Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
@evittam a ja uz viem,kedze tu magicku hranicu -40 som prave vlani dosiahla! Pokial nie je chora (ako ja teraz),tak sa ma vyborne napriek malym detom.
Jedine ma viac trapi chrbtica,ale to ma trapila aj v 20tke,kym som nepochopila,ze musim cvicit. Teraz nemam na to cas,ale ked si opat najdem, bude to opat lepsie.
A viem aj,ako na tom moze byt 60tnicka,ktora kvoli nabehu na cukrovku zmenial zivotny styl -2x do tyzdna cvicenie,strava obsahujuca vyrazne menej cukru. Omnoho viac energie a vladze aj s vnucatami. Nie maratony a behanie za bicyklom,ale to ani jedna z nas nezvladala ani v mladosti.
Mozno unava je o kusok vacsia. U mna to skor suvisi s tym,ze som viac rokov robila na nonstop sluzbe. A do toho aj nejaka ta diskoteka ci zurka.
V mojom okoli su 40tnicky aktivne zeny,ziadne babky,ktore sa bavia len o chorobach. Koniec-koncov este nas caka 30 rokiv aktivneho pracovneho zivota.
budem vsak kočky uprimna v jednej veci... bola som napr. na par svadbach...svojich rovesnikov... kde mamina pomaly pred 80tkou a takto este starsi...uz na vozicku..proste namiesto rodicov zenichov (boli to muzi) prisili ako keby dedko a babka a dost som bola z toho v soku, kedze moj otec ide mat 60 a zrazu otec niekoho ineho uz ma 85 a v jednom pripade takmer 90...
@mima4 ako ano,to je pravda,len nezabudaj ze dnesna generacia sa o seba lepsie stara a to uz aj v generacii mojej mamy- pravidelne cvicenie,doraz na zdravsiu stravu. Kedysi na to dbal malokto. Moji stari rodicia vobec nechodili cvicit. A dokonca aj moj otec,co je tiez 60tnik od urcitehi veku necvici a uz sa to zacalo 2roky dozadu odrazat.
Rovnako sa v mnohych stvrtiach sa organizuju aj pohybove aktivity pte dochodcov,uz aj dochodcovia zacinaju omnoho aktivnejsie zit nez pred rokmi. Samozrejme je to individualne,ale je tu zmena.. Vrasky budu,to clovek uplne neoklame,ale kondicku clovek ovplyvnit moze aj vo vyssom veku.
A vo veku nasich deti uz starsi rodic nebude vynimka,takze sa nikto nebude zamyslat.
@mima4 tak urcite,lebo to bolo dost netypicke..a nie tak caste...len dakedy ten clovek ani nie je taky stary ako vyzera..pred asi 14rokmi som pevykrat videla mamu sestrinho teraz uz exmanzela a ta teda vyzerala akoby mala 70rokov a to nemala ani 60..a niekto zas vyzera na omnoho menej.
@eliskaevicka to druhe dieta v horizonte 6rokov ale planujes s inym.partnerom,kedze ten tvoj uz 30 rokov ma,vsak? Vsak uz je stary na to aby sa stal opat otcom..
@siska53 myslíte že muž A žena neni rozdiel?
No, zase ja si myslím, ze telo neoklameš, čo sa reprodukčneho veku tyka...ako ok do tej 40tky...jasne, ze ak zena nema vhodneho kandidata na otca, tak je jasne, ze materstvo prichadza neskor. Napriek tomu by som to asi cielene neodkladala na neskorší vek, človek nikdy nevie či ,,to,, vobec pojde. A choroby padaju do čoraz nižších ročnikov....by ste sa čudovali - vysoký tlak, cholesterol, rakoviny...a čomu sa sama čudujem, ze vobec to nie je len domeny tých čo sa nezdravo stravuju. Jedna znama roky beha, lyzuje - odpalene kolena...ono ,,fasadu,, vela zien udržiava, ale čo je vo vnutri, stav organov kludne zodpoveda veku.
@eliskaevicka nie. Muz je sice schopny sa reprodukovat do vyssieho veku ako zena,ale kvalita spermii sa vekom zhorsuje. Starnu rovnaki ako zeny.
Navyse muzi vacsinou menej dbaju o zdravie ako my zeny.
Ahojte dievcata.Ja mam skor opacny problem...Mam 37rokov,mame dceru 10rokov a velmi by som chcela este babo.Ale muz ani pocut,on to tvrdil hned pri malej ked sme ju cakali,len jedno a dost.Zo zaciatku mi to nevadilo,ani nejaky cas po porode som to neriesila nakolko porod nebol malina,ale ako sa hovori casom sa na zle zabuda.Zacala som pomaly tuzit po druhom dietati,ale muz ani pocut.Svokra ma upokojovala a aj kazdy okolo neboj,rozmysli si to,zmeni nazor,nenatlac na neho,daj mu cas....Ale roky pribudaju,ubehlo 10rokov a nezmenilo sa nic.Tazko to znasam ze nechce dalsie dieta,pytam sa ho na dovod,dovod nema,jednoducho on nechce,sak mame Dominiku tak co.Z financneho dovodu to urcite neni,dom mame,byvame sami,svokrovci su vo vedlajsej ulici,vzdy nam pomohli ked bolo treba pri malej,mali sme oporu.Hladovat nehladujeme,dom,auto,zamestnanie....vsetko mame.Pytam sa ho dokola preco preco preco.Nevie.Uz som sa ho zo zufalstva pytala ci ma milenku,alebo ma niekde dieta o ktorom neviem....ze ci mi sibe.Cim dalej tym to horsie znasam,a dcera ani nehovorim,ta ho tiez uz prosila,od spoluziacok chodi domov placom,je jedina co nema surodenca.Trapi sa aj ona aj ja.Najhorsie bolo ked sa ma opytala,ze ci ocino nechcel ani ju ked uz nechce babetko.10rokov nepouzivame ziadnu ochranu,len si dava pozor.Uz som skusala vsetko plac,prosby,vyhrazky....aj sledujem plodne dni,dokonca aj sex 2x hned po sebea tajne dufam ze sa mu tam nejaka tajna sikovna mrska skova...a nic.Som z toho strasne nestastna,a bojim sa ze ma to psychycky polozi.Vidi ze trpim,vidi ze trpi aj mala....aj svokre som povedala ze ja nezarucujem ze sa my dvaja nerozime koli tomu,lebo ja sa nedokazem vyrovnat s tym ze on rozhodol aj za mna a aj za dceru.A pritom vidim,ze keby som nahodou zostala tehohna,tak sa potesi,mame teraz v rodine polrocne babo tak vidim ako na ne reaguje.Baby poradte co robit,lebo ja skoncim uz na liekoch.....
@siska53 buď alebo. Už mám jednu. Tak ak sa podarí tak sa poteším. Ak nie svet sa nezruti. A zase keby mam dať dieťaťu súrodenca, nechcela by som už taký vekový rozdiel medzi nimi
@celasapremenim on a doktor?!On nema problem.Len to ze ja nad furt rozmyslam,keby mi otvorene povedal,vies co uz si netrufam,sme stary,alebo nechcem uz som si zvykol,Domi je uz velka a zas vsetko od znova,place,choroby a tak.Alebo keby mal on zdravotny problem,nenalieham viem sa stym vyrovnat...ale nic vecer idem s placom spat co sa pokusam s nim o tom hovorit a rano sa tvary ze je vsetko v najlepsom poriadku.
@simik.slabiarova ma manzel surodencov? a ty? stretavate sa, je na oslavach pri stretnutiach veselo? ak mate pekne rodinne vztahy, tak by mohol byt argument, ze vasa dcera toto nezazije... je lepsie mat surodenca nez byt jedinacik, aspon clovek ma niekoho blizkeho, pomoc v zivote, aj v starostlivosti o rodicov vo vyssom veku, atd. (ak mate obaja surodencov, toto on asi nepochopi, ale vasej dcere to moze byt raz luto).
plus argument, ze ak by to bol syn, tak moze byt neskor otcov partak na vyletoch, pri sporte, pomoze okolo domu...
@simik.slabiarova argument, že súrodenec by tu zostal s Dominikou aj keď sa už vy dvaja pominiete, by nezabral?
My máme 4 synov, muž by bral aj piate dieťa, ideálne, ak by to bolo dievčatko všakáno. Ja nechápem, ako môže byť muž tak zásadne proti dieťaťu - veď všetku námahu si oddrie žena v tehotenstve a aj minimálne rok potom, nech by sa už zapájal do starostlivosti ako drak. Veď malé bábo potrebuje v prvom rade mamu, jej prsia...
nejak nechapem argiment ze starsia matka nebude vladat .. ked sa to tak vezme aktivne sa na mojom volnom case rodicia podielali tak do 15? to snad aj ako 50 zvladneme ved na tury ci bycikel chodia aj starsi ludia 🙂 ja mam 2rocnu duracelku co by unavila aj kona zatial stiham chodime aj cvicit aj do herni aj na ihriska aj behat po vonku snad v 20tke ju uz nebude treba dvihat na hojdacku ci xo zeme ked chyti truc ;)
@simik.slabiarova možno mu to iba vyhovuje tak ako to je. Akú vadu jedinú dcérku ľúbi A chce mať len váš dve, tak by som to nechala tak. Povedal vám to na začiatku A asi to myslel aj vážne. Niekto chce jedno dieta,niekto dve A niekto by prijal aj desať. Čím viac budete na nho tlačiť tým sa viac odsudzite medzi sebou. Možno to už nechce riešiť všetko od začiatku, všetko je krásne zabehnuté A jemu to vyhovuje.
@celasapremenim každý má iný pohľad na to. Ak to vám vyhovuje je to krásne.a hlavne ak muž chce ;) aj to je podstatne. To fakt by ste za toto poslali muža ku psychologovi??? Za toto?
@simik.slabiarova, lenze tvoj muz naozaj nema problem. Vzdy chcel jedno dieta, ty si o tom vedela a on svoj nazor nezmenil. Co je na tom na psychologa? Zato ty dupes nohami, lebo ty chces druhe a chces a chces a chces, co ta po muzovi, kludne do toho zatahujes dieta (lebo keby si jej jasne vysvetlila, ze surodenec nebude, tak vyplakavat nebude) a chlap je ten zly!!!! Ved sa s nim porozpravaj normalne, bez placu a idealne cez den, ze ti z tuzby po druhom az "prepina", ze sa nevies zmierit s tym, ze mala ostane jedinacik, ze ci ho netrapi, ze si nestastna. Ale bez placu a vycitiek, proste rozhovor. Ked svoj nazor nezmeni, neostava ti nic ine, nez sa s tym zmierit (mozno aj s pomocou psychologa) alebo holt hladat ineho otca druhemu dietatu (co je podla mna ten najhorsi mozny napad)
Baby beriete niečo na podporu tehu ?čo vam pomohlo otehotniet?Nejake vitamíny čaje??Nám sa nejak nedarí aj ked sme obaja ok.
@butterfly333 Ja som nebrala vôbec nič - neverím týmto prípravkom - je to všetko umelina a biznis. 😉 Čaje pijem aj tak - a to tiež môžeš, ale neviem, či to nejak extra pomôže otehotnieť....🙂
@simik.slabiarova ale prosim ta, a manzel nemoze mat narok na svoj nazor? Neviem, kolka ma manzel, ty mas tolko co ja. A nasa je tiez jedinacik, v triede su asi len 2 alebo 3 jedinacikovia. A po par rozhovoroch pochopila, ze surodenec nebude. A nevyplakava ani nenervaci. Je tvojou ulohou, ze najskor rozhovor s manzelom ( mna keby niekto tlacil do toho, co bytostne nechcem, asi by sa mi zhnusil) a potom vysvetlit dcere o co ide. Nie, ze tatinko nechce, ale inac, lebo takymto spravanim popudzujes dceru proti otcovi. A ked to pochopila nasa vo veku 4 roky, ta tvoja v desiatich musi pochopit tiez. U nas bol problem svokra, ktora este aj malu postavila proti nam, ze surodenec. Manzel upratal svoju matku a ja son upratala svoju dceru. A to, ze ty chces, neznamena, ze on musi...
@evittam a porarilo sa vám hned či ste to nejak dlho planovali?Pila som dlho alchemilku do ovu,gynex kvapky femi kvapky kys,listovu femibion,teraz beriem len čaj gynastan vit C,D E .Asi je to všetko o psychike.

@qtinka29 ano, samozrejme, je to aj o individualnom pripade, preto som aj pisala, ze tym, ze ja som napr. ina ako bola moja mama, tak si myslim, ze budem ina a aktivnejsia aj po 40tke 🙂. Ja som to napr. vobec nevnimala na nejakej stuzkovej, ja som to vnimala celkovo v nasom rodinnom zivote, tym ze mama bola chora, vela zo dna prespala, nemala tolko sil a ani nevyzerala ako maminy spoluziacok... ale tak dnes je aj ina doba, ine moznosti, maminy chodia cvicit a co ja viem co..
NIekto je aj mlady a nema zaujem...ale tak proste velmi zalezi od povahy danej mamy, od toho , ako sa citi byt fit, zdravotne aj fyzicky a celkovo, aky sposob zivota vedie 🙂
POznam "stare" usadle 30tnicky a mlade , aktivne 50tnicky 🙂