icon

Je pravda, že nie je dobré otehotnieť počas chrípkového obdobia?

majkalisicka
15. feb 2017

ahojte.Môžem sa spýtať či niektorá z Vás dostala od gynekológa takú informáciu ako ja? A to, že nieje dobré otehotnieť počas chrípkového obdobia(čo je teraz),pretože je väčšia pravdepodobnosť že dieťa sa narodí s nejakou vrodenou vadou a že býva aj veľa potratov a ak sa dá, mali by sme počkať kým toto obdobie skončí..aký je váš názor?počuli ste už o tom?Ďakujem

Strana
z2
majkalisicka
autor
16. feb 2017

Ďakujem🙂

katarinamarkova
16. feb 2017

@sandra163 môžem sa spýtať z akého dôvodu si na chrípku brala antibiotiká?

katrinka8
16. feb 2017

@katarinamarkova - chrípka skomplikovaná bakteriálnou infekciou? 😉 Pomerne častý jav v dnešnej dobe. Dostaneš chrípku, po pár dňoch sa Ti to skomplikuje a už si fičíš na ATB...

sash37
16. feb 2017

ja by som si davala pozor na virozy.....prekonala som virozu v 8tt a narodil sa mi syncek s vaznou srdcovou chybou...zhodou nahod moja mamka ked bola tehu s mojou mladsou sestrou tiez prekonala v tom tyzdni virozu a sestra ma tiez vrodenu chybu srdca, hoc zdaleka nie taku vaznu ako mal moj syncek....ale je pravda ze stale je nieco vo vzduchu...tehotenstvo je na telo zaberak a clovek skor ochorie, preto si treba imunitu budovat, spravna zivotosprava, vitaminy, otuzovanie, dostatocny spanok....to je dolezite podla mna, nie to kedy otehotnies...

emilia25
17. feb 2017

S najstarsim som otehotnela v decembri presne 25 mi vysiel tehu test a maly je zdravy.s malou som tiez prekonala riadnu chripku horucky zimnica a na pohotovosti mi dali tiez antibiotika zinnat a po 3 mesiacoch z nova sice nie chripka ale mocove cesty presne pred rokom to bolo.a aj mesiac pred porodom opet na antibiotikach.za cely moj zivot som ich tolko nepojedla co pri malej v bruchu a mala je v pohode zdrava.

majkalisicka
autor
17. feb 2017

Je to asi fakt individualne.ďakujem

demetria
17. feb 2017

Kedysi sa predpokladalo, ze chripka v rannom stadiu tehotenstva je zodpovedna za urcite vrodene vady.
Priamy vplyv chripkoveho virusu sa nepotvrdil, ale potvrdil sa vplyv vysokej horucky, ktora chripku casto sprevadza. Najma na vyskyt razstepovych a srdcovych chyb.
Clanok uz nedohladam, ale bol to clanok z odborneho karentovaneho periodika, takze snad doveryhodny.

katarinamarkova
17. feb 2017

@katrinka8 neviem či to je až taký častý jav v dnešnej dobe......ja skôr poznám vačšinu ľudí čo o chrípke po dvoch dňoch ani nevie žeby bola 🙂
ale áno ako hovoríš stáva sa to.....a áno presne: treba posilňovať imunitu nech potom človeka chrípka neodrovná na niekoľko týždňov.
- prajem nech si čoskoro úplne fit.

katrinka8
18. feb 2017

@katarinamarkova - no, mne to naša pediatrička vravela, že táto zima (december - až doteraz) je takáto netypická, že to za celú svoju prax nezažila, aby bolo tak nenormálne veľa chorých detí s takýmito zmutovanými vírusmi, že čosi hrozné, čo sa deje, koľko ATB musela predpisovať, ako nikdy predtým (ona robí CRP a zbytočne nikdy nedáva, vždy ide na istotu). Prichádzajú jej do ambulancie deti, že vyzerajú pomerne OK, že len viróza, a ona urobila CRP - že dáka intuícia, či čo, inak by nerobila, lebo nevyzeralo vôbec na ATB (dieťa bez teploty, a iných príznakov na ATB), a CRP vyskočilo dobre cez 25. Že len kukala... a takých plná ambulancia od decembra, malý takmer v nemocke ostal minulý piatok s podozrením na zápal pľúc (ani kašeľ nejaký extra, ani teplota), nemocnica plná detí s respiračnými chorobami.

Ja poznám na okolí veľmi veľa takýchto prípadov aj medzi dospelými, ako som písala, tento rok. Sama som to zažila prvýkrát v živote (v novembri to bolo), najprv to vyzeralo len na nejakú virózu, ale potom to už išlo pomerne rýchlo. Teplotu som nemala možno aj 25 rokov, a toto ma položilo, že pri 39,2 som už nemerala, lebo som nevládala. Do druhého dňa som sa zobudila s tým, že som nemohla ani sliny preglgnúť, čo som mala pocit, že mi do hrdla bodol niekto 1000 ihiel. Strašné čosi.

catherinah
18. feb 2017

@katrinka8 ja mam pocit ale uplne vazne, ze nam sem nieco pustili. Tolko chorych nikdy nebolo ( a opakovane)!

katrinka8
19. feb 2017

@catherinah - no ani by som sa nečudovala, lebo tie choroby, čo sú teraz, to je strašné čosi. Tak čudesne zmutované, šíria sa čudne, alebo také "rýchlovky", trvajú síce len pár hodín, ale odrovná to človeka na pár dní - či už dospelého alebo dieťa... Najprv tie grcacie, potom 12-hodinové horúčky, teraz respiračné nejaké.. ja neviem, občas ma normálne už prepadá zúfalstvo z tých vírusov 😢

Strana
z2