icon

Je zvýšený prolaktín problém, aj keď prebieha ovulácia?

30. nov 2023
anjelicek26
30. nov 2023

Asi je... ovulacia potvrdena z krvi/teplotou/hlienou a na sone mega cysta... aspon 3x rocne..prolaktin mam na hornej hranici...

janickamalicka1988
3. dec 2023

Toto zaujima aj mna, lebo ovu testy pozitivne, bazalna teplota vyskoci, hlien plodny, toto som mala kazdy mesiac, ale sonom a krvou ovu potvrdenu nemam. A tiez bum zistili mi zvyseny prolaktin, ale mam pocit, ze vzdy vyskocil ku koncu cyklu, aspon co mi vzdy tak brali krv, vtedy prolaktin aj raz taky vysoky ako je norma. Inokedy tesne pod hornou hranicou. Po medocriptine mi klesol. Len mne zistili ze mi ho sposobuje mikroadenom na hypofyze, ktory blbne aj ine hormony. Po znizeni prolaktinu je toto prvy cyklus, co uvidime, ci nam znizenie hodnoty pomoze k otehotneniu…

@anjelicek26 cize hormony potrebne na spustenie ovu vyskocili- co ukazalo aj na zvyseni bazalnej, ale k uz samotnemu prasknutiu folikulu nedoslo, ale rastol dalej az bola z toho cysta? A co sa potom dialo s cystou?

anjelicek26
3. dec 2023

@janickamalicka1988 niektore sa vstrebali, niektore sli von operacne. Ani neviem,Ako to chcem riesit Po porode,Ale rada by som nejake finalne riesenie a mat od toho pokoj...

janickamalicka1988
3. dec 2023

@anjelicek26 to som nevedela, ze sa dokazu aj vstrebat. Dakujem za info a drzim palce, aby sa ti to idealne vyriesilo samo, ak taka moznost existuje 🙂