Kto sa snaží otehotnieť 9 a viac rokov?
Naozaj neviem co dalej. Peniaze na IVF nemam, IUI mi dva krat zrusili. Nic sa za tie roky vo mne nezmenilo. Fakt neviem co este urobit. Vyskusala som uplne vsetko. Mam len jeden vajcovod o to je to vsetko horsie. Ako postupujete? Co mam este urobit?
@nikola81 ahoj.,my sa snazime uz 11r.,a nepomohlo nam ani IVF a to 3krat..,ako samoplatca uz nepojdem lebo nemame na to 😒 ...,tiez neviem co dalej.,,adopciu som nechcela,stale som dufala v zazrak.,no ale teraz uz cim dalej tym viac nad nou uvazujem,len stale mam strach z toho..., 😒 Skoda ze nemozes vyskusat aspon jedno IVF mozno by ti to vyslo,lebo niektorym sa to podari aj na prvy krat 🙂
@jana2505 Ja som vyskusala aj IVF. Bez uspechu, potom KET, to som otehotnela ale potratila som. S manzelom som sa rozviedla a s priatelom som otehotnela prirodzene /to bolo jeden jediny krat v mojom zivote/ a tiez mimo maternice, tak mi vybrali lavy vajcovod. Vyskusala som fakt vsetko. IUI mi zrusili, pretoze som nereagovala na clostilbegyt a druhy krat preto, lebo som folik mala na lavej strane kde nemam vajcovod. Vsetky dievcata s ktorymi som tu kamaratka uz otehotneli. Zostala som len ja. Neviem ci naozaj rozmyslat nad adopciou, ale nejak sa s tym neviem stotoznit. Asi nam ine nezostava ☹
Tak to mi je luto,ale nadej zomiera posledna a stane sa nejaky zazrak,predsa ked si uz raz ako si spomenula otehotnela prirodzene tak sanca tam stale je aj ked s 1 vajcovodom! 😉 😉 Ja viem ake to je tazke stale cakat na to,ze sa to uz stane,mi sme nemohli mat babo 5 rokov a uz som pomyslala nad umelym oplodnenim a odrazu to bolo tu,bojim sa kazdy den aby to vsetko dobre dopadlo aby som malicke vynosila.Je to strasne svinstvo davat take nehorazne prachy za IVF hlavne v dnesnych casoch,ked ma clovek problem prezit z mesiaca na mesiac,to by mali poistovne hradit v plnom rozsahu,to je take nespravodlive.Adopcia je velmi vazne rozhodnutie a ak sa uz pre nu rozhodnes tak ti budem drzat palce,mozno po nej otehotnies prirozene 🙂 ved si este mlada baba.velmi ti to prajem 🙂
@nikola81 je tu jedna žienka ktorá tiež tuším až na 3. IVF porodila synčeka po toľkých rokoch...nádej je jedna vec a peniaze žial druha 😖
známa si adoptovala romske dievča cca do roka mala ked si ju priviedli a potom po 2 rokoch sa im narodila vlastné dieťa 🙂 Ja tiež by som mal aproblem sa s adopciou stotožniť - iné je ked sa o tom len rozpráva že adoptuj ked nemas svoje a iné je ked si pred tým rozhodnutím ty sama - ja by som sa bála genetiky, bála by som sa či by neskôr nehladalo to dieťa biologických rodičov a neodišlo za nimi, bála by som sa či po rokoch by ,,nezabudla" šak nie som jej vlastné dieťa a pod. - v každom prípade držím silno palce
@nikola81 som nevedela ze mas IVF za sebou.,a presla si si uz vsetkym moznym je to sila.,neviem co ti poradit lebo ani sama sebe neviem rady..,a s adopciou sa tiez neviem stotoznit na rozdiel od mojho muza,ten by to bral okamzite,len nechce namna tlacit,vravel ze ako budem chciet tak bude..,Casu vela nemame..,vek 38.,r..,Kazde snazenie je tazke rok dva pet.,ale ak uz clovek prekroci hranicu 10r.,a to nevie ani jak..,vtedy je ten pocit strasny 😒 ..,nejako sa s tym naucis zit ale ta prazdnota v dusi ☹ ...,
@jana2505 Presne toto su moje pocity. Prazdno v dusi aj v zivote. Roky ubiehaju a ja uz ozaj vela casu nemam. Casto rozmyslam ze je naozaj moj udel mat len tych mojich dvoch chlpacov a priatela. O nich sa staram ako o deti 😉 Nejak si tento zivotny nedostatok na nich kompenzujem. Obdobie ked som zurila, plakala, stresovala a sledovala sa je uz davno prec. Teraz na to pozeram nejak inak a realnymi ocami. Uprimne...asi radsej zostanem sama ako sa uchylit k adopcii. Nevyriesi mi to tu tuzbu prezit 9 mesiacov s tym malym zazrakom ktory by vo mne rastol...Priatel to berie stale nejak optimisticky, mylsim ze koli mne nechce stresovat a lutovat ma.
@ywet72 Asi myslis Janku-cisielko. Poznam jej pribeh a poznam aj ju ako milu osobu ktora si toho tiez vela preskakala. To ako si opisala adopciu presne vykresluje aj moje obavy. Skor sa priklanam k tomu ze sa do toho nedam. Ale je to moj pohlad. Ine zeny by si babo asi davno adoptovali.
@nikola81 my mame tiez psa 😀 ....,a presne ako vravis ide o ten pocit 9 mesiacov..,moct grcat,sledovat ako mi rastie brusko,prsia,prve pohyby..,pre niekoho mozno normalka pre nas daco neskutocne..,Na mna este pride aj plac aj zurivost to mam na etapy 😝 mozno by mi trebalo psychologa,toto mi asi ostane do konca zivota aspon sa mozem nejako viventilovat.,
@nikola81 je mi to velmi luto,ale ja mam svoj pribeh,Na slovensku som skusila 3lekarov povedali mi neplodna,nebudem mat deti,no neverila som im,poriadne ma nevysetrili ale ked som odisla so Slovenska kolegyne stale ze preco nemam deti tak som im povedala ze nemozem,snazime sa 7rokov a nic.Povedali aby som to skusila tu a som im vdacna ze som isla,ja som totiz nikdy nemala ovulaciu,tak mi doktor vysvetlil,nasadili mi liecbu a do 10mes som bola tehotna s vytuzenym dietatkom.Nezufaj,ale nevieme co a kde je chyba u teba.Drzim silno palce.My sme sa uz rozpravali o adopcii,hrozne som chcela babatko a nakoniec to vyslo.
@jana2505 No uprimne...Ja ked som zlyhala na IVF a KET, musela som chodit na psychiatriu a uzivat antidepresiva. Niekedy si pripadam ako chlap v zenskom tele. Vobec ako zena nefungujem. Keby som si nepichala vyvolavacky tak mrchu ani nemam 😒 A ak sa mozem spytat, vam sa preco vlastne nedari?
@nikola81 Tu kde zijem mi robili krvne testy,vyteri so spodu snubencovi spermiogram on bol ok len mne prisli vysledky ziadna ovulacia,dali mi lieky pocas menzesu som mala ich brat a ovulacia nastala po 10mes som otehotnela.Tentoraz zase 5rokov snazenie tak som bola na gynde a ci je mozne ze zase zmizla ovulacia tak ze ano zase beriem lieky ale ine ako predtym tieto mam brat druhy den menzesu po 5dni a teraz musim chodit na 12den na sono aby sa uistili ci mam folikuli naposledy som mala az dva a velke krasne vravela ze to vyjde a nic,ale ja uz dcerku mam tak sa moc netrapim,len vas mi je luto lebo ja viem ako sa do certa citite,ako velmi po babatku tuzite,aky pocit byt tehotna.och moja drzim palce,snad raz to vyjde.
Bola na MK babenka, ktora otehotnela spontanne po desiatich rokoch snazenia. Priatel ju opustil, ked este nevedela, ze je tehu. O dieta sa nezaujimal, ale aj tak bola velmi stastna, ze sa jej zadarilo. Aj take pribehy pise zivot.
@jana2505 V obdobi ked som chodila ja na IVF, to bolo v roku 2006 myslim, chodili tam aj moj brat s manzelkou. Tiez nemohla otehotniet. Mali ICSI, brat mal zly spermiogram. Nedarilo sa im, tiez sa naplakala...Potom odisiel brat pracovat na lod v Karibiku a ked sa vratil, otehotnela na prvy krat a po roku znova. Tak aj u nich sa stal zazrak...len ja som taky nepodarok 🙂
Ja mam PCO...kolko zien s touto diagnozou otehotnelo. Ja to len nejak nejdem pochopit.
@hatapkagb Aha...myslim ze je to to iste ako u nas clostilbegyt. To je prve co tu davaju ked nie je ovulacia. Ja som to brala dlho, maximalne davky 3x denne, ale raz som nereagovala, inokedy zasa nebol ziadny vhodny folik alebo som mala folik na strane kde nemam vajcovod ☹ Mne nikdy nepovedali ze nebudem mat dieta, asi sa boja povedat pravdu. Len ma tlacia do IVF..Ale ked raz na to nemam tak co mam robit? Je to drahe a vysledok neisty
@hatapkagb Ono ty si mala asi najnizsiu davku. Podla toho ako zena na ne reaguje, tak davky dvihaju alebo znizuju na jednu denne.
IVF je vlastne umele oplodnenie mimo telo. Po stimulacii hormonami odoberu zene vajicka, muzovi spermie a nechaju ich oplodnit. Ak je zly spermiogram, tak sa vhodna spermia vstrekuje priamo do vajicka. Najlepsie embryo potom vkladaju priamo do maternice a caka sa ci sa zahniezdi alebo nie.
U nas to stoji cca 1000-1500 eur, v zavislosti od centra asistovanej reprodukcie.
Po siedmich rokoch mame adoptovanu dcerku a sme stastnymi rodicmi. Vobec nepocitujeme to, ze by to nebolo nase biologicke dieta. Prajem vela zdaru vsetkym, ktore zvazuju prave riesenie adopciou a nie doslova neraz trapenie cez liecbu a lekarov.
@hatapkagb Ved toto mna rozculuje. Je to drahe. Poistovna prispieva, lebo samoplatcu stoji IVF myslim okolo 3000 eur. Poznam vela dievcat ktore maju koli tomu nabrate uvery a minute kreditky. Malokto ma pod vankusom tolko penazi.
Je stastie ak sa podari aj nejake embrya zamrazit. Vtedy ak to nevynde tak sa vkladaju rozmrazene. Ale ak ma niekto nestastie v tom zmysle ze nema nic zamrazene, tak to plati odznova. A po 35-ke uz to poistovne nepreplacaju. Hradime si vsetko sami.

asi adopcia............za tie roky by sa ti už bolo ušlo aj novorodeniatko......držím palce....