Kedy začínajú tikať biologické hodiny?
V kolkych rokoch ste pocitili tuzbu mat dieta, tzv. Zacali biologicke hodiny tikat, kedy ste to po tychto pocitoch aj realne zacali riesit, a kedy sa vam to v skutocnosti podarilo? Mam 30, deti urcite viem ze chcem ale aktualne taku tuzbu nemam. Jedine coho sa bojim je moj vek.
Túžba bola veľmi dlho, asi odvtedy ako som spoznala manžela (mali sme 18 a 20 rokov).
My sme stará škola a dcérka sa nám narodila keď sme boli manželia 3 roky, stavali sme dom (snažili sme sa asi 2 roky) mala som 29 rokov. U nás to šlo pekne po poriadku a nie z opačného konca ako je to dnes moderné
Čo sa týka tvojho veku, si v ťažkej pohode. Dnes bežne rodia ženy prvé dieťa po 35. Podstatné je, či máš kvalitného manžela a ste obaja schopní sa uživiť
Vek máš úplne v poriadku. Vôbec sa do toho nenúť len kvôli tomu, že máš 30. V pohode o 5-10 rokov to možno príde. A ak nie, tiež sa nič nedeje.
Túžbu mať raz dieťa niekedy na strednej,to silnelo v čase keď sme s ex plánovali budúcnosť a riešili bývanie. Keď sme už s mužom spolu žili(26) to tikanie nie bolo veľmi silné. Mala som 27 keď som sa vydala, kúpili dom a 28ked sa narodila dcéra
@zuzanockamt ja ich urcite chcem mat, neviem si predstavit ze by som nemala, takze ono tuzba po rodine ako taka je. Ale myslela somc, ze to pride uz - mame dom, sme aj uplne bezne financne zabezpeceni, nie sme ani typy na nejake dobrodrzustva, ja sa ani karierne nemam potrebu posuvat (myslim dosahovanie niecoho nad ramec). No ale ten vek je velky strasiak. V mojom okoli mam same maminy, tehotne, a pre mna je to take ze mile ale teraz nic.
A ako si to predstavuješ, že to príde?😀niekedy to nepríde tak pocitovo, ale rozumom, že je čas máme všetko čo potrebujeme a niečo tomu chyba...každá to má inak.A tie pocity prídu až tehotenstvom niekedy pôrodom a niekedy až starostlivosťou o dieťa.
Trochu tomu nerozumiem v com je problem vek v 30? Pri otehotneni. To mas na mysli, ze si uz stara alebo prilis mlada? Fakt nechapem mas vsetko a problem je vek???
Tuzba nie je o tom, ci mas statky, majetky, po d. moze tuzit aj chudobna zena bez byvania atd. Proste si zijes fajn zivot a necitis sa este na dalsie nove starosti a zodpovednost a je to normalne. Ked ta zacne nudit pohoda a budes chciet prijat novu vyzvu plus si zracionalizujes, ze tu chces po sebe zanechat potomka, potom to pride. Alebo aj nie, dnes je iks zien' co tuzbu nemali, nemaju a ani nebudu mat a ostali bezdetne.
No tak ak uz mas vsetko pripravene,neotalala by som. Nevies ci vam to vyjde na 1x,alebo sa budete snazit 2r...Cim pokrocilejsi vek,tym to moze trvat dlhsie. Darmo ti tu budu pisat,ze aj po 40-tke je to v tazkej pohode. Nie nie je, vekom produkcia a kvalita vajicok klesa, na tom sa nezmeni nic. Je to medicinsky podlozene, kazdy gynekolog ti to potvrdi.
Nikto nevie aké má vajíčka, muž spermie, či nemá zrasty čím vyšší vek tým to môže byť horšie.Nehovoriac o autizme a iných problémoch, vysoký tlak, ak nie je vážny dôvod netreba čakať veľa rokov.Tvoje vajíčka majú 30 r
vek? moznio nie tak hodiny ako to ci MAM SPRAVNEHO PARTNERA.
zacala som nad tym rozmyslat v cca 28r, realne som porodila v 32r, dovtedy sme poriesili svadbu, byvanie, cestovanie, pripravovala som sa kondicne, financne, psychicky, atd....takze take 2roky mas podla mna v pohode cas, aj viac, ked chces...rizikove sa myslim udava co sa tyka veku od 35r dnes...
a ako by to malo prist? nic take, ako ty si to asi predstavujes, nepride 🙂
na druhu stranu, mas 30, pridavam sa k iwesske, cim budes starsia, tym to bude “narocnejsie”. vekom rastie aj riziko roznych vrodenych veci, proste tvoje vajicka uz maju 30r, su zeny ktore su v 37 uz v perimenopauze. a zrataj si, ci budes vladat behat za 2-3r dietatom, ked budes mat 32-33 a tiez ponocovat kvoli dojceniu, budeniu, celkovo spanok pri detoch je uz dost zaujimavy sam o sebe 😁 to uz nie je 20.r ze sa pozviechas lusknutim prsta aj po 4h spanku.
a tiez nemusis otehotniet hned na prvykrat. mozno ani na druhy
ide aj o to, ci chces mat jedno dieta, ci postupne viac...
nikdy nevies ako sa zadari, takze zase dlhsie ako nejake 2-3 roky by som to neodkladala … nam sa zadarilo vzdy hned, ale jednym svagrovcom prve po 4 rokoch snazenia (mali vtedy 37) a druhym prve dieta v pohode hned a o druhe sa snazia uz cez dva roky a nic (aktualny vek 33 a 40)
Prvú dcérku som mala mladá, druhú teraz po 30ke a poviem ti že bol cítiť rozdiel čo sa týka tehotenstva..a obe dcérky boli hneď ,na prvýkrát...chceli sme aj teraz aj vtedy
mas 30. coho sa bojis?????? toto fakt nechapem rodia aj starsie
Túžbu som mala vždy 🤷 Po svadbe sme hneď chceli deti - mala som 27. Dočkali sme sa až teraz, mám 39. Takže ak nepríde dobrý partner do 35, zváž svoje neskoršie možnosti a daj sa určite vyšetriť ako na tom si s plodnosťou.
Rodila som ako 35 rocna, a to som nikdy nemala nejaku brutal tuzbu mat deti. Mala som kamosky, ktore vedeli od 20tky, ze chcu deti a kolko atd. Ja som to neriesila. Dokonca sme mali s muzom dohodu, ze ak sa nam nebude "darit" nechame to tak, ziadne iui, ivf... mala nas prekvapila na prvy sup, mysleli sme si, ze minimalne rok budeme skusat.
Ale s muzom som bola 10+ rokov, mali sme prace, dom, zodpovedane otazky vychovy a fungovania ako rodina... ja som vzdy vedela, ze moj muz bude fantasticky otec a tak prisla chvila, ked sme si povedali, ze sme na to obaja naladeni - dat tomu volny priebeh.
Túžba neprišla, bolo to rozhodnutie mať dieťa. Nieje to s ním vždy jednoduché, ale som rada že sme sa tak rozhodli…. Mala som takmer 34 keď som porodila …
@michaela329 muza mam. Dokonca ja su davam pravidelne (teda kazdy rok, dva) robit amh vysetrenie na ovarialnu rezervu preistotu. Ved tohto sa bojim ja tiez..
@andaluzia12 no to si dobre napisala, ze nie tuzba ale rozhodnutie
Keď máš 30 tak je najvyšší čas.
@bielasovicka preco? prepac. teraz mi napis preco
nie je najvyssi cas mat radsej spravneho partnera? kopec zien tu potom vystupuje ako chudata slobodne mamicky
tak cakam co napises, lastovicka.
ty si zrejme mala deti uz v 20tich nasla spravneho partnera, mas dom ci byt a dve ci tri deti.
co je najvyssi cas?
V 20 tich rokoch.A potom v 26 tke.A odvtedy to skoncilo
v 30 tke to ešte nie je taká hrúza... teraz je to všetko posunuté... do 35 stíhaš ešte aj dve deti... my sme stihli 3 deti za 4 r. - nechtiac.
mne syn v 30tke už chodil dávno do školy...
@autor bola som raz u psychologičky a ona mi to povedala, že niekedy ta túžba nepríde, niekedy je to rozhodnutie …
Tuzbu som mala od 20, hned, ked som sposnaza svojho terajsieho manzela. Avsak, ja som chodila na vysku. Praca, hypoteka. Potom sme cakali na svadbu. Ubehlo 6 rokov. Ked sme sa k tomu konecne dostali, tak sme dieta mat nemohli. Cakali sme dalsie 3 roky. Az nakoniec IVF. Kebyze viem, ze sa moze taketo nieco stat, tak zacnem s tym uz v 20.
Uz ked si v tom, pride to postupne. Neboj. Ale urcite by som necakala.... 30 je tak na hranici. Potom uz klesa kvalita vajicok.
Ja som uz ako decko vedela, ze chcem mat deti. Ale sak som studovala, pracovala, chaty, zurky, zabava a tak. Plus aj ti frajeri boli taki, ze nejak som si s nimi nevedela rodinu predstavit. Takze toto u mna posunulo vek, v ktorom som dieta nakoniec mala.

Túžbu mat dieťa? Keď sa sestre narodil syn. Mala som 15 🙂
Kedy som to začala riešiť? Keď som mala vlastne bývanie, nasporene peniaze, stabilný vzťah, dobrú prácu, muž mal dobrú prácu.
Podarilo sa mi to keď som mala 21 rokov.