Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
@evita2011 len jedno. Dobre som sa zasmiala. Takúto odpoveď nedá bars kto
@celasapremenim No My sme tri sestry po sebe a potom po 10 rokoch ešte brat a berie to uplne v pohode teraz ma 15 a nasi 55. Ale su velmi aktivny sportuju lyzuju chodia na tury ako nemam pocit ze by boli starí ... ja si myslim že keby ste mali 50 tak je to vela ale 40 je uplne v pohode 🙂 Držím palce
@celasapremenim no uvidím čo z toho bude.
@celasapremenim, budes sa cudovat, my doma tiez komunikujeme 😉 A ze mi chlap za 12 rokov nezdrhol, tak asi dobre. Ale prave preto, ze komunikujeme, davno by sme vedeli, ze sa v takejto vaznej veci nezhodneme, nie sme ochotni (schopni) urobit kompromis a potrebujeme pomoc nezaujatej osoby (napriklad psychologa, urcite nie svokry, dcery alebo kamaratky) MY!!!! Nie muz, nie zena, my. Preto by ma urazilo (co uz, som vznetliva povaha), ak by z toho partner robil MOJ problem a mna (samotnu) posielam kamsi, kde ma "presvedcia o je ho pravde" (viem, ze toto psycholog rozhodne robit nebude, ale ja by som ten pocit mala), hlavne pokial som ten nazor nezmenila za poslednych minimalne 10 rokov.
@vroni nuz, ale co tak nazor ich dietata, ci by nahodou nechcelo surodenca? alebo trosku porozmyslat do buducnosti, nielen lpiet na svojej skalopevnej predstave, ze ja som si v 25 povedal, ze budem mat len 1 dieta. alebo nech sa popytaju dospelych jedinacikov zo svojho okolia, ci by nemali radi surodencov. ako male decko si este uziva celu pozornost rodicov, ze je to super, ale ked nahodou pridu s vekom nejake problemy a choroby na rodicov, 99% by bolo ovela radsej, keby sa mohli radit a pomoct si s bratom/sestrou...keby ich mali.
(nehovorim, ked sa neda mat dalsie dieta, ale ked su dostatocne zabezpeceni a zdravi, cize sa da a nechce, lebo mam ako rodic taku a taku predstavu-to je sebecke )
@butterfly333 No 1,5 roka je dosť dlhá doba na aktívne snaženie a nič - s lekárom si to neriešila? 😉
@bmuller jooj, prepac, ale neznasam vyraz, ze rodicia jedinacikov su sebecki...a co sa tyka jedinacikov, my sme cela rodinka jedinacikovia, ja, manzel, nasa dcera.....a nemam picit, ze sme sebecki....
K chorobam rodicov ti poviem len tolko, ze v 90% sa o rodica aj tak stara len jeden a ostatni sa tvaria, ze ich to netyka, zazila a videla som mnohokrat, takmer v malom percente sa vyskytuje priklad tebou opisany. A este jedna vec, ked zomreli moji rodiacia mala som medzi 16 (otec) a 18 (mama). Predstava, ze sa vtedy okrem chorej mamy starat o maleho surodenca bola neunosna....
@evittam Ale ano no najprv že sa máme snažit tak sme sa snažili asi rok no ten gyn nezaujem tak som zmenila gyn minuli rok v aprili,robili mi HP ten je uplne v poriadku mm robil urolog spermio vraj nič moc lenive spermie inak su zdrave je ich vela,tak som mu kupila vitaminy čaje,ja som chodila každy mesiac na folikulometriu ovu mávam v poriadku ms pravidelnu no aj tak nič,tak mi dal costil brala som ho dva cykli no nepomohlo tak sme boli vo Ferticente mm robili spermio vyšiel na výbornu ja som ok ,no on nám hned odporučil IVF lebo IUI je mala uspešnost,no ale musime mat genetiku len tam sa čaka aj tri mesiace,No tak neviem kde je problem či ozaj stres?
@jajka257 ☹ tak to je smutne, ze ti to zivot priniesol takto...
ale tak za seba mozem povedat, ze by som surodenca brala, ale zivot neumoznil. nevravim, ze su sebecki rodicia, ktorym to uplne nevychadza z roznych pricin (prepac, no a sme tu pri teme, ci ne/mat dieta vo vyssom veku. tvoji rodicia ale asi neboli nejako stari, a predsa...). zase ak ste vsetci zvyknuti nemat surodencov, tak si to ani neviete predstavit. no ok, kazdy pripad je iny.
ale tu ide o to, ze jeden chce a druhy nie... ktory z nich je teda sebecky?
@butterfly333 Hm, tak v tomto ti už neporadím - áno možno aj ten stres......Ale ak vám odporučili IVF, tak asi vedia prečo a išla by som do toho.....
@bmuller sebecki su obaja, ona ako male dieta, ze chcem a chcem a chcem. On ako male dieta a nechcem a nechcem. Mali by sa porozpravat ako dospeli. Ale za seba, visc fandim jemu ako jej. Vysvetlenie? Ona hucka proti nemu dceru, neviem si prestavit, ze robim toto manzelovi( dcera je uz dost velka a neviem si predstavit, ze vyplakava kvoli kamaratkam, ved uz bude mat pubertu a to fakt nie je o hrani s miminom...), muzovi sa vyhraza a svokru zatahuje do veci, ktore sa maju riesit doma. Jednoznacne hlasujem za manzela.
A moji rodicia zomreli obaja v rovnakom veku 48, otec infarkt, zdravy clovek, sportovec. Mama rakovina krvi. A tiez by to nikto necakal .
@eliskaevicka no psycholog by mu mal dohovorit, ze nech sa pozrie ako vsetci okolo neho "trpia" a su suci na psychiatriu, takze teda by uz mal konecne zacat chciet.... och, zvlastne toto cele. Mna by asi najviac vytocilo, keby ma niekto posielal za psychologom, lebo mam ten isty nazor ako som mala vzdy.
@jajka257 vies,len zas puberta nemusi znamenat,ze sa hrat s miminom nebude. Ja som ked sa len dalo,vyhladavala kontakt s babatkami,kocikovala deti susedov u babky (tie v nasom dome uz boli velke ako ja ci sestra).
Tiez sme nasim pilili usi za dalsieho surodenca - brata. Otravovali sme ich - bud bracek alebo pes. Ako som sa po rokoch dozvedela,mali sme surodenca mat,ale mama zial potratila. Teraz spatne je mi to staleluto,ze sa to stalo,aj ked som sa to dozvedela dakych 10-12rokov dozadu.. Nakoniec,ked som mala 17,sme dostali aspon psa (a rok predtym sesternicu, no ju si viac privlastnovala druha rodina,takze sme si ju az tak neuzili,ako by sme si zelali).
Mozno to dievca je tiez taky typ,co ma rado deti...a ten surodenec jej naozaj chyba...
Len niekedy urcite vysvetlenia prijmu lahsie mladsie deti ako starsie (moje deti by aj prijali tretie,ja sice tiez,no viem,ze drahy sa obava financii a ja zas trochu zdravia,tak som im povedala,ze na rade je teraz moja sestra a je to tak dobre,ako to je,ze by aj chvilu trvalo,nez by sa s babom mohli hrat a tak.), no ja som nejak vysvetlenia mamy nebrala asi do uvahy,lebo usi sme jej pilili casto,teda najma ja.
Moja mama je jedinacik (prosto neslo im mat viac deti), ale keby bolo na nej,tiez chce surodenca hoci mala kopec kamaratov,bratrancov a sesternic.
@bmuller, prepac, ale dieta nie je ani len v moralnej rovine diskusnym partnerom v teme, kolko budu mat rodicia deti. Takze otazka, ci si praje alebo nepraje surodenca je totalne irelevantna. Sebeckostou je mat viac deti, nez som schopna zvladnut. Ak som schopna zvladnut jedno, mam jedno, ak viac a podari sa, mam viac. Sebeckost je tiez ratat s tym, ze sa o mna deti postaraju a tak ich mam radsej viac. Aj dve, tri, pat deti sa moze odstahovat na opacny koniec zemegule a ostanem tu sama. A co sa "partaka" v dospelosti tyka - mam muza, priatelov a znamych, fakt, ze mam aj dve sestry ma na moj "partacky" zivot nulovy vplyv (vobec sa nehnevame a nemame zle vztahy. Len kazda zijeme uplne iny zivot, mame rozlicne priority a vidime sa maximalne dvakrat do roka. Ano, urcite by mi sestry pomohli tiez, keby som potrebovala - a ja im tak isto. Ale na nepokrvnych priatelov by som sa obratila rozhodne skor)
@katuliena82 si trafila 🙂 🙂 🙂 vsetci trpia 🙂 🙂 🙂 🙂 a co ak by potom trpel on? Potom ho poslu na psychiatriu, aby mu vysvetlil, ze ma byt stastny, vlastne je vsetko tak, ako on nechcel, ale je stastny 🙂 🙂 🙂
@vroni suhlasim. Mam 3 bratov, 2 z nich su starsi o 8 a 9 rokov, 1 brat je dvojicka. Vzdy som bola samotar, od povahu a aj kvoli tomu, ze mi ako dievcatu aj tak nik nerozumel. NIKDY mi nechybala sestra a ani som sa NIKDY necitila osamotena. Vdaka mojej povahe. Ale chcem len povedat, ze napriek tomu ze sme boli 4, tak som partaka nikdy nemala. Len do puberty, potom sme mali s bratom kazdy svoju partiu kamaratov. Ale aj tak som rada, ze moji synovia budu 3. Ale tiez je medzi nimi taky velky vekovy rozdiel (7 a 6 rokov rozdiel), ze nebudu spolu asi moc casu travit. Ale doma sa im zide trochu "socializacie" a delenie sa o veci

@eliskaevicka každá mame iný chrbát a každá si na neho naloží toľko, koľko unese. 😀 Ci má 20 alebo 40.