icon

Je neskoro mať prvé dieťa v 29. rokoch?

3. mar 2022

Ahojte, myslite ze je to neskoro? alebo tak akurát...aky mate nazor?
stretla som sa s rôznymi názormi, ale vela ludi mi uz povedalo ze to je neskoro...

13riska13
3. mar 2022

Nam sa mala podarila ked som mala 28 a narodila sa ked som mala 29

siska53
3. mar 2022

Za mna tak akurat. Ja som mala.prve v 35r.

kittykat22
3. mar 2022

v Prahe je vekovy priemer prvorodiciek 34 rokov 😅

dada13288
3. mar 2022

No ja som s manzelom od svojich 16 rokoch. Od 19 mi svokor prelieval poharik s alkohol akoze na krstiny, pytal sa ma kedy budeme mat babo. Ja na strednej este a mala som plane vysku. Od svokra sa nahuckala aj svokra a cela ich rodina a uz mi aj kocik sli vyberat. Mala som vtedy 22 rokov a krasne som si uzivala vtedy este priatela, slobodu a vysku. Manzel sa vtedy pohadal aj s rodicmi, ze naj daju stym konecne pokoj. Proste mentalita niketorych ludi je otrasna. Byvat sme spolu zacali ked som mala 25 o 2 roky na to sme mali svadbu.
Nasledne az moj 70 rocny otec podoktol, ze aspon jedno vnuca chce :D a to som nevedela, ze som uz aj tehotna. Rodila som ako 28 rocna a druhe porodim teraz v juni ako 30 rocna. A zase boli z manzelovej rodiny reci, ze velmi skoro mam to druhe dieta ..

diamond007
3. mar 2022

@sirka9 to mi je jasné, lekár mi ukazoval aj grafy 😉 to som nenapísala ako si to napísala ty.

nely1704
3. mar 2022

Nie je to neskoro ani skoro a vieš prečo ?
LEBO TAK TO MALO BYŤ.
Vždy je všetko ako má byť a nakoniec je všetko inak aj keď si plánujeme alebo predstavujeme.

mimi3008
3. mar 2022

@zuzanockamt vela zien z mojho okolia tak zmysla, uzit si, pocestovat, vybudovat karieru, potom este kusok pozit si len tak vez zavazkov a potom si uz povie ze OK, dajme tomu v 32, 33, teraz dieta, lebo sak o ten zhruba rok este nebudem stara. Prejde rok, dva, tri a nic, neda sa, ovarialna rezerva klesa a trapia sa, ze nie a nie otehotniet a uz si tie svoje kariery, auta, krasne pribytky nevedia vychutnat

wlf
3. mar 2022

Ja si nemyslím, že ženy presne chápu, čo v skutočnosti znamená "najvyšší čas".
Nejde ani tak o vek ale o to, kedy žena dosiahne bodu, že je na dieťa PSYCHICKY pripravená. Ja mam zachviľu 33 a ešte sa na dieťa necítim a je mi jedno, keď si ho aj v 40tke spravím. Nebude sa dariť? No a čo. Na to sú CAR.

autor
3. mar 2022

@nely1704 ano to je inak pravda 🙂

nenne9
3. mar 2022

Neskoro v 29? Coze? Vobec

luuubik
3. mar 2022

Co je to za blbost? A ked sa vsetci teraz zhodnu a uznaju, ze to je stopercentne neskoro tak co - das to dieta na adopciu, ci ho supnes do hniezda zachrany, lebo "29 je uz neskoro"? Ja sa nestacim cudovat, co ludia riesia. Keby si aj v 50 mala dieta budes sa onho starat najlepsie ako vies a co ti fyzicke aj psychicke sily budu stacit. Proste budes mama a das to toho vsetko - je jedno ci v 18 alebo v 48 rokoch - koniec koncov, kazdy clovek je po roznych strankach individualita a niektory v 40 rokoch je viac pri sile a zmysloch ako iny v 20. Co sa tym zmeni pre teba, ked ti povieme, ze je to skoro ci neskoro? Len tak si robis prieskum verejnej mienky?

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
petamich
3. mar 2022

pre kazdeho je tak akurat nieco ine - ked ti teraz vsetky napisu, ze neskoro alebo skoro tak co? 🙂

inana11
3. mar 2022

Ja som otehotnela 28 a porodila 29 … to bola brnkacka,celé tehu fajn,tesila som sa z maleho uzlíka a mala hrrrbu casu a všetko som si vychutnala,nepamätám di že by som bývala unavená alebo tak. Druhe tehotenstvo nevyslo a tretie vyslo tak že som rodila ako 33 ročná ,mam teraz 9 mesačne a cítim sa každý den ako v ringu,vselico má boli,vecer padám na hubu,telesne sa cítim pod psa😃🤷‍♀️ALE!!! Nemenila by som ani jednu prebdenu noc či chvile únavy a vsetkeho čo k tomu patri😃🤷‍♀️Takze skoro neskoro,budeš mamou v 29🤷‍♀️A už ako budeš zvládať uvidis😃

nevenka
3. mar 2022

Prve dieta v 30, druhe 32 a tretie v 37. Ked bol miminko, ako sipkova ruzenka spal, ma 14 mesiacov, idu mu zuby a katastrofa, budem mat za chvilu 39. Ale nevidim rozdiel v stavani pred 8 a 6 rokmi a teraz. Len ja mam este jednu dg., ktora to komplikuje. Inak to dam lavou zadnou, neskutocne ma ten drobcek naplna. Takze kebyze mi to zdravie dovoli, tak este jedno dam. Porodila som kazde dieta pomerne rychlo a lahko, posledne 45 minut cely porod 😅
Sesternica nemala stastie na chlapov, az pred 40-kou nasla konecne normalneho, tak mala v 40-ke dieta. Radsej tak, ako vobec. Sestra ma 36 a pred 2 rokmi potratila, ma velke probleny s myomom, mala pred rokmi aj uraz na krcnu chrbticu a hrozi jej ochrnutie, mozno operacia pomoze. Az potom sa budu snazit opat. Skor mala s kym mat? Chodila s jednym debilkom, si dovolim tvrdit, bol a aj ostal takym deckom. Kym si cosi s muzom nasetrili, mohli kupit domcek, aby nebyvali po podnajmoch v kuse alebo u nasich v 1 izbe, tak to tiez trvalo.
Ja som tiez s muzom od 19-tich, robili sme obaja VS, potom nieco zarobit, kupit byt a tak.
Kazdy ma iny zivotny pribeh, ine podmienky, to sa neda tak zovseobecnit. Kazdy zivot je jedinecny.

zuzanockamt
3. mar 2022

@mimi3008 Sú asi aj také prípady.

katica06
3. mar 2022

Vôbec nie je neskoro. Ja som rodila v 28 a 29,5r. Všetko šlo ako po masle. Švagriná sa na baby projekt dala po štyridsiatke , žijú v zahraničí. Minuli všetky úspory a nič. Na to kŕčovité snaženie doplatili manželstvom🙁.

1mata
3. mar 2022

Nikdy nie je neskoro.

matapo
4. mar 2022

...urcite to nie je neskoro, ja som mala tiez prve v tridsiatke, kludne by som to este o nejaky rok posunula dalej, ale muz velmi uz chcel. No a ked som rodila tretie (mimo SK ) tak napriek mojej 40ke som sa ani trochu necitila staro 🙂 Okolo mna len podobne stare alebo este starsie buduce mamicky 🙂 je super ked pred materskou mas uz vzdelanie, si zapracovana, financne samostatna, vyriesite byvanie, spoznate svet, uzijete si seba.

adrbat
4. mar 2022

Ja mám 29 a konečne sa nám podarilo 🙂 . Do 27 som sa ešte necítila mať dieťa. Ale keď som dozrela, prišlo to na mňa samé 🙂 . Ale zas druhé chcem max do 32 inak už vôbec.

simona1994
5. mar 2022

Ja mam 27 rokov a o bábätko sa snažíme už dlhšie, ale žiaľ prirodzenou cestou to nepôjde.. No mam kamarátku, ktorá rodila dobre po 30ke tento rok a druhu, čo bude mať 29 keď porodí.. Tiež som vždy chcela byť mladá mama, ale život to zariadil takto a budem šťastná, keď sa nám podarí aspoň jedno aj keď by som mala rodiť ako 35rocna 😁

mariaveronikag
5. mar 2022

@simona1994 držím palce 🙏

simona1994
5. mar 2022

@mariaveronikag ďakujem ❤️

autor
7. mar 2022

@simona1994 to je mi luto :( drzim aj ja palce 🙏

lienka_9
7. mar 2022

Ahoj ja budem mať v máji 29 a v októbri snáď svoje vytúžené bábätko. Poviem ti narovinu že sa cítim staro, chcela som mať jedno dieťa do 25 ale nevydalo lebo stále nejaké okolností (VŠ, bývanie, svadba) v 26 sme išli do toho naplno, nedarilo sa a keďže som chcela dieťa mať aspoň do 30 rozhodli sme sa pre ivf a dobre sme spravili ☺️

janka1011
7. mar 2022

@cyberk lepšie porodiť s holou riťou ako vo vyšsom veku- síce zabezpečená, ale neporodiť vôbec.

gondyo
7. mar 2022

Podľa mňa úplne ideálny vek😄

simona1994
7. mar 2022

Ďakujem 🍀 čaká nás dlhá cesta za batôžtekom šťastia

alison11
14. mar 2022

Ahoj nie je neskoro mať dieťa v 29rokoch ja to beriem tka,že dieťa príde keď má prísť niektoré chcú skôr ako som chcela ajja a snažili sme sa takmer 4roky kým sa nám prvý podaril a porodila som v 24roch rokoch a druhé sme chceli čím skôr ale o 3som prišla v 5-6tt na začiatku kým sa na 4x podarilo druhého syna donosiť a porodiť v 27rokoch a pred 4rokmi som prišla o ďalšie v 10tt a vlani v 6tt teraz si chceme dať šancu ak sa zadarí do sep. budeme radi ak nie tak nič. o mesiac budem mať 35rokov,môj sen je mať 3detičky a vtejto dobe sa rodia detičky aj nad 40rokov a sú ľúbené tak sa vekom netráp tehotenstvom ženy mladnú 🙂

alison11
14. mar 2022

A gratulujem Vám k tehotnstvu nech všetko dobre dopadne 🙂