Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
@celasapremenim no, keby som na mojich synov nechala vyber mena pre este nenarodeneho, pravdepodobne by sa volal "Optimus Prime" :D
@celasapremenim vies, vyberat meno a riesit dalsie dieta je rozdiel 🙂 🙂 🙂 ja by som k problematike novy surodenec urcite dieta do diskusie neprizvala. Nic v zlom, ale to dieta budeme zivit my s manzelom, tak rozhodovat budeme tiez len my s manzelom.
@celasapremenim ja som nechcela do teba rypat, ja som ani neriesila tvoj prispevok. V podstate si zaujala neutralne stanovisko. Len som tak skonstatovala 🙂
@jajka257 mozno doma ano,ale ja v srdci to vydiskutovane nemam..a neviem,ci dakedy budem mat...hadam sa mi to splni aspon pri vnucatach - mala chce mat 5deti (aj ja som chcela - 3-5,neskor zmenila na 2-3),tak keby jej vysli aspon tri,budem sa tesit.
Normalne zvazujem.na staromlade kolena zdravotnu skolu a byt novorodeneckou sestrou,ale muz by si klopkal na celo..a nebolo by to mozne.. Svokra by chcela,aby som sa vratila do skolstva ale to ja nezvladam s hlasivkami,mala som strasne problemy..
Ahojte dievcence.Vidim ze debatu som tu rozputala riadnu,neda sa mi postupne reagovat na vsetky komenty,niektore nazory pomozu,niektore potesia,poradia ine zabolia a pichnu s prepacenim aj v zadku.Aby som sa este k tomu teda vyjadrila,ano ja mam surodenca som z troch deti aj muz je z troch deti.Dominika bola planovana a muz sa tesil,hovoril ze jedno a dost,od zaciatku tvrdil ze chce dievcatko,inu moznost ani nepripustal,az som sa toho bala,nastastie bola dcera.Nikdy mi s malou nepomohol,s rukou na srdci mozem povedat ze ju NIKDY ani raz neprebalil,ani neokupal,1x ju fakt nakrmil flasou.Pestovanie,kocikovanie...nehrozilo.K lekarovi chodil s nami vzdy ako sofer,nikdy nevystupil ani z auta.Teraz ked chodi do skoly ani nevie co je ziacka knizka,ulohy to ani nevie ako vypadaju.Rano odide,vecer pride.Nikdy som mu nic nevycitala,o domacnost sa staram sama,nakolko byvame na dedine,kazdy den si zakurujem sama,zahradu mame velku ako slak,povedal ze ta ho nezaujma,okolo domu nepohne ani prstom,ked bude ajna prostred dvora s prepacenim nasrate.Nikdy v zivote som nehuckala dceru proti nemu,ma 10rokov a slepa neni,vidi ako casto je doma,ako sa chova,vidi ze sa jej ani neopyta co bolo v skole,a ze by sa s nou zahral?Dievcataa ja ju huckam?Cakala som hoci co,ale toto....A svokra?Mam dobru svokru,snazi sa mi pomahat ako sa da,lebo vie akeho ma syna,10rokov nase manzelstvo funguje len vdaka tomu ze sa staram aby sme fungovali.Moj muz mi nikdy cez den nezavola,co robim,kde som,zavola len ked nieco potrebuje.Vecer pride,naje sa a za 5minut spi pri telke.Nezaujma ho co som robila ja,co Domi....Netvrdil ze chcele len jedno,ano na zaciatku,potom casom povedal,sak neskor,a teraz zase ze nie.A ja som ta zla ze tuzim po dietati??
@simik.slabiarova je smutne v akom manzelstve zijes. Citit z tvojich slov smutok. Ale fakt chces k takemu muzovi dalsie dieta? Budes na vsetko este viac sama. Mam pocit, ze ta trapi cele manzelstvo. Neviem ti poradit, ale ked budes na babatko po vsetkych strankach sama, bude ti lepsie nez teraz?
@simik.slabiarova joj, no tak na toto ti poviem len jedno. Taky chlap by ma mohol aj na kolenach prosit a druhe by som s nim nechcela. Prepac, ale nemyslim si, ze je dobry napad mat dalsie dieta, ktore by moj muz nemal ani len na konci zaujmov.
moj prvy manzel nemal k starsiemu synovi ziadny vztah, uplne to chudatko malicke ignoroval. Nechaval ho "vyrevat", podla jeho slov sa necitil na to byt otcom. Otehotnela som "nehodou". Ja som trpela, ked osm videla ako toho idiota otravovalo, ze sa mu ma trosku venovat. Zlomilo sa to asi po roku a pol, ked ho uz syn vnimal ako tata. Ale vzdy mi bude luto, ze si moj syn tymto presiel. Ja som sa snazila nahradit mu lasku za nas oboch, ale dozivotne ma to bude mrziet. Netusila som, ze je taky, ked sme spolu chodili. A po par mesiacoch som vedela, ze s tym clovekom uz dalsie dieta nikdy viac. A uz je dlho "exmanzel". Toto bola obrovska trhlina v nasom vztahu, okrem inych veci
@katuliena82 @simik.slabiarova
no lepsie to asi casom s manzelom nebude, aj ked dufat treba vzdy... tak aspon by ti mohli robit radost deti, ked uz nie manzel... a snad viac deti, viac radosti... a aky s nim/i (ne)bude mat vztah on, to by si mal uvedomit sam 😠
@bmuller ja som s dotycnym uz velmi dlho nie. Mam skveleho manzela, ktory mi je naj priatelom a partnerom 🙂 len som pisala, ze s ex som uz dalsie dietatko nechcela, ked bol taky chladny a nevsimavy k prvemu synovi
@celasapremenim, ja som uplne odosobnena, len pisem vzdy, ked na chvilu dorazim domov a tak som mozno cosi precitala inak, ako bolo napisane. Nastastie tu diskutujem totalne platonicky, lebo pocet deti mam uzavrety a na dalsie definitivne stara som. 😀 A ved diskutujeme, neurazame sa, nenadavame, argumentujeme. Mna zasa prakvapuje, aka (relativne, no...) vecna diskusia tu je (vecna bez makcena) Tiez neber osobne 😉
Inak, my sme starsie dieta nechali vybrat meno surodencovi (ale nie rozhodnut o jeho existencii). Z jej vyberu dostal jej cteny otec skoro infarkt 😀 😀 😀, takze bola nutna korekcia. Ale nakoniec sme sa dohodli a aj mladsie dieta ma meno (ine ako povodne vybrane dcerou) 😀
Vidite,nie vzdy je vsetko tak ako sa na prvy pohlad zda.Velmi niektore reakcie bolia,kazdy kto nas pozna kazdy jeden jeho kamarat mu stale prizvukuje ze keby mali taku zenu tak by ju na rukach nosili.On len pritakava ze on si je toho vedomi.Odstahovala som sa z mesta na dedinu,byvam mimo mojej rodiny,v inom okrese,v inom kraji,musela som sa vzdat roboty,kamaratov.Zacala som nanovo,s jeho rodinou,v jeho dedine,nasla som si tu novych znamych,novu robotu.Vydavala som sa vtom duchu v dobrom aj vzlom,v zdravi aj v chudobe....Nepotrebujem sa rychlo rozviest aby som mala dieta s dalsim chlapom.Je hriech tuzit po dietati s vlastnym muzom?A pritom viem ze by mi rozviest sa ani nedovolil,vraj by bez nas nevedel zit.
@simik.slabiarova skus ho nejako dokopat, aby sa zapojil do aktivit doma. Pekne ho posli za dcerou ulohy skontrolivat, posli ho s odpadkami, zapoj do pripravy vecere. Mozno to, ze ho nechavas hnit na gauci ho utvrdzuje v domnenke, ze je to spravne. Ked nevie zit bez vas, nech sa nauci zit s vami. Uz zmeskal dost casu. A zacnu hned teraz. Myslim, ze ty chces dieta, aby zaplatalo prazdne miesto, ktore mal zaplnit laskou tvoj muz.
@simik.slabiarova ja si urcite nemyslim, ze tuzba mat druhe dieta je v niecom zla. prave naopak, je prirodzena a podla mna by vasej rodine druhe dietatko prospelo. len by si sa v zaciatkoch musela spolahnut asi najma na seba. tvoj manzel je zrejme taky "chlapsky", ktory nema blizko k citovym prejavom okolo deti. no na dceru je urcite hrdy, ved kto by nebol na svoje potomstvo. ale druhemu dietatu lasky v citovej forme urcite das dost ty a dcerka. a dieta bude vasa, resp. "tvoja" pokrvna rodina.
ps. baby, to co je za svet? tak v inej teme mamicka riesila uplny opak, ze muz ju uplne odsunul a venuje sa len dcere... tak ktory pristup je lepsi? 😎
@simik.slabiarova
a s takym muzom chces dalsie dieta ?
toto nie je manzelstvo ale stereotyp
@jajka257 aj nad tym.som uvazovala no mam pocit,ze tych sukromnych skolok a opatrovateliek je uz dost,silne rocniky zachvilku dorodia a porodnost klesne...navyse moji,drobci a my dvaja s muzom sme nejaki chorlavi v poslednej dobe..ja mam pedagogicku,ale nie predskolsku pedagogiku.. Len mna lakaju skor tie babatka,preto to novorodenecke..mne sa strasne.pacilo v porodnici,ale nie kvoli izbam ci personalu,ten bol ako ktory,skor ta praca,aku ju maju peknu.
A urcite,ked by som si mala nieco take otvorit,tak s tym,ze to aj prinesie nejaky ten prijem a idealne vyssi,nez mam teraz..
@simik.slabiarova on veru nezije s vami,ale vedla vas..a zjavne je spokojny..to by bolo treba zmenit... Uprimne,hoci ako pisem,rada by som aj tri deti..s takym,ako je tvoj..asi nie...
Moj tiez malo pomaha,ale pomaha,ma vela roboty a viem,ze stav ho trapi..vie,ze by mal viac,lebo do prace chodim uz aj ja...a pre mna je prioritou venovat sa detom,az nasledne je domacnost. A dolezite je,aby ste si aj vy nasli cas na seba,nam sa to aspon trochu dari,no u vas to velmi chyba...
Presne,to mi hovori kazdy on si zvykol na pohodlie ktore ma doma,vsetko funguje,o vsetko je postarane,pride domov ma zakurene,domacnost funguje,dieta naucene pride a nemusi robit nic..Cely tyzden mu ubehne ako voda rano odide,vecer pride.Pride piatok vecer,ideme vsetci traja na pizzu,sobotu ho tiez neni cely den(robi s autami kupa-oprava-predaj) vecer ideme niekedy na pizzu,v nedelu do 12h spi,naobeduje sa spi pri telke do vecera.Uz ked vidi ze som najezena,tak bud sa ideme kupat,alebo vybehneme k nasim.Tak ako ked vidi ze ma na male,ze uz som nasrata ze nikam nechodime a nic spolu nerobime,tak ide aby sa nepovedalo.On neni zly,len je pohodlny,ma svoj svet-svoj biznis,nepije to je u mna hlavne(nakolko otec bol alkoholik)myslim ze ma nepodvadza,aj ked jeden nikdy nevie.Tvrdi ze nas obe lubi.Kazdy mi hovori,ze mam byt na neho tvrdsia,lebo mi skace po hlave.Niekedy si zelam mat uz po 40 a potom sa uz tuzbou po dietati nebudem trapit,lebo uz potom mi to vek nedovoli.Ale teraz ked biohodiny biju ako zvon,je to strasne tazke.Som myslela ze tu natrafim na dusu s podobnym trapenim.
@eliskaevicka a kebyže otehotnieš nechtiac po 35 dáš si to vziať?

@celasapremenim vies, ze mas pravdu? Len niekedy si ta diskusia pyta svoje 🙂 🙂 🙂