Má na neotehotnenie vplyv aj to, že sa veľmi snažíme?
Ahoj zienky,
S manzelom sa snazime o babatko uz vyse roka a uz ma prestava bavit vkusde kupovat nejake lieky,ktore nezaberaju.Pomohla niektorej z Vas to,ze ste sa na to nakoniec vykaslali a ostali ste tehu???
@adka_pajerska poznam zenu ktora mala toxopl.a ma dve dievcata a myslím ze mala problemy pocas tehotenstva
Ahoj,každá prílišná snaha v podstate brzdí tok energie,a keďže všetko je energia v nejakej podobe,tak takto sa nevedome bráni otehotneniu.Ja som s najmladšou dcérou otehotnela,keď som mala vyše 40 rokov.Doma som už mala dve dcéry,práve som mala voľno práci a ráno som odprevádzala manžela do práce,ale cítila som nesmiernu chuť na milovanie.Ani pomyslenie na tehotenstvo.No a o 9 mesiacov sa nám narodila Miriamka.Takže moja rada,užívať si blízkosť milovaného a nie rozmýšľať či sú plodné dni alebo nie.Ja som otehotnela 10-ty deň cyklu.Želám veľa radosti a budem rada,keď mi dáš vedieť,že si tehotná.
Ahoj, no tak my sme si povedali, že to teda skúsime a prvé 4 mesiace nič. Viem, že to nie je taká dlhá doba, ale predsa. Človek nad ničím iným samozrejme nerozmýšľa 🙂 ráta plodné dni, je vitamíny a neviem čo všetko ... Mne to aj tak pomaly všetko trošku začalo liezť na nervy, zo sexu sa stala pomaly nudná rutina a navyše som začala mať toho aj veľa v práci ... Samozrejme, že ma sem tam napadlo, že čo keby 🙂 Priznám sa, že v tom osudovom mesiaci sme mali sex asi až 2 krát a ani som v tom čase nemala plodné dni, tak neviem. Naozaj treba vypnúť a príroda si to aj tak vždy urobí ako ona chce. Držím palce 🙂
Ono sa to lahko hovori, nech na to clovek nemysli. Ale ako sa na to da nemysliet vobec, ze ano 😀. Ale podobne ako evelina30, prve sa nam zadarilo po pol roku, ked som si myslela, ze ten mesiac to urcite nemohlo vist. mali sme toho vela, boli sme striedavo na sluzobke, takze doteraz nechapem, kedy sa to vlastne zadarilo 😀 a teraz druhe podobny scenar, snazili sme sa od zaciaktu roka, v kuse som to riesila, pozorovala sa a az ked som si povedala kaslem na to, zacala som si hladat pracu na polovicny uvazok, zamerala som sa proste na nieco ine a prestala som riesit tehu, tak sa zrazu zadarilo 😀 jeden den som bola este na pohovore, zobrali ma a na druhy den som zistila, ze sme tehotny 😵
urcite ma na to psychika velky vplyv. aj v nasom pripade to tak bolo.... a ked som sa na to vykaslala a sustredila sa na ine veci tak vtedy to prislo ako zazrak 😉 ale skus si kupit Femibion 800. ten je super.... mne aj ten pomohol 😉
mnohym sa to stalo, ak na to prilis myslis a prilis to riesis, tak ta to stresuje a to moze ztazovat otehotnenie, po roku nezdaru by som to uz riesila s lekarom, hlavne, ak mas nad 30, inak sa da pockat aj rok a pol az dva, ale viac nie, treba to riesit, ale ja by som cakala len rok aj tak
neda sa na to vzdy nemysliet, ked vas uz zoberu do ruk lekari.je fakt, ze som nikdy nerobila ovutesty, nemeriam teplotu, ale ked si musim odsledovat cyklus, aby som vedela, ktory den ist na uzv, tak proste sa na to neda nemysliet...............snad to pomoze vtedy, ked su obaja partneri uplne zdravi a nie su ine okolnosti, ktore by branili pocatiu, vtedy je aj psychika silna vec
@adka_pajerska Ak je to len v psychike a v tom, ze na vas stale niekto tlaci s babom, moze na tom byt nieco. Otazkou vsak zostava, ci je to naozaj psychicke a nie je tam iny problem. Osobne som bola na vetu, nemysli na to a ono to pride vrcholne alergicka a ked mi ju niekto povedal, mala som chut ho zaskrtit. Lebo kedze moj muz mal 0% hybajucich sa spermosiek vpred (trvaly a nie len prechodny stav) a este aj tie boli väcsina morfologicky zlych, to ze nebudem mysliet na otehu mi vobec nepomoze. Takze ak sa snazite uz vyse roka, mali by ste mat absolvovane zakladne vysetrenia (folikulometria, HP, urea a chlamydie, priechodnost vajcovodov a samozrejme spg). Ak sa nic nenajde a nemate nad 30 rokov, mozno to zvalit aj na tu psychiku 😉
celkom pekny clanok: http://www.pluska.sk/zena/zdravie/nedari-otehot...
@luga tak za taketo dristy ako su v clanku by som tiez skrtila 😀 1. Zvalit vsetko "na hlavu" je naozaj dost alibisticke. 2. Kazdy sme iny a ti ktorym sa nedari maju castokrat problem zdravotny 3. Podla gynekologov (a to som sa s viacerymi rozpravala na tuto temu) je len male % u ktorych ide naozaj o psychicky problem. U tychto parov sa nikdy nenajde somaticka pricina neplodnosti, cize zo zdravotmej stranky su obaja OK. Zo sto parov sa iba u 15-20 z nich nenajde ziadna pricina, takze tam by sa dalo uvazovat o nejakej psychike, najmä u tych labilnejsich parov. Ale vobec to tak nemusi byt a pricina moze byt zatial skryta. A tak zvalit vsetko na psychiku, bez potrebnych, aspon zakladnych vysetreni sa mi zda uplne chore.
@adka_pajerska ahoj,
z vlastnej skusenosti môžem povedať, že áno - my sme po prvom synovi (ten bol hned na prvykrat) skúsali viac ako rok a pol a stále nič, už som aj mm posielala k dr., ale on mi nebol velmi napomocny v tomto smere, tak som to nechala "plavat" a vtedy tam ti bojovnici doplavali 😉 , takže u mna osobne to bolo aj tou psychikou silnym chcenim. hoci potom prišiel MA v 9tt, ale o par mesiacov na to hned na prvy sup a je tu teraz druhy syncek 😉 .
tak vypnut, hovori sa to lahko, ale tazsie realizuje.
ja by som to povedala takto - chore myslenie na to - teda chorobne sledovanie kazdej kraviny okolo toho nerobi dobre.
ale ak si zena sleduje telo tak v norme a nemysli na to kazdu sekundu a nedepta ju to tak je to okay.
vsetko zo vsetkym suvisi...nieco robi psychicka, nieco robi genetika, nieco robi zdravotny stav celkovo, nieco robi zivotny rezim atd.
@adka_pajerska bohuzial psychika da zabrat, nam sa to podarilo na 7 mesiac, ked som sa trochu ukludnila a konecne prisla ovulka. Ked som bola nervozna, tak som ju podla mna vobec nemala. Ale ako sa ukludnit to neviem, ja som vtedy bola po chorobe a som si povedala, ze tento cyklus pockame, ale ked som o tyzden citila ovulku, tak sme predsa isli na to a podarilo sa. Jedine co som uzivala bol babyplan od calibrum.
Ma to na to vplyv, za tym si stojim. Ked to velmi chces a myslis iba na to, tak sa to nejak nedari. V tehotenstve robi 60% vsetkeho psychika. To male sa samo rozhodne, kedy je spravny cas, treba to nechat tak, cakat ho a tesit sa a nie sustredovat sa na hodinu oplodnenia. Ten novy cloviecik potom tak lahko nepride. Nie nadarmo sa tomu hovori zazrak! Uzivaj si, bud v pohode a aj to male sa bude tesit, ze moze vznikat prave v tebe 🙂
@ludinka jasne vzdavat to rozhone nie 🙂 . Ja som typ (a to sme sa snazili niekolko rokov), ze aj ked som si po kazdom neuspesnom ivf poplakala do vankusa, o hodku ma to nastartovalo a uz som hladala nove moznosti ako riesit neplodnost. Mozem cestne prehlasit, ze u mna to nebolo psychikou, kedze jedno dieta sme uz mali a nic nas extremne netlacilo do druheho, jednoducho iba sme druhe babo chceli, ak pride pride ak nie ostaneme pri jednom 😉 A mas pravdu su lekari, ktori povedia, ze prirodzene otehu nehorzi, ale pokial muz nema azoospermiu a zena je bez vajecnikov, taketo tvrdenie je sarlatanstvo a neodbornost lekarov, lebo sanca je vzdy, otazkou len ostava ako....
@bocianka123 ak ste neboli na ziadnom vysetreni (ani mm ani ty), tak aj keby mal npr. zhorseny spg, toto sa da za rok a pol do poriadku a vy krasne otehu. A nemuselo to vobec suvisiet so psychikou. Ale aj mohlo. Len to sa uz nikdy nikto nedozvie 🙂
@bocianka123 suhlasim, som na to tak isto. silne chcenie, skusanie vyse 2 roky, bola som na duphastone, kazdy menzes sklamanie... vykaslali sme sa na vsetko a vsetkych a na dalsi mesiac som bola tehotna, sice to tiez skoncilo MA, a druhykrat sme tiez este nechceli, ze pockame par mesiacov a hned v ten vecer som este otehotnela. Teraz sa to male veselo kope a ja viem, ze mi bolo sudene 🙂
@adka_pajerska ano pomohlo moja vlastna skusenost. isla som na prve kolo pohovoru pred mesiacom aj nieco a povedala som ze ak postupim tak babo sa odklada aj o rok ze na to nebudeme teraz mysliet ked konecne sa zamestnam a aj priatel pristal 🙂 . prvym kolom presla do dalsieho a prisiel den D a bola som len na obycajnej prehliadke u zenskeho a ten mi zahlasi ze ale vy mate zacinajucu tehotnost hned mi dal aby som si spravila test a do toho ked vysla ordinacie mi zavolaly s prace ze som presla a 14.11 mozem nastupit do prace.... tak pracu som odvolala a teraz pomaly tehulkujeme a tesime sa.. mohla som nastupit sice a nic nepovedat v praci lebo je to zaciatok ale na odporucanie doktora som ostala doma bo sam povedal ze po pred tym potratw radsej nie
@cecil36 , nemyslim si, ze clanok zvaluje vsetko na psychiku a jasne, ze niektore pary prirodzene neotehotneju, aj ked su uuuuuplne v pohode, ale aj na umele oplodnenie a vsetky vysetrenia a veci okolo toho potrebujes byt psychicky vyrovanana ... potom je vacsia sanca, ze sa podaria
@luga ja mam za sebou tri ivf a naozaj nemozem povedat zeby som pri tom poslednom bola nejako speci viac psychicky vyrovnana 😉 U nas bolo dolezite jedine, najst spravu metodu pre nase spermosky. Vysetrenia ma nijako nestresovali a dokonca ich nebolo ani nejako enormne vela. Ale je jasne, ze je vela muzov napriklad, stresuje i obycajny spg alebo zeny folikulometria, nas pripad to vsak nebol, takze si nemyslim, ze u nas to tretie ivf vyslo preto, ze som bola viac v pohode alebo na to vobec nemyslela. A to sme vsetky absolvovali v CZ ako samoplatcovia 😉
@adka_pajerska ahoj, s priatelom sa snažíme o mimi skoro rok a žial,neúspešne ☹ , brala som všelijaké vitamíny,taktiež merala BT a samozrejme,v kuse som na mimi myslela,vlastne obaja sme po ňom velmi túžili...teraz si už druhý mesiac nemeriam bazalku,ani sa nejak extrémne nevšímam, neberiem žiadne vitamíny, všetko to snaženie som od seba pustila niekam do ehm 😠 a uvidíme.....psychika je velmi dôležitá, ono, ked tak velmi "chceš",môže sa stať,že prídu aj tehotenské príznaky,ale len tie "skutočne" neskutočné... a potom je to o to horšie, myslíš si,že si tehu,ale v skutočnosti nie si.....momentálne si dalej spolunažívame,lúbime sa, milujeme sa,ale čo je dôležité,nie plánovane...všetko ide samo od seba a verím,že si čoskoro aj ja nájdem na testíku druhú čiarku 😵 ..tak ti želám to isté,hlavne sa uvolni a užívaj život taký aký je....miminko príde,ked to budeš najmenej čakať,zo srdca ti to želám 🙂
@cecil36 , my mame tiez svoju "diagnozu" a tiez mame za sebou uz vselico , aj dve ivf-ka a tiez som "na psychiku" neverila, ale po druhom ivf sa u mna nieco "zlomilo" a dalej ist takto naladena nechcem .... a to nevravim, ze ked sa "preladim" , tak hned to vyjde - ale proste chcem sa na to pozerat uz inak ... a verim, ze to bude lepsie, minimalne sa budem lepsie citit 🙂
@luga a ak sa mozem spytat, aky mate problem? Ja som velmi racionalny typ a psychika u mna zohrava malu alebo ziadnu ulohu pri otehu. Ale ako pisem kazda sme ina, niekto sa blokne a je problem, iny sa problemom skor nastartuje k vyssim vykonom. Je to ako so stresom v praci, niekoho ubija ineho motivuje. 🙂
Ahojte, isto je psychika dolezita, ale ja som prvy krat otehotnela napriek maximalnemu sledovaniu sa po IUI. Neverila som tomu, dokonca aj test som si robila len z povinnosti. A bol pozivny.
Zial, skoncilo to MA...
Potom som sa k tomu postavila laxne a neriesila, dokonca bolo obdobie, ked som nechcela otehnotniet kvoli pracovnym povinnostiam a milovali sme sa bez ochrany aj pocas plodnych dni a nic...
Obaja sme zdravi, vraj...ale niekde asi bude pricina, preco to nejde...
A nemysliet na to...mne sa to v case "chcenia" nedari, nepomahaju dovolenky, akcie, zaneprazdnenost...
😀 nemysliet na to 😀 😀 😀 a na co mam mysliet? na ekonomicku krizu vo svete, ked chcem dieta? 😀 😀
nemyslit na to nie je riesenim .... to sa neda ... ide o to, "ako" na to clovek mysli a ako sa kvoli tomu citi 😉

my sme sa nesnazili a lala do 4rokov tri deturence