icon

Koľko dní pred ovuláciu a po nej začať plodiť?

nikolavalencia
1. sep 2021
anjelicek26
1. sep 2021

Pfu to je teda nazov temy... ovulaciu si sledujes ako? Ovulacnymi testami, ci len hlienom? Ked vies +/- kedy je ovulacia, tak tri dni pred je ideal - tri dni pred, den pred, v den ovulacie a den po ovulacii... tak to trafite na 100%... len ci bude mat partner tolko krat po sebe naladu no... kazdopadne spermie preziju tie tri dni (hovori sa aj 5, ale budme v normalnej beznej rovine), plus hlien pred ovu je plodny, natahovaci, spermiam priatelsky, vo vajecniku a maternici vydrzia...takze tie tri dni pred a nezmeskate nic...

nikolavalencia
autor
1. sep 2021

@anjelicek26 sledujem ovulacnym testom, no pri mi cez keď mi aplikácia napíše s emotikonou, že je čas začať a to mam do ovulácie 9dni :D naozaj neviem kto 9dni pred ovuláciu otehotenel, asi nikto

lenuska9999
1. sep 2021

@nikolavalencia tie apky to hádžu automaticky do stredu cyklu. Treba sledovať svoje telo.

anjelicek26
1. sep 2021

@nikolavalencia appky to hadzu na polovicu cyklu, tym sa fakt riadit neda... ked mas ovulacne testy tak fajn, pekne 10:00 a 22:00 a nic nepremeskate, ovulka je potom do 12-48 hodin.

kiki68
1. sep 2021

Spermie preziju 5 dni, cize 3-5 dni pred a po . Idealne kazde dva dni mag sex cely mesiac. No ved si trosku zamakate

mauduska
1. sep 2021

nie každá appka je zlá, ja mám appku Natural Cycle.. len je celá v angličtine a platím si za ňu 60 eur ročne. Ale každý deň reaguje na dáta, ktoré do nej vložím a znovu prepočíta odhadovanú ovuláciu / menštruáciu. Vieš si v nej nastaviť či chceš počať alebo nie a aj podľa toho ti ukazuje, či máš mať chránený alebo nechránený sex a kedy. Pracuje hlavne s bazalnou teplotou, ale vieš si do nej vložiť aj iné údaje (nie všetky z nich ale appka používa pri prepočte)

miadi
1. sep 2021

Naj appka je ovulacny hlien. Ked mas plodne dni je ako surove bielko vajicka. Alebo cisty sopel 😆ked uz je kremovy je po ovulke.

miadi
1. sep 2021

A po ovulacii sa mozes snazit uz len tak pre zabavu.

nikolavalencia
autor
1. sep 2021

@miadi ideálne áno