icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

evittam
22. feb 2016

@butterfly333 😀 No pri synovi som brala cca 7 rokov antiku-vysadila som v januári a v apríli som už bola tehu. Pred dcérkou som brala cca 5 rokov, tiež vysadila v januári a v marci som už bola tehu a to na prvý a jediný pokus za 2 mesiace 😀 😉

butterfly333
22. feb 2016

@evittam ja som antiku brala asi pred 12r žeby to pomohlo?Brala som druhy cyklus clostil a nič tak už kašlem na to.Som dnes 11DPO no už viem citim že sa zas nepodarilo. ☹

slivka3
22. feb 2016

@evittam Sak hej nikto nikomu neberie nazor,ale tak dievca ma taky postoj k zivotu a treba to respektovat.
V mladom veku ma kazdy skreslenejsi postoj k zivotu,az vekom a prezitymi rokmi menime nazor

katuliena82
22. feb 2016

@simik.slabiarova podla mna je nefer, ze manzel ti uz na zaciatku hovoril ze 1 dieta a dost a ty ho teraz nutis zmenit nazor. Chapem ta, ze velmi tuzis po dietatku. Ale manzel bol ferovy a toto je typicka chyba, ak si myslime, ze dokazeme druheho v zasadnych nazoroch, alebo spravani zmenit. Uz vobec by som neskusala otehotniet "nehodou". Keby som bola muz, tak by som sa citila podvedena. Mas zdravu dceru, vyzera to tak, ze okrem tohto rozkolu mate pekne manzelstvo. Netlac na pilu, kvoli manzelstvu. A vyhrazat sa este aj svokre rozchodom? To je pekne manipulativne. Dcera je uz velka na vydieranie placom, keby ste mali zdravotne problemy, tak tiez by tak vyvadzala? Musela by to pochopit. Ty si tu na to, aby si svoje emocie dala bokom a dcere vysvetlila, ze surodenec nebude. Nerob si z dcery proti otcovi spojenca, rozbijas tym rodinu. Prepac, ak su slova velmi tvrde, ale pisem to preto, lebo tu hrozi, ze si uplne rozbijes celu rodinu. Velmi Ti prajem, aby ste nasli spolocnu rec a nech manzelstvo tuto skusku vydrzi.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
evittam
22. feb 2016

@butterfly333 Ja netvrdím, že pomohlo branie antiky - proste som ti len napísala ako to vyšlo nám. Našťastie normálne a tak ako sme chceli - viem, že to nie je pravidlom a mám zopár kamarátiek, ktoré sa tiež dlho snažili......Je to individuálne. Skôr by som sa poradila s lekárom ..Koľko sa už snažíte?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
22. feb 2016

1@butterfly333 drzim velmi palce, aby to podozrenie, ze sa nevydarilo nevyslo

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
vroni
22. feb 2016

@celasapremenim, toto plati aj naopak. Ako moze jedna milujuca manzelka len pre sebecky chtic nicit manzelstvo, vtahovat do jej osobneho (nie manzelskeho) problemu aj dieta a tak zvysoka kaslat na to, co chce jej manzel a otec jej dietata? Ine by bolo, ak by muz zmenil nazor a zrazu druhe nechcel, tam by som bola uplne na jej strane. Ale takto? Nikdy druhe nechcel, nikdy nic ine netvrdil a zrazu je vsetko inak a on sa ma nechat psychicky vysetrovat a "opravit" svoj nazor tak, aby bol zhodny s manzelkinym. Toto postrada akukolvek logiku a ja byt tym muzom, tak sa asi solidne urazim, keby mi moja zena nieco take navrhla.

butterfly333
22. feb 2016

@evittam no snažíme sa rok a pol asi tak nejak.

butterfly333
22. feb 2016

@celasapremenim dakujem no ja to citim že sa nič nedeje tak viem že to zas nevyšlo.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
jajka257
22. feb 2016

@simik.slabiarova a este jedno som si vsimla, ze sa pohra aj s miminkom. No moj tiez, slinta nad babom, tutuli mutuli....babatka sa na nas hadzu a my sa pohrajkame. Ale ako sme sa zhodli, je to krasne, mile, sladke ale hlavne po hodinke vratim rodicom....

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
eliskaevicka
22. feb 2016

@celasapremenim ja vás nevidím ako stareny. V okolí vidím ženy ktoré majú 35 A vyššie A idú si svoje,jedna si robí vysokú školu,ďalšia začala podnikať, ďalšia má robotu skvelú,A tak ďalej.. Neriešia už takéto veci, A chlapom ani nespadajú do niejakeho bodu mrazu. A zase si robiť V 37/38 ďalšie dieťa. Fakt mi to príde ako O udržanie si manžela,aby ho niečo nenapadlo. Ale je to vec názoru. Každý to má inak ako sa ľudia môžu hádať či sa im lepšie býva V byte/doma alebo či kojit/nekojit mať jedno dieťa / dve / tri. Atď. Je to vec názoru. Každý si to zariadi ako chce. Ale keby môj muž ďalšie dieťa nechcel. Tak by som na nho netlaca. Už aj ako štandard viem, čím viac tlačiť na pílu tým je tŕň druhý viac znechutený. Či je to inak?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
eliskaevicka
22. feb 2016

@celasapremenim odporom to asi nebude. Proste sú ľudia. Ktorý nezmenia svoj názor. A aj keby vy stále počúvate niečo dookola takú už ani nemáte chuť odpovedať A snažiť sa. Keď raz žena nevie pochopiť že muž nechce A nemusí mať na to extrémny dôvod. Tak prečo by ona jeho nemohla pochopiť. Keby mne manžel povie že má zobere K psychologovi zato že nechcem druhé tak by som ho poslala.... Sú muži ktorý deti chcú A nikto ich nemusí prehovarat, A nútiť, A sú aj taký ktorý vôbec nechcú ľudia sú rôzny.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
hena6
22. feb 2016
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

ono to je fakt rozne.. 🙂 kazdy clvoek je iny.

gjoya
22. feb 2016

@celasapremenim
Ja som prvorodička. Mala som dieťatko ako 40 ročná. Teraz má malá rok, je to síce tažšie akoby som mala 30, no stojí to zato. Všetci ma plašili, aké je to rizikové a bla bla, áno viem, že určité riziká tusú. Vždy som si myslela, že ked budem chciež mať dieťa, pobehám pol slovenska, aby som ho mohla mať. Koli liečeniam a pod. No mala som úplne bezproblémové tehotenstvo, žiadny vysoký tla, žiadna tehotenská cukrovka, ktorou ma plašili. Vobec nič, priebeh ako u dvadsaťročnej 🙂 A porod tak isto, kebyže sa malá netlačí von " na Spidermana" 🙂 ked mala jednu rúčku do predu, tak aj porod by bol ukážkový. Záleží na pocitoch tej ktorej a hlavne na tom, ako sa cítiš. Trošku je to potom ťažšie, ked sa o bábo máš starať. Cítim, že nemám 20....no už začne chodiť a to bude už super 🙂

eliskaevicka
22. feb 2016

@gjoya myslíte že keď začné chodiť že to bude lepšie? :D držím palce A pevné nervy. . .

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
eliskaevicka
22. feb 2016

@celasapremenim sebavedomie je. To je dôležité. Kľudne aj buďte krajšia A určite vyzeráte aj mladšie. Ja takéto veci neriešim... A aj viem povedať keď ide okolo pekná žena ;)

eliskaevicka
22. feb 2016

@celasapremenim všimli ste si že na vek som vôbec nereagovala?! to viem podľa vlastnej skúsenosti. A aj teraz ma bolí chrbát A to nemusím mať 40 ;) či vaše vás nepotrebovali ešte viac?

vroni
22. feb 2016

@celasapremenim, no, urazenie sa 😉 Proste aj teraz, keby mi muz povedal, ze moj nazor (s ktorym roky suhlasil, resp. mu nevadil) je nanic a mam si u psychologicky vyzdvihnut novy, lepsi (spravny, lebo aj on ma taky), tak by ma asi viac nez len mierne vytocil. O nazoroch mozme diskutovat - ak nevieme sami, tak aj s pomocou zvonku - ale nemozem nikoho tlacit na zmenu nazoru preto, lebo ja chcem, on sa musi prisposobit a ked to nepojde po dobrom, tak to skusim "nasilim" (ano, je to zlahka prehnane). Ak je jej muz co len trochu podobna mulica ako ja, tak prehrala uz pred prvym kolom.... Ja sa dohodnem fakt takmer s kazdym, ale ked mi niekto ide menit nazory a vysvetlovat, co si vlastne mam mysliet, tak sa menim na krvilacnu selmu...

eliskaevicka
22. feb 2016

@vroni násilím sa to asi rieši keď chce rozvod,ťahá do toho svoju svokru,svoju dcéru, plače,A hada sa. Istým spôsobom je to vydieranie. Len neviem ten psychológ čo by mu mal povedať.. Ako by to riešil.