Kde začať riešiť plodnosť v Bratislave?
Caute uz viac ako 12cyklov mame nechraneny styk a kde nic tu nic a uz mam 30....
Strasne sa mi nechce riesit lekarov ale mam menej prace v lete tak preco si to neobehat.
Prosim viete mi odporucit bud konkretneho lekara/lekarku alebo centrum kam radite ist? Alebo ktoremu sa vyhnut a preco? Financne sme na tom ok cize to nehra rolu len nechcem ak to nie je nevyhnutne hned lieky a invazivne metody/vysetrenia. Aby to naozaj bolo o pristupe nie biznise.
Ked som v gyn five gynekologicke povedala ze som ok ale ani po roku nie sme tehu povedala: ved budete.... vopred dakujem za odporucania
boze.... sorry... stimulaciu... to neviem ako sa mi taka hrubka podarila 😂😂
Vsetky centra Ta budu skor ci neskor odporucat na umele oplodnenie. Cokolvek zistia je pre nich diagnoza vhodna na IUI ci IVF. A to aj vtedy, ak nezistia nic.
Skor by som to riesila gynekologom.
@juliet86 urcite by som v prvom rade poslala muza na spermiogram
casto sa stava, ze prave muz je problem, ze sa nedari, a zena si mysli, ze preve ona je ta co ma probelm
uricte by so poriesila minimalne gyndu - hormonalny profil a vytery, aj ureplazmu a mykoplazmy chlamydie - nie len bezne bakterie
stitnu zlazu - endokrinologiu - lebo aj ta vie robit problemy s plondostou
a novinka je reprodukcna imunologia v bratislave Imunovital - najdes na nete - oni tam robia tusim aj nejaky zakladny spermiogram, a imunita zasahuje velmi vela do plodnosti zeny
to su tei neinvazivne kroky a vysetrenia -vsade ti zoberu len krv, pripadne vytery a muzovi semeno 🙂
ale co sa tyka invazivnych - neriesila by som hned centrum - ale podla skusenosti svojich a aj inych bab - by som odporucila urcite laparku, prefuky a nech ti pozru maternicu - dnes sa diagnosticka laparka robi tak ze prides jeden den, druhy opka a treti stvrti den domov - nie je to nic hrozne a vies ci mas preichodne vajcovody, lebo to je asi najdolezitejsie, to ti neuvidia ani na ultrazvuku, a mozes mat aj cyklus a vsekto normalne a nic, niekedy staci ked sa trochu prefuknu a uz je lepsie
ale zaklad je teiz spermiogram
kludne aj IP mi napis ked chces ti poradim blizsie
@juliet86 Ahoj, skus najskor riesit s gynekologom, ten ta dokaze poslat na vsetky smerodatne vysetrenia (od hormonalneho vysetrenia az po laparoskopiu). Ak ti tvoja terajsia lekarka nechce pomoct, treba vymenit, lekarov je dostatok a po roku snazenia by uz mali zacat riesit. Centra su dolezite ale z mojej skusenosti zamerane hlavne na praktiky, ktore im prinasaju zisk (mne odporucali hormonalnu liecbu aj ked moj hormonalny profil bol uplne v poriadku). Dobre je teda najskor najst pricinu a podla toho aj riesenie (ak treba tak aj formou centra).
Skus si tiez pozriet neinvazivne moznosti liecby neplodnosti - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/ a tiez (ak to este nerobis) sleduj cyklus, ten ti dokaze vela indikovat uz aj bez lekarov . K tomu si mozes precitat napriklad tuto - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/ovulacia-a-ovulacne-testy-nkevxs/
Drzim palce!

@juliet86 ja by som to v prvom rade riesila si svojim gynekologom, nech skusi odporucit... my sme boli v iscare, ale u mna bol problem v chybajucej ovulacii a nepravidelnom.cykle od 28 do 65 dni, takze bolo nutne nasadit lieky. Absolvovali sme dokopy asi 4vysetrenia. Po prvom som dostala lieky na vyvolanie ms, potom hormonalny profil si spravili a dala mi lieky na stymulaciu vajecnikov, drahemu spravili spermiogram, potom som.bola dvakrat na folikulometrii, dala mi tri tabletky na vlozenie koli nizkej sliznici a dalsi mesiac som uz bola u svojej na potvrdenie tehu. Suma sumarum nas to stalo do 20€