieš tak ver tomu že budete mať krásne a zdravé dieťa , Nepočúvaj nikoho už len tým že obidvaja ste už rodičmi, viete aký je to pocit. A ešte jedna rada keď ti doktor začne hovoriť že si musíš urobiť kopec vyšetrení kvôli tomu aby ste zistili že či je plod v poriadku radšej začni veriť že je všetko OK a nepodľahni všetkým vyšetreniam, ušetríš tým a ani sa nebudeš vystavovať zbytočnému stresu čo v značnom dôsledku môže vplývať nepriaznivo na tvoj plod.

beronsche
20. jan 2024

@viky173 tvoj prispevok ma pobavil.. ze zena v strednom veku.. ale ano, chapem, zrejme sa tak 40+ este oznacuju..

Ako zena v strednom veku ale mozem za seba povedat, ze fakt, ze mam krpate deti na ZS mi nijako neprekaza.. na druhej strane poznam dost rovesnikov, co si uz dobre ze hrobove miesta neplatia, lebo ich zivot pomaly konci... Ono hrozne vela robi zivotosprava aktivny zivot a najma nastavenie mysle.. 🙂

luciaaaaa
20. jan 2024

Mas 36 rokov, nerodis a nie si ani tehotna. Kym otehotnies, moze to pokojne trvat par mesiacov a aj rokov, cize otazku by som nestavala ako "je neskoro mat dieta ako 36 rocna", ale " je neskoro mat dieta pred 40?" A nie, nie je to neskoro. Pre tvojho chlapa ano, chlap v 50 nebude behat okolo batolata ani nebude mat trpezlivost nosit plakajuce kolikove babatko. A okrem toho, v jeho veku plodit, znamena zvysene riziko autizmu u dietata, pretoze tam paradoxne ma vacsi vplyv vek otca ako matky.