Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
@andreinka Baby, ktore rodili ako 20-rocne ti budu pisat, ze stara si.
Nie si. V dnesnej dobe je to uplne bezny vek, okrem toho uz deti mas.
@cenculinka Poznamka o stuzkovej ma vie vzdy pobavit. Akoby bola stuzkova najdolezitejsia vec na svete. Typicke malomestiacke myslenie - este si zabudla, co na to povedia susedia a spoluziaci. Porovnavas tu navyse nieco co bolo pred 30 rokmi. Moji rodicia ma mali tiez ked mali 26. Dnes vacsina ludi ma prve dieta davno po tomto veku a je to uplne normalne. Najma vzdelani ludia, co nemaju potrebu hrnut okamzite do zakladania rodiny a najprv chcu rodinu zabezpecit
Ono zase byt v 35-38 uz babickou tiez neni vyhra....
Moja mama bola tehotná so sestrou v 38, všetko v pohode, tešila sa oveľa viac ako keď mala 20 a bola tehotná so mnou 😄 to mi povedala ona... akurát to, že bola asi o niečo trpezlivejšia v 20, no to záleží od jedinca.
Kolegyňa rodila v 40, podľa mňa je to normálne...
@cenculinka A rodicia mojich spoluziacok mali 20 a v porovnani s tym boli moji stari. Ja osobne asi nepoznam dnes nikoho, kto mal dieta uz v 26. Dnesna doba ti dava o dost viac moznosti - cestovat, pracovat na sebe, vzdelavat sa. Samozrejme nie je to pre kazdeho, Pred 30 rokmi bolo jedno, ci si doma zakopes ako 20 rocna alebo nie.
Pre mna je idealny vek na prve dieta 28-30. Mat dieta tesne pred 40 je uplne bezny fenomem, samozrejme su tam urcite zdravotne rizika. Ale uplne mi je to jedno a nerisiem, ci ma niekto dieta v 18 alebo 40. Je to jeho osobna vec. Posledne, co by som urobila je pytat sa tu, ci som stara na dieta
@andreinka ja som prvykrat rodila v 31 a druhykrat v 34. Jasne, dnes su rodicky pomerne starsie, nez tu zvyklo byt kedysi, jasne, ze mozes mat aj v tomto veku krasne a zdrave dieta. To je vsetko OK, ide o to, ci to chces. Ja osobne uz velmi nepodporujem myslienku, ze po tridsiatke prve a tak, ty uz mas ale dieta. Zena stara v tomto veku biologicky uz trochu je, proste to je fakt. Zvysuje sa moznost roznych poskodeni a defektov a inych probemov s tehotenstvom a porodom. Co neznamena, ze moze zazit vsetko bez akychkolvek problemov. No a potom, ked si clovek prerata, kolko bude mat, ked bude mat dieta 15, 20, 30 rokov....hmmm, to mna az tak netesi. No ale to su hole fakty. Treba si vybrat, to si vies len ty sama.
Baby ved tu vypisujete na 3 roky stary prispevok a autor neaktivny
@mircalla no vidíš,ale más potrebu sa k tomu vyjadriť,aj keď ako sama vravíš,že je každého osobná vec kedy má dieťa...ale to nič...rovnako som vyjadrila iba svoj názor pred pár rokmi,keď som koment písala...nechce sa mi hľadať ten komentár,no neviem či som v ňom reagovala a spochybnovala myslenie niekoho iného alebo som len napísala môj názor na otázku,už si nepamätám...každopádne neviem,prečo spochybnujes môj názor...to čo je normálne pre ľudí v tvojom okolí nemusí byť normálne v okolí niekoho iného...ak chceš mať deti vo vyššom veku,kľudne maj...nie je pravda,že ak má niekto deti vo veku 20-30 rokov,znamená to,že sa automaticky zahrabe doma,ani to,že je to trend spred 30.rokov...mam vysokoškolské vzdelanie, prácu kde kariérne rastiem,vlastne bývanie a dve deti...a predstav si,aj cestujem a rozvijam sa...sama rob ako uznáš za vhodné a ak sa ti moje názory nepáčia,tak ich kľudne ignoruj.
@mirkamirko0809 hm, to som si nevsimla ani, mozno ale bude podobna mamicka, ktora bude riesit podobnu vec. Preco niekto ale zacal pisat na taky stary prispevok, to neviem 😀
@cenculinka Vyjadrujem sa k tomu preto, ze vzdy ked vidim neskutocne otrepany komentar o stuzkovej - tak sa musim smiat...uz som sa stretla aj s nazormi, ze dieta sa bude hanbit za rodicov. Ak take sa tu najdu
Ja som nepovedala vo veku 20-30 rokov, ale 20 rokov, nevkladaj mi do ust, co som nepovedala nakolko som naopak uviedla ze 28-30 rokov je pre mna idealny vek. Samozrejme malokedy vyjdu veci podla planov. Takze neprekrucaj. Ci mam ignorovat nazory, alebo sa k nim vyjadrovat nechaj na mna.
Ale rozhodne si myslim, ze ak ma niekto do 25 rokov tri deti, to vzdelavanie, cestovanie, kariera su budu dost narocne...Preto z mojho pohladu je idealne chvilu pockat, samozrejme zase nie prilis dlho. Nie som za materstvo u nastrocnych, ale je to kazdeho vec. Vzdy pri pride prirodzenejsie byt v 38 rokoch matkou ako babickou.
Žienky, ono, často je to dômyselne premyslené, často aj tak, že "život naplánuje a zariadi za nás". Nikdy nikoho neodsudzujem za to, ako sa rozhodne, prípadne rozhodne niečo iné.......Či byť matkou v 20 alebo v 40-tke. Všetko má svoje plusy aj mínusy. Podľa mňa je najpodstatnejšie, aby bola matka, rodina stotožnená s tým, že ten ktorý čas je ten správny - pre nich samotných. Ak to tak je, tak je to vždy v poriadku. Proste sme individuality a od toho sa odvíjajú naše životy. Dôležitá je láska a pohoda v rodine. V podstate sú aj prípady, že dieťa je šťastnejšie s babičkou, ako so svojimi "mladými" rodičmi. Koľko ľudí, toľko názorov.....
Uuups, až teraz som si všimla dátum príspevku....
@mirkamirko0809 tu neslo len o autora prveho prispevku
@celasapremenim neviem,myslela som si ze ma niekto pochopi,ale naslo sa par supov co ma rozpitvali na kost.A nech sa maju dobre.My sme teraz stastni vsetci❤

@simisk suhlasim s tebou..vela chlapov ani nevedia co chcu,na toto maju nas zeny 🙂...a muz si k dietatu vytvara vztah postupne..u zien.je to dane prirodou ale u nich nie,im treba pomoct.Urobila si dobre.