Kedy je už neskoro otehotnieť? Diskutujte s nami!
Ahoj, diskusia čisto zo zvedavosti..viem že je to individualne, ale podľa Vás kedy je už fakt neskoro otehotnieť, že fakt by ste si povedali fuha to už je vysoký vek na babo. Ja viem niektoré baby čo majú 40 vyzeráju lepšie ako tie čo majú 25. Úplne chápem, že genetika a aj športové aktivity robia svoje..ale v tomto prípade mi vek nepríde, len ako číslo..napr keď otehotnela judiniova alebo Beňova tak som si povedala že fiha riadne odvaha (v zmysle ze vstávať a pod. Samozrejme nie je to moja starosť, neriešim a absolutne to neodsudzujem, viem sa vcitit, že keď sa niekomu roky nedarí je vďačný..ja to vidím tak že najneskôr rodit v 42 a čo vy?
Presne, nie je to moja vec, ani starosť. Každý nech si vychováva deti ako sa jemu chce. Ešteže mojej starkej, ktorá porodila v 43 nikto nepovedal, že už je rok po limite..
Tieto témy sú fajn na rozprúdenie debaty, až hádky.
@ina2405 fskt? Mne teda vôbec nepríde táto téma ako konfliktné
Autorka
Veď uvidíš, čo sa týka tých hádok, konfliktov 😂 o chvíľu tu nabehnú isté nicky a bude zábava 😂
@zuzanockamt ale ako sa môže niekoho dotknúť kedy kto cudzí ma v akom veku dieťa ? Som zvedavá teda 😅
V 60tke.
Tieto diskusie su tu dnes a denne. Nech si ma kazdy dieta kedy chce. Ked sa judiniova na to citi tak nech rodi aj v 60 rokoch.
U nas v rodine som ja a jedna svagrina mali dieta v 24 rokoch a sme spokojne. Druha svagrina mala dieta v 38 rokoch a stale si pochvaluje ale je to super a vsetkym to doporucuje. Mne sa to zda neskoro ale mozno ked budem mat 38 tak budem mat na to iny nazor 🤷🏼♀️
Ved tu mas mraky rovnakych diskusii, tak citaj.
Kľudne sa to môže dotknúť niekoho, kto sa o to, aby mal dieťa snažil roky a nešlo to, možno aj tá Judínyová. Pripečené je písať sem"to fakt sa môže niekoho dotknúť? No som zvedavá hihihi" 🙄
Vravím, toto píše iba troll
@ina2405 ja som ten komentár myslela tak že ako sa môže dotknúť niekoho to že”cudzia osoba” ma neskôr dieťa..veď to neberiem vôbec ako výsmech ja sama mam prvé dieťa dosť neskoro..
@ina2405 a teda ja by som sa nikomu neposmievala v zmysle že ma neskoro nech sú na to akokoľvek dôvody
U mna by už vek 35 rokov bol neskoro, ale zas nesúdim nikoho. Len z toho názoru, že čo poznám aj ľudí čo mali neskôr deti tak sú teraz keď sú ich deti väčšie unavení a myslím si že je to iné keď majú dieťa v mladšom veku. Moja svokra mala môjho muža po 40 a na tu dobu to bolo strašne neskoro a dnes vtedy rodia prvorodičky.
Myslela som si ze 40 ale nemam ani 35 a uz si hovorim neskoro. Strasne nedavam to nocne vstavanie, ked spim dokopy 4h neskutocne to vidno na mojej nalade. A velky sok je aj to ako sa zmeni tvoj zivot (nemam pri sebe ziadnu babicku, takze vsetko je len na nas dvoch). Neuvedomovala som si ze vlastne ak babka nepricestuje 300km tak ze do blbeho kina sa nedostanem veeeeeelmi dlho. Myslim ze cim dlhsie si clovek zije svoj slobodny zivot tym je tazsie zvyknut si na dieta. Dufam ze to nikto nepochopi zle.
Myslite ze tieto temy su tu pisane opakovane schvalne nech je tu vzruso ? 😃
Ja dam len jeden strucny komentar pre tento x, JA OSOBNE dieta max do 25,keby sa nedari tak do 27 co bol strop . A celkovo u zien, co ja viem... tak 35 ,staci.
Mna mala mamina v 36tke,nie cielene,snazila sa vyse 10rokov otehotniet.
@ivik4 mne prisla mamina stara na dieta a to ma mala v 30- ke. Ja som mala dieta ako 32 a 37 rocna 😁 nuz, som stara koza 😀
Myslim si,ze vstavanie je ten najmensi problem pri vyssom veku matiek. Ja mam pred 40tkou a spanok horsi ako cerstve mamicky. Cize mne by vstavanie neubralo zo zivotneho komfortu. Ta,ktora sa rozhodne mat deti po 40tke sa asi na to aj citi. Vacsinou ju sudia zeny,ktore uz maju radi svoje pohodlie a uz su lenive na takuto statostlivost o babatko. Mali by sme sa naucit nepozerat na ludi cez svoju optiku. Kazdy je iny a kazdy ma inu predstavu o zivote. Ak ma niekto dieta vo vyssom veku,je to jeho zivot,jeho vec, nas do toho nic a nemusime sa za kazdu cenu ku vsetkemu vyjadrovat a mat nazor na vsetko.
Pre každého je strop niečo iné. Pre mňa je to 30r. Po tridsiatke by som dieťa uz nechcela, ale keď mi povie kamoška co ma 30r, že je tehotná, nepoviem si ze je na to stará. Je to len môj osobný pocit.
Ja deti nemám, nevyšlo nám to. Ale pre mňa bol strop do 35 rokov. Dovtedy sme sa snažili, riešili, teraz už nie. Každý to má však nastavené inak a je to tak v poriadku. Je to na každého rozhodnutí.
Mam taky názor, že nikto by nemal nikoho súdiť, každá žena sa cíti inak. Niektorá je zrelá na dieťa už v 18ke iná sa ešte aj v 35ke vyjadrí, že sa na dieťa necíti. Zo zdravotnej stránky je to tak isto veľmi individuálne. Ďalej celková situácia, partner, bývanie, zázemie... Jediné, prečo mňa mrzí, že som deti nemala skôr je to, že keď sa zamyslím koľko budem mat ja už rokov, kým oni ešte len dosiahnu tu pomyselnu dospelosť, a teda 18 rokov, tak mi je zrazu ľúto... Už budem babka, minimálne vekom a telom. A co je to 18 rokov? Proste chcem tu pre nich byť dlhšie... A to sa ani neopovazim myslieť na vnúčatá. Zhrniem to tak, že keby som mala tento rozum v 20ke, mam deti určite oveľa skôr...
Ja osobne som sama sebe stanovila strop v 35. Nakoniec som rodila ako 36 ročná, co sa mňa týka, ako staršia by som už nešla do toho. Je to ale prudko individuálne. Každopádne sa oplatí myslieť do budúcna a poznat samu seba. Okolo dieťaťa je potrebné behať, venovať sa mu, proste mat energiu. Poznám 45 ročnú, ktorá ma 6rocnu dceru a správa sa ako dôchodkyňa, dcéra väčšinu času pri telke,lebo mama je unavená, nevládze, musí oddychovať. Aj 48 ročnú, co ma energie na rozdávanie a s deťmi sa vie vyblázniť.
Tak ja som rodila v 28, po vseliakych liecbach a teda aj ten porod bol komplikovany. Moja mama mala 33 a cakala dvojicky a veru, zapojili sme sa vsetci. No kazdy ma iny zivotny styl, ine zdravotne predispozicie. Takze tazko povedat. No ja osobne sa uz po 40 citim unavene 😆🙈
Beňová mala dcéru tesne pred 50tkou... jasné že už je to veľa, ale určite ako europoslankyňa má iné možnosti ako hoc ktorá bežná žena tu na SK.
od finančných možností až po opatrovateľky. 🙂
Ja len k Erike Judinyovej …prosím Vás tie čo ju nepoznáte a neviete čo všetko má za sebou zdrzte sa komentárov a budte šťastne že ste nemuseli riešiť to čo ona
Nemudrujte a neriešte čo nemusite
@pribinak a tu niekto mudruje voči jej osobe? Nevšimla som si naozaj
Je to na každej žene ako sa cíti. Ja som si povedala do 35 a už nie. Stihla som to čo som chcela presne v hodine dvanástej. Teraz by som už určite ďalšie dieťa nechcela. U mna je to aj zo zdravotného stavu, bála by som sa ale na výchovu treba veľa energie a už ju chcem pomaly čím viac venovať sebe a mužovi.
Tak skús prebehnúť diskusiu ešte raz
Niektoré veci sa nedajú naplánovať ani ovplyvniť. Aj ja by som rada mala dieťa o desať rokov skôr. Ale nebolo s kým,kým sme si prešli obdobím randenia,svadba a potom deti. Otehotnela som rýchlo po svadbe. Prvý pôrod 34 rokov, druhý 35 rokov. Nepripadala som si stará ale veru teraz už bývam unavená. Ale takto to proste vyšlo. Nakoniec som rada za jednu zdravú dcéru. A ďalšie deti neplánujeme. Kvôli zdraviu,ekonomickej situácií a aj veku.
Neskoro otehotniet je jedine ked uz zena neovuluje. Dovtedy...ked telo dovoli, tak neskoro nie je.
A akoze, ked sa niekto snazi dlhe roky a nedari sa, tak by mali prestat po 41 narodkach, ci ako si to predstavujes?
Neskoro je, ked uz sa na to ta zena neciti, a najneskor pri strate menzesu. Globalne sa to povedat neda, kazdy to citi inak.
A inak to citi matka, co mala deti v 20ke a v 43 je pomaly babkou, a inak zena co sa jej nedari otehotniet a 10r sa snazi a este stale dufa, ze sa jej to podari.
A preto je to konfliktna tema, lebo tieto debaty velmi ublizuju zenam, co by deti chceli ale nedari sa im. A casto su iniciovane zenami, ktore ani netusia aka velka je to bolest ked to nielen, ze nejde "same", ale navyse aj niekto (len tak) pripomenie ze cas plynie a uz je mozno neskoro - ako keby si to tie zeny neuvedomovali.
@pribinak skúsila som..ale teda mam pocit že veľa žien to berie nejak útočne..ja v zmysle odvaha to považujem a vôbec to nemyslím v negatívnom slova zmysle..je pre mňa odvážne pokúšať sa o dieťa (viem že bolo na umelom) myslím si že nie rozhodne 1x ale že do toho šla a dokonca ešte z podstatne starším mužom..moja svokra ma dosť keď ma 2 hodky strážiť moje..a očividne do toho šli a ani vek ich nezastavil..neviem prečo všetci myslite že tato diskusia ma za cieľ odsudzovať ženy ktoré maju dieťa v neskoršom veku
@pribinak prepáč, pokiaľ sa už tu na MK nestretne kopec žien, ktoré riešia aj roky otehotnenie a ver, že toho majú za sebou viac než dosť, tak už potom neviem kde. Nikto na ňu neútočí, ale je z môjho pohľadu odvaha mať dieťa v 49 rokoch so 60 ročným manželom. Ale je to ich vec a ich rozhodnutie.

Kedysi to bola pre mňa 40-ka, teraz hovorím, že do 45-ky.