icon

Mám 23 a túžim veľmi po dieťati

5. sep 2021

Ahojte mam 23 a strašne túžim po dieťati,bojim sa ze to potom nestihnem alebo nebudem plodná alebo co... ale nemám ani partnera, preto rozmýšľam ze ci si to spraviť z prvým chlapom akého spoznáme, ale zas niesom ani finančné zabezpečená na dieta ,stále bývam u rodičov.... ja uz neviem co mam robit strašne mi z toho preplo ze chcem dieta

Strana
z2
miadi
5. sep 2021

@bluka2 hmm to nie je vela. Ale viac by ma stvalo ze zijem u rodicov. To bude len taka paranoja Lebo momentalne nema nikoho .. nikto sa jej nepacil nebola zalubena atd. Inak tie ceny Jasne su ine v eu ako na americkom kontinente., aj masaz je tu 3-4x viac $

bluka2
5. sep 2021

@miadi presne, to sa dá nejako dať dokopy. Ja by som sa na jej mieste nakopla a zorganizovala si život mimo rodičov a toto by bola tá motivácia, keď je človek z toho unavený...presne ako píše niekto na konci minulej strany

bluka2
5. sep 2021

Ešte je možnosť nájsť si takého zamestnávateľa, ktorý toto social freezing platí - už sú aj takí, aj keď neviem, či toto už došlo na Slovensko

kaja118
5. sep 2021

Je v poriadku, ze tuzis po dietati.. Zrejme sa ti uz tvoje telo snazi naznacit, ze si nan pripravena. Su to hormony, nimi nepohnes. Musis si vsak povedat, ze teraz na dieta este nemas vhodne podmienky - partnera, ani materialne zabezpecenie, a tak bude rozumne s tym pockat, minimalne do obdobia, kym tieto zaklady pre zalozenie rodiny nebudes mat v zivote zabezpecene. Urcite si nerob dieta hned s prvym. Skus sa niecim zamestnat, sustredit myslienky na nieco ine.. aby si na to tolko nemyslela. Tato tvoja nutkava tuzba sa tak casom ustali.

miadi
5. sep 2021

@emalka super cena len tie vajicka z tela vyberat nie je zrovna to iste ako ked sa žnu spermie. Mam pocit ze si musi zena nieco najprv pichat do tela hormony atd. A pravdepodobne uplne zbytocny zakrok ak je zdrava plodna.

emalka
5. sep 2021

@miadi ano, je to ten isty proces ako IVF. Spomenula som to len na margo toho ze sa tu hadzali ceny zo zahranicia, pricom sa tento isty zakrok robi aj tu.

bluka2
5. sep 2021

@emalka dobre, ale čo presne s tými zmrazenymi vajíčkami má urobiť na Slovensku, ak by ich chcela použiť bez partnera?

miadi
5. sep 2021

@emalka Ja viem ze sa robi vsade ten isty zakrok aj som spomenula ze ceny budu nizsie. Ale pre 23co zije u rodicov aj 1500e moze byt dost . To by mohla mat na depozit na ubytko napriklad.

bluka2
5. sep 2021

@miadi dá sa to urobiť aj bez stimulácie, natural cycle, pokiaľ viem.

miadi
5. sep 2021

@bluka2 hmm najprv by som skusila vysetrit plodnost.

acrobaleno
6. sep 2021

@autorka: možno si len nadržaná a hormóny sa ti takto búria.😂

bluka2
6. sep 2021

@miadi jasné, veď to je prvé čo robia, ultrazvuk + krvné testy aj na AMH

katulienkax
6. sep 2021

to je presne to iste ako ked male dieta spusti rev - ja chcem psika, ja ho chcem hladkat, to je zlatucke. Nevyzreta - dieta nie je babika na hranie ... Tak mi pripada autorka byva u rodicov a vsetku starost im hodi na krk a potom bude nadavata ze sa s mamou a svokrou vadi v spolocnom dome

cubo2
6. sep 2021

Baby ti dobre radia. Tvoj problem prameni niekde uplne inde. Strach z toho, ze nebudes moc mat dieta ked budes starsia - upokoj sa, si tak mlada, ze dalsich 15 rokov bude z pohladu plodnosti vsetko OK. Ak sa citis osamela, kup si psa.. mozes sa o neho pekne starat. Ak potrebujes sexualne uvolnenie - kup si hracku, tych je dnes neurekom a ake fajnove.. niekedy by som chcel byt zena 😀

lavienocka
6. sep 2021

Autorka, chápem ta uplne ja som na tom bola podobne v 23r... JE to veľmi silna materinska túžba, krásna túžba. Len treba počkať na správneho muža a sústrediť sa na kvalitny vzťah v prvom rade. Ja som mala to šťastie, že som mala v 23r priateľa a teda tu nadej, ze je to snáď blízko. Ale mam 26 a dieťa nikde, už sme manželia. NEBOJ sa ani ty. Príde to vtedy keď to bude mať prísť. 🌹

Strana
z2