Ktorá kyselina listová vám pomohla otehotnieť?
Na trhu je strasne vela produktov s obsahom kyseliny listovej. Preto sa chcem radsej opytat na Vase skusenosti, ktoru ste jedli a podarili sa Vam otehotniet ;)
@beabelisova fertilup je vraj super ako podpora otehotnenia..nie su to vyslovene lieky..vela ludi si to chvali su aj pre muzov
@beabelisova No áno, tá 400 sa potom berie od 12.týždna každý den, ale to som si už dávala len každý druhý, zase niektoré ženy to neberú vobec, takže som urobila taký kompromis. Snažila som sa zdravo stravovať, tak hádam to stačilo, malý sa narodil pekne v termíne aj váhu mal peknú.
@nivea777 co to obsahuje ked je vhodny ako podpora?
@janickacrazy tak to je super 🙂 si ma potesila, ze malinky sa narodil zdravy. Ved to..nechcem byt z tych buducich maminiek ktore neberu nic a nechavaju dieta len tak nech rastie a berie si vitaminy ktore sa mu da 😖
@beabelisova vitaminy,rozne druhy.antioxidanty..nie je to liek ale take vitaminy..zarucuje hormo. rovnovahu..su na to dobre ohlasy..ale je to trochu drahsie
@beabelisova Zle to chápeš. Oni sú obidva už obohatené o ten vitamín. Veď sa na to v lekárni opýtaj. Aký by to malo význam keby ten, čo sa užíva neskôr ten vitamín obsahoval a ten prvý nie? dieťa ho potrebuje celý čas.. Počas celého tvojho tehotenstva
@beabelisova na 3 mesiace 81€ .a berie sa to tusim 2x denne..ja som to nebrala,len som zvazovala ze ak to dobuducna nepojde tak zacnem
@norulakp z tej este nikto neotehotnel, to mas pravdu 🙂 ale nejde len o samotnu kyselinu listovu. Ide hlavne o to aby aj ked sa podari otehotniet aby dieta malo vhodne podmienky pre rast 🙂
@beabelisova vitamín d je dôležitý stále pre dieťa. Ale potom po pôrode ide o to, či by si kojila alebo nie. Ak áno tak má ešte zmysel tieto vitamíny brať alebo pokiaľ nie tak už ich brať nemusíš. Dieťatko by z toho nemalo nič, rozumieš, nie?
Prečítala som si pár komentárov a mám pocit, že vitamínov, ktoré by sa mali brať pred a počas tehotenstva je zrejme vyššie množstvo. Viete mi ale poradiť podľa čoho si mám vybrať, ktorý? na čo si mám dávať pozor, keď si budem vitamíny kupovať?
Femibion 1 som si vybrala (podla rad od zien, ktore uzivali ho a aj gyn povedal, ze je najviac uzivany pripravok a s dobrymi ohlasmi. Tak uvidim ;)
Obyčajný acidofolan-obsahuje kyselinu listovú, železo a B12
Ja som ziadne vytaminy nebrala som uplne zdrava a otehotnela som normalne prirodene ,,, ani som to necakala a prislo to,,,,najprv sme sa s manzelom snazily tak nevyslo nic ,,a ked som prestala na to mysliet tak som otehotnela ,,,, je to krasne sa stat maminou tak v mladom veku nadherne prajem aj vam taky krasny pocit
@vlasta1818 Pomáha udržiavať hormonálnu rovnováhu a vyvážený pomer medzi estrogénmi a progesterónom (nedostatok vitamínu D zvyšuje riziko estrogénovej dominancie a neplodnosti).
@vlasta1818 vitamín d je potrebný pre správny rast kostí a celkovo vývin dieťaťa. Ale čo som napríklad nevedela, čo som sa od kamošky dozvedela, tak vraj keď má žena v tehotenstve nedostatok vitamínu d tak to dieťa môže ovplyvniť až v neskoršom veku.. 😖
@vlasta1818 ževraj sú tie deti v budúcnosti viac náchylné potom na sklerózu a na takéto zdravotné problémy. Preto je veľmi dôležité aby mamička mala dostatok všetkých vitamínov. Ak teda jej na bábätku naozaj záleží 🙂
@vlasta1818 vlasta ahoj tiez riesim toto a som zufala z toho ze neviem akym smerom sa pohnut, co zacat uzivat. Skusala som zmenit stravu aby som v nej prijimala co najviac kyseliny listovej ale nemam vobec pocit ze by to nieco pomohlo. Tak premyslam nad vitaminmi. Len neviem ci na ne treba nejake odporucanie lekara alebo ako to vlastne je?
@melynda prosím? 🤐 🤐 tak to neznie moc dobre. To ozaj potom si musím kúpiť nejaký komplex vitamínov. Nie len samotnú kyselinu listovú. O tomto déčku som to netušila. Kamoška to má z kade? to niekde vyčítala?
@bibiana177 podľa mňa na vitamíny netreba odporúčanie lekára, vyberieš si zrejme podľa toho čo tebe najviac sa bude pozdávať. Aj keď možno lekár by vedel poradiť nejaký konkrétny doplnok 😖
@vlasta1818 neznie to dobre, ibaže to sú ozaj dôsledky ktoré dieťa môže mať ak nebude mať dostatok vitamínov počas rastu. Vitamíny sú veľmi dôležité keď má správne a dobre rásť. Zrejme to niekde čítala, keď tiež tento problém riešila 🙂
@melynda pozerala som už nejaké tie celkové komplexy takýchto vitamínov a je ich akože povedzme si pravdu - dosť. Neviem ktoré si kúpiť. Do čoho teda ísť, podstatné je teda aby to obsahovalo aj vitamín d a na ktoré ešte vitamíny mám dávať pozor aby ich obsahovalo???
LadeeVita je vhodný už aj pred otehotnením, počas tehotenstva a aj počas dojčenia 😉
@vlasta1818 tých vitamínov je neskutočné množstvo čo by jeden produkt mal obsahovať, dôležitá je kyselina listová, jód, vitamín d, ale aj mnoho iných toto sú tie kľúčové. Ale samozrejme, že aj b-vitamíny je vhodné aby obsahovalo a taktiež aj céčko. Je toho viac. Ale je na tebe čo si vyberieš čo budeš brať, ja stále beriem femibion a zatiaľ sa podľa lekára vyvíja všetko ako sa má, tak som rada, že aj tie vitamíny evidentne bábu prospievajú.
@misko_alicka takých vitamínov už je veľmi veľa čo sa odporúčajú aj pred aj počas aj po.. 🙂 ibaže treba sa pozerať aj na zloženie, vieš? 😉
@melynda mne doktorka práve túto LadeeVitu odporučila, že tam je tých vitamínov a minerálov viac, v porovnaní napr. s Femibion, tam nie je železo ani vit. D... ale zase bábätko si od maminy zoberie čo potrebuje, takže si myslím, že pri ktoromkoľvek prípravku má všetko 😉 hlavne aby boli zdravučkí drobčekovci naši 🙂
@misko_alicka pokiaľ viem tak obsahuje aj vitamín D 🙂 čo sa týka tých vitamínov čo si ty písala, tak čítala som mnoho o tom ako babám bývalo po užívaní zle, či už zvracanie alebo zápchy. Takže tak, ale pokiaľ tebe vyhovuje tak nech sa páči 😉 a ešte jeden veľký rozdiel je medzi nimi. Tie vitamíny ktoré ja užívam obsahujú kyselinu listovú aj vo forme metafolinu 😉
@melynda teším sa s tebou, že sa darí aj tebe aj bábu, len ako pozerám, tak zrejme sa mu na svet ešte moc nechce či?? 😝
Tie vitamíny už mám vyriešené...pýtala som sa aj v lekárni minulý mesiac keď sme boli v Trenčíne po obchodoch tak že sa tam opýtam lekárničky že či mi nebude vedieť poradiť čo a ako či ona nemá skúsenosti s takýmito vitamínmi a že nie ale že jej sestra berie tie isté čo ty a že po dvoch mesiacoch cca sa im podarilo a objavili sa na teste dve čárečky 🙂 tak som si kúpila 🙂

@vojtekovad tak musim zaklopat..az na znizenu imunitu som zdrava.. neberiem ziadne lieky..teraz mam sopel a nedala som si nic do nosa,to co mam doma ani nemozem