icon

Kedy sa môžme začať snažiť o bábätko po kyretáži?

rose773
23. apr 2012

Ahojte! Som tu nová... Dnes je to presne týždeň, čo sme sa dozvedeli, že našej malej "fazulke" už nebije srdiečko /v 10. tt/. Bolo to moje prvé tehotenstvo. Je tu niekto s podobnou skúsenosťou? Ako ste sa s tým vyrovnali? Kedy sa pokúšať o ďalšie bábo?

vejvass
16. máj 2012

@zuzka71 ahoj tak kontrola uspesne za mnou sliznica dorastena maternica cista krcok v poriadku kontrola bud v oktoubri na cytologiu alebo ked budem tehu 😀 😀 😀
Snazilkovat sa uz kludne vraj mozem sama mi povedala ze odporucaju cakat pol roka ale vraj to je dlho. Normalne dnes bola akoby vymenena uplne mila ochotna fakt otocena o 100000000 stupnou 🙂
Takze hnet mam lepsiu naladicku.No dufam ze vam to teda vyslo drzim palce ja zacinam od zajtra testovat tu ovulku tak som zvedava 😉

zuzka71
16. máj 2012

@vejvass Tak som rada,že je všetko v poriadku...držím palčeky

vejvass
16. máj 2012

@zuzka71 aj ja drzim idem asi predsa len testnut tu ovulku len musim pockat kym sa mi bude chciet cikat 😀 😀 😀

vejvass
16. máj 2012

no takze ovu som si uz urobila ale nic takze este mame cas zrejme ked tam nieje ani duch tak asi este vela casu 😀 😀 😀

rose773
autor
16. máj 2012

Ahoj @lesana. No to si veľmi pekne napísala... Fakt sa na to tehotenstvo netreba upínať /dokonca mi to povedala aj doktorka/. Myslím si, že ak to má prísť skôr, príde to skôr, ak to má byť v auguste, bude to v auguste, a ak neskôr, tak neskôr. S tým fakt nenarobíme nič. A je to veľká pravda, že pre mňa by mal byť prvoradým cieľom ukončenie školy 😀. Našťastie už rok staviame domček, takže aspoň pri tom frmole nemám veľa času myslieť na to zlé... Môžeme si byť všetky navzájom oporou, a snáď to vyjde a dotiahneme to do úspešného konca 🙂.

rose773
autor
16. máj 2012

Ahoj @bettynka222. Mne povedali, že môžem pociťovať bolesti, keďže sa sťahuje maternica. A to sú ževraj také bolesti ako pri kontrakciách. Avšak ako to môžem ja vedieť, aké to je, keď som pôrod ešte nezažila 😝??? No a čo sa týka tých bolestí, tak som myslela zápchu. Fakt ju mávam v poslednom čase akosi často... Začalo to tehotenstvom, ale zaujímavé je, že už mesiac som po zákroku a je to tu stále. Niekedy lepšie, niekedy horšie. Si neviem predstaviť aké to bude, keď budem naozaj tehotná deväť mesiacov 😀. Ale pre naše vytúžené bábatká zvládneme všetko, nie 😀???

strihalka
16. máj 2012

@rose773 bolesti pri stahovnai maternice jsou boelsti opravdu jako kontrakcie a kontrakcie jsou velmi podobne menstruacnim bolestem...jen o mnoho silnejsi a intenzivnejsi bolesti....ona te ta boelst vlastne provazi cely zivot.....nejdriv pri menstruaci, pote pred porodem, po prode, kdyz sematence stahuje a pote opet mentstruace

rose773
autor
16. máj 2012

Ahoj @strihalka. Ďakujem za vysvetlenie. No čo si my ženy pretrpíme, že 😝?

rose773
autor
16. máj 2012

@adkiii Ahoj. Keď si písala, že pred štyrmi týždňami, tak to asi v čase, keď aj my sme prišli o naše prvé, vytúžené bábo /tiež v 10 tt/. Aj ja som si porevala, už to trošku prechádza, ale ešte stále to nie je zahojené. Takže nemáš ešte žiadne bábo? Nedarí sa Vám otehotnieť prirodzenou cestou? Avšak keď tu píšeš, že to nechávaš na prírodu, tak sa do toho budúceho leta budete snažiť počať aj normálne, či? Nemysli na to, neupínaj sa na tehotenstvo a podarí sa to, neboj sa... Moc držím palce.

lesana
16. máj 2012

@bettynka222 Maly je velky bojovnik, a ty tiez, tesim sa s tebou, ze to dobre dopadlo 🙂
To su hovadiny co kecuju niektori ti doktori. Proste ked je raz napr. geneticky dane, ze ten plod proste nema sancu prezit, tak mozes mat psychiku neviem aku fantasticku.
Este ma napadlo, keby si mala bolesti po tom kyrete, tak urcite si nedavaj Ibalgin, ten podporuje krvacanie. Mne najlepsie zaberal Algifen - kvapky, ale je to na predpis alebo Paralen ale ten je slabsi. A pila som alchemilkovy caj, ten je na podporu maternice.

lesana
16. máj 2012

@zuzka71 Presne tak ako pises, je to individualne. Tak ako aj kazda mame ine menstruacne bolesti a pod. Kazde telo reaguje inak.

lesana
16. máj 2012

@rose773 Presne tak, ked to bude mat prist, tak to pride a zariadi to priroda, my to nezmenime. Ja som cez toto tehotenstvo sa tak starala o seba, same vitaminy jedla, nepremahala sa, odpocivala, na prechadzky chodila.... a dopadlo to zle. Ked sa budeme na to upinat, tak tym viac sa to nebude darit. Kamaratka sa strasne dlho snazila, vkuse na to myslela a nedarilo sa im. Raz sme isli domov z party, dobra nalada, som jej povedala, ze ked pride domov, nech skoci na muza, ze sa urcite zadari, aj sa tak stalo 🙂 lebo bola uvolnena a nemyslela na to. Preto som ti pisala, ze sustred sa na skolu a potom ked ju skoncis a vsetko z teba opadne, budes este v euforii z uspesneho ukoncenia skoly, tak sa urcite zadari.

Pre mna ste oporou a velmi rada sem zajdem a precitam si vas. Doma sa tvarim pred vsetkymi, ze som uplne v pohode, nechcem aby videli, ze trpim a trapili sa aj oni.

Urcite to dotiahneme do uspesneho konca, len niekomu sa to podari skor a niekomu neskor, ale urcite to raz pride 🙂

bettynka222
16. máj 2012

@lesana dakujem 🙂
no u mna to nebolo ani tak embryom, ale skor genetickymi predispoziciami...mam vrodenu trombofiliu a nikto mi nechcel napisat heparin....po tolkych potratoch je uz ale viac nez iste ze ho budem pichat cele tehu... len je otazne, ci sa zase zadari rychlo otehotniet a ci aj tentokrat bude embrijko take silne a vytrvale....aby zas nabuduce pre zmenu nebol problem v niecom inom 😝 mam z toho trosku strach 😖

vejvass
16. máj 2012

@zuzka71 aj tebe peknu noc blbne mi nett a neda sa mi odposlat sukromna posta iba takto sa mi daju posielat prispevky teda zajtra sa ozvem 🙂

zuzka71
17. máj 2012

@vejvass jasné..teším sa

adrianka127
17. máj 2012

ahoj zuzka, vitaj medzi nami... Inak dakujem baby za povzbudenia. Vzdy ked odchadzam z tejto stranky, tak je mi trochu lachsie. No mm uz sa na tulenie hrozne tesi ale ja trochu bojim bojim. Ved ked to nepojde, tak tomu dame este tyzden a uvidime. papa

zuzka71
17. máj 2012

@adrianka127 Vďaka 🙂

vejvass
17. máj 2012

@zuzka71 ahoj tak ovu testik uz dost vyditelny tak sa tesim ale este nieje taky silny ako kontrolna ciarocka takze uz testovat budem kazdy den 😉 😉 😉 Musi to klapnut musiiiiiiiiiiiiiiii prosim PANE BOZE 🙂
A ty ako normalne by som ti poslala testik ovulacny aby si si ho spravila lebo ten skor ukaze tehotenstvo ako tehu test 😉

vejvass
17. máj 2012

@zuzka71 no dnes po nocnej mam upne ze uzasny pravopis 😀 😀 😀
" viditelny" 😨

zuzka71
17. máj 2012

@vejvass ach moja,robila som si ovu testík a negat.Mám neskutočnú debku ☹

vejvass
17. máj 2012

@zuzka71 no moja a kolky si den po ovulke uz mam z toho chauz zase ak si nie minimalne 10dpo tak nevesaj hlavu ovu by mal ukazat az potom zvikne si pomylit HCG hormon s LH hormonom tak nadej je tam stale 😉
Musime verit verit verit 🙂 🙂 🙂

zuzka71
17. máj 2012

@vejvass No ja som dnes 3tí deň

vejvass
17. máj 2012

@zuzka71 no tak potom co by si chcela 😀 😀 😀
vsak za 3 dni sa ti este ani neuhniezdilo ale aspon vies ze ovu teda bola a teraz ak budes nedockava tak po tych cca 10 dnoch si mozes urobit skor ovu test a ak tam budes mat ducha to znaci ze zrejme budes tehu 😉

zuzka71
17. máj 2012

no mne vyšiel negat....jedna čiarka jasná a druhá duch ☹ no len buď je to,že som už mala ovu a je tam možnosť,že sa podarilo,alebo nebola a ešte len bude,alebo vôbec nebude☹ tak si treba vybrať 🙂

vejvass
17. máj 2012

@zuzka71 no tak teraz fakt neviem pockaj musim si este raz precitat tvoj prispevok 😀 😀

vejvass
17. máj 2012

@zuzka71 no takze duch znaci presne ze but ovu len bude ako u mna alebo uz si ju mala a teraz sa ti bude ciarocka stracat takze ak si netrpezliva tak by si si musela zrejme tiez testovat denne aby si vedela ci ti slabne alebo ci silnie lenze zase ak by silnela tak co by to znamenalo? But ze budes mat ovu alebo ze si tehu?
No uz mam mierny chaouz 😅 😅 😅 😕 😝

zuzka71
17. máj 2012

No to svedčí,že je negat.Lebo ak by bola tá,čo je silná slabá a tá,čo je duch silný,tak by bolo pozit.Aspoň podľa toho návodu som na to tak prišla a nákresu

adkiii
17. máj 2012

@rose773 ano v rovnakom case, presne 18.Aprila:-(... Prave v tyzdni ked mame obaja s manzelom narodeniny... Tak to boli tie najsmutnejsie zatial. A naozaj to babo bolo vytuze, pretoze cca rok sme sa nemohli snazit koli zdravotnym komplikaciam - moje zuby mudrosti a potom mykozy... A potom vsetkom sme sa rok a nieco snazili bez vysledkov, kedze ja mam totalne nepravidelny cyklus a manzel tiez diagnostikovane problemy... som prestala dufat ze sa to podari prirodzenou cestou. Ked som zbadala pozitivny test tak tomu ani neverila... Mozno o to vacsie je moje sklamanie teraz... A pretom som si povedala, ze sa nechcem aspon rok sustredit len na otehotnenie, pretoze po vyse dvoch rokoch sustredenia, premyslania a snazenia som zazila nieco taketo smutne... Asi si potrebujem psychycky odychnut. Obdivujem dievcata, ktore dokazu dlhodobo sledovat plodne dni a ovulaciu a programovat si podla toho cas... Mna to nejako vedie len do depresii lebo to neviem urcit ... A ty chces skusit opat hned po 3 mesiacoch planovane otehotniet? A budes cakat 3 mesiace?

rose773
autor
18. máj 2012

Ahoj @adkiii. No to mi je fakt veľmi ľúto, že po tom všetkom, čím ste si musel obaja s tvojím manželom prejsť, vás postihlo ešte aj toto. Viem aké je to ťažké, aká ľútosť a nesmierna trpkosť to v človeku vyvoláva... Ale musíme myslieť pozitívne aj naďalej, snáď sa to podarí. My sme sa snažili od decembra a to, že som tehotná som zistila v marci /čiže sa nám podarilo po troch mesiacoch/. Skoro dva roky sme si dávali pozor, pretože ja som chodila na vysokú školu - dennou formou, takže sme preto bábo neplánovali /aj keď nehovorím, že nechceli, brali sme to tak, že ak to príde, tak to príde.../. Síce sme nezažili to, čo vy, ale aj tak to bol strašný pociť sa to dozvedieť a zvyknúť si na myšlienku, že na Vianoce nebudeme traja ☹. Ešte aj teraz mi z tej myšlienky "puká srdce". My sme sa to dozvedeli 16. apríla, 17. apríla som šla na zákrok. Doktorka mi odporúčala čakať štyri mesiace /keď si to prepočítaš, tak je to ten august/, ale keď som tam bola teraz v pondelok na kontrole, tak povedala, že by bolo dobré otehotnieť cez leto, kedy nie je veľké riziko chrípkovej epidémie. Takže ti neviem povedať, čo budeme robiť. Jedna moja polovica by do augusta nečakala /ale začala sa snažiť aspoň o mesiac skôr/, tá druhá sa toho všetkého bojí... Ak ti mám napísať pravdu, tak najradšej by som bola, keby to Pán Božko vyriešil nejako za nás /napr. že ak to má byť skôr, nech sa nám to podarí bez plánovania a snaženia sa/. A vy to idete ako teraz riešiť? Necháte tomu voľný priebeh alebo radšej sa ani nebudete šnažiť???? Koľko ste už spolu? Držím palce, aby sa to podarilo aj vám tak nečakane /to by bolo asi pre každú z nás najlepšie.../.

rose773
autor
18. máj 2012

Ahoj @lesana. Presne aj moje nevydarené tehotenstvo bolo také, ako si napísala ty. Keďže som od 6 tt tehotenstva krvácala, tak som si riadne dávala pozor /maximálne som doma povysávala, utrela prach a také "ľahké" práce som robila/. A dopadlo to zle. NEviem, možno to bol fakt slabučký a choručký plod, možno sa k tomu pripojila ešte aj tá moja chrípka... Po dôvode už ani nepátram, je ich spústa a keby som sa mala ešte ja z niečoho obviňovať, tak by to bolo ešte horšie.

Ináč dobrá rada, nemyslieť na to, uvoľniť sa a bude to 😀. To by som brala 🙂. Teraz na to fakt nemyslím /preto, lebo sa snažiť ešte nemôžem/, ale bojím sa toho, že keď príde júl-august, tak na to budem myslieť stále. Ozaj, vy idete ako dlho čakať?