Kam na genetické vyšetrenie na východnom Slovensku?

gabinka41
22. okt 2011

Ahojte. Neviete mi poradiť dobrú genetickú ambulanciu na východnom Slovensku? 😉

pempusik
22. okt 2011

@gabinka41 doki nic nediporucil? Toto som nasla na nete, mozno to pomoze: http://www.genetika-kosice.sk/?go=vysetrenia

eviq
22. okt 2011

@gabinka41 ahoj Gabi, v KE robi kompletne geneticke vysetrenie len dr.Palova - ten kontakt, ktory ti dala pempusik je na jej sukromnu ambulanciu. poradim ti vsak, nechod tam, ale do Novej nemocnice ( na Terase) a tam robi tiez ona, ale pre nemocnicu a máš to tam plne hradene poistovnou. kontakt: 055/6403233, zavolaj a objednaj sa, necaka sa dlho a su tam velmi mili. Je to na 2. poschodi v tej části, ako je poliklinika.

mireag
22. okt 2011

@gabinka41 ako ti poradila eviq. Tento tyzden bola ale PN. V ambulancii sedi s dr. Madarovou, ktora je tiez velmi mila. Obe su fajn.

gabinka41
autor
22. okt 2011

@eviq OK, snád prehovorím mm opäť do tých Košíc. Lebo mne sa najviac rátajú. Ešte je v PO a v Humennom.Ale ked Humenné,tak to radšej do KE. A nevieš,ako dlho sa čaká na to vyšetrenie?A kolko potom na výsledky? Dakujéééééém 😉

gabinka41
autor
22. okt 2011

@pempusik presne túto som pozerala 😉

gabinka41
autor
22. okt 2011

@eviq okyyy, v pondelok hned volám,nech to máme čo najskôr za sebou. A ako to vlastne prebieha?

abriela
22. okt 2011

@gabinka41 na webe som nasla formulal od Dr. Palovej. Vyplnili sme ho a uz ho s nami len presla. Usetrili sme cas. Bol to len pohovor o rodinnej anamneze. Nic viac, co ma hnevalo. Vysledok bol hned.

abriela
22. okt 2011

@gabinka41 na stranke na kt. mas odkaz v zalozke tlaciva su formulare kt. sa vyplnaju. AK pojdes na Masarykovu a si poistena v Dovere tak budes platit. Ak si vo vseobecnej je to zadara. V novej nemocnici ako ti pisali je zadara asi aj dovera.

gabinka41
autor
22. okt 2011

@abriela áno, už som si tie dotazníky pozerala.....len som nevedela,že to čo tam mám vyplňať-mená rodičov alebo ich zdravotný stav......Čo sa týka poistenia, tak máme obaja VšZP 🙂 A kde je lepšie?

abriela
22. okt 2011

@gabinka41 doktorka je ta ista. Vyplnali sme len krsne mena, a to co je hore vo formulari: rok narodenia, príčinu a vek úmrtia, vrodené vývojové chyby...ona to potom s vami prejde a co nemate dopisane dopise.
A ak neuvediete ziadne choroby, nic a genetika je OK. Aspon u spominanej doktorky to tak bolo.
Moj zaver z toho bol: uplne zbytocne vysetrenie, za kt. som este platila, kedze som bola na masarykovej a som poistena v dovere. Partner bol sluzobne prec, takze sme tam ani neboli obaja.

gabinka41
autor
22. okt 2011

@abriela my máme ísť hlavne kvôli mm, lebo má zlý spg.Máme (ja, kožná dr. aj urolog) podozrenie na prekonaný / neprekonaný zápal......len neviem,či nám urobia to vyšetrenie aj teraz, ked berie atb na ten zápal....súvisí to nejako? má to nejaký vplyv?

gabika7706
22. okt 2011

my sme boli s dcerou na genet. vysetrenie tiez u Dr Palovej a Magyarovej (este v.2008), no jej brali aj krv na vysetrenie DNA za ucelom vylucenia mutacii v genoch, takze keby neboli robili ten odber, tiez by to bolo len o dotaznikoch, v ktorych, navyse sme my nevedeli uplne vsetko uviest...takze ja som cakala hlavne na vysledky krvi, tie boli cca o mesiac.

gabinka41
autor
22. okt 2011

@gabika7706 no ja dúfam,že to bude o krvi, nie o dotaznílu....ved ten je len taký jednoduchý.Myslím,že podstata spočíva v krvi 😖

abriela
22. okt 2011

@gabinka41 ked berie lieky vysledky krvi budu skreslene. Kolegyna bola na genetike a brali im aj krv. Riesili neplodnost a nebola u Palovej, zistim u koho. My sme riesili genetiku kvoli vyvojovej vade, pred amnio bola povinna. Mozno nebolo treva krvne vysetrenie, kedze testy som ako tehotna absolvovala triple testy.

gabinka41
autor
22. okt 2011

@abriela takže ja tam zavolám a radšej sa opýtam......lebo teraz má ešte 5 dní brať atb.Tak uvidíme 😉

eviq
22. okt 2011

@gabinka41 no u nas to prebiehalo takto: najprv bol mm vyzdvihnut doatzniky, vtedy este asi neboli na nete, doma sme ich vyplnili a oni mu dali termin, kedy sme mali prist na odbery, ked sme prisli, dali sme dotazniky a vzali nam krv no a vysledky boli cca o mesiac? nepamatam si to presne, bolo to pred rokom....a asi tam chodte zdravi, alebo tam zavolaj a opytaj sa.... 😉

gabikatn
24. okt 2011

Nam sa v apríli 2009 narodila dcerka s chorými obličkami. Zomrela v marci 2010 (11 mesačná). Takmer všetok čas sme prežili na Kramaroch, lekari nevedeli prísť na presnú diagnozu, podľa príznakov určili že to jej ochorenie sa volá kongenitálny nefrotický syndróm. Vraveli, že v celej európe nie je klinika, ktorá by vedela spraviť na toto ochorenie genetické vyšetrenie... Ja som ale trocha pátrala a vypátrala som kliniku, ktorá to vie spraviť, čo je zaujímavé, je to v Bratislave. A kedže sme mali dcérkinu izolovanú DNA, bolo možné vyšetrenie spraviť. Všetko prebehlo super......až na jednu vec, na výsledok čakáme už rok...a dôvod?? vraj nie sme akútny prípad, dieťa je mrtvé a ja nie som tehotná tak nás proste neriešia.....Tak neviem či sa výsledku vôbec dočkáme....

anita79
13. feb 2012

potrebovala by som ist s dietatom na geneticke vysetrenie- ako dlho sa caka v KE na objednanie?

renik5
22. mar 2012

My sme chodili do SNV do nemocnice. Objednali nás hned

olexa
12. dec 2013

@gabikatn ahoj, a dockali ste sa vysledku z tej DNA? ja mam podobny problem ☹

olexa
12. dec 2013

@gabikatn ahoj, a dockali ste sa vysledku z tej DNA? ja mam podobny problem ☹

gabikatn
13. dec 2013

@ olexa ahoj. Ano dockali sme sa. Bolo treba zatlacit na zdravotnu poistovnu ktora to ale nechcela uhradit. Samozrejme to neslo len tak, bolo treba poriadnu "tlacenku". ale cast z toho som musela zaplatit ja. Ochorenie sa potvrdilo.

kitty88
3. feb 2015

ahojte, mate niekto skusenost s genetikou v SNV? ako dlho sa caka na objednanie a na vysledky? @renik5 ty si tusim spominala, ze ste boli na genetike v SNV, hoci to bolo davno, ale nepamatas si, ako dlho ste cakali?

mariana225
24. jún 2015

@kitty88 ahoj, som citala tvoju otazku ohladom genetiky v SNV. Bola si odvtedy na vysetrenie? Ak ano, ako dlho sa caka na objednanie a vysledky? Dakujem.

kitty88
24. jún 2015

@mariana225 ano, boli sme obaja s manzelom, na objednanie sme cakali mesiac a vysledky mali byt do dvoch mesiacov, no po dvoch mesiacoch este neboli vsetky, odvtedy som nevolala, ale urcite uz budu, len stale zabudnem, ze by som tam mala zavolat...

mariana225
24. jún 2015

@kitty88 Dakujem krasne za odpoved. Ja tiez mam ist s manzelom.

kitty88
24. jún 2015

@mariana225 drzim palce, vysetrenie bolo v pohode, lekar velmi prijemny, vypytoval sa na rozne diagnozy v rodine, poprezeral nase zdravotne karty, odporucil nam, na co vsetko by sme si mali dat urobit vysetrenia, nakoniec sestricka vzala krv a potom uz len pre tie vysledky... Este ze si mi pripomenula, skusim tam zajtra zavolat.

mariana225
24. jún 2015

mna poslala gynekologicka, teraz vo stvrtok som mala druhy potrat ☹ tak dufam, ze na nieco pridu, este raz dakujem 🙂

mariana225
24. jún 2015

@kitty88 mna poslala gynekologicka, teraz vo stvrtok som mala druhy potrat ☹ tak dufam, ze na nieco pridu, este raz dakujem 🙂

kitty88
24. jún 2015

@mariana225 my sme boli kvoli tomu, ze nam zomrel syncek, mal vrodenu vyvojovu chybu, vraj to nie je geneticky prenosne, ale pre istotu sme isli na vysetrenie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre