Je to normálny postup?
Po roku neuspesneho snazenia o dietatko som bola dnes u lekarky a ta nas hned poslala do BA na vysetrenie plodnosti partnera. mame ist do IS CARE, alebo REPRO MEDICA. Je to bezny postup? Lebo ma to dnes dost zarazilo. Bez toho aby ma vysetrila nas hned posiela tam. Prosim ak mate niekto skusenosti napiste. Dakujem
Ahoj, tak určite to nie je normálny postup, lebo my sme tiež dlho nemohli mať bábo (až 5 r.) a najprv to boli bežné vyšetrenie, kt. nič nezistili. Potom som brala nejaké tie lieky.- tie sú na dlhodobo.... ako kvapky, meranie teploty....... Samo sme mali vyskúšať aj bežné postupy po milovaní: ako ľahnutie s nohami hore po, jedenie petržlenu .... tie babské metódy... a to som ich vyskúšala tedy X. - zo zúfalstva. Manžela vlastne si dr. zatiaľ ešte ani nepýtal. Po ženskej stránke bolo stále všetko ok, .. nakoniec náhodou sa zistilo, že som mala chronický zápal slepého čreva ... po jeho vyoperovaní som hneď na druhý mesiac otehotnela ....... to síce bola chyba .... ale po vyriešení a oddychu .a ďalšom otehotnení... sa nám narodilo bábo, a perlička: asi po roku sme len raz jediný raz sa nechránili a hneď som zase otehotnela 🙂
Ako píše @natalym, vyšetrenie spermiogramu je podstatne jednoduchšie ako vyšetrenie ženy. Nuž a spermiogram vyšetrujú v CAR. Neznamená to automaticky, že máte hneď ísť na umelé oplodnenie.
Okrem toho, kým v minulosti bola príčina neplodnosti páru väčšinou na strane partnerky, teraz je to pol na pol.
Mna poslali tak isto, Nevedela som rok otehu, tak sup hned do centra asistovanej reprodukcie, Moja gyn sa ani len nesnazila zistit, ci nie je pricina u mna. V centre to sice zistili (mam PCO), ale oni to neliecia, hned ma sikovali na IUI a nasledne na IVF.
niektorý lekári posielajú už po roku snaženia a žiadneho výsledku je to dobre tam vám spravia vyšetrenie ktoré gyn, nemôže urobiť nerieš a bežte tam , verím tomu že keby vás naťahavala tak tu o rok budeš písať " dva roky sme sa snažili a lekárka nás až teraz poslala do reprodukčného centra " to že idete tam neznamená že nabehneš hneď na umelé opl. majú väčšie možnosti liekov a vyšetrení neboj urobila dobre !!!
ked vysetria muza (co je jednoduchsie a uplne bezbolestne), tak sa hned on moze vylucit - ak je jeho spmg v poriadku -a mozu sa zamerat na zenu. myslim, ze takto to ma byt, je to spravne. inak by nevedeli, ci sa sustredit na teba, ci na neho.
ahoj ak sa mozem pridat,but rada,ze ta tam poslala,na mna moja Gyn.kaslala,ja som isla do centra sama,bez odporucania,proste som kukla na nete,objednala som sa a nebanujem,kto vie,mozno keby ideme do centra skor a zbytocne necakame a nepapam kopu vitaminov,cajikov a neviem coho vsetkeho,uz mame davno babo,alebo aspon brusko

Vyšetrenie muža je podstatne jednoduchšie ako ženy, podľa mňa urobila správne.