Mám 17 a túžim po bábätku
Pekný večer prajem chcela by som sa len tak spýtať aky mate názor na to ze mam 17 a strašne túžim po bábätku stále kukám kočíky malé oblečenie pre bábätka a všetky možné pomôcky.... ale zas na druhej strane ked si predstavím teda ze je to skutočnosť je čakám bábätko zas potom ma to trosku aj prejde lebo si poviem ze vlasne ja sama som este dieta a ma ine plany do zivota tym myslim pracu v zahraničí co by sa s babatkom nedalo a nemam dochodenu ani skolu nemam ani robotu a ani vlasne byvanie... no je to strasne stale to mam v hlave ked vidim niaky kocik alebo tak hnet si predstavim ze aj ja kocikume a podobne... je to normalne ?? bojim sa ze nieje nieco v poriadku ..... poprosila by som len o normalne odpovede ziadne urážajúce a podobne dakujem krasne 🙂
@viki1077 ahoj chcela by som aj ja zareagovat 🙂 pekna tema 🙂 ja som mamickou uz 15 mesiacov 🙂 a napisem ti tak v skratke co to obnasa: 15 mesiacov sa maly v noci budi 5-10x, od narodenia mi cez den spinkaval len po pol hodinkach takze som pri nom nic! nedokazala spravit, doteraz plati ze v klude nemozem ist ani na wc, v klude sa najest, v klude nakupit, v klude navarit, ... Dalsia vec: si pripravena babatku kazdy den prat, prebalovat, kupat, ked bude vacsie kazdy den varit a nahanat ho potom s tym jedlom? Starat sa ked bude mat horucku, chyti ho zachvat kaslu a nebudes vediet co s nim robit, ..
Pisala si ze sa ti paci mamicka ked kocikuje: to sa pacilo aj mne.. Ale odkedy som mamou uz viem co znamena pre tu mamu kocikovat a to to ze: som rada ze moje dieta konecne zaspalo! A nikto nevidi co bolo predtym - tak napriklad len uspavanie dietata da tiez zabrat.. Maly mi v koci spal len ked sa koc hybal t.z. ked som chcela aby spal tak som s nim musela 2x denne po 2 hodiny chodit po vonku. A doma nic spravene.. Maly vstal, oddychnuty a ja este viac unavena podme dalej okolo neho. . S tym ze znova toho vela nespravis ked sa ti vesia po nohach a chce ist na ruky..
Tak to je len zopar prikladov preco este nie a radsej pockat 🙂 ale urcite je to to najkrajsie co moze zena zazit! A pocut slovo mama kazdy den asi 100 x z ust svojho babatka je na nezaplatenie 🙂
@katarinka289
@pingu1 dievcata, za to, ze ma take pocity je sebecka a nezodpovedna.....? studenu sprchu asi treba niekomu inemu!.....mozno, ekby ste si precitali jej prispevky a hned nesudili, zistili by ste, ze ona ma len tie pocity, kt. su normalne, nic viac, nikde nepise, ze chce hned teraz dieta.....kokooos.....
a napisem, keby ho aj chcela hned, je to len a len jej vec! 😠
@alexandra1104 no neviem nemozem suhlasit...ja som priklad sme spolu od 15 ..teraz sme oslavili 9 rok co.sme spolu a stale je to super..mame dve dcerky a planujeme tretie dietatko...mozno to neskor zlyha ale teraz je to super
@anjelik87 fiiihač no ano viem ze toto tiez obnasa babatko a dakujem ti za tvoj nazor a aj komentar vazim si to ze si si nasla cas a takto pekne si mi to tu vypisala 🙂 musim sa priznat ze na toto mam ozaj cašu a Času predo som nesmierne stastná ze som sa sem mohla zdvoverit a ze som vela veci pochopila 🙂 dakujem a budem sa na toto pomaličky pripravovať a ked uz budem pripravená a vsetko okolo toho bude ok mysliim tym zabezpečené bývanie vlasne a osamostatnenie tak sa do toho s priatelom pustime... 🙂 vela zdravíčka prajem vám 🙂
@sorciera24 vôbec takéto reči ani nerieš iba sa pekne zasmej ako ja 🙂 je zbytočne im tu nieči vysvetľovať aj tak budú počuvat iba to co chcu.... a ked uz tak presne tak aj keby ho mam teraz mam pocit ze by som sa on vedela lepšie postarať ako oni pri taýchto ich rečiach... sebecký tu je podla mňa niekto úplne iný... 🙂 ďakujem ze si na to zareagovala ale radšej sa iba zasmej ako ja..... 🙂
@zuzi0911 úplne súhlasí .... ja keď tak mám poveď uplne ináč rozmyslam ako moje rovesnicky... oni rozmyslaju nat chatami disco a alkoholom ja radsej rozmyslam o tom kam pojdeme do kina s priatelom ako si spravýme krasny spoločny večer a podobne niekoho disco a potobne prejde skvor ako niekoho ineho mna osobne to prestalo v 16stich.... dnes si ovela viec uzijem spolocny vecer s rodinou s priatelom a podobne ako niake disco...
máš kopec času...užívaj si mladosť....ja som mala dieťa na 28 a už mám po mladosti 😀 už len starosti 😝
@viki1077 Aj ja si myslím že je to normálne že sa pozeráš po kočíkoch , detskom oblečení a pod. určite na tom nieje nič divné a je super že si uvedomuješ aj to že ešte nemáš školu , prácu atď. som si istá že s tehotenstva sa budeš oveľa viac tešiť neskôr keď nejaké to zabezpečenie do budúcna budete mať s priateľom 😉 a zas to netreba ani moc odkladať my sme stále niečo iné riešili furt vrážali euráče do domu . nie že by sme " bránili " prípadnému otehotneniu no neriešili sme to že prečo bábo neprichádza a keď sme sa o to začali zaujímať zdalo sa to ako veľmi dlhá cesta a mrzelo ma že sme nezašli skôr k lekárom 😔 no nakoniec sme to zobrali z druhého konca a už rok a pol sa tešíme s nášho srdiečkového synčeka tak že je všetko tak ako má byť ! verím že každého čo čaká neminie a preto nezáleží čo Ti tu kto hoc aj v dobrom poradíme osud si aj tak urobí po svojom 😉
@viki1077 Ahoj, nečítala som všetky príspevky, len na 1. strane, tak neviem, možno už Ti niekto písal niečo podobné. Mne napriek Tvojmu mladému veku vôbec nepripadáš ako nezodpovedná, keď si uvedomuješ, že mať dieťa teraz, by bolo veľmi komplikované a chceš počkať. Tvoja túžba po dieťati pramení z toho, že máš "ideálneho" partnera, ktorý by dieťa v pohode prijal. Ja by som Ti poradila, aby si si skúsila nájsť príležitostnú prácu ako opatrovateľka (postrážiť občas niekomu dieťa), trošku sa tým uspokojí Tvoja túžba po deťoch a zároveň trošku zistíš, o čom to celé je a aká je tá starostlivosť náročná. 🙂
@mana85 je mi úplne jasne ze môžem planovat co kolvek osud si spravi aj tak po svojom takze asi tak niak uplne s tebou suhlasim .... ja som len rada ze som pochopila zopar veci a budem sa snazit pockat no a ked sa nám prihodi niake to neplanovane babatko uzrcite sa budeme velmi tesit ale dufam ze mi výde to po com planujem a hlavne ako planujem ale ved uvidime nechame sa prekvapit kazdopadne kazdemu dakujem za velmi osožné príspevky tak Ďakujem krásne aj tebe 🙂
@viki1077 Ešte som si spomenula, že na strednej škole som mala spolužiačku, ktorá otehotnela v 17-tich, rodila v 18-tich, vydávala sa pár dní po 18-tych narodeninách (čakali so svadbou do narodenín, aby to bolo nekomplikovanejšie) a teraz už má dospelého syna, ďalšie dieťa, v pohode vyštudovala VŠ a, pokiaľ viem, stále má toho istého manžela. Takže, žiadna katastrofa, ani keby si rovno otehotnela, zvládnuť sa to dá. 😉
@h2 všetko sa dá zvladnut ked sa chce a dieta predsa nieje choroba ale radost .... ale čosi neospravedlnuj sa mi je mi jasne ani mne by sa nechcelo všetky čitat 🙂 no boli tu aj take prispevky typu ked som s mmojim od 15sky nevydrzi nam to lebo vraj to je skoro co sme sa dali do kopy no ja mam trosku iny naroz lebo ja s partnerom si tak dobre rozumieme ze si neviem predstavit mat ineho.... sme spolu dva roky ale su to krasne dva roky nikdy sme sa nehadali a ked prislo nieco kde by sa dalo dobre pohadat tak sme si kazdy povedali svoj nazor a potom sa dobre nasmiali na niektorych veciach cize my sa ani hadat nevieme... 🙂 ospravedlnujem sa za gram. chyby... 🙂
@viki1077 Skús si nejaké dieťatko od kamarátky, známej a pod."požičať" na pár hodín, ak by sa dalo, na deň, dva a vyskúšajte si to, ako sa budeš cítiť, aké pocity budeš pri tom mať a tak.. Alebo to bábätko na baterky, ktoré tiež nemôžeš len tak odložiť... 🙂 V každom prípade je to obrovská zodpovednosť, ja som neskorá mamička a poviem ti, fuška..som "stará baba" a aj tak chytám niekedy paniku, čo a ako..teraz je to už lepšie, už som pokojnejšia- môj malý má pol roka. Máš čas..
@h2 ďakujeme velmi krasne za palčeky 🙂 tak tak aj ja si myslim ked si dvaja ludia sadnú tak si myslim ze je uplne jedno kedy sa daju do kopy a v akom veku teraz je celkom bezne ze ked sa daju dvaja do kopy v 25tke tak im to nevydrží a ked sa daju do kopy v 15-16 tak maju krásny vzťah a vydrží im to 🙂
No skús pedagogickú a potom jasličky tam si detičiek užiješ až až. 😀 😀 😀
Ja viem ty si mala na mysli to svoje. Aj ja som vždy túžila asi od 18 potom som mala v 20 (skoro život mi zavrel dvere-nevydarený vzťah)ale kôli mojej babe by som to nemenila ale aj dobre už je velka a ja ešte stála vitálna a stále túžim po kočííííkoch vecičkách a všetkom tom.
Takže nie si jediná . 😎 😎 😎 Ešte asi trošku počkaj a najdi si hlavne úúúúžasnú polovičku s ktorou tieto radosti budeš zdielať.Aby ťa neprevalcovala túžba po dieťatku
ja ked som na strednej chodila s kamoskou do obchodu, tak sa rozplyvala nad detskym oblecenim, co som ja nevedela pochopit. Na mna to prislo az pocas tehu 🙂 Je to normalne, si predsa zena a darovat zivot mame v sebe zakodovane. Ale pockaj si, kym najdes dobreho otca pre Tvoje deti 🙂
Ahoj to je super ze tuzis po dietati, urcite budes skvelou mamou. Teraz je doba kedy sa vsetko planuje. Pred rokomi neplanovali a vedeli dieta vychovat sj ked sa narodilo mladej mamicke. Vtedy bola 25rocna bez muza stara dievka a dnes mat dieta v tomto veku je priskoro. Dieta je zodpovednost. Ak vies ze takuto zodpovednot zvladnes tak preco nie.
už od detstva nás vedú k tomu,aby sme túžili po deťoch(bábiky,kočíky) ....takže je to úplne prirodzené.To však našťastie neznamená(ak nerátam dievčatá z cigánskych osád),aby deti plodili deti...všetko má svoj čas....si myslím ja...

@nikuska1202 ďakujem krásne počkám samozrejme že počkám mam v plane dochodiť školu na niaky rok dva do zahraničia niake peniažky zarobiť a potom babatko samozrejme ze aj svadbu... ďakujem za povzbudivé slova ja viem co chcem (čo chceme s partnerom ) takže druhých názory typu že sa mám zobudiť alebo si dať studenú sprchu no nad tým sa iba pousmejem niekedy možno aj zasmejem 🙂 ďakujem krásne za palčeky 🙂 a za tvoj povzbudivý príspevok 🙂 prajem veľa veľa zdravia tebe aj dieťatku a manželovi... a držkám palce so školou 🙂