icon

Je vhodné plánovať dieťatko v tejto?

nikaika
19. apr 2022

Chcem sa spýtať na váš nestranný všeobecný názor, bez kadejakých dlhých diskusii.. Čo si myslíte o tom : " V tejto zvláštnej dobe plnej strachu a neistoty plánovať dieťatko alebo radšej počkať "? Ako to beriete vy? tak všeobecne...
Ďakujem za každý názor k otázke 😊

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
20. apr 2022

@nikaika
Žijeme na najbohatšom kontinente v najlepšej dobe, aká kedy bola. Slováci stále majú pocit, že sú chudobní, ale chodte sa pozrieť napríklad do Nairobi, najbohatšieho mesta Kene … Máme antibiotiká, nemocnice, lekársku starostlivosť, sociálne zabezpečenie, vieme si zadovážiť veci z celého sveta, ísť kamokoľvek. Pokiaľ ide o vojnu, áno je to vážny konflikt a je sakra blízko, ale vojny sú tu nonstop. Moja prababka sa narodila v roku 1914, zomrela v roku 2006. Prežila prvú svetovú, druhú svetovú vojnu, studenú vojnu, dovtedy najväčšiu jadrovú krízu , Černobyľ, vojnu v Juhoslávii … prežila si rabujúcich Rusov u nich v pivnici, celoživotnú ťažkú fyzickú prácu, deti porodila doma, lekár bol veľmi zriedkavý jav, mala osem súrodencov, často nemali čo jesť a ona su to pamätala, veľa nám o tom rozprávala, aká to bola bieda, ale vždy vždy vždy hovorila, že deti sú NÁDEJ a BUDÚCNOSŤ, napriek všetkému.

amelie2017
20. apr 2022

@vlcik1 nie, nespyta, ale mali sancu narodit sa. Vies, to je ako nebudem mat deti, lebo co ak dostane rakovinu, leukemiu, zrazi ho auto...keby u nas bola naozaj vojna, priamo v krajine, isto by som sa v tom case o dieta nepokusala. Ale zatial nie je. Teraz je hrozba Rusko, o par rokov to moze byt iny stat, ina pandemia, hladomor, ..

jankalukasova
20. apr 2022

@yoxinka presne... A najviac sa sťažujú tí, ktorí sa vôbec nemajú zle. Viď teraz cez sviatky. Istá osoba, z môjho rodinného okolia, sa rozčúlila, že koľko sa dáva Ukrajincom, koľko sa im pomáha a im kto pomôže? S rizikom, že budem v rodine za debila som sa opýtala, v čom potrebuje pomôcť? Osoba začala rozhadzovať rukami, že je všetko drahé, palivá, elektrika, potraviny, hajzlový papier... Nuž ale osoba žije v rodinnom dome, ktorý si sama postavila, majú tri autá (jedno na robotu do lesa), dve normálne civilné. Každý rok sa ide v lete na dovolenku, buď Chorvátsko alebo nejaké Tatry (Tatralandia ako hlavný program) a aj na borovičku zostane. Tak aká pomoc???
Isto sú tu ľudia, ktorí naozaj potrebujú pomôcť a to zdražovanie pre nich bude veľký problém ale pri bežnom nákupe v Kauflande tomu nič nenasvedčuje. Ľudia veselo nakupujú. Pevné verím, že to zdražovanie zarazí aspoň ten šialený konzum a plytvanie potravinami, ktoré je tu hrozné.

nezabudka3391
20. apr 2022

@beata110 nevravim ze je to len vojnou ved najprv bola 3. vlna korony tak sa asi ludia zlakli ze to bude ttrvat vecne

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
blevka
20. apr 2022

@nikaika Keby som sa mala rozhodovať teraz, či mat deti alebo nie, tak neviem ci by som ich mala. Jednak z hľadiska súčasnej vojnovej hrozby ale najmä kvôli klimatickej kríze, ktorú mam pocit nikto nerieši a pritom vieme, že ak sa nič nezmení tak o 30 rokov nás čaka apokalypsa. Áno, deti sa rodili vždy, ale ešte nikdy ľudstvo pred sebou netlacilo takúto hrozbu. Ak mám rodiť deti tak chcem aby si v 30. tke zakladali vlastne rodiny a budovali kariéru, nie rozmýšľali ako prežiť.

najk
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
20. apr 2022

V tejto dobe?Ty vies co bude o rok,tri,10?Neviem o tom,ze by sa v nejakej dobe prestali plodit a rodit deti.Ja by som takto neuvazovala,obzvlast ak by som tusila.po babstku.Bud chcem dieta alebo nke,to je jedina otazka.

afrodizi
20. apr 2022

@nikaika v co veris to budes mat ;)

rebeca40
20. apr 2022

@nikaika na jednej strane ťa chápem, že si chceš byt istá .
No na strane druhej keby to takto brali všetky ,ženy alebo väčsina tak ľudstvo by zachvíľu vymrelo bo v každej dobe sa nájde niečo zlé aj dobré.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
kuko55
20. apr 2022

O tejto téme veľa uvažujem.
Píšete tu,že sa deti rodili v horších obdobiach, zamysleli ste sa,že sa ženy vtedy nevedeli chrániť?????Koľko z tých 8 a viac deti bolo chcenych???.......deti boli pre našich predkov lacná pomoc na poliach, naši starki mali uplne iné nároky na život ako my!!!!To sa nedá porovnať.

monikamarmon
20. apr 2022

No tak pridám aj ja svoj názor.. Asi som v tomto flegmatik ale mam skoro 10m chlapca.. Bola som tehotná keď tu corona praskla vo švíkoch... Obávala som sa vtedy toho ale dávala som si pozor, no nikdy však som to nebrala ako niečo prečo by sa teraz život skončil... A vojna? Ta tu bola vždy akurát že nie tak blyzko nás.. Ja osobne to už ani nesledujem, nevyhladavam, neriešim.. Život sa zatiaľ nekončí a keby každý takto rozmýšľal 😏 tak sa nerodis žiadne deti už dlho... Neviem, nerieš, nestresuj, ved niekde nieje napísané že otehotnies na jeden šup co keď to bude trvať mesiace alebo rok?..

monika2012
20. apr 2022

@nikaika V tejto dobe jednoznačne nie, iba ak by sa náhodou (nehodou) zadarilo.

bibina27
20. apr 2022

Ja by som nechcela mať dieťa v tejto dobe skrz toho, ako sme si doničili planétu. A ako v tom pokračujeme. Už teraz preto trpíme my, neviem si predstaviť, čo bude o takých 100 rokov.

najk
Odpoveď bola odstránená
astrid_
20. apr 2022

@yoxinka presne tak, ani si neuvedomujeme ako si žijeme 🙏

monikamarmon
20. apr 2022

@bibina27 nechcem byť drzá ale keď nechceš mat deti tak čo potom robíš na tomto portáli? 🤭

najk
20. apr 2022

@vifoncitta opravujem. Wagnerovci asi nie su moslimovia, to su Kadyrovci. Proste Putin ma samych lepsich kamosov na vyvrazdovanie bratskeho naroda.

lalala94
Odpoveď bola odstránená
bibina27
20. apr 2022

@monikamarmon tento portál slúži aj ľuďom, ktorí nie sú matkami a ani byť (zatiaľ nechcú) 🙂 využívam ho hlavne na predaj oblečenia po mne, malom bratovi a podobne, rada si tu čítam niektoré rady a tipy a diskutujem so ženami. Robím niečo nevhodné? ;)

monikamarmon
20. apr 2022

@bibina27 nie nie v pohode, ja sa len pýtam. 🤭

rora
20. apr 2022

Je vhodné zit svoj zivot. Nemyslim tym byt lahostajny voci dianiu naokolo, ale tvoj cas ti nikto nevrati. Preto by som ja necakala, neodkladala dlho....

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
lucia245
20. apr 2022

@nikaika ten kto si kladie tú otázku by si mal dobre rozmyslieť či by vôbec niekedy mal mať deti... pretože ked len uvažuje ze čo keby? a boji sa, potom neviem ako sa chce vysporiadať s reálnymi problémami ktoré deti prinášajú

yoxinka
Odpoveď bola odstránená
scila
20. apr 2022

@nikaika Viem, že vždy je riziko, že sa stane niečo zlé, ale v časoch, keď čelíme vyhrážkam ohľadom jadrového útoku, by som určite počkala, ako sa situácia vyvinie. Bojím sa o svoje deti, často ma napadne myšlienka, že čo ak... a mám strach. Keby som sa rozhodovala teraz, či mať deti, tak nie.

dadka_bb
20. apr 2022

Tiez nechapem prečo nas mali rodicia... ked my - ich deti zijeme v dobe plnej smradlavych aut, mobilov a žiarenia, čumenia do tabletov pc mobilov, instace tiktoky, fb, a nerealne zivoty.... .katastrofalne hypoteky , nekvalitne potraviny, oblecenie.. banda sialencov vo vlade, ruska, kovidove srajdy. Mali nas radsej utret do servitky... (🙈😄😄)