Kedy začínajú tikať biologické hodiny?
V kolkych rokoch ste pocitili tuzbu mat dieta, tzv. Zacali biologicke hodiny tikat, kedy ste to po tychto pocitoch aj realne zacali riesit, a kedy sa vam to v skutocnosti podarilo? Mam 30, deti urcite viem ze chcem ale aktualne taku tuzbu nemam. Jedine coho sa bojim je moj vek.
A nie som lastovička 🤣
Osobne som vedela kedy uz rodiť nechcem, po 35. Deti som chcela vždy, takže hocikedy inokedy bol správny čas. PS: mám dieťa v 38 a to som už nedávala🥴, najhoršie tehu😬
@zmrzlinka2021 nesúhlasím tak úplne, je dobre si zistiť aj ako žena na tom je. S hormonálnym profilom. Mne rapídne za 3 roky klesla hodnota hormónu AMH. Mám 28 rokov.
@michicka a kolko ti vyslo teraz, ak sa smiem spytat?
Pred 3 rokmi 3,8 teraz cez 1,4
Tak ja som chcela mať deti do 25, ale išla som do sveta a potom dlhé roky žiaden normálny chlap, vzťah...nakoniec som rodila mesiac pred 41 s v 43.
Mat v 30 stabilný vzťah a zázemie, tak nečakám.
Po prvé, nikdy nevieš ako skoro otehotnieš, môžeš aj o 5 rokov,
Po druhé: čím skôr, tým dlhšie máš šancu prežiť spolu so svojimi deťmi...užiť si ich.
@michicka nie som odborníčka, ale moze ti aj nárast? Môže byť ten pokles dočasný?
@zmrzlinka2021 vo vseobecnosti vekom len klesa. Ale su pripady, napr pri ifv, alebo ked uzivas nejake lieky na podporu ovulacie, ale to su take minimalne vykyvy. Alebo ak ma zena pcos, tak ma vyssiu hladinu.
@michicka Ja som mala teraz 3,6. Riadne tebe to kleslo, to by som necakala
@zmrzlinka2021 nemôže žiaľ iba ak je iné laboratórium ktoré vyšetruje môžu trochu tie výsledky skákať… akože čítala som tu na mk že ženám vraj aj nedostatok Dvitaminu robil nižšie hodnoty ale ja vitamín D beriem v dostatočne veľkých dávkach 😄
Moj muž si mysli že zato že som sa dala zaočkovať na covid lebo on sa nedal 🤣😳 ja tomu neverím to sú nepodložené hoaxy keď uz tak spomínali vakcínu a covid v spojitosti s údajným ohrozeným placenty ale aj to je blud podľa mňa….
No jednu dcérku uz máme teraz je na rade spermiogram…
@autor ja ti neviem ale 30 je podľa mňa v pohode...si zober,že ja mám 38 dieťa už s mužom chceme ale máme problémy okolo toho. A dievčatá sa tak vyjadrujú akoby som ja oproti tebe bola už nejaká starenka fakt niektoré nechapem
Keď som si bola istá partnerom.Mali sme našetrené,a svoje bývanie.Vtedy sme cítili,že už je čas a dokážeme sa postarať.Mala som 26.
Všetci píšu co je bežné v tejto dobe... Ale za mňa po 30 už ide kvalita pohl. Buniek dole z bio. Hľadiska, je 25 rokov priemerne najlepšie pre dieťa... Ono môže sa stať že sa začneš snažiť v 30 a podarí sa at v 40. Poznám ženu, ktorá ľutuje, že to odkladala a teraz ma veľký problém..nemuselo to tak byt keby sa to riešilo skôr
@okm221 ani nie z biologickeho hladiska. Keby to tak berieme vsetky, tak si robime dieta v 25tke s nevhodnymi partnermi 😁 ale tak vo vseobecnosti, kedy ste planovali, kedy v skutnosti to vyslo
Ak by som mala cakat na to, ze mi zacnu tikat Bio hodiny, dieta by sme nemali nikdy. Rodila som mesiac pred 36-kou. Tu ti mozu pisat, ze dnes rodia prve 40-nicky. To sice ano, ale kazda druha uz za pomoci IVF. No uprimne, ak si stastne vydata, zabezpecena a nemas uz ziaden nesplneny cestovatelsky, ci karierny sen a zaroven vies, ze si prajes dieta, tomu cakaniu na tikanie hodin nerozumiem. Aj po 35-ke, ci 45-ke mozes mat zdrave dieta, statisticky to uz ale pojde lahko len u asi 30% zien. Cize za mna je nejake cakanie, hlavne ak clovek nema uz nejake nesplnene mety, uz len strata casu a riskovanie tazkosti.
Ja osobne som s mužom dlho ( od 15rokov), chcela som deti vždy, túžba prišla okolo 25 rokov ( ale u muža túžba nebola) tak prišlo rozhodnutie mala som 28rokov keď sa narodila dcérka, teraz mám 31 rokov a čakám druhé ( tu už bola túžba z oboch strán) . Spätne keď sa nato pozriem som rada, že sme to viac neodkladali. Bola to zmena obrovská a nie vždy ľahká ale zase už by som nemenila.
No tak potom som pochopila otázku zle.. Ja som vedela od 18 ze chcem rodinu s mužom, s ktorým som od 17r... V 20cca sme sa začali snažiť, v 22prve dieťa, 24 druhé a teraz čakáme tretie, chcem stihnút deti do 30...hlavne je to kvôli silám, ako 20r mam oveľa viac síl na výchovu ako 30r.. Mám dve deti, čakám tretie a som mega aktívna, stihla som vysokú školu, pracujem, cvičím, venujem sa deťom a ešte mam aj voľný čas.. Myslím si ze po 30 by som toľko energie už nemala.. A ďalšia vec je genetika v, rodine, po 30 už mám veľkú pravdepodobnosť ze mi pôjde von maternica. Každá to ma predsa inak, ale napríklad v skupine co som maminiek teraz tehotných tak nás tam je 80% mladých rodiciek, ktoré nemajú ešte ani 30 a čakajú 2 alebo 3 tie dieťa 🙂 takže nedsa sa povedať ze rodenoe sa odsúva a podobne, práveže tie ktoré to hovoria sú práve tie staršie, ale tie co nehovoríme tak sme pod tou 30tkiz,tiez som si myslela že som široko ďaleko najmladšia co budem mat v 26 3 deti... Ale potvrdila som si ze je mnoho takých ako ja, a pidla štatistiky zo skupiny naozaj veľká väčšina je pod 30

@balerina2025 prečo? Lebo ma 30.a keď teraz začne odkladať tehotenstvo, lebo to to je teraz také dosť moderné, tak sa spamätá v 40ke a to už bude neskoro. To je proste môj názor. A nehovorím to v zlom.