Kedy sa môžme začať snažiť o bábätko po kyretáži?
Ahojte! Som tu nová... Dnes je to presne týždeň, čo sme sa dozvedeli, že našej malej "fazulke" už nebije srdiečko /v 10. tt/. Bolo to moje prvé tehotenstvo. Je tu niekto s podobnou skúsenosťou? Ako ste sa s tým vyrovnali? Kedy sa pokúšať o ďalšie bábo?
@rose773 ahojky...takze vsetko ok u teba? a som sa chcela opytat ci si bola na kyrete alebo si sa vycistila sama? lebo ja som nebola...krvacala som dost dlho a strasne silno...tiez este cakam na vysledky z cyta..nejak stale nechodia...no a doktorka povedala ze ked sa nam potom do pol roka nezadari mam priniest manzela na spermiogram...kupila som si ten babyplan -calibrum, aj zelezo a aj valovicove kvapky, aj kys. listovu mam (tu som si kupila ako som sa dozvedela ze som tehu) ale nejak nemam chut este ani zacat to vsetko jest...chcela som trosku zacat cvicit ale vsetci mi hovoria ze nech nerobim ziadne brusaky ani nic namahave...nechapem preco :/ to mam len sediet na riti a tlstnut a pritom rozmyslat? 🙂 aaach jo...no a kam planujete ist na dovolenku? ja som tiez rozmyslala zeby sme to tam skusili, predsa aj ine prostredie, aj pohodicka bude snad...🙂
ahojky @rose773 Dakujem za povzbudive slova a samozrejme aj vsetkym ostatnym. Takze v lete zacinas? Aj ja to tak vidim, lebo tiez je pravdepodobne, ze som potratila koli silnej chripke, ktoru som prekonala tyzden pred potratom. A cez leto som vzdy zdravsia. Takze papam vitaminiky, davam si aj alchemilkovy caj. Snad zaberie. Je to hrozne co sa nam stalo. Zivot je nespravodlivy. Zeny, ktore babatko uz ani nechcu ho maju a tie, co sa on roky pokusaju maju stale prazdnu naruc. No ca sa da robit. Verim, ze vsetky budeme zdrave a coskoro sa nam narodia zdrave pokladiky. Zajtra idem aj ja ku gynekologovi, tak drzte palce, nech mi nenaordinuje pol roka prestavku v snazeni alebo viac...
Pekny den vsetkym...
@rose773 ahoj tak tiez som zvedava ci sa podari prve mam po umelom a toto druhe bolo po spontanom pocati ale tak nedopadlo to dobre tak som zvedava ci sa nam este podari.Ideme v juny na dovolenku na 2tyzdne tak sa aj tesim teda.Dnes som 11dc tak uz sa neviem dockat ovulky dufam ze prebehne a ak nie tak na dovolenke to isti tiez 😎 😎
V stredu sa chystam konecne na kontrolu po kyrete este som totiz nebola 😒 mala som prist hnet po prvej mrche ale tak dako nevidalo pretoze ta dorazila na 37po cisteni a to bola zrovna Velka noc a potom som bola 20 dni na antibiotikach kvoli angine 😠 Takze az teraz vysiel cas na kontrolu tak verim ze ma znicim neprekvapi a ze vsetko je v poriadku 🙂
Takze drzim aj tepe palceky aby ti to vyslo hnet na prvy sup v tedy ked budete uz pripraveny na druhe tehulkovanie 🙂 🙂 🙂
@ewulienkaa Ahoj. Noooo, podľa výsledkov by malo byť všetko v poriadku. Mala kyret, takže mi budeme musieť počkať preto trošku dlhšie. Ono pri spontánnom potrate, ževraj nie je problém sa pokúšať hneď /ale asi by bolo najlepšie počkať aspoň jeden cyklus./ Viem to podľa toho, že zhodou okolností týždeň po mne potratila kamarátka /spontánne/ a tej povedala doktorka, že čakať nemusia. Ja som si kúpila, vlastne jem stále ako som prišla z nemocnice, calibrum bybyplan a kyselinu listovú. Myslím, že to na začiatok stačí. Ono by sa to malo jesť dva-tri mesiace pred plánovaným otehotnením, takže nič za to nedáme, keď budeme papať tieto vitamínky. Aj ja chcem začať cvičiť - ale iba tak v pondelky a v piatky, že by som so sesterkou chodila do posilňovne na hodinku. Aspoň trošku si spevniť postavu... Ale tiež som už počula názory, že ak sa mi podarí schudnúť, či by potom nebol problém z otehotnením. Ako dlho si to vlastne ty po tom potrate? Lebo prvý mesiac, vlastne do prvej normálnej menštruácie by si mala mať naozaj kľudový režim. Dovolenku ešte neplánujeme /vlastne plánujeme, ale nie to, kde/. Možno pôjdeme len tak niekde na Slovensko /boli sme teraz dva roky po sebe v Tatrách, v Aqua City v Poprada a pred tým rok v Štúrove/. Aj tu môže človek prísť na iné myšlienky... Ale ak pôjdeme, tak až niekedy na konci augusta. A čo vy? Kde by ste chceli ísť???
@adrianka127 Ahoj. Presne si tu napísala môj názor, aké je to všetko nespravodlivé... Niekto dieťa chce a nemá ho, niekto ho nechce /narodilo by sa mu zdravé a bolo by to tehotenstvo bez komplikácii/ a dá si ho zobrať. Aj ja som mala strach z toho, aby mi doktorka nepovedala, že sa nemáme pokúšať pol roka. Našťastie to dopadlo celkom v pohode. Takisto jem vitamíny /kyselinu listovú, calibrum baby plan/, mám kúpený alchemilkový čaj /ale robila som si ho asi zatiaľ asi dvakrát 😀/. Ako sa ja poznám, tak teraz si ho robiť nebudem a ak mi bude dlho meškať prvá MS po zákroku, tak ho začnem piť na litre :-P. Zajtra držím palce, nech to všetko dobre dopadne. Potom daj vedieť, čo ti doktorka povedala.
@vejvass Ahoj... Neboj, podarí sa ani nebudete vedieť kedy 😀. Treba myslieť pozitívne, na dovolenke sa pekne uvoľníte, oddýchnete si a prídete už štyria /idete aj s prvým bábom, či?/. A vlastne, aby ste tam už štyria nešli 🙂. Tak v stredu budem držať palce, ja som tam dnes šla s takou malou dušičkou, že až. Tak veľmi som sa nebála ani vtedy, keď som tam prišla s tým, že slabo špiním. Človek po tomto zážitku už myslí len na to najhoršie. Držím palčeky, nech nám tu čo najskôr napíšeš, že si v tom. Ty začneš s koľajničkami a my ťa budeme všetky nasledovať 😀.
@aadulik2110 ahoj, ja mam teraz to, co ty pred rokom...aj ja som mala polyp a bola som v piatok na kyrete...len mne doki nic neodporucil( ziadnu listovu), ani nechce, aby som prisla na kontrolu, ak tak, iba ak by boli komplikacie...chcem sa ta spytat, co ste si dovolili spolu s mm po troch dnoch po kyrete? neviem, co si s drahym mozem dopriat, aby nenastali komplikacie, mne doki povedal, ze sex po jednom, dvoch tyzdnoch a mozeme sa snazit po prvom, pripadne druhom cykle...to myslel, po prvej menzes? alebo neskor? dakujem..
@zvolsiinylogin ahoj, no ja som bola na kontrole 14 dní po zákroku... potom ma doktor objednal na kontrolu za 3 mesiace. Po tých 14 dňoch mi nasadil tú kyselinu listovú a po 3 mesiacoch nám povedal, že sa môžeme začať snažiť. čo sa týka milovania... tak po zákroku mi doktorka povedala, že po 14 dňoch môžeme sa s manželom tešiť.... ale žiaľ vymkla som sa doktorským tabuľkám a dostala som po 14 dňoch po zákroku menštruáciu.... akoby som ani žiadny zákrok nepodstúpila.... a tak sme sa začali s manželom spolu tešiť... ale musím povedať, že to nebolo nič moc.... že to aj bolelo a pomaličky sme skúšali - také normálne milovanie ako pred zákrokom sa nám podarilo asi až tak 5-6 týždňov po tom zákroku. Takže ja by som to veľmi neriskovala... všetko je to veľmi ubolené...
@rose773 ahoj a aj vsetky ostatne snazilky. Dnes som bola u doktora. Takze vyzera to v poriadku. Mam v maternici nejaku malu krvnu zrazeninku ale doktor povedal, ze by to malo odist s dalsou MS. No a po kramoch ma chce este vidiet a povedal, ze potom mi da nejake vitaminy no a v tom auguste to asi budeme moct skusit znova. A co sa tyka tulenia s mm, tak som sa tiez spytala no a povedal, ze cez vikend uz mozme. (Zakrok bol 30.4.) Ale to vysetrenie ma trochu bolelo tak si to tulenie este neviem predstavit... No uvidime Este sa ozvem, tym co uz zacinate snazilkovat mooc drzim palce, no a nam ostatnym prijemny den a cakanie... 🙂 Zatial ahooj
Ahojte.No ak môžem,tak sa pridám aj ja ku vám.Tiež som potratila,ale už sa snažíme.
@adrianka127 Ahoj... No super, keď je všetko Ok. Čo sa týka toho túlenia s manželom, tak my sme čakali cca tri týždne a šli sme na to 😀. Ale pre istotu s ochranou, ktorá nám predovšetkým slúžila na to, aby tam nevošla nejaká infekcia alebo čo 😀. Tak držím palce a cez víkend si to riadne užite :-P.
Ahoj rose773. Ja som mala potrat 24.2.2012 a čakali sme dvojičky.Bolo to moje druhé tehu,no dúfam,že nie posledné😉 A ty si kedy potratila?
@zuzka71 No ahoj. 16. apríla som sa dozvedela na poradni, že našemu bábatku už nebije srdiečko /bola som v 10 tt, ale podľa veľkosti plodu to vyzeralo na 8+4 tt./ Čiže sa bábo postupne prestávalo vyvíjať a nakoniec odumrelo. Neboj, podarí sa nám to, všetkým 😀. Len treba pozitívne myslieť. Ty už máš po tom trošku dlhšie, tak chápem, že už sa snažíte. Tak držím palce a potom nás informuj ako to prebieha.
@ewulienkaa Ahoj, neboj sa, vsetko bude v poriadku, ten myom urcite zmizne. Mne mesiac po kyrete zistili na vajecniku 7 cm cystu, ktora tam v case kyretu nebola. Okrem toho som si nasla hrcku v prsniku a aby toho nebolo malo, tak som este aj mykozu dostala. Isla som sa zblaznit uz z toho vsetkeho. Ked som isla znovu na kontrolu o 2 tyzdne, tak cysta tam uz nebola a hrcka je tiez v poriadku. Doktor povedal, ze to vsetko je nasledok nevydareneho tehotenstva, v tele sa udialo strasne vela zmien za kratky cas.
Myslim si, ze ked si v poriadku po fyzicky aj psychickej stranke, tak nie je dovod cakat so snazilkovanim. Myslim si, ze ten strach z dalsieho nevydareneho tehotenstva tam bude stale, ked sme uz raz zazili tu tragediu.
Ja pijem zatial alchemilkovy caj a uzivam kyselinu listovu. Este ma caka kontrola u mojej doktorky, tak uvidim co mi este povie.
Neboj sa, vsetko dobre dopadne, hlavu hore, drzim strasne moc palce 🙂
@rose773 Ahoj, z tych vysledkov z histologie sa clovek nic nedozvie. Ja som mala napisane, ze zvysky po plodovom vajci.... a v zavere, ze tehotenstvo nie je mozne potvrdit ani vyvratit, uplne odveci.
Inak mas vysledky v poriadku aj maternica zahojena? U mna uz vsetko v poriadku po fyzickej stranke, chvalabohu, aj HCG klesa pomaly. Po psychickej stranke je to stale tazke niekedy, nie je dna keby som si na to nespomenula, stale si v hlave vyratavam v kolkom tt by som bola, ake brusko by som uz asi mala... To je normalne, prezili sme strasnu bolest, chvilu bude trvat kym to preboli, chce to cas. Uvidis ako sa budes citit a podla toho zacnete snazilkovat, nic netreba silit. Drzim palce 🙂
ahojte 🙂 tak asi aj ja k vam patrim 😅
toto bolo moje 4. tehotenstvo a skoncilo v 11 tt. embryu prestalo bit srdiecko 😔 z tretieho tehotenstva mam nastastie takmer dvojrocneho chlapceka, ktory ma zamestnava dostatocne na to, aby som na to nemyslela 🙂
potrebovala by som od vas ale poradit. v piatok som bola na zakroku, mala som len taky ruzovkasty hlien, v nedelu uz len taky nazltly no a dnes som zacala dost krvacat... 😖 stretli ste sa s tym niektora?
drzim vam (nam) vsetkym place, aby sme sa coskoro dockali zdravych deticiek 😵
@adrianka127 Ahoj, neboj sa, ta krvna zrazeninka urcite odide s MS. Ako som pisala vyssie @ewulienkaa, mne mesiac po kyrete zistili 7 cm cystu na vajecniku a uz je prec potvora. Co sa tulenia tyka, tak sa neboj, skusite a uvidis, ak to bude boliet, tak si date este cas. My sme sa prvykrat tulili 5 tyzdnov po kyrete a bolo to v uplne v pohode, ziadna bolest. Drzim palce a prajem prijemne tulenie 😉
@lesana Doktorka mi ultrazvuk ani robiť nechcela, ale nakoniec mi ho urobila, lebo som jej povedala, že má pobolieva na ľavej časti v podbrušku. Keď ho urobila, povedala, že všetko je v poriadku, a že na ľavej strane /kde som jej ukázala/ sa končí hrubé črevo, či náhodou nemám problém zo stolicou. Čo ja mám v poslednom čase, vlastne od vtedy ako som zistila, že som bola tehotná... Aj ja som v poriadku, a presne si aj ja niekedy vypočítavam v koľkom tt by som bola, aké by bolo asi bruško, že by ho už určite bolo vidno a tak. Je to naozaj asi normálne po tom všetkom, čo sme prežili, ale na druhej strane to asi práve takýmto konaním robíme horším. Uvedomujem si, že už to nevrátim, už sa stalo, ale neviem si pomôcť. Ani u nás neprejde deň kedy by sme si na našeho anjelika nespomenuli. Ja nič síliť nejdem, naozaj budeme čakať minimálne tie tri cykly /ale keďže budem mať v auguste ten stres, takže možno to necháme až na koniec augusta, príp. sa začneme snažiť po augustovej mrche/. A čo vy? Kedy by ste chceli ísť na to?
@bettynka222 Ahoj, ja som krvacala dost silno prvych 10 dni po kyrete a mala som bolesti ako pri MS. Este v nemocnici mi doktor povedal, ze 10 dni mozem krvacat, aby som sa nelakala. Potom po tych 10-tich dnoch krvacanie uplne zmizlo. Drzim palce, urcite to bude v poriadku.
@bettynka222 Ahoj... Tak to je nám všetkým ľúto. Čo sa týka tvojej otázky,počkaj ako to bude dlho trvať. Ak to bude slabnúť, tak je to asi ok, ale ak je to fakt silné a nebude to prestávať, tak radšej chod k doktorke. Viem, že mne doktorka povedala, že špiniť alebo slabo krvácať môžem aj 10 dní, ale ak by som silno krvácala, tak hneď naspäť. Ja som zase mala slabé špinenie, ale päť dní po zákroku som mala také bolesti v podbrušku, také kŕče či čo, že som sa ani vystrieť nemohla. To trvalo /v intervaloch/ cca dva dni a potom všetko ok. Držím palce, aby to postupne prechádzalo, a aby sa čo nevidieť podarilo dalšie zdravé babátko 😀
@rose773 To som rada, ze si v poriadku. Neboj sa, o chvilu aj po psychickej stranke budeme v poriadku. Je to prirodzene, ze ked sme prisli o vytuzene babatka, tak to boli a nejde to vymazat len tak, chce to cas. My by sme mohli zacat snazilkovat koncom juna, ked ratam tie 3 mesiace odporucane. Ak vsak bude vsetko v poriadku, co momentalne uz je. Ale nejako sa na to neupinam, ze to musi byt silou mocou ten jun. Povedala som si, ze budem zit, uzivat si leto a ked ten hore sa rozhodne, ze je spravny cas, tak to bude. Urcite mi nepomoze stres a prilisne sustredenie sa, lebo vtedy sa naschval nebude darit. Ty sa tiez na to neupinaj. Mas jeden ciel v auguste a ked ten dosiahnes a nebudes v strese, tak urcite dosiahnes dalsi ciel v podobe // 🙂
@rose773 dakujem si zlata 🙂 no mne zas povedali, ze krvacat vobec nebudem, a ze uz na 4ty den s amozem kupat vo vani...asi zavisi od nasich organizmov ako sa k tomu "postavia" a aj ako sa dr. takyto zakrok vydari, ze 😅 predsa len dovnutra nevidia a asi to nie je jednoduche.... 😝
inak vidis, mna podbrusko neboli vobec, skor kosti ako pri porode 😕 panva a kosti na nohach...
co si pisala k tym problemom so stolicou...myslis tym zapchu? aj ja som ju mala ku koncu tehu teraz a aj mi pretrvava. to je normalne...este mame asi roztiahnute creva z tehotenstva 😖
@lesana dakujem 🙂 dufam ze to coskoro pdejde...nech sa mozme s mm trosku pomojkat 😵
@lesana inak k tomu dalsiemu otehotneniu...ja som po provm otehotnela hned (ale to nebolo planovane) no a zle to dopadlo. no a potom nam zakazali cakat pol roka, cakali sme 4 mesiace. chodila som k dr. ci mam v poriadku ovulaciu lebo po dvoch potratoch som to mala dost hormonalne posahane...nasadil mi clostilbegyt na stimulaciu ovulacie a dalsi mesiac som otehotnela. to tehotenstvo s malym bol ale dost horor - mesiac vkuse som krvacala jasnocervenou krvou....a dost silno, zaroven som trpela silnym nechutenstvom a bola cely mesiac na infuzkach, lebo som vkuse len chudla...hrozne som sa cely cas bala a napriek tomu to dobre dopadlo 🙂
inak baby ten strach je u nas vsetkych normalny a bude tu vzdy. ale napriklad v tomto poslendom tehu, ktore sme vobec neplanovali, som sa vobec nebala (predsa len som uz jendo dieta donosila, nadobudla som sebavedomie), bola som uplne v pohode a vidite...ale to bolo zrejme tou krvou.
inak strasne "milujem" ked mi nejaky dr po provm potrate zahlasil ze to je psychikou.... 😅 preco potom tehotenstvo kedy som sa hrozne bala dopadlo dobre a to, kedy som bola v pohode zase ksoncilo takto? nabuduce sa budem hrozne bat
rose773 no tak my sa už začíname,tak uvidíme,či sa zadarí...samozrejme budem informovať🙂
@rose773 ahojte, tiez som len pred styrmi tyzdnami prisla o vytuzene babatko v 10tom tyzdni. Snazili sme sa s manzelom viac ako rok a po viacerych vysetreniach nas odporucili na umele opl. A vtedy som otehotnela. Ale nedopadlo zo dobre. Doktorka trdi, ze pravdepodobnou pricinou je, ze som prekolnala virozu v cca2hom tyzdni, ale s istotou pricinu nevieme. Ked mi na sone potvrdili moje najhorsie obavy a nasledne sa mi zacal spontanny potrat, kt este dokoncili kyretom v nemocnici. Strasny pocit. Plakala som nonstop tyzden.. Teraz Si chcem dat asi cca 3 mesiace pauzu tak ako odporucila doktorka a nemysliet na tehotenstvo. A potom sa rozhodneme spolocne s manzelom kedy pojdeme na umele opl. Ale asi az buduci rok v lete, aby som eliminovala moznost chytit virozu. Dovtedy to nechame asi len tak na prirodu ... Pozdravujem vas vsetky s podobnym osudom ...
ahojte takze dnes mam prvu kontrolu po kyrete takze drzte palce aby bolo vsetko v poriadku a aby sme teda sa mohli snazilkovat aj nadalej 😉
Som 13dc takze od zajtra idem testovat ovulku kazdy den dufam ze kolajnicky nabehnu a potom verim ze aj na tehu teste sa objavia 😀 😀
@zuzka71 Ahoj no jasne ze sa mozes pridat a ako sa citit dnes este mas bolesti ci uz presli?
Inak uz velmi ani nerozumiem tym tehu testom baba na inom fore si konecne nasla ze dve palicky na tehu teste tak sme sa vytesovali a teraz ked si robila dalsie 3 testy tak uz nic ☹ no je to normalne 😠 But bol chybny test alebo doslo zeby k mikro potratu?Test si robila na 13d po ovulke.Zena sa vytesuje a potom taketo sklamanie samozrejme pokial nepride mrcha este netreba vesat hlavu.
Takze drzim vsetkym snazilkam palce 🙂

@vejvass No tak držím palčeky, aby Vám to na druhý pokus vyšlo... Na jednej strane by som sa s tým snažením ponáhlala, na druhej strane sa strašne bojím... Ja teraz aktuálne čakám na prvú MS po aborte /dúfam, že príde čo najskôr/, ale v konečnom dôsledku asi počkáme tie tri cykly /do júla, augusta/. Ty daj vedieť ako Vám to ide a dúfam, že tie dve koľajničky si nádješ na teste, čo najskôr 😉.