icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

adriana2102
19. feb 2016

@lavinis presne tak ako si napisala ,ja som tiez nemala prve babo v 38 rokoch kvoli kariere, ale kvoli tomu, ze som nemala stastie... jednoducho na partnera s ktorym by som otehotnela ,mala som 8,5roc.vztah a nic...nedarilo sa ... on si nasiel inu a snou cakal babo a ja ineho a zrazu po 1,5rocnom vztahu, zostala som tehotna ,moze to byt hocico a netreba odsudzovat ked maminka zostane tehotna neskor,lebo sa moze stat ze vasa dcera bude raz vtakej sytuacii a ako ju potom podporite aby sa nevzdavala a verila .Mne tiez kazdy daval rady a hucal do hlavy ze je neskoro ,ale tiez duch svety ma neoplodni ....na to treba dvoch ludi ...

lavinis
19. feb 2016

@adriana2102 jaj, tak to máme podobné 🙂 ja s mužom 5 rokov a bábo nikde, dokonca som mala neúspešné IVF. On si našiel inú a spravil jej dieťa. Samozrejme sme sa rozviedli. Ja som bola potom 2 roky sama, lebo nie som typ, ktorý ide cez mŕtvoly, že chcem dieťa, tak sa nechám oplodniť od hocikoho. Terajšieho muža som stretla keď som mala 33 (teda poznali sme sa skôr, to sme spolu začali chodiť) a o dva roky // hneď na prvý krát 🙂

celasapremenim
19. feb 2016

@lavinis sice z urciteho hladiska aj mna asi :D:D:D:D

lavinis
19. feb 2016

@celasapremenim ale tak zas mi je luto, ze ako babka uz budem asi dost stara, v takej 50tke by to bolo idealne 😀 ale tak co uz, clovek mieni....Nemozme mat v zivote hold vsetko 🙂

adriana2102
19. feb 2016

@lavinis Tak to presne ukazuje ze trebalo vymenit partnerov 😉 🙂 Ja som rada to ,ze mam zdraveho synceka a je mi jedno ,ked niekto ukaze namna ze v 38rokoch prve dieta ,to su ludia ktory nevedia co za tym vsetkym je a preco vlastne tak neskoro a ako sa vravi nikto za mna neumre,tak ich dotoho nic 😉 ja si ho budem vychovavat a urcite mu dam viacej a mam pre neho vecsie zazemie ako 20rocna maminka 😉 je vela mamiciek ktore deticky ani nemozu mat ....a tie by boli stastne keby mohli otom diskutovat v kolkych rokov mat vlastne prve a podla mna by im to bolo uplne jedno v kolkych ,hlavne aby mali babo a bolo zdrave ...

celasapremenim
19. feb 2016

@lavinis aj tak nas nechaju do 70tky robit este....to mas jedno

celasapremenim
19. feb 2016

@adriana2102 z tohoto pohladu je to uplne jedno, lebo na rodickach su napr. aj matky, co maju tretie dieta uz a tie su rovnako starsie
a nielen preto, ale veru aj preto je to jedno, ze dolezite je, ze to dietatko je v rodine a clovek sa ma z coho tesit
ja som si zase dobre vypocula pri tretom, ze som sa na to este dala :D mozu mi skocit rovno do tenkeho creva vsetci

bmuller
19. feb 2016

ze kedy je co idealne... akurat, preco to ta priroda vymyslela tak, ze zena je plodna do =/- 45tky? to akoze bolo evolucne myslene tak, ze porodit deti do 30tky, a potom ber 15 rokov antikoncepciu, lebo ak nahodou otehotnies, budes na stuzkovej deti ako ich babka? alebo naco je tam tych "zbytocnych" 15 rokov plodnosti?...😀
takze, ked bocianovi zapaci priletiet, tak... 😉

eliskaevicka
20. feb 2016

@lavinis ako prečo by vás porazilo? Mňa mamina mala keď mala 21. Brata V 20 tich. A keď mala 35 už mala pokoj myslím taký že neriesila plienky A každý bol už samostatný. Preto som to chcela aj ja tak. A som spokojná. A babka este aktívna. A pravdu povediac aby riešila 40 ročná plienky,mlieko koliky A nočné hranie my príde odveci. Dobre vidím ako môj otec 54 nevládze pri malej behať. Ale už je dedko A nie otec malej dcéry/syna.

evittam
20. feb 2016

@eliskaevicka No vidíš pre teba je to "od veci" - pre mňa a tu maminy, ktoré máme pekne cez 30 normálne a užívame si to....Za to, že ty si rodila v 20-siatke neznamená, že je od veci keď ja svojej 2-ročnej dcérke mením plienky a kŕmim ju......Som šťastná, mladá a nemenila by som to za nič na svete a rozhodovať sa znovu tak to spravím tak isto. 😉 A len tak mimo tému - mám dve deti a našťastie som nikdy neriešila koliky a nočné hranie a som aktívna až-až.......:-P Pre mňa bolo "od veci" mať dieťa v 20-tke.

evittam
20. feb 2016

@eliskaevicka No a to, že tvoj otec nevládze v 54. rokoch behať za malou nie je o tom kedy mal deti ale o zdravotnom a životnom štýle a postoji k životu. 😉

eliskaevicka
20. feb 2016

@evittam treba myslieť aj dopredu,teraz ste mladá,ale čo keď vaše dieťa pôjde na stužkovú? Budete tam za babku. Ja som šťastná že som bola V 20 tich matka,A áno bolo to plánované, žiadna nehoda. Proste mne sa nepáčia staršie matky. Je to môj názor. Potom idete do pôrodnice A cítite sa tam pomaly ako V klube dôchodcov :D postoj K životu môžete mať hocijaký ale vek neoklamete ;) ale kľudne nech to pokračuje že aj 45 tke sa budú Rodiť deti. Veď načo by poznali svojich starých rodičov 🙂 ps moja má prababku ktorá má 65. Tak ešte aj tá prababka si ju užije ;)

lavinis
20. feb 2016

@eliskaevicka to, že tebe to príde odveci, nie je náš problém 🙂 nikto ti nekáže mať dieťa v 40tke

bridgetfidget
20. feb 2016

Ten typicky slovensky argument na temu stuzkova je uplne smiesny, a predsa sa tu pravidelne opakuje, tak uz dost, vymyslite nieco nove :D

@eliskaevicka vam sa nepacia starsie matky? To je teda naozaj zrely nazor, dufam, ze ho predavate aj buducej generacii-vasim detom; spolu s dalsimi netolerantnymi nazormi- krasa!

qtinka29
20. feb 2016

ja som mala deti po 30tke a neľutujem...užila som si mladosť......švagriná má o dva roky viac ako ja a má vnúčatá vo veku mojich detí...... 😉 .......nemenila by som s ňou 😀 😀 😀
@eliskaevicka ver mi....vek je len číslo.....ja sa vôbec necítim na 45....moja mama mala deti skoro....brata v 19tich a mňa v 22och......v takom veku som ja o deťoch ešte vôbec neuvažovala.......

vydrnik
20. feb 2016

@eliskaevicka ale mozu byt aj zeny ktore nemohli skor otehotnet alebo viackrat o babo prisli,taktaketo zeny netreba urazat ked nikto nevie preco nektore zeny maju deti v pozdejsom veku,a ked je dieta planovane ked ma zena kolem 40 netreba ju hned ukamenovat a urazat je rozhodnutie na zene ci dieta bude mat alebo nie,od mojej kamaratky znama caka dieta ma 50 rokou a velmi sa ba babo tesi,

devicka
20. feb 2016

ja som mala prvé v 22. S druhým synom sme najprv čakali, potom sa nedarilo a narodil sa, ked som mala takmer 32. Pár dní po 38 sa nám nrodila dcérka-nami neplánovaná, no s veeeeľkou láskou prijatá 🙂 teraz bude mať 4 a sme radi, že sme piati 🙂

qtinka29
20. feb 2016

@vydrnik presne tak....ja som plánovala deti okolo 30tky......ale po dvoch potratoch to prišlo neskôr.....jasné,že sa tu hneď bude hovoriť,že treba plánovať deti skôr......ale manžel sa plánovať nedá.... 😀

duracelko
20. feb 2016

prečo by si bola mojka stará ?? dieta môžeš mať aj v 42 ke..

lanczi
20. feb 2016

Ja som moju dceru rodila ako 37 ročna,a stužkovu a vnučata ma akosi ani nenapadne riešit,či važne si myslite že v živote je doležity prestiž,pozlátka a všetko nalinajkované ktore zo skutočnými hodnotamy nema nič spoločne? Ze miekto odvrhne svojich milujúcich rodičov lebo nie su in"mladistvy" na dôležitých udalostich života dotyčného? Odkial vie mladši rodič či na tej stužkovej sa vôbec zučasny? Moja mama ma mala ako 30ročna a stužkovej sa žialbohu nedožila tomrela na zakernu chorobu..Zi a nechaj žit..nech ma každa zena dieta kedy sa rozhodne,tomu dietatku nebude zaležet na veku,ak ma lásku rodičov ma všetko na svete...

cukor
20. feb 2016

....ja som porodila dcerku v 40. a nie preto, že by som odkladala materstvo....proste to nešlo, zažila som potraty , umelé oplodnenia ( niekolko) a roky ubiehali....a som šťastná že sa to nakoniec podarilo ,aj ked si myslím,ze je to dosť v 40. rodiť........ale keby som ju nemala určite by som to skúšala aj do 45....

vydrnik
20. feb 2016

@qtinka29 ja som si tiez planovala viac deti chcela som velku rodinu no bohuzial zivot zariadil inac a z 6 deti mam len 2 a som rada ze mam aspon tie 2

stellamaris
20. feb 2016

@qtinka29 davam ti za pravdu,manzel sa fakt planovat neda 😖 Ja som s byvalym muzom za 8rokov manzelstva deti nemala.Najprv nechcel,potom sa nedarilo.S druhym manzelom som otehotnela v stadiu chodenia a rodila som 2 tyzdne pred 34.narodeninami.
Dnes maju mnohe pary Problem pocat dieta.Nedivim sa,ze pribuda tzv.neskorych matiek.Kazda z nas ma pravo stat sa matkou a je to iba jej osobna vec,kedy.................Lekari akurat skripu zubami,ked mas po 35tke a chces deti...................dvihaju obocie,ked mas po 40tke ...................a krutia hlavou,ked mas po 45tke. (Nas aktualny lekar ma najstarsiu tehotnu pacientku v 49rokoch.Pani na svoj vek nevyzera a je zdrava ako ryba,tak preco nie.Roky deti nemala,lebo jej manzel nema spermie.) 😵

eliskaevicka
20. feb 2016

Majte keď aj V koľkých. Ja budem zo svojou dcérou O 10 rokov viac. Pravda ak sa nič zlé nestane.. A som vďačná svojej mamine že na mala v takom mladom veku ( teda V normálnom) A aj svojej starkej. Môžem si ich naplno užívať. Nie jak moju babku ktorá keď som mala 12 tak zomrela. Na starobu( milovala som ju).... To keď žena potrati A nedarí sa jej mať V skorsom veku to mi je ľúto,také neoddzudzujem. Ale také ktoré mi tu taraju že v 35 je to najlepšie A neviem čo... Ani im to neverím. Ktoré poznám tie len nadávajú.a vek nemá rolu? Naozaj žiadnu??? Ešte si potrepte.. a napíšte mi V 45 :D ale aj maminine spolužiačky si niektoré myslia aké sú krásne A hlavne mladé.a sú en dobre na smiech. Ale našťastie neriešia deti.lebo ich už majú odrastene. A V 50 tke dieťa? HANBA. až nechutné

eliskaevicka
20. feb 2016

@lanczi A vy nechcete poznať svoje vnúčatá??? Ja ako 24 ( teraz) myslím aj na budúcnosť. Teraz vás to nezaujíma A V 60 tke sa budete modliť aby vaše dieťa malo V 20 tke dieťa aby ste ho aspoň videli ;)

bridgetfidget
20. feb 2016

@eliskaevicka ty si proti starsim rodicom, ja som proti rodicom bez ucty, tolerance a pokory. Nuz co, akurat si ma presvedcila, ze mar deti v mladom veku nedopomoze k rozumnosti ani empatii

Je smutne, ked su ti ini ludia na smiech, zelam ti, Aby sa nikdy nikto nesmial tebe CI tvojim detom, vies, ty si myslia, ze tvoj zivot je dokonala, ale to je Len tvoj pohlad, inym ludom moze byt na smiecj kde-co z toho, co je pre teba 'normalne'

bridgetfidget
20. feb 2016

@eliskaevicka neviem, kolko mas rokov ale vyznuevas mlada a nevyzreta, asi si toho este vela neodzila; odsudzovat ludi vie kazdy, empatia je tazsia-radim vyskusat, zi a nechaj zit

lanczi
20. feb 2016

@eliskaevicka A vy viete naisto že vaše vnučatka poznat budete? Poznate ake karty vam nadelil osud? V živote každého človeka je doležity len jeden den a to je DNES.lebo včera uz bolo a zajtrajsok nemusi prist,preto treba žit DNESOK naplno lebo ten je dar,a zajtra tu možno budeme alebo aj nie..
Raz som počula jednu mudru vetu-že prečo lameš hlavu kde daš stoličku ak este nemaš izbu? Ja neplanujem a nežijem v trachu čo bude zajtra lebo to vie len ten hore,a tomu absolutne doverujem..

siska53
20. feb 2016

@eliskaevicka a keby si nestretla tak skoro tvojho partnera,tak by si dieta mala s hockym,len preto aby si stihla mat deti veeelmi skoro?

Ja nie,radsej som si pockala a mala deti s niekym,kto mi za to ozaj stoji,aj ked vo vyssom veku.

eliskaevicka
20. feb 2016

@bridgetfidget účtu mám aj rozum. Preto mi nejde do hlavy,prečo sa niektoré matky rozhodnú mať deti V pokročilom veku. Je rozdiel keď niekto nemôže, A keď niekto nechce. Mne je to osobne jedno. Ale aby si tu niekto presadzoval svoje že v 35 je to normálne tak to asi nie. Keď sa niekomu nedarí A podarí sa mu to V takomto veku tak to chápem. Môj krásny nemá deti A určite to ľutuje,ale som povedal že už je na to starý K.....t. Tak to ani nerieši. Myslíte že niekomu prídem na smiech že mám V normálnom veku dieťa? To kam tento svet speje. .