icon

Mal niekto neskorý pozitívny test?

nikson
2. jún 2023

Ahojte dievčatá. Viem viem, podobných tém je tu neúrekom, ale my ženy vieme vytiahnuť jednu tému aj 20 krát, ak sme zúfalé, tak to teda skúsim.
Menzes mi dnes mešká 5. deň, tehotenské testy (hanbím sa priznať, koľko ich bolo) sú všetky biele, jednočiarkové. Pár dní pred očakávaným menzesom som ako na potvoru vychytala covid, priebeh celkom zvládnuteľný, viem, že telo je zrejme ešte v šoku a aj to môže byť úplne pokojne dôvod meškajúcej menštruácie. Ale aj tak mi to nedá, s mužom sme sa tento mesiac celkom intenzívne pokúšali o bejby, niekoľko dní mám pocit, že je menzes už na spadnutie, klasika nafukovanie, nervozita, kríže. Niekto by to pripisoval tehotenstvu, ja som si tiež už pred mesiacom nahovárala hocičo, ale nakoniec mi vtedy menzes dorazil načas v plnej sile. Jediné, čo som odsledovala a príde mi to ako niečo nové je, že mi kedykoľvek v pokoji "bublinkuje" v spodnom bruchu. Nie v žalúdku. Nie ako keď vám tak bežne pracujú črevá. Tak nejak inak. Ovuláciu som si zatiaľ nesledovala, nechávala som to na náhodu, jedného chlapčeka máme, keby sa zadarilo druhé, tak super, ale zatiaľ nechcem byť Monica z Priateľov a znásilňovať manžela, lebo ovulujem. (Nič proti sledovaniu ovulácie! Len ja to zatiaľ nerobím.)
Preto sa po tejto slohovej práci chcem opýtať: Mala niektorá z vás pozitívny tehotenský test až po dlhšej dobe? Týždeň, dva, tri po vynechanom menzese? Ďakujem krásne.

domka222
2. jún 2023

A čo by ti akože v tak skorom týždni, keby aj bolo malo bublinkovať? Covid veľa ženám rozhádzal cyklus a celkovo choroba ako taká. Ako vravíš, už minule si si nahovárala, zrejme to bude aj teraz tak. 5 deň vynechania by už zrejme testy neboli biele

nikson
autor
2. jún 2023

@domka222 Ďakujem za odpoveď. Dá sa vygoogliť, že progesterón uvoľňuje svalstvo, aby sa maternica mohla roztiahnuť a vtedy vzniká to bublinkovanie. Naozaj si nič nenahováram, len opakujem, keď má človek niekoľko krát nechránený sex a potom mu mešká menzes, ktorý má inak ako hodinky, tak už hlava celkom pracuje a rieši, čo sa deje. Preto som len chcela zistiť skúsenosti iných žien, nikoho som nechcela vytočiť.

aknamorka22
2. jún 2023

To, kedy budeš mať pozitívny tehotenský test vždy záleží od toho, kedy prebehla ovulácia. Slabo pozitivny test vie byť už na 10 den po ovulácii. Mne sa stalo, ze som ovulovala až na 23 den cyklu a teda ked mi akože menzes meškal 5 dní, mala som slabucko pozitívny test pretože som reálne bola 10 dní po ovulácii. Keďže si nesledujes ovuláciu, je to všetko len o dohadoch. Ja by som počkala dva týždne a ak menzes nepríde, urobila by som test a zavolala doktorovi. Menzes ti môže meškať pre xy vecí.

nikson
autor
2. jún 2023

@aknamorka22 Ďakujem za odpoveď, tak ja ešte počkám. 🙂

nevenka
2. jún 2023

@nikson mne covid tiez rozhadzal cyklus, ale v tom zmysle, ze ovu prisla ovela skor ako obvykle...tak ja som uz 25 DC mala pozitivny test 🤭. Takze covid moze urobit bordel aj jednym, aj druhym smerom.

majka176
2. jún 2023

Ahoj, ja som mala pozitívny test možno až 2 - 3 týždne(už neviem presne) po vynechaní ms, prvý test som si robila asi 1 týždeň po meškaní a bol negatívny, už som si myslela že zasa nič z toho, no keď mi už meškala 2 - 3 týždne, otestovala som sa znovu. Lenže ja mám nepravidelný cyklus, tak možno preto.

nikson
autor
2. jún 2023

Ďakujem za odpovede dievčatá, ženské telo vie byť riadne mätúce 🤭

majamat
2. jún 2023

@nikson lenze prpgesteron sa bezne uvolnuje v 2 faze cyklu aj ked nie si tehu. ak anstala hormonalna odchylka koli chorobe, tak potom nastali aj urcite zmeny v uvolnovani hormonov. cize rogestron mozes mat v inych hodnotach,a ko ovykle a nemusis byt tehu.
na foto je bzeny cyklus, ty ho mozes mat trosku iny.

a teda k otazke. samozrejme mozes byt aj tehu, ale podla bubliniek v bruchu to nezistis. to kedy budes mat pozitivny test v pripade tehu neovplyvnuje to, ze ti ms meska - ze si uz v tej faze cyklu, ale to, kedy bola ovulacia.

ak je posunuta ovulacia, zrejem sa moze ta druha - lutealna faza cyklu posunut na neskor, co moze sposobit , ze si akurat mala progesteron vo vrchnych cislach.dtuha vec je, ze ak sa posunula ovulacia, tak potom nemusis mat est epozitivny test. no po 10-14dnoch od ovulacie by mal byt apson duch.

myari
12. jún 2023

Ja som mala pozitívny test až 16 dpo, čiže pre mňa 4. deň meškania, dovtedy boli snehobiele. Toto tehotenstvo nevyšlo, asi týždeň na to, som začala krvácať.