icon

Kde a ako prebieha vyšetrenie ovulácie?

bambulka1977
21. júl 2010

Snažíme sa o bábatko pol roka a mám pocit, že musím urobiť trošku viac.

betina1984
21. júl 2010

bambulka1977, my sme sa snažili rok a nič, potom som na to prestala myslieť a ani neviem, ako som k nem prišla. Skús si merať každé ráno bazálnu teplotu. Okolo 37,1-37,3 by mala byť ovulácia, prípadne si kúpim ovulačný test. Ja som si ho teraz kúpila a už čakám zhruba na nejaký 11. deň od začiatku menzesu, aby som to mohla začať skúšať. Ešte lepšie by bolo, keby si mala pravidelný cyklus, nie ako ja.

atrami
23. júl 2010

Ja som chodila k svojmu gynekológovi. Trvalo to 3 mesiace. Keď zistil, že je všetko O.K. potom nasledovalo meranie bazálnej teploty, zaznamenávanie do MK. Určite navštív gynkológa, zistí či je všetko O.K. Ak by si Ty bola vporiadku, príde narad manžel. Inak ako písala betina1984

luga
23. júl 2010

bambulka, pre zaciatok sa da skontrolovat ovulacia meranim bazalnej teploty (ale nemozem suhlasit s betinkou, ze ovulacia je 37,1-37,3 - kazda to mame inak a treba sa odsledovat) alebo ovulacnymi testami - ohladom tychto veci sa mozes pokojne spytat v niektorej z tem (napr. "meranie BT")
pripadne ti ju vie potvrdit gynekolog ultrasonografickym vysetrenim vajecnikov - meranim folikulov (folikulometriou)