Je podľa vás v poriadku, keď túži po bábätku skoro 18 ročné dievča?
Áno myslela som 18 pomýlila som sa
Nie,nie je.
Hmm prečo nie?
Samozrejme, že áno. Ale treba si uvedomiť, že na to treba mať určité podmienky.
@lenkaaa63838 ty sama musis vediet aky mas zivot, ci mas podmienky na dieta.
Plus je rozdiel ak uz si tehotna, tak nejak sa popasovat a je rozdiel ak to plánuješ.
@lenkaaa63838 ahoj... máš nato vhodné podmienky? Finančné zabezpečenie, psychicky v pohode, máš kde bývať prípadne nejakú oporu?
Ja mam 21 občas nutkanie že by som brala ( ale ešte chodim na vš) keby mame vlastne bývanie a dostatok financií tak by som išla dotoho. Ale v 18 som o tom ani neuvažovala ..
@lenkaaa63838 18 rocne dievca je studentkou strednej skoly. Nech tuzi a pracuje na jej ukonceni, dalsom vzdelavani, zaradeni sa do pracovneho procesu, zabezpecenim si byvania a samostatneho zivota a potom moze
realizovat tuzby po dietati. Dovtedy nech je tuzba po dietati len tuzbou.
Je to každého osobné rozhodnutie ,ktoré by malo byť prehodnotené z každej strany a nie hurá mám dieťa a neviem ,ako ďalej.
Túžiť po dieťati je jedna vec a je úplne normálna aj v 18. Ja som napríklad v 17 pri prvom vážnom vzťahu pochopila, že túžim po rodine, deťoch, to je to, čo ma láka, za čím smerujem, nie párty a divočina ako väčšina mojich rovesníkov. Ale druhá a extra dôležitá vec je vedieť, kedy si to dieťa môžem dovoliť mať. Kedy mám vhodného partnera (tj rovnako vidiaceho budúcnosť a zdravý vzťah) a tiež zázemie- bývanie a stabilnú finančnú situáciu. Ale samotná túžba je úplne normálna aj v 18, len treba k nej aj rozum a racionálne zhodnotenie situácie 🙂
Je. Ak ma skoncenu skolu, partnera ktory sa o nu opstara, tak smelo do toho. Kedysi rodili 16-17 rocne /napr moja teta, moja mama v 19/, zazivali a zazivaju take zeny este aj pravnucata a prapravnucata...Bohuzial tie co prve dieta rodia v 40tke tak budu radi ked sa doziju maturity ci promocii nieto este vnucat...
@lenkaaa63838 v poriadku to je. Otázne je, či máš na to partnera, a podmienky a financie také, že by si to zvládla aj bez partnera a bez toho, aby si svojou splnenou túžbou zamestnala polovicu príbuzenstva. Lebo ako sa hovorí - keď chceš opičku, tak treba mať aj na banány.
@lenkaaa63838 ozyvajuce sa hormony su jedna vec, zodpovednost druha vec. Ak mas partnera, zazemie, pracu, tak ok. Mozes ist na to.
Prečo by to nemalo byť normálne. 🙂 Mám známe ktoré po deťoch túžili od 16tich.Po SŠ nastúpili do práce a deti mali rok/dva po škole.Aj to niekedy mali deti neskôr pretože sa im nedarilo hneď po škole počať.Niektoré tú túžbu potláčajú kvôli mužom a chceli by dieťa aj počas štúdia na VŠ.A to už majú aj vek aj zázemie.
Z biologického hľadiska je to úplne normálne.Z ekonomického nie kedže v 18 človek nemá dokončené vzdelanie, prácu, zázemie.
@sim_mi Neporovnávaj psa a dieťa.Nerozumiem tomu prečo by sa o psa trebalo starať menej než o dieťa.
Každý z nich má svoje sociálne aj materiálne potreby.
Ten kto sa nedokáže postarať o psa nech nemá radšej ani deti.
tuzba je vpohode... niekedy pred xy rokmi za socializmu to bolo aj normalne ... stat zabezpecil po svadbe byvanie aj pracu kazdy mal, takze tak sa vpohode dalo realizovat...teraz to je ovela tazsie, ale tuzit mozes... zasa niekedy ludia tuzili cestovat co dnesna mladez berie ako samozrejmost 😀 pomery co je normalne a mozne sa upne vymenili 😀 ... neboj raz aj aj deti budu, zatial uzivaj radosti zivota ktore su ti dostupnejsie 🙂
@littlebubble a kde som uviedla, ze o psa sa treba starat menej? Je tam napisane, ze od psa mozes odist a nechat ho sameho. Ale zbytocne vytahujeme jednu vetu z napisaneho..
@lenkaaa63838 je to úplne normálne 🙂 ak sa nato cítiš a máš partnera ktorý sa o vás bude vedieť postarať nech sa páči , niektoré trúbky tu netreba počúvať . Riad sa podľa seba a rob tak aby z toho neboli zle následky 😘☺️
prečo nie... pred 30 rokmi to bolo úplne bežné.... V 25tke už bola stará dievka....😉
...inak, pri tejto téme mi napadá, že koľko žien je takých, čo rovno po škole (vysokej) mali deti... Jedno, druhé... A majú 30 a nikdy ešte nepracovali. :-O Už len v mojom okolí sa ich pár nájde.
Nikdy som sa nad tým nejako nezamýšľala, len keď tu čítam, že zaradiť sa ešte do pracovného sveta... Ako sa doň zaradia také 30tničky absolventky? :D
@sim_mi Ja som to pochopila tak, že sa na neho môže vykašľať.Tak prepáč.
No keď by sa jednalo o šteňa v byte 😂 ani to by nemohla nechať samé.
@nominativ Keby nesedeli 6 rokov ,,na zadku,, tak by sa aj zaradili :D.
Nikto im nekáže byť doma 3 roky.
@lenkaaa63838 áno a poznám konkrétne jednu čo mala ešte len 17 vravela som jej že prvom rade dorob školu nájdi pracu nejakú .dirobila školu a potom ostala trhu v 18 rokoch .....pritom sú sociálny prípad 🙈

Preco by nebolo? Ci to malo byt 18? Ale aj to je v poriadku ak su podmienky