icon

Má na neotehotnenie vplyv aj to, že sa veľmi snažíme?

adka_pajerska
10. nov 2011

Ahoj zienky,

S manzelom sa snazime o babatko uz vyse roka a uz ma prestava bavit vkusde kupovat nejake lieky,ktore nezaberaju.Pomohla niektorej z Vas to,ze ste sa na to nakoniec vykaslali a ostali ste tehu???

Strana
z3
bocianka123
11. nov 2011

@cecil36 u mna to mozno bolo skor tou psychikou, my sme uz jedno dieta spolu mali bez problemov na prvykrat pocate tak ako vy, a velmi som sa na druhe sustredila, mozno preto sa nedarilo. A tebe drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 😉 a dcerka sa docka coskoro surodenca 😉 .
Ja som chodila obcas na uzv, asi dvakrat som mala cystu folikularnu, ale to vraj nie je pricinou nezdarov. A ako som uz spominala, moj mm mi nebol v tomto smere velmi napomocny, vtedy sa to u na zlomilo, "zmierila" som sa s tym, ze chvalabohu mame aspon jedno dieta, uvolnila som sa, a mozno to pomohlo.

bocianka123
11. nov 2011

@amulienka - drzte sa, nech vsetko dobre dopadne 😉

cecil36
11. nov 2011

@bocianka123 dakujem krasne 🙂 Ono je to naozaj tak strasne individualne, ze na zakladatelkinu otazku neexistuje jednoznacna odpoved, u niekoho je to tak u ineho inak 🙂

amulienka
11. nov 2011

@lucinocka nemysliet na to 24 hodin denne, po kazdom sexe si predstavovat splynutie vajicka a spermie a na druhy den cakat zvracanie alebo ine priznaky. Proste sa nesledovat... Tvoje telo aj to male vie co ma robit aj samo, netreba to psychicky utlacat a bombardovat myslienkami co sa deje, nedeje a nakoniec ho odohnat. Ked to zazijes, pochopis o com piseme ;)

lucinocka
11. nov 2011

@amulienka co by som mala zazit? 🙂 nemysliet na to? 🙂 po 15 mesiacoch snazenia a kyrete mi to akosi nejde 🙂

amulienka
11. nov 2011

@bocianka123 dakujem, je to krasny pocit, ten najprirodzenejsi na svete... Aj tebe zelam vsetko dobre.

amulienka
11. nov 2011

@lucinocka no to je to, ze ty na to nie si asi pripravena. Darmo si hovoris ze to chces. Beries to ako nieco vynimocne a pritom to take nie je. Ten pocit musis zazit.

amulienka
11. nov 2011

@lucinocka alebo asi potrebujes este viac mesiacov snazenia aby ta to omrzelo, dala si psychicky oddych a na dalsi mesiac nasla // 🙂 drzim palceky

lucinocka
11. nov 2011

@amulienka myslim ze ti nerozumiem 🙂 chapem pointu, ze co clovek velmi chce to mu nepojde, ved aj prvykrat som otehotnela, ked som nastupila do prace a nemala som cas ani si prdnut, nie to mysliet na to ze plodime dieta..ale teraz je po sezone, ja som doma, vystrasena vsetkym co sa stalo v lete a co nechcem, aby sa viac stalo a tuzba po miminku je o to vacsia, ze som mala sancu aspon tri mesiace azzit ten uzasny pocit, ktory pre mna je vynimocny.. a na rozdiel od zien, ktore nezazili tu strau a bolest este o to vynimocnejsi, ze si budem vazit kazdu minutu a den, ked ho budem mat zase v brusku..

ufa
11. nov 2011

@martinkasman ahoj precitala som si tvoj prispevok my sme sa snazili otehotniet 3 roky potom som sla na inseminacii vyslo to na prvy raz ale v 22tt som potratila a bolo to hrozne velmi sa bojim ake to bude do buducna. Ty si tiez po umelom a potratoch musela si mat kopec sily pokial vam to vyslo ja sa toho velmi obavam

veverina
11. nov 2011

Tak toto bol nas pripad s manzelom sme sa vyse roka snazili,uz som si zacala namyslat,ze nemozem mat deti a stale som na to myslela....potom som nastupila do novej prace a zrazu som nemala cas mysliet na babatko,prestala som sa pren stresovat a nepresli ani tri mesiace a mne zrazu v praci prislo nevolno a to poriadne,bola som velmi unavena a......test ukazal krasne 2 ciarocky,ledva som namocila pasik do mocu a hned tam boli a riadne vyrazne 😵 Dnes mame krasne 9 mesacne dvojicky 😵 😵
Tak moja rada znie,zamestnaj svoju mysel niecim inym,tes sa z malickosti,uzivaj vsetko krasne co prinasa zivot a o chvilku pride maly cloviecik...a mozno ich pride aj viac,ako u nas 😀

amulienka
11. nov 2011

@lucinocka zazila som presne to iste, prave preto by si na to nemala mysliet. Stalo sa... Deje sa to teraz kazdej druhej a nikto nevie preco. Ak uz raz tvije telo vie, ake je to byt tehu, neboj ze si to rado zopakuje. Najtazsie je otehotniet, ale ty mas uz vyhodu, uz vies ake to je ;)

lucinocka
11. nov 2011

@amulienka 🙂

martinkasman
11. nov 2011

@ufa no ja som bez problémov vzdy otehotnela a v prvom trimestri potratila... najhorsie na tom bola ze podla vyšetrení bol manzel i ja v poriadku... ale stale sme verili... a nakoniec ako som pisala sme rezignovali a vtedy bum ... pravdu povediac prvé mesiace som tomu nechcela uverit ( stale som čakala či nepotratim), ked presiel prvy trimester tak som si povedala ano ok som tehotna ale moc som sa netesila... prvy pocit a dôkaz o tom ze som tehotna a začala som sa tesit bolo v 19. tyzdni ked ma babo koplo :D to sa neda ani popisat... a potom tych 39 tyzdnov ani neviem ako preslo...a preto tvrdim nech nik nestraca nadej.... lebo ked ja po 5 potratoch a 1 ivf a lekari v MT mi tvrdili ze ked otehotniem nikdy nedonosim... jednoducho nie je pričina pre čo ale dovtedy to bolo vzdy (preto som bola aj na ivf) az potom ked sme rezignovali a mali najviac behačiek a vybavovačiek... a dnes je natálka.... inak môj gynekolog hovori ze ked ked je zena po ivf tak je poriadne vyčistena vtedy je velka sanca na otehotnenie..... ze uz par krat o tom počul a aj par takych zien mal... ale nemal takych ktore prezili to čo my... inak na ivf som bola v novembri a otehotnela o par mesiacov v marci...

nibiru
11. nov 2011

ma a velmi velky mi sme sa snazili 2r. merala som si bazalnu teplotu,ovu testy neskor sa mizacal zvisovat prolaktin endokrinologicka mi povedala ze to nieje este na tabletky a je to opak hormonu stastia ze sa mam tesit a na dieta nemysliet hahahahahaaha no presne po 2r sme sa objednali do centra asist.reprodukcie uplne som snahu vzdala a ten mesiac som zostala tehotna:o)zistila som to v den ked sme mali ist na prve sedenie.

ufa
11. nov 2011

@martinkasman dakujem za povzbudenie zacneme skusat o 6 mesiacov ja sa len velmi obavam ze sa to zopakuje, ale ked citam kolko je nas takych a vsetky nabrali silu ist opat do toho tak budem silna aj ja a budem verit ze tentokrat to bude dobre a urcite sa to podari...

krtica11
11. nov 2011

určite ano aj mi sme sa snažili a stale nč a nič potom som otehotnela ale o prve babo sme prišli hned v 10 tyždni a všetko od znova nakoniec som si povedala že to nechame na prirodu a bum už mame doma 13 mesačneho drobca.

agjg
11. nov 2011

Ja ti v skratke napíšem,ako to bolo u nás.My sme sa snažili šesť rokov,lieky,injekcie a stále dokola...Potom dr.povedal,že aspoň mesiac dáme pauzu od liekov a toho všetkého.Tak ja som bola v tom že šak mesiac pauza,ani snažiť sa neoplatí... 😒 Vieš čo sa stalo práve v ten mesiac,keď som si myslela že nič nebude?Volá sa Filipko a teraz má 10 mesiacov 🙂 .Držím palčeky...

kukucka26
11. nov 2011

ano ma psychika ma velky vplyv

adka_pajerska
autor
14. nov 2011

@zuzananina jej krasny pribeh keby sa take nieco prihodilo aj mne. Ja somakurat nastupila tiez do novej prace som tam zamestnana od 1.10 a manzel si tiez nasiel novu robotu.Takze sa velmi tesime tiez sa nejako na to nesustredime ani uz nejako o tom nerozpravame tak mozno sa aj nam zadari.Akurat mam 26DC tak som zvedava ci pride ms,ale mysim ze asi hej preotze sa vobec necitim dobre :( Byva mi hrozne uz asi tyzden a pol strasne ma boli pravy vajecnik tak som zvedava coho to bude signal :(

Strana
z3