Koľko ste mali rokov, keď ste čakali prvé bábätko?
mam po 30tke, tak by som chcela vediet co hovoria vese skusenosti🙂
V 19rokoch som cakala prve ale potratila som v 8tt snazili sme sa rok cca druhe hned po 3mes necakane ale to som potratila znovu v 20rokoch a tretie tehu vyslo a po roku snazenia som osyala v 21rokoch tehu s mojou maliu ktora uz bude mat rok
28 bolo to planovane ale mozno keby sa mozem este raz rozhodnut pockala by som... 🙂 teraz mam 30a planujeme druhe....len akosi sa mi do toho nechce... 🙂 tak si este uzivaj... 🙂
27 a 34, a snivam, ze este jedno tak v 37-38 sa nam postasti..kiezby.
20 a druhé budem mať 23. Prvé bolo naplánované a druhé sa podarilo na prvy krát.
Ahoj. Ja mám 26 rokov, keď porodím budem mať 27. Bude to naše prvé bábo a "pracovali" sme na ňom cca 2 roky 🙂
ja som chcela mat prve dieta do tridsiatky. Nakoniec sme teda skusili po svadbe, ze co sa stane a na prvy sup v 28- ke sa nam podarilo dievcatko, no a tesne pred 30- kou neplanovane chlapcek 🙂 Je to super pocit, po tridsiatke by som uz velmi nevyckavala. Poznam vela ludi co vymenili deti za peniaze :( Maju len jedinacikov aby im mohli dat vsetko a pritom sa obklopuju luxusnymi vecami - zbytocnostami. Ale samozrejme chapem ze kazdy ma ine predstavy o zivote a stasti ;)
No nas drobec bol pocaty ako narodeninovy darcek na moje 26 narodeniny. S mm sme uz dlho spolu chodili a ja som mama akysi vnutorny pocit, ze uz je cas 🙂. A vdaka Bohu sa nam postastilo. Bol to silny vnutornynhlas a bol spravny si myslim 🙂
Ahojky, tak prvého syna som porodila 8 dní pred 30.narodeninami 🙂 , podarilo sa nám to cca po 3 mesiacoch od vysadenia HAK, no a dcérka má 8 mesiacov (narodila sa mesiac pred mojou 36-tkou) a tá sa nám podarila po 2 mesiacoch 🙂 a na prvý a jediný pokus 😀 😀 . A som tiež veľmi spokojná, niekto si myslí že neskoro, niekto nie. Ja vôbec neľutujem a užívam si to. Tak držím pršteky.
33 🙂 A ak sa podari druhe na buduci rok, tak budem mar 36. Myslim ze kazda zena to citi inak, ja som sa chcela najprv zamestnat, vystudovat, zariadit byvanie, pochodit po svete, "vyburit" sa a potom uz len "oddychovat". Myslim ze najprv musi zena " dozriet" (samozrejme samostatne podls seba, niektora je zrela uz v 20-tke) a potom mat dieta. Ja sama som bola "dieta" este v 30-tke 😀 Sice samostatne, byvajuce od rodicov, zarabujuce, studujuce na 2 skolach, ale ...
32 - bola to len zalezitost na jednu noc (stava sa ) ale mam z nej to najuzasnejsie stvorenie na svete .. dnes ma presne 3 mesiace ..
Prve 18 hned na 1x
Druhe 21 hned na 1x
Tretie 28 hned na 1x
Stvrte 31 po 10.mes cakali sme na chlapa 😀
Piate 34 hned na 2x
Vsetko su baby len Janicek si nechal na seba cakat 😀 😀 😀 😅
skusenosti hovoria, ze dnes si vlastne bezna zena, lebo je trend mat deti v 30 a neskor. Horsie je to, ze o to viac maju problemy s otehotnenim a potom by dali neviem, co, aby mohli byt tehotne. Lenze, do 35 na vyriesenie problemu uz ostava dost malo casu a po 35 uz spada zena do kategorie menej plodnych a viac problemovych, proste, ide to dolu vodou uz. A to riesenie neplodnosti a otehotnenia sa vlecie ozaj pomaly, mesiace, roky. A stoji to majland. Takze nic zvlastne, mat dieta v 30. Niekomu sa podari, niekomu nie. Zavisi, kam budes patrit. Ja som rodila prve dve v 31 a teraz mam 34 a acakam tretie. Ale nie, ze by som to cele takto planovala, proste to tak nejak vyslo. Rok a pol pred prvym otehotnenim som riesila problemy s tym spojene. Nastastie, vyhla som sa hormonom aj umelemu oplodneniu. Nastastie. No a predsa len, zena je starsia, mnohe maju menej uz energie, mozno menej trpezlivost, pripadne su uzkostlivejsie, nez mlade baby....to uz zavisi od jedinca. Uz maju svoj zabehnuty standard, svoje zvyky, pohodlie, musia sa viac prisposobit babu, mozno je to pre ne narocnejsie. Tazko povedat, kazdy by urcite napisal nieco ine. Ja sama neviem, kedy by som chcela mat prve, keby som to mohla vratit. Myslim, ze je to fajn niekedy medzi 25 -30 alebo podla vyspelosti zeny aj skor, ak je rozumna a ma nejake to zazemie.
Mala som 23 rokov ked som cakala mojho Matka. Nebolo to planovane.chcela som este pockat,aj ked som po babatku tuzila uz davno.ale clovek mieni pan boh meni
18 .... na prvy sup
Až sa mi trochu rozum zastavuje, čo mnohé z Vás trápi. Moja Mamka mala 34 keď som sa ja narodila, 49 keď som išla na strednú školu do "veľkého mesta" a 53 keď som mala stužkovú. Keď sa jej narodila moja sestra mala cez 39 rokov, keď išla sestra na strednú mala 54 rokov a keď mala stužkovú tak mala 58 rokov, obidve sme skončili 5-ročné vysoké školy a prežili sme to. Dožila sa 6 vnúčat. Keď zomrela, najstaršia vnučka končila VŚ, najmladší vnúčik mal 4 rôčky . Teraz už má 15. K čomu je dobré to počítanie rokov?
prvykrat som ostala tehotna ked som mala 21.Narodila sa v oktobri a v novembri som mala 22 a teraz mam 24 a cakame druhe a podarilo sa hned na prvy sup🙂.Rodim vo februari a to už budem mat 25 rokov a do 30-tky chcem stihnut aj tretie🙂
21
Mala som 34 a snazili sme sa 3 mesiace..
Takze de facto podla planu ;)
Prve v 25 po roku, druhe v 30 po 4 rokoch a tretie cakam teraz v 33 po 2 rokoch, ale strasne citim ten rozdiel vo veku ... prve tehotenstvo som behala este do porodu, v druhom som bola v poslednom trimestri uz dost na umretie a teraz nevladzem uz od polovice ... takze dalsie tehu uz neplanujem hlavne skrz vek ... mladsie telo toho zvladne viac 🙂
v19neplánovane na prvý šup 😀
Ja som mala prvé v 18.r a ďalšie by som chcela tiež okolo 30. Moja známa mala tiež prvé v 18-tich a druhé má v 36tich,nevidím na tom nič zlé, podľa mňa je to práve že super, len treba brať ohľad aj na zdravotnú stránku, nakoľko gény vekom mutujú. Samozrejme aj taká 18-tka ako som bola vtedy ja, musí rýchlo dospieť, aby vedela dieťa správne vychovať a potom má zas ona pokoj, kým jej rovesníci ešte len prebaľujú plienky 🙂 kazdy vek má svoje pre aj proti, a všetko sa dá stihnúť, len treba chcieť 🙂
Ja som otehotnela v 35 na druhy pokus... nelutujem vobec, ze som nemala skor. Stihla som vsetko co som chcela, nasla som muza, s ktorym chcem zostarnut, takze vsetko je tak ako ma byt...
Katka, aj ja som svoju dcéru rodila po tridsiatke, takže v pohode, teraz mám 36 a plánujeme ešte jedno🙂
28, 31, 34, 36 🙂 2 mesiace 🙂 potom to slo ako na páse a sme radi 🙂
25 rokov som mala...ale 4 sa nedarilo.
30,33,36, prve dieta na prvy sup, druhe na druhy sup a tretie ani nevieme ako 🙂
prvy sa mi narodl v 25,zadarilo sa na druhy krat, a teraz v 26 k nam o par dni pribudne dalsie - na "prve supu" obe planovane 🙂 tretie tak o dva roky nech to stihnem do 30. 🙂
mám 26, bábo čakáme v novembri, pracovali sme na nom 2 mesiace
otehotnela som v 24 a nijako sme sa nesnazili, jednoducho sa zadarilo (neviem ci na prvy alebo treti pokus) 😀

tesne pred 33 po 2 rokoch snazenia, ale nasledoval MA, druhykrat to vyslo hned po prvej MS po MA, dufam, ze to dopadne dobre, stale to stihnem do 34. narodenin