Koľko ste mali rokov, keď ste čakali prvé bábätko?
Ahojte mamicky. Ked som sa zaregistrovala na modrykonik.sk tak ma velmi zaujalo kolko mamiciek ma nieco malo rokov po 20-tke. A pritom vsade okolo pocuvam ako sa vek prvorodiciek posuva k 30-tke. Tak len som trosku zvedava a robim maly prieskum 🙂.
ja som otehotnela ked som mala necelych 22rokov 😉
@sisaha ale patria do statistiky rovnako ako vacsina, nie? Pytala si sa, odkial mam tu statistiku, tak som ti poslala link. Okrem toho, Romovia ziju na celom Slovensku, nielen na vychode, takze su zahrnuti v celej statistike. Btw., co je skutocne ich cielom, nemozes pisat pokial nie si v ich kozi a nevies, ako skutocne ziju. No, ja som sa uz vyjadrila k danej otazke, takze len tolko k tomu.
@raffaella ziju, ale v prevaznej vacsine su na vychode. To co je ich cielom som pisala v nadnesenej rovine, ale ok, beriem, nie kazdy ma zmysel pre humor. Nezabudajme, ze statistika je presny suhrn nepresnych cisel, takze len tolko. Urcite zalezi aj od toho ci zena, ktora rodi pracuje, alebo nie, ma vlastnu domacnost, alebo nie a podobne. Viacero faktorov na to vplyva.., takisto aj to, ci ta zena si vie najst vyhovujuceho partnera, alebo nie..
ked sa mi narodil drobcek mala som 33 😵
Ja som mala 22 keď som otehotnela a tiež sa všetci čudovali, že aká mladá 🙂
30 som otehotnela, 31 prvykrat rodila 😎
ja som mala 25 ked som otehotnela a 26 ked sa malý narodil 🙂
24
31 otehotnela a porodim ako cerstva 32 😀
prvy fesak v 23 a druhy 25 😎 nemenila by som ani za nic 😉
19 🙂 Ale porodila som AŽ ako 20 🙂
prvu princeznu som porodila ako 28 rocna a druhu princeznu ako 32 rocna 🙂
ja mám 21 ... 😉 ...Termín mám April a narodky (22) 30.júl
20
26 a mala sa narodila tri dni pred 27 narodeninami
@katecameron To mi povedala moja mama teraz, keď som ostala tehotná v 34 rokoch 🙂 Svokrá je dobrá 😎
@lutsy aj v mojom okolí plno báb a slobodných, bez detí a bez priateľa. Ale niektorým , teda väčšine, to ide na mozog 🙂 aj keď si to niektoré nepriznajú, potom počúvam vyjadrenia, že oni by aj tak nechceli chlapa nato, aby mu prali špinavé ponožky a utierali deckám zadok...
Ja som mala 28 🙂
no zabky, ja mam 38 a som 1x prirodzene tehotna...🙂 i to sa v zivote pritrafi... nie je vzdy je to tak ako chceme... ale neskutocne sa tesiiiiim..
babatko som chcela od 22
ja som otehotnela tesne po 21tke 🙂 všetci hovoria že moc skoro ale ja som neskutočne šťastá že sa nám to podarilo 🙂
ja som otehotnela ked som mala 24 a porodila par dni po 25 narodeninách a moje kamošky sa mi čudujú že načo som sa ponahlala ale to nieje otom že lutujem že si nemôžem ešte uživať žurky a tak ale je to už o niečom inom zodpovednosť a ani mi to nejako nechyba ked sa pozrem na nasho anjelika tak viem že nič krajšie ma nemohlo ani stretnúť 🙂
31r. Druhe planujem tak ked budem mat 36-37r. Sestra v 29, vacsina kamosiek tak v priemere 32-33 na prve dieta. Ono zalezi aj kedy stretnete toho praveho otecka (okrem inych dovodov ako su financie, kariera a podobne, podla toho ako komu na com zalezi)..ale ked mate toho praveho od 17tich a mate pocit ze ste zabezpecene a nikam viac vas to netaha len sa starat o rodinu, tak kludne aj v 22..ale niekedy proste stretnete toho praveho az v 30 alebo neskor..🙂 Ja som ho stretla v 24roch a kym sme na tom boli tak, ze sa chceme usadit a mat rodinu, tak to este nejaky ten rocik muselo trvat🙂
24 a 25 ked sa mala narodila🙂bol to sok, vobec som sa na to este necitila ale som neskutocne stastna, ze ju mam 🙂
ja som mala 28 keď som čakala prvé a druhé plánujeme teraz v 30tke 🙂
prvé 33, druhé 36

@silvia_pp ja to neberiem v zlom, ani sa nehadam 😉 Mozno zaujimavy graf, kde vidno krasne vek priemerny vek matky pri narodeni dietata podla jednotlivych miest SR, ako mozes vidiet, v BA je najvyssi priem. vek rodiciek, ako ale aj v BB a SC. Kdezto vo vych. cas je zase najnizsi.
http://portal.statistics.sk/files/Sekcie/sek_60...
@sympa1
@sisaha Ja som si tu statistiku z prsta nevycucala, to su prosim oficialne informacie. Prijemny den dievcata.