icon

Mám 116 kg a snažíme sa o bábo

beka55
7. aug 2020

Dievčatá možno vám niektorej budem pripadať smiešne no ja si už fakt neviem rady. A hovorí sa ze viac hláv viac rozumu. Tak teda skúsim.. Snažíme sa s partnerom o bábätko.. Zatiaľ 2x potrat.. Som s toho zúfalá.. Doktora mi odporučila lieky a zarážajúce teda ani je až tak zarážajúce že mám sa snažiť co najviac schudnúť.. Áno ukamenujte ma nikdy som chudá nebola od decka s tým mám problém hoc sa snažím ako sa snažím mam 178 cm a váhu až sa hanbím písať 116 kg. Áno samozrejme pre babo som ochotná spraviť čokoľvek len sa bojím ci mi to nerozhadze už aj tak dosť nepravidelný cyklus alebo nejaké rady návrhy pomoc.. Co ste zmenili vy a ako sa to podarilo.. Vždy som tajné dúfala že sa mi podarí zhodiť x kíl a budem taka pekná mamička s bruškom ako vy chudé baby.. Už si veľa krát namyslam že je to aj psychikou že sa na to veľmi sústredím.. Ďakujem za každú radu

22petruska
8. aug 2020

@sunny8 prosím vás čo je to za kniha?

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
elizuella
8. aug 2020

@beka55 Schudnutim sa ti prestavia hladiny hormonov. Estrogenu, progesteronu atd, zacne dobre prebiehat ovulacia... asi ti treba riesit skor aj psychoterapiu, ked sa snazis a nic... potom bude chudnutie jednoduchsie, budes lahsie dodrziavat pravidla.

eriksonka1234
8. aug 2020

@beka55 poviem ti takto, môj otec ma 65 rokov a odkedy som na svete mal nadváhu. Nikdy schudnúť nevedel. Až teraz, keď mu lekár pohrozil, si konečne vstúpil do svedomia. V apríli mal 118, dnes 102 a ešte neskončil. Upravil stravu, ktorú dodržiava, zvýšil pohyb, prestal piť alkohol. Vyhľadaj dobrého výživového poradcu,ten ti pomôže schudnúť.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sunny8
8. aug 2020

@22petruska od l hayovej Miluj svoj život ;)

matkamirko
8. aug 2020

@ckatka a preco sa potom obhajujes, ked si taka spokojna ?? Obezita je choroba, a to je fakt, na tom nic nezmenis.

miskamichalka
8. aug 2020

@beka55 urcite hlavne schudnut. Obezita je pricinou

lauriema
8. aug 2020

@sunny8 Ahoj, presne si to dobre napísala obezita je vec psychická... Ja tiež vážim dosť hoc dlhé roky nepijem sladké vody, pečivo občas, mastné vôbec, keď mám periodu zjem milku. Ale mávam depresie snažím sa ich prekonať bez tabletiek bohužiaľ potom siaham po jedle sladké hlavne tak zo do seba dzgam že minule som bola na urgent na infuziu skoro som pukla....

sunny8
8. aug 2020

@lauriema to ma mrzí. Cukor depresie prehlbuje. Rovnako ako aj alkohol. Človek má potrebu zajedat nejaké nespracované traumy z detstva väčšinou. Všetko je pekne aj v tej knižke rozpísané čo sa tu spomínala. Dá sa to riešiť

ewusha
8. aug 2020

Ahoj, riesila som nieco ako ty. Cely zivot som tucna az moja hmotnost dosiahla 124kg. Chcela som babatko, chcela som krasne brusko ako chude baby a hlavne - pracujem na porodnici a vidim ake problemy mavaju taketo vacsie baby. Ja som si zvolila mozno niekto povie ze jednoduchsiu cestu ale isla som na operaciu zaludka zhodila som na 89kg a po tristvrte roku od operacie som ihned ako sme sa zacali s manzelom snazit aj otehotnela. Mam 175cm, mala som pekne brusko a tehotenstvo som si uzila. Ak nemas taku volu presne ako ja tak skus OP ale nie je to ziadna sranda a tiez to neislo same musela som mat disciplinu. No stalo to za to. Ziadne spuchnute nohy, vysoky tlak... 🙂 ak nechces ist na OP tak obmedz sladke, mozno sladene vody a hlavne pecivo. U mna su toto moji traja najvacsi nepriatelia. Velmi ti drzim palce urcite to stoji za to! 🙂

simca06022011
8. aug 2020

Nemáš pco pri takejto váhe? Keďže aj cyklus nemáš asi pravidelný, keď sa bojíš rozhadzania....

vilma7
9. aug 2020

@ewusha moja kolegyňa tiež išla na zmenšenie žalúdka, a schudla tiež veľmi dobre, z 116 a teraz tipujem že môže mať okolo 75kg.

mariet24
9. aug 2020

@beka55 tiež som od puberty mala problém s nadváhou... Oboch synov som porodila ako 115kg... Obe tehotenstva bezproblémové, aj pôrody, prvého sme počali keď som mala cca 90kg, pri druhom som mala cez 100 a takmer rok sa nám nedarilo, akonáhle som sa s váhou dostala pod 100 podarilo sa... V tehotenstve som pribrala 18kg a 14 ostalo v pôrodnici... Podľa mňa keď sa podarí schudnúť upraví sa ti aj cyklus... Bojujem s váhou celý život a mám na sebe odskusane, že keď schudnem upraví sa mi cyklus, zlepší pleť, zmizne seborea atď...

ckatka
10. aug 2020

@matkamirko ja sa nemusím obhajovať. Ja jej vysvetľujem ako to je...alebo ako to môže byť. Holt niekedy sa môžme na hlavu postaviť a nejde. Ľahko je povedať že keď sa chce tak sa dá...niekedy sa nedá a napriek tomu sa dá prežiť krásny a šťastný život aj s kilami.navyse. Všetko je o vnútornej spokojnosti. Keby ja sama seba neviem vystáť.. Tak je asi jedno ci som chuda alebo tučná lebo k vnútornej spokojnosti mi treba niečo iné ako váhu riešiť...

mariska1989
10. aug 2020

@beka55 tým že schudneš si nerozhádžeš ciklus ale sa ti úpravy a väčšia šanca že otehotnieš a bábo sa udrží

marvin1234
10. aug 2020

@beka55 ja tiež odporúčam kalorické tabuľky. Pár dní si tam fakt poctivo všetko zapisuj a na 99% zistíš, prečo nechudneš. Zdravé chudnutie (strava bohatá na živiny a pohyb) tvojmu cyklu 100% neuškodia. Potrebuješ pravdepodobne zabojovať s inzulínovou rezistenciou. Ja som tak otehotnela dva krát. Držím palce.

butterfly333
10. aug 2020

@ckatka ako si zistila že máš pľúcne chlamydie? Mám totiž zvyšene cytokyni neviem kde je ten zápal v tele prečo ich mám také vysoké no počula som od báb o tých plucnich chlamydiách.

ckatka
11. aug 2020

@butterfly333 mala som kašeľ ktorý bol iný ako obvykle. A všetky bežné testy boli negatívne a ten kašeľ trval aj tri týždne...je veľmi špecifický dusivy a zhoršuje sa vecer/na noc.
To keď som lekárke povedala tak mi spravila konkrétne testy na chlamydie/mykoplazmy, tri týždne som brala Sumamed a prešlo to. Len bohužiaľ vírus v tele už spí a keď mám oslabenu imunitu, tak sa môže zobudiť...stáva sa mi to tak raz za dva roky.

simca06022011
11. aug 2020

@ckatka je to baktéria, nie vírus.

ckatka
11. aug 2020

@simca06022011 Jasne 🤦‍♀️ pomýlila som sa. Každopádne je to tam už navždy podobne ako herpes.

livka283
11. aug 2020

Tiež bojujem s váhou celý život a viem, že z vody sa nepriberá...Pri prvom pôrode som mala slušných 110kg , potom to šlo samé dole, ale opäť ako na hojdačke 8rokov, od minulého novembra som pomaly prešla na nízkosacharidové stravovanie,niekto ma pridal do skupiny na FB a pomaly som sa inšpirovala, z 92kg som bola v máji na 70kg, čo je pri mojej výške 182 ok. Cvičila som len doma ráno ako som stíhala.Teraz som tehotná a priberám ako mám a čo je hlavné cítim sa skvelo. Držím palce!

masha185
11. aug 2020

@zuzubb007 Nemusí chodiť častejšie, práve naopak veľkú galibu vie spraviť nerpavideľná strava ...telo si to potom ukladá na čas kedy zas nedostane..stravu treba prijímať 5 krát denne v takomto prípade ale počet kalóriíí už musí zostaviť odborník. Len viem že príjem kalórií musí byť nižší ako výdaj (veľa pohybu)....ale to neznamená len jedno jedlo denne ale stále niečo zobkať aby človek nebol hladný a nebolo to kaloricky vysoko. Taktiež treba dávať pozor aj na prirodzený cukor v ovocí ...stále je to cukor.

nistika
11. aug 2020

schudnut schudnut schudnut? zase schudnut? tam bude chyba. toto ti narusa tvoju psychyku, preto to nefunguje. skus si povedať, budem zdrava odteraz jem a zijem zdravo kvôli pekným vlasom nechtom čo ja viem čomukolvek....a uvidíš kila pôjdu dolu ako vedlajší produkt. a nebudeš na to stále myslieť a začne sa dariť 🙂

because
11. aug 2020

@sunny8 teraz citam tie suvislosti medzi mojimi problemovymi zonami a uplne to sedi... Normalne sedím a pozeram ako puk.. Aka to je kniha prosim ta a ako sa s nou pracuje? K comu ma pomôcť?

butterfly333
11. aug 2020

@ckatka aha ďakujem za info tak ja potom nemám vôbec žiaden kašeľ nič. Tak neviem prečo mám tie cytokyni vysoké.

sunny8
11. aug 2020

@because miluj svoj život od l.hayovej 🙂 žltý obal so slnečnicou. Máš tam napísané oblasti aj návod ako čo liečiť 🙂 pochopí to každý 💜

sim_sis14
Autor odpoveď zmazal
barborka12341
26. okt 2020

Ahoj, ja som otehotnela pri ovela vyssej hmotnosti, vsetko bolo v pohode, len som si to ,,brusko,,neuzila, pretoze nebolo moc vidno 😀 neboj sa, skusaj dalej ... Ja som bola z toho zufala, chcela som babo... Nakoniec som si kupila psika aby som myslienkami presla aj na nieco ine ako len splodit nase dieta .... Ked sme si kupili psika za 2tyzdne som zistila ze som v 2.mesiaci ;) bolo to super, psik bol vtedy este malicky, takze ked som chodila v noci na wc sa vycikat,tak psik ma uz cakal a rychlo isiel aj on cikat von 😀

emisko555
29. nov 2020

@beka55 ja som v 38tt , na začiatku som mala 107 kg otehotnela som úplne normálne ešte nevieem ani ako a teraz mám 119 , mám úplne bezproblémové tehotenstvo , myslíte že budem rodiť sekciou? Malý ma už asi 4 kg