icon

Mám 37 rokov. Som už stará na dieťa?

miskajopa
31. júl 2013

Ahojte dievcata a chlapci.... Som tu nova, len vcera som objavila tuto stranku 😝 . Rada by som poznala Vas nazor... Mam 37r. a 2 deti (18a15)... Pravda je vsak taka, ze sme s manzelom zatuzili po malinkom babatku 🙂 . Deti s tym velmi nesuhlasia, ked niekedy len tak medzi recou povieme, ze by sme babo chceli.... Vraj ze som uz stara ☹ , ze 19r. vekovy rozdiel je vela atd. Dievcata.... Som naozaj uz stara? Prosim, povedzte mi svoj nazor... Dakujem a zelam kradny dnik 🙂

ematko29
31. júl 2013

Tak ja by som na tvojom mieste na tvoje skoro dospelé deti ohlad nebrala,oni si zvyknú.pozri si zober,že ochvílu budú mať svoje rodiny a vy ostanete so svojou nenaplnenou túžbou sami.A vek je podla mna v pohode,ak si zdravá a aj manžel tak smelo dotoho. 🙂

vika9792
31. júl 2013

Moja mama mala môjho mladsieho brata ked mala 37, síce neplánovane a aj si poplakala, ale s odstupom času hovorí, ze tuto jedinú materskú ( z troch) si maximálne užila a pri malom omladla o 10 rokov 🙂

katarinka133
31. júl 2013

Nie si stará, ja mám 39, rodila som pred rokom naše 4 babatko. Je to v nasom veku uplne iny rozmer. Neskusas co zafunguje, ved si uz skusena mama 🙂 . No a malicke ta donuti k pohybu, mna nas Stevko rozhybal, napriek par rokov bolavemu chrbatu. No nadovsetko je to dar, pozehnanie a potesenie. Mladí zachvilu opustia hniezdo a prestanu somrat. A budu ho urcite lubit. Mne vcera dcera povedala, ze by bez malickeho nevedela uz zit. Takze tak. Neboj sa nie je neskoro.

zaba87
31. júl 2013

Nie si vôbec stará. Mám susedu, ktorá má tiež medzi prvým a druhým dieťaťom 20roč. rozdiel. Dokonca chalan ho chodí kočíkovať. A s manželom vyzerajú neskutočne štastní.

pragmaticka
31. júl 2013

ked potom obaja tuzite tak preco nie..dajte tomu volnu ruku a ked to klapne (co nemusi koli veku) tak to berte ako znamenie, ze tak to ma byt! urcite by som pocuvala svoj vnutorny hlas skor ako nazor svojich deti!! Inak stara podla mna nie si! Zijem v zahranici a tu je hrozne vela starsich mamiciek a je to tu uplne normalne..skor sa tu ludia pozeraju cudne na mladucke dievcata co nemaju este ani dvadsat a uz su tehotne! 😉

adriku
31. júl 2013

mám 39 a práve kŕmim prvorodeného 3,5 mesačného syna. Medzi mnou a mojim bratom je 11 ročný rozdiel.

aredhel
31. júl 2013

Moja mama mala presne v tomto veku dieta.. je medzi mnou a bratom 15-rocny rozdiel a je to ok aj ked je trosku viac hyperaktivny :D

petraxy6
31. júl 2013

@miskajopa nie nie si 🙂 deti si možno myslia, že budú na smiech, ale keby prišiel malý krásny voňavý uzlíček do rodiny, tak neboj, ani by ti ho na ruky nedali 😉 Poznám jednu dr. čo mala 20 ročného syna a narodilo sa im dievčatko. Tiež bol z toho na prášky, že sa mu budú kamoši smiať a po narodení bol úplne namäkko z malej a s neskutočnou láskou sa o ňu stará 🙂

renatazet
31. júl 2013

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že nie si vôbec stará. Ja som rodila v 42 rokoch tretie dieťatko, vekový rozdiel medzi je 18 a 21 rokov. Drobec má teraz 2,5 roka a starší súrodenci tak ako neboli zo začiatku nadšení, teraz majú malého strašne radi, pohrajú sa s ním, postrážia ho keď potrebujem. Už si aj zvykli, že ranné vyspávanie u nás nehrozí, budíček majú každý deň najneskôr o siedmej 😅

p.j.jacky
31. júl 2013

Ahoj urcite niesi stara.Mas velke dospele deti,ktore sa coskoro osamostatnia a? isla by som do toho mat babatko,ak aj tvoj mazel suhlasi...vela stastia 🙂

maya025
31. júl 2013

@miskajopa Asi sme sa nerozumeli,nie si stará,ale ak sa na to necítiš,tak nad tým neuvažuj len v tom prípade.Tých smutných smejkov som ťukla len preto,že niekedy nestíham za tou našou malou,je fakt vždy a všade,ale ani chvíľu neľutujem,že som sa na to dala 😵 😵 😵 tak len smelo do toho 😉 😉

lucinkab
31. júl 2013

ja by som bola rada keby mala mama v takom veku bábo, mala by som malého súrodenca... otec chcel este 4. dieta ze mozno konecne chlapec...no kym sa vymotkali mama mala 42 a sestra z nej urobila starú mamu 😀 😀 😀

ematko29
31. júl 2013

@trdlo
@natas4
@mamainprogress
@maya025 žienky avšetky čo ste mali deti vo vyššom veku ani neviete ako ste ma povzbudili.Ja som si dávnejšie plánovala,že 2deti do 30tky adosť amyslela si,že už v takej 35je na dieťa neskoro.Teraz nám tretie nevyhovuje az viacerých dôvodov tak som bola smutná,že to už nikdy nezažijem ☹ Ale vidím,že 30tkou sa život nekončí aja sa teším,že vás je tolko vela 🙂 Takže uvidíme čas nekončí Otaké5 roky by sme teda aj my mohli samozrejme záleží na okolnostiach.Dakujem povzbudili ste ma.Hoci moja mama mala posledné dieťa v 35 a odrádza ma odtoho ,lebo že teraz ked už aj posledná dcera má 21rokovv ,že to je zaberák najmä tie pubertiacke maniere na strednej škole.Ale mám v živej pamäti ako sa im narodila aboli tak šťastní asama vtedy vravela,že sa cítila mladšia 🙂

zuzanka.h
31. júl 2013

určite nie stará 🙂 ja keď som rodila v nemocnici bola 39 a 41 ročná prvorodička 🙂

denae
31. júl 2013

@miskajopa nie si ... 😵 ja som sa našim narodila, keď mala mama 41 rokov a medzi mnou a súrodencami je 20 a 18 ročný rozdiel, moje dve kolegyne odišli na materskú minulý rok vo veku 41 a 42 rokov...poznám niekoľko žien, ktoré mali ďalšie bábo až po 40ke a doma mali tínedžerov alebo už pomaly dospelé deti 😉 😉 😉 takže žiadna stará...práve naopak - si v najlepšom veku 🙂 🙂 🙂

fra
31. júl 2013

@miskajopa 37 rokov a stará? v žiadnom prípade, s malým dieťaťom práveže ešte omladneš ... moja najlepšia kamoška má 42 rokov a polročného synčeka, dalšie ich deti majú 18 a 9 rokov a malého doslova zbožňuje celá rodina ...len ich 18 ročná dcéra ho kočíkuje v tričku s nápisom "som jeho sestra, nie mama" 🙂

ajinka41
31. júl 2013

Nie si stará. ja mám 41 rokov, 19 a 17 ročné dcéry a 10 mesačného synčeka. A všetci ho strašne zbožňujeme. Tak len do toho!

elin20
31. júl 2013

Moja mama mala moju sestru v 38, moj brat mal 18, ja 17 a mladsi brat 10, tiez sme boli sokovani, moja mama omladla hned o 10 rokov. Teraz ja mam synceka a moja sestra je 9 rocna teta : U
Ta sup do toho, drzim palce 🙂

dejka77
31. júl 2013

Ked sa na to citis, nevidim dovod preco nie. Nie si stara 🙂

stanka810
31. júl 2013

Ja mam v oktobri 37 a vo februari sa nam narodi prve dietatko 🙂

hajajanka
31. júl 2013

@miskajopa Stara 🙂 ? Fiha, tak uz aj ja by som sa mala citit stara 🙂 Ja chcem este jedno babatko a vzhladom na moj vek to bude tak teeeesne pred 40-kou. Ked som mala 20, tak som si o styridsiatnickach myslela, ze uz len lopatou po hlave 🙂 Ale ja sa tak teraz necitim. Mozno aj preto, lebo mam male deti, riesim plienky, mliecka, modreho kona a podobne mile zalezitosti. Po mojom druhom porode bola so mnou mamina 40-cka, ktora mala tretie babatko a doma dve odrastene deti. Ona bola plna energie, radosti a elanu z toho maleho stvorenia 🙂
Ked chcete obidvaja babatko, tak smelo do toho. Neotalat, necakat a pracovat na nom!

julka82
31. júl 2013

@miskajopa ak obaja túžite po dieťatku, tak je to to najkrajšie. Držím palce aby ste čím skôr mali svoje ďalšie šťastíčko v rukách 😵

ichbinich
31. júl 2013

Moja dobra kamaratka porodila v 40-tich tretie 😉 Mala uz doma 13 a 10 rocne dcery.
Okrem toho, ze kto bude prebalovat (to musi vzdy mama 😀), sa aj s otcom hadaju o to, kto sa bude o maleho Paula starat 😉 😀
Stara urcite nie si, ja som bola 33 rocna prvorodicka 😉
Vsetko dobre!

pivonecka
31. júl 2013

urcite chodte do toho... a to, ze sa to detom nepaci? kolko ich este urdzis v rodinnom hniezde? o ich osude a prichode na svet tiez nerozhodovali oni, tak im vysvetli, ze boli chcene tak, ako Vase dalsie dietatko a ze budu lubene tak, ako boli lubene doteraz. Urcite nie si stara. Mnohe zeny v Tvojom veku este nestihli ani to prve dietatko a urcite sa necitia byt stare. Len to dlho neodkladajte a prajem prijemne "pracovanie" na babatku. Nie je nic krajsie, ako ked sa dvaja lubia a chcu na svet priviest dieta 😉

lalinko2010
31. júl 2013

@miskajopa ahoj, nie si stará, ja som mala prvé vo veku 32 rokov a mám pocit že neskoro, ale neľutujem. ver tomu, že tvoje už skoro odrastené deti budú drobca zbožňovať!!!! a budú tí najlepší súrodenci na svete, aj keď zo začiatku budú frflať a podobne! takže smelo do toho.

ichbinich
31. júl 2013

Inak moja svokra rodila, ked mala 34, 35 a 41 rokov!!! A to v rokoch 70-tych!
A ked si spriemerujes roky, kedy si rodila, tak zapadnes presne do demografickych priemerov😀

miskajopa
autor
31. júl 2013

DAKUJEM KOCKY.... Ste skvele a uzasne. Dodali ste mi odvahu... TAK...IDEME DO TOHO....LEN NECH SA TO PODARI CIM SKOR....MAM POCIT, ZE UZ VCERA BOLO NESKORO 😀 DRZTE NAM PALCEKY... 😉

siska53
31. júl 2013

nuz ja som mala prve v 35 a druhe v 37 a necitim sa stara, dokonca su vsetci sokovani, kd im poviem, kolko mam rokov 🙂) akurat je vacsia unava trochu ako ked som bola mladsia a "au-pairkovala" rovnako stare deti ako mam teraz ja. Takze nie si stara a spravte, ako to citite.

kinna
Odpoveď bola odstránená
zuzimia
31. júl 2013

Nia si vobec stara - hura do toho. Ja som bez problemov otehotnela, ked som mala 37, cele tehu bolo bezproblemove a aj vsetko, co sa malej tyka. Takze ked po babetku tuzite, nevahajte a hor sa do toho, lebo cas bezi. Drzim palce!