Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
@vydrnik Trošku nechápem čo chceš počuť - ako sa k nej chceš zachovať? Buď je to kamarátka, ktorej sa môžeš snažiť pomôcť - aspoň ako psychická podpora alebo je to len známa a teoreticky ti to môže byť jedno - každý sme strojcom svojho šťastia.....A čo ľutuje? Teraz je už trošku neskoro, nemyslíš?
@vydrnik a to sa ako zadarilo mat 5 deti od 5 roznych chlapov????
@lubkavargova1 Nááá, moja, vidíš a ty nemôžeš nájsť toho jedného a pravého - na tedáááááá. 😀 😉
vies, len aky je tvoj nazor, ked si sa rozhodla mat dieta kvoli inym ludom, ako pises? 😉 cize mozno si skutocne to dietatko ani tak nechcela, ale niekto na teba urobil HU! a ty si sla do toho..
jasne, ze ked zena ma 35 a viac a az teraz ma muza, vyriesenie svoje zdravotne veci, tak chce to dieta bez ohladu na vek! To ako ju ma vek zastavit?!! Ty nevidis do zivotom zien nad 35, nevies cim si presli, prechadzaju, čo si prezili... tak preco sa do nich navazas?!!
Mne tvoje nazory posoba, ako keby si ty nebola realne s tym materstvom stotoznena a preto neznasas matky nad 35...
@andreinka prečo by malo byť neskoro na dieťa? Ty musíš zvažiť či sa na to citiš - fyzicky, psychicky, finančne...ja som mala prve v 24 a teda.....keby som teraz o desat rokov neskor mala to prve...tak asi mame ešte to druhe....ale viac nedam...Proste uz sa mi tak nechce, som komotnejšia, viac mam veci na salame....a som lenivejšia, nechce sa mi v noci vstavať, uz chcem mat viac ,,klud,,. Takze u mna dobre ze sme ,,začali skoro,, lebo v 40tke uz budeme mať ,,velke deti,, a jedneho ,,poškrabka,, čo sa da zvladnut, ale viac uz ani omylom, alebo len omylom 😀
Do 40tky sa mi to vidi take pohodove, kto sa na to citi. Ja furt hovorím - nech ma deti kto chce kolko chce - ja mu to chovať nebudem. 😀
@evittam je to moja byvala spoluziacka z ucilista casto mi pise na fb,v Decembri jej zomrel priatel s ktorym ma toho najmensieho,ona mala prve v17,napisala mi ze uz je zo vstkeho unavena a teraz lutuje ze ma tolko deti,ale uz s tym nic nespravi,len som chcela vediet nazory alebo co by ste jej poradili
@sardinka335 je taka knizka ze "lenivy rodic" a je velmi popularna 😉
@evittam ale toto by ma fakt zaujimalo 😒
Nooo asi robim daco mocno zle, abo som mocna fajnovka...
@vydrnik , k tomu len toľko - nie vždy s vekom prichádza aj rozum a zodpovednosť. Deti by mali mať ľudia, ktorí si dobre zvážia čo to obnáša, sú zodpovední a schopní sa o ne postarať... A je jedno či majú 20, 30, 40 či 50 rokov. Bohužiaľ niektorí plodia a rodia deti bez týchto atribútov ... s tým nič nenarobíme 😝 😔
@lubkavargova1 zacla z detma este ako 17r,v 20 sa vydavala ale rozviedla a vzdy ked mala priatela ostala tehu,ten posledny jej zomrel v Decembri stym ma to najmensie,casto mi pise a lutuje ze tych deti ma tolko a najviac ji robi starosti jej dcera,ja neviem co jej nam povedat na to vsetko,tak si zariadila zivot tak ho ma,cas nemoze vratit
@lubkavargova1 Tak na toto ti neodpoviem - ako sa jej to podarilo - ale poznám dievča čo má 30-sať a 4 deti - 2 s jedným a potom každé s iným......no čo už....
No a neviem, neviem či si "neni" až moc fajnová.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@vydrnik ja mam kamosku, ktorej sa zadarila mala...sice tam je viac problemov...my sme pomohli jej v ramci nasich moznosti a schopnosti...
Aj verim, ze je z toho unavena a znechutena a vsetko...lenze lutovat je neskoro...je to sice pekne, ze lutuje...snad neurobi dalsiu sprostost a neuviaze si na krk dalsieho chlapa
@mima4 nikto na mňa neurobil hu :D stačilo sa mi to pozerať A povedala son si že tak skončiť nechcem. A pravdupovediac už 19 taštičky som ho prehovorila. Chcela som hned po škole. Ale nechali sme si čas. Teda trošku 🙂 moje dieťa je chcene A nemenila by som nic. Naozaj.. Pre mňa je tá najkrajšia,A najmilovanejsia. Ale ten pocit je V každej matke. Určite ho poznáte.
@vydrnik ja sa jej dcere necudujem, nic ine v zivote nevidela, nema pozitivne vzory... toto obvykle ide z generaice na generaciu... urcite su to dobre a laskave zeny, len tym ze idu do zivota "bez zakladu", stracaju sa, utapaju, lutuju...
otazka je, ci ich mame lutovat a tym ich utvrdzovat v tom, alebo im veci hovorit priamo a s tym aktivne pomahat....
@eliskaevicka ver, ze tie pocity maju aj tie 35 rocne mamicky a su stastne.
@bodka70 presne ako pises 😉 🙂
@mima4 ja viem. To len na margo toho že pani napísala že som ju asi nechcela. A neviem sa S tým stotožniť ;)
@mima4 jej dcera je na tom tak zectie dve deti starsie ma u matky svojho ex.priatela,lebo ona vlastne byvanie kvoli dlzobam,a s tymi dvojickami byva u tej mojej kamaratky.ona ma 3jizbak,takze dokopy 8ludi,zrejme mladej mama nevedela dat dobry vstup do zivota,a mlada namiesto aby nejako vypomahala matce tak ona sa stara este o ne,preto som chcela vediet nazory inych lebo kolkokrat ani nevie vo jej napisat aby sa neurazila,
@eliskaevicka no svoje nazory a postoje prezentujes tak, ze to z toho vyplyva....
@andreinka ak chcete mať dieta a nic podstatne Vam v tom nebrani, nerozumiem preco riesis vek. Je to len hlupe cislo. Ono to tak vzdy bude, ze zeny stale riesia kedy mat dieta, v ktorom veku. Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. Ten vyssi vek sa tyka hlavne prvorodiciek. Vo svojej praci stretavam vela zien ktore sa stazuju, chodia od doktora k doktorovi ze nemozu otehotniet, alebo maju dost problemove tehotenstva (su to zvacsa zeny prvorodicky 30plus)..ono hold matka priroda to tak zariadila, ze zo zdravotneho hladiska by bolo najlepsie mat dieta do tych 25 rokov...vtedy je zena na vrchole vsetkych svojich sil. Teda vacsina, su aj zeny ktorym sa ani v mladom veku nedari otehotniet. Moja znama mala prve dieta v 38 a druhe uz vtedy nechceli, lebo vraj je uz pristara. Minuly tyzden mi oznamila, ze to bola jej najvacsia chyba v zivote. Vraj by rste velmi chcela jedno dieta, ale zial to uz nie je realne (riesi synovu pubertu a do toho svoju menopauzu).
@mima4 ako prosím? To že napíšem že chcem mať ako mladá dieťa je postoj. Že ho nechcem? Či ako. Prosím vysvetlite mi to
@eliskaevicka precitaj si este raz vsetky svoje prispevky ako si reagovala na zeny, co maju neskor deticky....
@eliskaevicka Vidíš, ale ako píšeš asi ťa to ovplyvnilo - a možno nie -neviem a nesúdim - proste si sa cítila na to mať dieťa v 19-20 a máš ho. Ako som ja chcela mať dieťa prvé do 30-siatky a ďalšie neskôr - a tak to aj máme a sme spokojní....A prepáč, ale nikdy som sa nedívala a ani ma neovplyvnilo niečo o čom píšeš - či sesternica,kamarátka, známa, suseda, "môjho brata koňa syn" má alebo nemá problémy otehotnieť a mať deti v 30+ a podobne - toto ma nikdy nezaujímalo a ani nič podobné - zariadili sme sa tak ako sme to považovali za správne a ako sme to chceli....( a to ako som písala sme spolu od mojich 23...) A nie, že "aha oni a oni nemôžu a majú už toľko a toľko" tak šup-šup radšej teraz ako potom nemôcť........
@mima4 nebudem sa tu opakovať. Moje dieťa bolo plánované,na základe chcenia. A môj názor na staršie matky sa nemení . Skôr si ich vy prečítajte A pochopíte 🙂
@eliskaevicka Ale my sme ťa pochopili - proste matky po 35 sú staré, nemožné, neschopné vychovať dieťa - to sú schopné len ženy do 25...Ale ty si radšej ešte raz všetko prečítaj a už konečne pochop, že aj žena-matka 35+ je schopná na všetko na čo ty..... 😉
@evittam každý pochopi ako chce. Mať prvé dieťa po 35 je už trošku dosť. Nehovorím že je neschopný. Len vidím ten rozdiel. Vy sa tu chytate každého slova ktoré poviem. A každé aj prekrutite.

Zienky len by zaujimal nazor a ako by ste sa zachovali k zene ktora ma 45 r,ma 5 deti kazde z inym muzom dve deti dospele,najmensie ma 3,uz 4x babka jej 25r,dcera ma uz 4 deti vo veku 6,5r a 4 mesacne dvojicky,a ta dotycna je uz zo vsetkych unavena nevladze a vsetkeho lutuje,