icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

katuliena82
19. feb 2016

@butterfly333 je mi to luto, ze si zazila take straty :(

butterfly333
19. feb 2016

@katuliena82 Dakujem, tak skusim si vybavit krv nech mi zistia či som ok.

zitaje
19. feb 2016

@butterfly333 ja som tiez nikdy nemala problemy so stitkou, a dokonca - mozno som nezodpovedna - ani teraz to neriesim, kedze nejake problemy nemam, ale ked mi v tehotrenstve zistili tu znizenu cinnost, tak som sa samozrejme liecila.
Ide o to, ze kym babo nema funkcnu stitnu zlazu (tusim v 6.mes. tehotenstva?), berie hormony od matky. A ked ich ma aj matka malo, moze byt problem.

katuliena82
19. feb 2016

@zitaje babo berie od matky hormony do konca, ale prvych 6 mesiacovv je dosliva zavisle na tom. A pri nedostatku hormonu moze byt dietatko ,,neurologicky menejcenne,, ( dg.kreten) moju znamu, ktora zabudla v 1.trimestri na tyzden uzivat lieky, chcela doktorka poslat na prerusenie.

zitaje
19. feb 2016

@katuliena82 fu, to az tak? 😨

katuliena82
19. feb 2016

@zitaje ja beriem 125g, som uplne zavisla na liekoch. Par tyzdnov bez liekov a umriem. A babo tiez twraz. Ale ked sa uziva mala davka, ak je stitna zlaza len ,,zmensena,, ale este produkuje daky hormon, tak to nie je az tak zavazne. Vacsina zien ma len znizenu funkciu. Je to indi-vindi. Ta baba uziva tiez mega davku, stitku jej vyoperovali. Nema nic. Inac sa citim uzasne, som stihla, bez problemov. Ale davam pozor a beriem lieky poctivo

zitaje
19. feb 2016

@katuliena82 aha, uz som sa zlakla.
Ja som mala hranicne hodnoty, len trocha pod normu, mozno keby som nebola tehotna, ani by mi lieky nedali, ale kvoli tehotenstvu mi dali minimalnu davku. Tusim 50-ku euthyrox, raz denne, ak sa nemylim.

katuliena82
19. feb 2016

@zitaje nie je to uplne minimalna, ale uzivaj lieciky pravidelne 🙂 ja som mavala sny, ze bude vojna a ja budem bez liekov a umriem 😂

zuska2001
19. feb 2016

svoje prvé dieťa som porodila 2 mesiace pred svojimi 38. ak by manžel chcel, dala by som sa presvedčiť na druhé aj teraz - za pár mesiacov 39.

zitaje
19. feb 2016

@katuliena82 No ja odkedy som porodila, som ani nebola u doktorky. Cize lieky neuzivam. Porodila som viac nez dva roky dozadu, drobec je nastastie uplne zdravy. Po porode som spociatku namala cas, neskor akosi nebol dovod... Svoje priberanie a unavu moc nechcem pripisovat stitke, kedze viem, co vsetko zjem 😅 a ine priznaky nemam.

celasapremenim
19. feb 2016

@andreinka mozes mat zdrave dieta aj ako takato prvorodicka, mas zrejme nasetrene z kariery, takze si poplatis kvalitne testy z krvi a podobne, ak budes mat pochybnosti o zdravi babatka, nepises kolko rokov ma muz, keby mal tak o styri menej ako ty, vsetko k dobru

real nepopieratelny, napriek tomu, ako su tu umelo a z existencnych dovodov ludi posuvane hranice porodu prveho dietata je, ze organizmus je najlepsie nachystany na prve tehotenstvo od 18 do 23, aj ked sa tu vsetci poseru z toho :D ..aj geneticka informacia totiz starne
takze ano, si velmi stara na prve dieta, ale dnes je ina doba, ine zdravotnictvo, zvladnete to, urcite do toho chodte, drzim vam palce, bez deti je zivot o com? :D vsetci dobre vieme

celasapremenim
19. feb 2016

jezisu kriste, ved ta kocka uz stihla dve deti a ja tapa som si nevsimla datum, kedy bola tato tema nahodena, prepacte :D

andreinka
autor
19. feb 2016

@evita2011 držím palce nech všetko dobre dopadne a teším sa s tšebou a veľmi ti fandím a čo čakáš?Dievčatko či chlapčeka?

andreinka
autor
19. feb 2016

@celasapremenim A dala by som sa aj na tretie 😉

andreinka
autor
19. feb 2016

@andreinka Deti som nemala preto že som si budovala karieru ale v 19 rokoch mi zomreli obidvaja rodičia musela som sa pretlkať životom sama pomocou surodencov,tak asi tak 🙂

andreinka
autor
19. feb 2016

z odstupom času by som konala asi tak isto

katuliena82
19. feb 2016

@andreinka drzim palce. Podla mna je jedna vec statistika a druha vec zivot sam a indivudualne zivoty ludi. Mozem byt v idealnom veku atd. a babo sa narodi chore a naopak. Chod do toho. V zivote nemozeme vsetko ovplyvnit a nemat babo kvoli strachu je blbost 🙂

lavinis
19. feb 2016

@andreinka vela ludi si mne z neznameho dovodu mysli, ze sme mali deti neskor kvoli kariere....tak nie, niektorym nam nevyslo manzelstvo, nebol spravny partner, zdravotne problemy a rozne ine zivotne situacie

iwusteeek
19. feb 2016
Používateľ iwusteeek je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iwusteeek.

@lavinis to su tie predsudky co mnohi majuu;)

evita2011
19. feb 2016

@andreinka Dakujem krasne😀 Čakáme chlapčeka Kubka.

intrograla
19. feb 2016

Ak si po zdratotnej stranke fit, nevidim v tom problem . Ja poznam tri taketo pary, ktory sa v tvojom veku narodili deticky . A vsetky porody boli normalne, deticky su zdrave. A vsetci traja k tym detom prisli neplanovane ;)

celasapremenim
19. feb 2016

praveze vy vsetky si robite statistiku z troch az desiatich respondentov a to je podla vas ukazovatel, ze smelo do toho :D figu borovu, pravda je taka, ze skutocne stare prvorodicky maju problemy rozneho druhu a ak sa teda niekto rozhodne takto neskoro mat dieta, co ja hovorim URCITE DO TOHO, AK JE ZDRAVA ...TAK potrebuje mat triezvy pohlad na vec a ratat aj s tym, ze sa moze vselico zvrtnut

a ak sa spyta mna zena, ze ci je stara na prve dieta v 38, tak co ju budem klamat? ano je stara na prve dieta

celasapremenim
19. feb 2016

tretie kludne aj v 40tke :D tu je otazka prve v 38, to je rozdiel

celasapremenim
19. feb 2016

a4@lavinis hej, dovody su rozne, dalo by sa vypisovat aj na dve A4, zato,z e uvediem len jeden, to neznamena, ze neviem o tych dalsich, to bol prvy co ma napadol, vela ludi odklada dieta kvoli kariere, lebo sme v praci premotivovani a zamestnavatelia teraz preferuju mladych ludi a ak to este cloveka bavi, tak ho to stiahne, nie je na tom nic zle, ani nic neobycajne, takych zien je plna rit
velakrat si kvoli tomu,z e sedia v robote do osmej vecer kazdy den, toho partnera nenajdu, nie je cas na dolezite veci

celasapremenim
19. feb 2016

@andreinka jop, ja som tiez mala neskor prve, v 28, kvoli tomu, ze som sa pretlkala zivotom sama :}

eliskaevicka
19. feb 2016

Treba myslieť aj dopredu. A ne V 40 tke robiť deti. Neni to už neskoro? Moja mama ma 43 A je babka :D

celasapremenim
19. feb 2016

@eliskaevicka asi zalezi od toho, aky je ta zena tip cloveka aj, poznam 40tnicky, ktore by som uz do dochodku poslala a potom take, co su plne energie, zdrave a zvladaju to, co v osemnastich, takej ked sa podari prve dieta neskor, tak to vobec nevadi a neciti sa potom v rodicovstve, ze to bolo neskoro
inak
mne by sa pacilo kebyze som babka v 43 :D to by som si super uzila tie vnucence, to ma tvoja mama dobre, holt ale nevydalo

adela232
19. feb 2016

Určite nie! MOja mamka bola tehotná v 39 a teraz má 15 ročného synčeka po troch dcérach a je to jej miláčik ak vy sa na to cítite tak prečo nie??

celasapremenim
19. feb 2016

@adela232 prvorodicka...viacrodicka
lava prava lava prava
inak a ten tvoj bracho je v pohode s tym hej? ze mamina ma uz tolko rokov
pytam sa kvoli sebe :D:D:D:D

lavinis
19. feb 2016

@eliskaevicka tak v 43 rokoch byť babka, to by ma porazilo 😀 našťastie malý bude mať vtedy 7 rokov, takže pohoda 🙂