Koľko ste mali rokov, keď ste čakali prvé bábätko?
mam po 30tke, tak by som chcela vediet co hovoria vese skusenosti🙂
ked ma zena po tridsiatke je to rizikovejsie. aj ked ja som mala obidve tehotenstva rizikove a prve 27 skoro som mala a pri malom som mala 29 rokov.
otehotnela aj porodila som v 30-ke. o dieťa sme sa snažili 2 roky. z môjho pohľadu je to neskoro. odhliadnuc od toho, že tehotenstvo som mala od 7 m. rizikové a museli ma v 36. tt sektovať kvôli preeklampsii a Hellp syndrómu mám pocit, že som už dávno mala mať komplet odrodené. aj kvôli sebe, svojmu zdr. stavu, veku a aj kvôli vekovému rozdielu medzi mnou a mojou dcérou. rodiť treba čím skôr, ako kedysi naši rodičia. keď som oslavovala tridsiatku, moja matka mala 49 rokov. keď bude 30-ku oslavovať moja dcéra, ja budem mať 60
ja som mala 29 rokov keď som mala malého, snažili sme sa o neho 3 roky a teraz sa snažíme 2 roky a opäť nič takže ja by som nečakala lebo neiveš...
prvé som mala v 29 po 2 rokoch snaženia a teraz v 31 sa nám podarilo 2 na prvý šup
23
preve v 24...dalsie by som brala teraz v 26,zial niesu na to financie ani podmienky 😢
Asi ta zaujimaju skor starsie mamicky tak pridam aj ja, prve som mala v 36 na prvy pokus. Ako sa uz vela napisalo, s vyssim vekom su vyssie rizika, ja vsak dodam, ze ani mlady vek negarantuje bezproblemovost. Najma ako tu citam o rizikovych a problemovych tehotenstvach u 30 rocnych aj mladsich a na druhej strane bezproblemovych tehotenstvach aj otehotneniach nas "babiek na stuzkovej". Aspon vsak mam pre dieta vlastny byt bez hypoteky, slusny prijem, nemusim obracat kazdu korunu a nemam pocit ze ma v niecom brzdi alebo ze mi nieco uslo. U mna dobre nacasovane.
Prve 20, druhe 30 a teraz mam 39 a polrocneho chlapceka na jediny sup 😀
neries roky, urob ako citis a mozes. co chces pocut, ze nase prababky rodili mladsie, ze dnes sa to zbytocne posuva? konina. Mali 10 deti, takze ak rodili 18 rocne, rodili aj ako 40 rocne.
ak mas kde byvat, mozes rodit aj v 20-tke. Ak nemas prachateho chlapa, alebo sa nemozes nastahovat k rodicom alebo svokrovcom, ale si musis aj s muzom zarobit na vsetko sama, tak to hold potrva, porodis po 30-tke a pre okolie budes karieristka, lebo oni to tak chcu vidiet. Neries cisla, urob ako chces a mozes.
Ja som rodila ako 32.rocna, druhe uz nebude, nie pre karierizmus, ako sa to casto prezentuje, ale pre zdravotne dovody. Poznam viac takych zien, je proste chora doba a na ludoch sa to odraza.
Z mojej skusenosti - mladsia vladze viac, aj okolo dietata. Dieta podrastie a matka bude stale kocka. Ak to nemusis odkladat, neodkladaj, dieta je poklad a uzit si s nim mozes kopu srandy 🙂
Prve v 25 ke a druhe teraz v 34 🙂 super 9rocny rozdiel medzi dievčatami 🙂
25,5 a druhé v 28 rokoch 🙂 stačilo.....
Prvé v 34 neúspešné, druhé v 35 neúspešné, tretie v 36 úspešné a teraz mám 2,5 ročného chlapčeka.
prvé v 25ke a teraz po dvoch rokoch cakame druhe 🙂
vek 28, zadarilo sa na 2. mesiac
prvé 24r. plánované tehu......druhé prekvapko v 30 rokoch,-)))
Prvé 21 , druhé 24 a tretie+štvrté 34
27r. a určite by som to neodkladala na starší vek aj keď okolnosti človeka niekedy donútia...
prve v 35, druhe, ak vsetko pojde tak dobre ako doteraz, tak v 37 uz bude medzi nami. prve bezproblemovo, asi po 5-tich mesiacoch snazenia, druhe bez snazenia 🙂
Mám 27, a ešte len plánujeme prvé, pretože do teraz som mala zdravotné problémy, dúfam že do 30-tky stihneme 🙂
mala som 29 🙂
28 rokov...ale snažili sme sa 5 rokov :-/
Prvy synator na prvy sup v 27 a druhy na prvy sup v 29 tretieho prcka planujem na 33
27 🙂
mala som 28 ked sa malý narodil, ja by som aj skor ale nešlo to...
a btw moja mama hovorí "radšej skor ako nikdy"
27 🙂
28 ked sa maly narodil. teraz ma 3 mesiace 🙂
36,5...ešte by sme chceli jedno...uvidíme či sa podarí 🙂
Mne sa prvý narodil v 20-tke a bol plánovaný nie náhoda 😀 nikdy som to neoľutovala 😉

32 rokov...mala som desné problémy s kŕčkom maternice-4 krát operovaná...bola som rada, že sa to po dĺhom čase podarilo...snaženie 4 roky...ale podarilo sa 🙂 ...druhý sa podaril po ďalších štyroch rokoch 🙂