icon

Kedy je vhodné mať druhé dieťa?

mo_skyvader
4. feb 2018

Ahojte baby 🙂
Mám 5 mesačného synčeka a s manželom chceme ešte dve malé prírastky. Kedy je podľa vás najlepšia doba na to mať ďalšie dieta? Podla mňa asi rozdiel 2 roky. Čo myslíte? 🙂

Strana
z2
sidhan
4. feb 2018

@kikuskkka aj u nás to tak bolo syn mal 8r.A narodila sa nám dcérka .Dokonca sú obaja narodený v novembri.Syn nechcel ani počuť že bude mať sestričku .Ale keď sa narodila a zbadal ju uplne ho ta zlosť prešla.A teraz je šťastný že ju má lebo niekedy zneužíva že ona potrebuje predsa len troška pozornosti viacej.A vedia sa dokonca aj spolu zahrať .

siska53
4. feb 2018

@mo_skyvader my mame dva roky takmer presne..a ja som rada,ze je to tak.. Miluju a pohadaju ci pobiju sa rovnako,ako ja s mojou o 4,5r.mladsou sestrou.. A rovnako,ako kamoskini tiez so 4r.rozdielom. 🙂 velky rozdiel by som nechcela,to je potom ten vztah taky skor rodicovsky ( vidim vztah mojho otca k svojmu bratovi, i partnerovej sestry k nemu.. Prosto v oboch pripadoch skor dalsi rodic ako surodenec).. No kazdemu to vyhovuje ci vyjde inak.. Ono najhorsie pri malom.rozdiele su prve mesiace,nez si nastavite system,potom sa to uz da. Ak ti aj moze pomoct rodina,je to idealne..

zeytin
4. feb 2018

Teraaaaaaaaaaaaz 🙂 Ja mám medzi dievčatami rozdiel 16 mesiacov. Plánovane sme chceli hneď po sebe, čo najskôr, ako sa bude dať. Takto nám to vyšlo a nič lepšie sme nemohli urobiť. Teraz majú ý a 6 rokov. Vôbec na seba nežriarlili, krásne sa spolu hrali, sú sestry a najlepšie kamošky, vychovávajú sa rovnako, mladšia sa neskutočne ťahá za staršou... Je to úžasné. Takže komu môžem, tomu poradím - dve detičky hneď za sebou... Tretie máme až teraz, po 7 rokoch...

vodavodickova
4. feb 2018

So mnou tu asi suhlasit nebude nikto,ale ja mam opacny nazor.Mame presne 2-rocny rozdiel, chceli sme vacsi,ale samozrejme ze sme sa potesili dalsiemu tehotenstvu.
No podla mna je to najhorsia varianta,hlavne pre starsie dieta.Je to vsak asi silne indovidualne.
Ja si vsak velmi casto vycitam,co sme to tej nasej starsej dcerke vyviedli...2 rocne dieta este nema sancu pochopit milion veci,ktore s prichodom surodenca suvisia,ono este velmi potrebuje maminu bezvyhradnu pozornost a potrebuje este takmer kompletny “servis” alebo ako to nazvat.
A to nezavisle na tom,ci ziarli na babo alebo nie.
Moja dcerka na braceka neziarlila ani neziarli,ale skratka ked mala 2 roky,bolo to najhorsie obdobie prichodu surodenca.Bola na mna este velmi naviazana,pobyt v porodnici vobec nepochopila,preplakala 4 noci za mnou.
Dalej odrazu sme po nej chceli vacsiu “samostatnost”,automaticky starsie dieta beriete ako “sebestacnejsie”,pritom ono na to vobec pripravene byt nemusi.A to moja je velmi sikovna na svoj vek,len jednoducho vela veci este tak malemu dietatu nevysvetlite,nema sancu to pochopit,preco v noci vstava k nej tatino,lebo babatko potrebuje maminu,preco nemoze ono chvilku pockat,preco musi ustupovat stale ona.A to len v primarnych potrebach.A to sa teda velmi snazime vzdy aby nemala pocit,ze jej potreby su druhorade.
Nevie este pochopit preco musi ist peso ona a maleho nesiem na rukach lebo place a ju vziat nemozem.Proste pre mna je ti casto o tom,”vybrat” si medzi nimi toho,ktory ma potrebuje v danej situacii viac.A jasne ze castejsie je to ten mladsi.A mrzi ma to,lebo ako k tomu ta starsia pride?Nie je este tak pripravena “odputat” sa odo mna.A to znova podotykam,ze ona nie je mamin cecok ani ziaden rozmaznanec,len jednoducho viem,ze vela veci este jej maly svet nedokaze vstrebat a pochopit.

janickacrazy
5. feb 2018

@kikuskkka Ja som rodila druhé dieťa po 11 rokoch, ale teda moj syn sa na brata tešil, vôbec nežiarlil, pomáhal mi, bolo to super. Podľa mna ju to prejde, ked zbadá bábo, bábatká si vedia ľudí získať už len tým, aké sú zlaté, bude dobre , uvidíš. Len ju musíš uistiť, že ju stále ľúbite.

janickacrazy
5. feb 2018

@vodavodickova Súhlasím s tvojim názorom, moja sestra má aj 2ročný aj 3 ročný rozdiel medzi deťmi a povedala, že to je úplne neporovnateľné, pri 2ročnom rozdiele chodila úplne hotová, vyšťavená, lebo obe deti ju ešte potrebovali a pri 3ročnom bola úplne v pohodičke, lebo starší už chodil do školky, vedel sa pekne prehrať, vedel ísť na záchod, napiť sa, atd. proste nebol už na nu taký nalepený.

mo_skyvader
autor
5. feb 2018

@mmoni89 aaah dobre vedieť 🤣 treba dávať pozor 🙂 diky za info

nika898
5. feb 2018

@mo_skyvader mi mame rozdiel 20 mesiacov. Mam stastie a starsi neziarli na mladsie. Je to sice narocne druhy syncek sa nam narodil teraz 3.1. takze ti neviem povedat ake to bude ked budu starsi ale vsetci ktory maju takyto rozdiel vravia ze prvych 6 mesiacov je to tazke a potom je len lepsie a lepsie. Ty sama sa musis rozhodnut 😉

womankc
5. feb 2018

@mo_skyvader ja mám medzi prvými 16 mesiacov a možno pol roka to bolo také svižné tempo, ale inak len super, zahrali sa spolu .. myslím si že cca tie dva max tri roky sú ideálne ... potom mám menšiu
@kikuskkka ja mám najmladšiu 10 rokov od najstaršej a deväť vlastne od brata .... nevyjadrovali sa síce negatívne ,ale ja som sa toho veľmi bála , pretože my sme tak mali doma ako súrodenci rozdieťl 10 od sestry a 6 od brata a v detstve sme spolu skoro vôbec nefungovali a v dospelosti tiež nevieme násjť cestu k sebe , ale zatiaľ veľká s malou majú super vzťah , akurát brat je tak trochu mimo, ale vzťahy zatiaľ majú dobré ......

Strana
z2