Je neskoro mať druhé dieťa v 36 rokoch?
Baby je podľa vás neskoro na 2 dieťa v 36 rokoch? Partner má o 11 rokov viac a 2 dospele deti z predchádzajúceho manželstva.
Ja mam 7 ročnú dcérku, ale túžim mať aj spoločné dieťa.
Myslíte si, že je už nato neskoro?
Tak ak sa absolútne nechránite, nechápem, načo sa pýtaš. Však to už aj tak nechávate na prírodu. Ale za mňa osobne je to neskoro.. čo sa týka tvojho partnera (a prečo vlastne nie manžela?).
Dieťa bude v puberte a koľko rokov budú mať rodičia...atď...
Tu podla mna vobec nemal byt nadpis ci je neskori vek 36, ale 47 rokov
Kazdopadne ved ste rozhodnuty, nepytaj sa
@lily246 ale ten chlap nebude mat 70 rokov, ked bude mat jeho dieta 5. A 50rocny vie normalne ponahanat dieta ako 30rocny. Ano, ja tiez poznam vela penzistov, ktor, v tomto veku nezvladaju- vsetko su to ludia, ktori mali deti maximalne 25-30rocny. Ti, ktori mali aj v pokrocilom veku deti, maju tych problemov o dost menej- uz len cisto z praktickeho hladiska viac dbaju na seba a svoju zivotospravu....
@vevesh 50ročný vie naháňať ako 30ročný 😀 jasné a potom si bude musieť na 2 hodiny podriemať 🤣 lenže pri 2ročnom dieťati bude musieť fungovať pekne krásne až kým krpec neodkvacne večer do postele a aspoň občas by sa patrilo vystriedať nevyspatú manželku, zarábať, podieľať sa na domácich prácach atď 😉 ja neverím že sa tu doťahujeme o úplne samozrejmej veci, že HALÓ, ĽUDIA STARNÚ A JE TO NORMÁLNE, strácajú sily, energiu, chuť behať akčne deň aj noc najprv okolo maličkých novorodencov, batoliat, potom aktívne so škôlkarom, potom mať energiu na školáka a pubertiaka, lebo dieťa je záväzok na min.17 rokov, kedy ho človek musí dosť aktívne vychovávať a sprevádzať životom. Ten chlap ak aj hneď splodia dieťa, otcom sa stane v 48, prváčika ako 55 ročný dedo, pôjde do dôchodku a bude mať tínedžera 🙆♀️ existuje len malé percento ľudí, čo sú v tom veku zdravotne ok a plní síl, netrepte tu že to nie je pravda.
@vevesh a kolko bude ten 50 rocny nahanat dieta? Hodinu 2x tyzdenne? Hadam sa tu nebudeme dotahovat o energii a trpezlivosti 40 a 50 rocneho otca. Som obklopena chlapmi pred 50, co maju skolkarov a malych skolakov a maju vsetko, len nie trpezlivost. To, ze teraz tu vladne trend rozvadzat sa a na stare kolena si robit deti s omnoho mladsimi zenami a dokazovat si rolu alfa samca, neznamena, ze je to normalne. 50 rocny moze byt fyzicky fit, ale urcite nebude mat trpezlivost na placuceho novorodenca ani na prvacika. To, ze jeden zo sto sa taky najde, je vynimka, nie pravidlo. O 3 roky tu bude pisat, ze ma nespaveho novorodenca, nevladze stat na nohach a chlap schvalne chodieva z domu prec, aby jej nemusel pomahat. Ach, kolko je tu takych diskusii.
@luciaaaaa
@lily246 dievcata, ake ste stare (respektive mlade)? Ja mam pomaly 41, muz 48 a mame novorodenca a teda neodkvecavame do postele, normalne zvladame a pracujeme na tom, aby sme zvladali. A dovolim si povedat, ze to zvladam lepsie ako ked som bola mladsia. Na rodicovskych (u druhaka) patrime k priemeru resp. k tym mladsim rodicom a teda ani jeden/jedna z tych starsich rodicov tam nechodi o bakulke. Jednoducho, ked mate dieta/deti v takomto veku, tak sa starate aj o to, aby ste stihali. Ja vam davam za pravdu, ze 50tnik chce mat svoj klud- taky, co si odrodil v 20tke a 30 rokov+ dieta nevidel, ale urcite nie rodicia malych deti. Doba sa zmenila, uz sa nerodi do 20tky ako za sociku ci v 90tych rokoch. Dnes je priemer rodiciek vysoko nad 30tkou takmer vsade- vsak len vase deti budu drat do 20tky stredoskolske lavice pri slovenskom systeme, ak sa nic nezreformuje, tak ako maju rodit take mlade zeny v dnesnej dobe ( a nie som zastanca rodenia deti bezhlavo, len aby sa stihol vek...)
@vevesh 48 ročný chlap nepatrí na rodičovskom u druháka k priemeru a už vôbec nie k mladším. Stačí si pozrieť štatistiky pôrodnosti v SR a celej EÚ všakže. 😉 Teraz rodia 30 ročné prvorodičky, pred 8 rokmi rodili ešte mladšie prvorodičky.
Podľa mňa je ok, ak tvoj muž mal toho staršieho v 40tke, fajn. Ale mať novorodenca pred 50 je už iná pesnička a len čas ukáže, ako to zvládnete, kvôli tomu dieťaťu držím palce aby to dopadlo dobre.
A práve preto že mi vždy záleží na dobre detí a kašlem na nerozvážne túžby dospelých, nebudem tu podporovať názor, že chlapi v tom veku bežne dokážu byť plnohodnotnými otcami. Je tu x tém o vekových rozdieloch medzi mužmi a ženami, ako sa tí chlapi už nechcú podieľať na rodičovstve a vlastne celkovo nestačia tej mladej aktívnej žene.
@lily246 no u nas je priemerny vek zien a muzov 32 a u chlapov 35 rokov, takze ano, patrime u druhaka k priemeru. A naozaj patrime k tym mladsim- asi mame blbe zoskupenie v triedach- ale to nic nemeni na veci, ze to je nieco nenormalne a ze ludia stihaju. A s tym dobrom u deti🙄🙄🙄🙄🙄kazdy rodic mysli na dobro svojich deti, ale to, ze si mala dieta v 20tke ti nezaruci, ze sa dozijes jeho dospelosti- a ani pravdepodobnost na to neexistuje a ani nikdy neexistovala...🤨🤨
@vevesh je ťažké s tebou písať keď ti v príspevkoch zlyháva základná matematika a štatistika. U mužov teda 35+7= 42, nie 48, čiže nie ste priemer a už vôbec nie z mladších.
Ja som nemala dieťa v 20tke, odkiaľ to vôbec máš? 🙄 To je opačný extrém, ktorý so sebou nesie úplne iné riziká ako ten váš. A áno, 48 ročný otec bábätka je extrémna hodnota v pôrodnej štatistike, vôbec nič bežné, už sa prestaňme doťahovať aspoň o tom, čo je fakt.
Nesúhlasím ani s tým, že každý rodič myslí na dobro svojich detí, bohužiaľ.
Nesúhlasím ani s tým, že neexistuje pravdepodobnosť, že mladý rodič sa skôr môže dožiť dospelosti ako starý.🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Samozrejme, že existuje a je vypočítateľná. A nie je to preboha len o "dožití sa dospelosti". Je to o tom byť plnohodnotným rodičom.
U zeny nie u chlapa nie je najmladsi ale za mna ano. Ale povedat si rozumne ze ok dame tomu rok max dva a uvidime.
Ak obaja suhlasite preco nie. Vsetciu tu lamentuju ze ci bude 50 rocny otecko behat za dietatom, skoda ze z mojho okolia asi 80% oteckov vo veku 25-35 nebahaju tiez. Co mam zname tak patria tiez k tym zenam co sa stazuju ze muz nic neurobi, nepomoze atd…a energia pri tom je.
Takze nie je nic cierne ani biele. To ze ma niekto menej rokov a vela energie z neho nerobi dobreho otca, navyse, kde v dnesnej dobe je viac slobodnych rodicov ako sudrznych rodin.
A ked sa nepodari tak nevadi, obaja ste rodicmi a mozte si uzivat uz len krasy zivot s detmi, ktore su stale vase aj ked nie pokrvne.
@lily246 my máme taky par ako susedov. Ona ma tesne po 30tke, prvé manzelstvo nevyslo, s dalsim partnerom (40tnik) ma malé dieťa a teraz je aktuálne so svojim byvalym sefom,ktory ma skôr ku 60tke ako k 50tke a vieš co - maju spolu polrocneho syna. No funguje to tak, že byvaju aj s tým prvym synom spolu, ona nemusí zarabat a stara sa o seba, deti a psy a jeho, sem-tam posle syna na víkend byvalemu. Prvé mesiace po porode byval u nich jej otec,ktory si vyborne rozumel s jej muzom (ved rovnaky vek) a kocikoval im. On donesie domov nemale prachy, keďže je sef, ona sa rada postara a keď ich človek vidí spolu, vyzerajú obaja spokojne. Maju styl,aký maju, on sa nemusí nahanat za deťmi na bycikli, staci,že zarobi.ona nemusí pracovať, staci že sa o neho postara. Na mňa by to nebolo, ale oni sú s tým ok. Dokonca mi vravela,aké to bude o pár rokov super,že budú vsetci spolu doma a zit budú z jeho penazi,keď už bude na dochodku. Spolocny čas,peniaze, laska- co viac si môže priat.A mojmu muzovi sa chvalila, že ma doma v obyvacke Pole dance tyc... som rada,že nie sme priami susedia, že by nas delila len jedna stena 😀
@elzena2 mňa zaujalo ako vie, že budú o pár rokov "žiť všetci z jeho peňazí" ... to len taký postreh. Nech si každý žije, tak aby bol spokojný.
@martinmmartin úplná hovadina... Ty opisuješ 65 ročného človeka ako neschopného na sklonku života. Už len truhlu kúpiť a dovi

@kristiii partner je natom tak ze ak sa zadari určite nebude proti a spoločne dieťa vychovame. Máme krásny vzťah a keby sa dieťa pritrafilo určite by sme sa ho nevzdali. Absolútne sa neakym spôsobom nechranime takže obaja vieme a berieme na vedomie,že tehotenstvo môže byť reálne.