icon

Kedy vlastne môžete otehotnieť?

cervenykon
4. sep 2012

takze som sa dnes po dllllhom case rozhodol prispiet aj ja svojim nazorom, respektive diskusnou témou.
pozeram na svoju zenu ako vysedava na modrom konovy a z toho som sa stal "cervenym konom" bavite sa tu na rozne temy a sirite medzi sebou ako cenne rady a informacie spolu s totalnymi dezinformaciami a hlupostami z ktorych sa mi niekedy ani ten moj cerveny kon nemá chut na pracovani na nasom buducom potomstve....
tak napriklad pisat ze zena je schopna otehotniet len 12- 24 hodin po ovulacii je asi najhrubsim zrnom ake som sa dozvedel od svojej zeny ktora modreho kona berie ako alfu a omegu informacii o gravidite. ovulacia je proces pri ktorom sa vajicko dostane vonku z "ovaru" resp. vajecnika. samozrejme pred tym ako sa vajicko dostane vonku zena nemoze otehotniet pretoze este vajicko stoji "za dverami". v tomto termine zeny vacsinou boli prava alebo lava strana podbruska pretoze nato aby sa vajicko dostalo vonku musi ovar prasknut (a ako vieme akekolvek rany cloveka bolia) v tom momente sa vo vas zenach spustia hormonalne procesy (kedze ludska nervova sustava funguje na principe stimulova a ovladacim prvkom je hormon tak niektore hormony sa dvihnu aby mozgu dali znamenie ze "mame tu otvorenu ranu treba ju dat do poriadku" druhy hormon oznacuje " na runway mame dozrete vajicko pripravte proces oplodnenia, zacnite tvorit hlien a maternica nech sa pripravi na moznost gravidity"... ano preto sa vam zeny dvihnu hormony pretoze su to len obycajne komunikacne procesy medzi mozgom, hypofýzou a vasymi pohlavnymi organmi. co sa ale stane za tych vasich 12- 24 hodin? za tento cas vajicko putuje vajcovodom od Ovaru smerom do maternice (na jednej z vasich muuuudrych stranok som sa dozvedel ze vajicko putuje do brusnej dutiny - tam su creva a spol - zaujimalo by ma ci ta zena dieta porodila alebo vykadila...) po 12 az 24 hodinach sa vajicko dostane do MATERNICE kde si pekne v jej makkych stenach hovie a caka na oplodnenie. na tychto strankach som sa dozvedel aj to ze spermie putuju do vajcovodov kde sa stretnu s vajickom a tam ho oplodnia a oplodnene vajicko putuje do maternice. ANO! moze sa to stat ale automaticky sa po oplodneni vajicka vysle hormonalny stimul aby sa vajicko zahniezdilo a ak sa vajicko oplodni uz vo vajcovode moze nastat tzv. MIMOMATERNICOVE TEHOTENSTVO (su dva typy k druhemu sa dostanem). moja manzelka mi po precitani N diskusii a n odkazov na ine materske stranky dnes povedala ze spermijky sa do maternice vooobec nedostanu... ze oplodnenie nastava vo vajcovode. aj po letmom pohlade na obrazok zenskych pohlavnych organov je nam jasne ze ak sa ma spermia dostat do vajcovodu musi prejst "brusnou dutinou" zvanou maternica ktora vyzera pre spermie tak ako niekolko futbalovych ihrisk vedla seba. ak muzov vtak beha v posve hore dole a chlap po orgazme ejakuluje tak spermie putuju krckom maternice (uuuuzka trubicka plna hladkeho svalstva) a zrazu sa dostanu na "futbalove ihrisko" kde sa "rozlezu" a cakaju na "prichod hviezdy - vajícka" a to dopadne do maternice cca po tych 12-24 hodinach po ovulacii - teda ak ste sa milovali pred ovulaciou tak spermie cakaju na vajicko ako štamgasti na pivo v preplnenom lokále. a to ked dopadne hned maju moznost sa do neho opriet rovno hlavou proti muru. Ale neznamena ze ked vajicko dopadne a spermie tam este nie su ze je vsetko v prdeli? po dopade vajicka do maternice si tam vajicko este niekolko dni pocka a zreje (do 10 dni - podla dlzky cyklu) ked pokles hormonov da hypofýze a mozgu znamenie ze vajicko uz je prezrete a asi nic z toho. vtedy sa zacne maternica pripravovat na ocistu ked sa z nej zacne uvolnovat tkanivo a hlien - co opat sposobuje bolesti (ako akekolvek odstranovanie tkaniva v tele - alebo hojenie) co sposobuje ten vas znamy PMS syndrom lebo to vo vas vo vnutri vrie. ale aj vtedy je este vajicko oplodnitelne ale uz je obalene dost hrubou vrstvou hlienu a tkaniva. no ak sa k nemu dostanu spermie moze sa oplodnit s tym ze sa pravdepodobne oplodnene uvolni a vymenstruuje. ale ak sa aj v PMS oplodni vajicko a zacne sa vyplavovat smerom tym istym ako prisli spermie moze nastat (s velmi nizkou pravdepodobnostou ale stava sa) zahniezdenie oplodneneho vajicka niekde v krcku maternice alebo v posve a vtedy vznika mimomaternicove tehotenstvo - alias pruser jak svina... najcastejsie sa tak stane ak je pouzity tampon a vajicko sa oprie o stenu posvy a tampon sa dlho nevyberie vznikne dostatok casu na to aby sa uhniezdilo aj v tak neprajnych podmienkach. ak sa to nestane vajicko opusti vasu maternicu ako sucast tej cervenej emulzie ktora z vas vyteka a vtedy ste neprijemne jak vred na zadku (sorry milacku). po opusteni vajicka vase telo je az do najblizsej ovulacie neplodneeeeeee. AMEN
ocakavam reakcie ze "nieeeeee tak tomu nieje" a potom vam zacnem posielat odkazy na stranky na ktorych su "spravne informacie"
s pozdravom vas cerveny kon
ps. keby som dlhsie nereagoval tak prosim o strpenie nie som tu tak casto ako moja zenuska 🙂

Strana
z6
lencika
30. mar 2014

ako pobavila som sa dakujem za sprijemnenie nedele len tak dalej

uzexistujem
15. júl 2014

precitala som prve dva komentare a tie zeny su jak vred za zadku. Nahodou ja som sa popucila smiechom, len tak dalej :D

doga666
19. feb 2015

Hahhaha no teda, ja odpadnem!!!! 🙂 🙂 🙂 :D chlape, lepší článok som za dosť dlhú dobu nečítala..:D inač, dakujem za info, konečne mi to niekto vysvetlil normálne štýlom, akým tomu rozumiem..🙂 fakt mega príspevok..mamky ma možno zožerú za to, ale som odhodlaná podstúpiť to riziko..:D like like like..:D

bufbuf
23. feb 2015

@cervenykon konecne niekto normalny 🙂dam to precitat mojmu manzelovi 🙂

ellabella22
25. feb 2015

Baby najlepsie je popracovat na baby 1-2 dni pred Ovulaciou 🙂 v den ovulacie je to menej pravdepodbne, kedze spermia musi tiez prejst zmenami, a po ovulacii uz vobec nie je mozne otehotniet. Toto si prestudujte🙂 😎
http://www.justmommies.com/getting-pregnant/boo...

doga666
26. feb 2015

Len pri nepravidelnom cykle je ťažké vystriehnuť ovuláciu...🙂 My sme to spravili jednoducho-každý den naplno :D :D :D :D Len mi povedzte ako ísť na chlapca, ževraj sa to dá ovplyvniť..:D :p

vierkac
26. feb 2015

@cervenykon @figurka1985
ja placem od smiechu!!! YOU MADE MY DAY!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀
gratulujem manzelke k tak vtipnemu muzikovi, ktory sa navyse zaujima o zenske veci. Uzasne 😎
Kolke zenske tu mali potrebu ti dat skolenie, rozculili sa, ci nabudili ine emocie. Uprimne, mne sa tvoja teoria velmi paci, pride mi ovela logickejsia ako realita, kde sa treba triafat do 12hodinoveho intervalu 😀 😀 😀

figurka1985
26. feb 2015

@vierkac 😀 😀 😀 dakujem! som rada! 😀 ja som uz zabudla na tuto diskusiu, ale obcas ju muzikovi spomeniem- ze ak chce druhe babo, tak ma casu a casuuuu! 😀 no, a taku srandu ja mam doma! 😀 ak ho chcem naviest na tu spravnu cestu, musim sa vyzbrojit argumentmi, a vediet ich pouzit v presny cas. Niekedy mam pocit, ze ovlada lepsie ako funguje zenske telo, ako ja- taky je presvedcivy 😀
dakujem este raz 🙂 😝 😎 😵

lina129
26. feb 2015

okrem hroznej gramatiky, je tam aj vela chybnych informacii... pan zakladatel temy zrejme nie je absolventom mediciny a informacie ma asi z podobneho zdroja z akeho si robi zarty...

vierkac
26. feb 2015

@figurka1985 pri technikovi si musis dat proste sakra pozor ake informacie mu davat, aky je zdroj a hlavne pekne technicky podane. a sranda musi byt, to je korenie manzelstva 😀 ale vidis, trafil sa. krasnu mate dcerku!

figurka1985
26. feb 2015

@lina129 malokto z nas tu je absolventmi mediciny... ci sa mylim? 😉 nie je to podmienkou zalozenia temy, ani registracie..

figurka1985
26. feb 2015

@vierkac 😀 veru,. trafil.... dva roky sa nam nedarilo, az v leden mesiac si povedal- teraz to vyjde! a bolo...

vierkac
26. feb 2015

@figurka1985 si ho presvedcila, nech skusi zasadit pred pred ovulkou? 😉

figurka1985
26. feb 2015

@vierkac nie ja, ale erudovane mamky z fora 😀 ako spravny experimentator neveril, zaexperimentoval a pokus sa vydaril 😀

lina129
26. feb 2015

@figurka1985 to netvrdim... len som sa vyjadrovala k obsahu prispevku 🙂

ellabella22
26. feb 2015

@lina129 a ty si absloventka mediciny? 🙂 😎 tak sa pochval svojimi vedomostami, myslim ze sa rady poducime .)

lina129
26. feb 2015

🙂

saadeh
24. mar 2017

@cervenykon kvetnatý, ale celkom reálny popis ;) nie je na škodu pre mnohé dámy pozriet AJ/NJ/FJ atd verzie videí na YouTube , kde je 3D odborný popis, ako funguje oplodnenie..aj keď vo všetkých sa tvrdí, že vajíčko má životnosť len 24h po ovulácii, sú články, kde a predpokladá , že orgazmus môže spustiť uvoľnenie a oplodnenie vajíčka kedykoľvek...my ešte čakáme na výsledky životaschopnosti spermií , lebo náš prvý pokus bol v ideálnom období a žiaľ, bez úspechu . "Trpím" viacnásobnými orgazmami, ani to zrejme nevypudilo ďalšie vajíčko v ústrety spermiám..
Najvtipnejšie bývajú popisy prvých príznakov otehotnenia pred vynechaním menštruácie , osobne zažívam také PMS, ako by som mala byť každý mesiac tehotná :D Určite, pre každý pár je dôležitá informovanosť v tejto oblasti, ale ako si naznačil, treba vediet informácie triediť . Pre nás , dámy, je niekedy rozumnejšia trpezlivosť a keď už vekom podmienená trpezlivosť prejde, nie je na škodu zájsť k odborníkovi, tzv.gynekológovi. ;) Veľa šťastia.

saadeh
25. mar 2017

@saadeh neviem, aký je váš názor, ale skôr sa prikláňam k tomu, že neexistuje rovnaké pravidlo plodnosti , ktoré by bolo platné pre každú ženu.. keď každá sme iná..na internete sa o svojom vlastnom tele nedozviete v podstate takmer nič.. dúfam, že to neznie akoby som bola najväčší skeptik :D

Strana
z6