icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

nice202
7. okt 2014

Ja osobne by som uz v takom veku dieta nechcela, ale kazdy ako sa citi. 😉

damayanti
7. okt 2014

Urcite skus a este k tomu druhe babo, si myslim, ze ano. Mozno absolvujes viac vysetreni, napr. EKG, v prvom aj tretom trimestri, ale ked si zdrava, tak v pohode. Hovorim z vlastnym skusenosti. Mam 41 a mam 7 mesacne dieta. Napriek roznym clankom, ze vo vyssom veku je problem otehotniet, podarilo sa mi to za 3 mesiace. Sice 1x to nedopadlo dobre, ale to sa stava aj mladym babam, o dalsie 3 mesiace som bola tehotna zas a rodila som teraz v marci ako 40 a pol rocna. Niekedy sice rozmyslam, ze ked pojde maly do skoly, budem mat 47 a na rodicovskom ma budu mat za babku, ale som prestastna, ze ho mam. Jednoducho skor nebolo s kym, nemala som vhodneho partnera. Mam vela priateliek, ktore rodili na 37, 38 druhe dieta. Dokonca jedna dvojcata a este aj prirodzene.

ukulela
7. okt 2014

@cenculinka vies, ale medzi tebou a zakladatelkou je len 7 rokov - a keby sa jej zadarilo, vase deti budu rovestnici - jedna z vas moze umriet na infarkt v 60ke a druha na starobu v 95. moja babka ma 85 a okrem problemov s klbami (lebo cely zivot tazko fyzicky robila) nema inu diagnozu - tlak OK,srdce OK - pokojne moze este peknych 10 rokov pozit s vnucatami a aj pravnucatami. apropo - moja babka mala prve dieta v 32 a druhe prave v 38 - a od mladsej dcery ma 3 vnucence, ktore uz 1 je davno dospela a druhe dve su pubertacky - tak kde je problem? dozila sa v stasti a zdrav isirokej rodiny. dokonca vnucence chodila 200 km ku dcere opatrovat akocikovat, lebo jej o dost mladsia "svatka" . dcerina svokra - nevladala a bola chora. takze vsetko je relativne, brala by som tvoj nazor, keby si mala o 10 rokov menej.

adka31
7. okt 2014

@andreinka ahoj, takto nejako pred rokom som sem napisala presne to co ty 😃 akurat s tym rozdielom, ze uz som bola tehotna. A teraz - cela rodinka sa vytesujeme z nasho maleho uz 8 mesacneho milacika. A ja najviac, uzivat si materstvo v tomto veku je krasne, ine ako v 20 tke. Preto ak si zdrava a tuzis aj ty po dietatku, smelo do toho 😀 pozdravujem 😉

andreinka
autor
7. okt 2014

@adka31 🙂 tvoj malý alebo malinká je krásne dieta

andreinka
autor
7. okt 2014

@andreinka je krásny

cenculinka
7. okt 2014

@ukulela ja som priznala, ze aj ja pri tomto tehu som zvazovala...my ale nebudeme v 75 take ako su nase mamy alebo babky lebo zijeme v uplne inej dobe...stres,strava,lieky,vsade chemia,uver,atd...toto su tie veci pre ktore by som mala obavu ze sa ani toho dochodku nedozijem...ale ako hovorim,je to.moj nazor aj ked iny ako vacsiny v tejto teme...neexistuje dobra a zla odpoved...

andreinka
autor
7. okt 2014

Dakujem Vám za všetky názory

ukulela
7. okt 2014

@cenculinka ale ved priemerny vek dozitie sa predlzuje .... pozeras sa na to prilis negativne.

cenculinka
7. okt 2014

@ukulela moj nazor brat nemusis...keby som mala o 10 rokov menej,mala by som 21 a vtedy by si.moj nazor nebrala lebo som.mlada tak nemozem radit...a keby sa aj zadarilo,tak bude mamina stale pomaly o 10 rokov starsia ako ja,hoc by aj nase deti boli rovesnici

cenculinka
7. okt 2014

@ukulela ale jasne ze sa zvysuje...tak to aj ma byt. Nechytajme sa tu predsa za slovicka,o tom snad diskusie nie su
..mamina sa pytala a ja som.odpivedala priamo jej...no a co ze si.myslim nieco ine ako vacsina zien v tejto diskusii...a my tuto otazku za maminu nevyriesime 😉

ukulela
7. okt 2014

@cenculinka ide o to, ze ty budes mat na spominanej stuzkovej 50 a ona 57 - a v tom ozaj nevidim problem, ani ohromny generacny rozdiel. je to bezny rozdiel medzi manzelmi.

stascha
7. okt 2014

@andreinka ahojcek neda mi nereagovat, my sme na nasu Misku cakali dlhych 7,5 rokoa po vsetkych moznych bysetreniach, stimulaciach, neusoesnych pokusoch IUI, sa nam nakoniec zadarila prirodzene mala som 34 kEd sa narodila. Strasne sme chceli druhe, ale odmietmla som absolvovat vsetko to co pred Miskou, a ked sme sa zmierili s tym ze ved budeme mat jedno zdrave zistila som ze som tehu
.... A dnes ma na Tomasko tyzde a ja budem mat v decdmbri 40 rokov. Vobec som neriesila vek, je prevda ze som bola viac kontrolovana, nebola som ani na amniocenteze - nebol dovod, ale zaplatili sme si prenascan.
Mlzem ti povedat ze porod bol rychly, maly je uzasny, vychutnavam si kazdy den kazdu chvilu kedy ho mam v naruci.
Takze rozjodnutie je len na tebe, ked sa na to citis si presvedcena ze to chces aj ty, chod do toho.

A toto je nas laska

andreinka
autor
7. okt 2014

@stascha Je krásny ,v dobrom závidím

danielka7
7. okt 2014

@andreinka nie nie je neskoro.Ja mám zajtra 38 rokov a v novembri sa nám narodí dubáčik 🙂 Cítim sa dokonca lepšie,ako pred 16 rokmi

stascha
7. okt 2014

@andreinka vidis a preto ti vravim ze urcite stoji zasto to skusit 🙂

maaaria3
7. okt 2014

Jasné, že nie je... ženy kedysi rodili bežne v tomto veku, kedy by ich stihli mať 15? fakt vážne, neviem, prvorodička je iné... ale aj to sa dá....

zuzka_puska
7. okt 2014

moja mamka porodila mna, ked mala 36rokov. a bola prvorodicka. preto si myslim, ze 38 nie je vela. vsetko je o tom ako sa citis, ak mas pocit ze to tehu zvladnes, tak preco nie???? dieta je super, v kazdom veku. maly darcek 🙂 smelo do toho, nevsimaj si nazory ze niektore by v takom veku nechceli dieta... ty sa riad len sama sebou 🙂 🙂 chces babo? urcite ho maj 🙂 bude ti veselsie a uvidis ako omladnes, pri babetku 🙂

andreinka
autor
7. okt 2014

@stascha Skúsim,tomu sa nedá odolať ked to vidím,aký je krásny

saaralota
7. okt 2014

Ahoj, moje máma měla mojí nejmladší sestru ve 42 letech. Je to její třetí dítě, těhotenství bylo v pořádku, jen byla jako "starší" víc pod dohledem. Teď je ségře už skoro 15 a pořád si s mámou fajn rozumí, i když mají větší věkový rozdíl. A máma je díky ní mladší 🙂.

andreinka
autor
7. okt 2014

Dakujem dievcence,muža nemám doma je v práci,tak ked príde ho možno poteším odpovedou, že by sme to mohli risknúť,bud alebo,dakujem vám všetkým za názory,ahojte.

zuzka_puska
7. okt 2014

@zuzka_puska este som chcela dodat, ked som bola mala , moja mama bola najstarsia z mam vtedy 🙂 a ako dieta som sa hanbila, obcas som ju pred detmi volala babka, lebo sa mi vysmievali. vtedy bola taka doba, ze matkami sa stavali mlade baby. dnes chcu zeny karieru, uzit si zivot, a rodia ovela neskor , preto je coraz viac zien ktore rodia po 35ke a je to dnes uz normalne. dnes , ked uz niesom mala skolacka a mam viac rozumu, svoju mamu zboznujem a nedam na nu dopustit. je najlepsia a dobre ma vychovala. Nejde o to, kolko mas rokov... ale kolko lasky svojmu dietatu das. takze kludne , ked ti tvoj zdravotny stav dovoluje, maj urcite dietatko. dat zivot je krasny pocit. o to krajsie ti bude, ked o par rokov uvidis, ze mat dieta v 38ke bolo to najlepsie rozhodnutie 🙂 vela stastia

danielka7
7. okt 2014

@cenculinka faktor na rozhodovanie je bud chcem,alebo už nechcem 🙂 Treba brať do úvahy,že dnešné 60 už nenosia ako naše babičky a prababičky tie široké sukne a nestoja za pecou.Mnohé z nich aktívne športujú,robia si vodičák a pod.Takže ak bude mať dieťa hoc aj v 40 rokoch,úplne v pohode zvládne dieťa a aj vnúčatá.My ženy sme tak stavané,že zvládneme naozaj veľmi veľa a preto som rada,že som ženou a zaroveň aj matkou 🙂

andreinka
autor
7. okt 2014

@zuzka_puska 🙂 Dakujem,ahojte,ani neviete ako ste mi pomohli

le4
7. okt 2014

@andreinka prepac ano pochopila som, ze mas 38. To som len tak dodala, ze za seba maximalne do tych 45. 38 to je podla mna uplne v pohode. Vsetko dobre, ci uz sa rozhodnete pre druhe alebo zostanete pri jednom 🙂

piros1911
7. okt 2014

podla mna kludne chodte do toho... 🙂 moja mama mala 35 rokov, ked som sa narodila, som jej jedine dieta... to bolo pred 32 rokmi... 🙂 drzim palceky 🙂

deanse
7. okt 2014

@anetkaadamko Ja som mala prvé, keď som mala 22 a dvojičky v 37-ke. Nie je to ťažšie. 🙂

jajaada
7. okt 2014

vek je len cislo 😉 kolko krat sa Vam stane ze stretnete rovesnicku a poviete si ze fuuuuha to je hroza....doleziteje ako sa kto citi a zije a nie kolko ma rokov....a velmi podstatna vec je ta, ze nie je nic krajsie ako sa divat na dve deticky a na tu prenaaaaadhernu , cistu. surodenecku lasku. Takze urcite do toho. Btw. mam sestrenicu 38r. prve dieta a kolegynu. 40r. a jej tretie dieta ma 2 r. ....obe su vyrovnane, kludne, uzasne. maminky

tinach
7. okt 2014

Ja mam 40 a čakám 4.dieta a hrozne sa všetci tesime 😀 najstarší syn ma 21, potom dcéra 17 , ďalšia dcéra 2,5 roka a teraz este nevieme co bude štvrté . Syna som mala v 19 rokoch a na jeho stuzkovej som bola pomaly najmladšia a teraz týmto dvom budem najstaršia a co ?! Niekdo musí byt !!! A co ty vies, co bude za 18 rokov? Možno uz ani stuzkove nie , hádam nebudem riešiť co bude , žijeme teraz , tak neváhajte a smelo do toho, co ťa po ľuďoch , co si myslia, nech si každý pozerá do svojho hrnca 🙄 a na druhej strane je lepšie mat dieťa, ked nemusíš pozerať na každé euro a môžeš si preň všetko dovoliť , ako ked tu čítam témy : mame 20 sme chudobní a čakáme dieťa , co teraz?!

andreinka
autor
7. okt 2014

V meste to tolko ludia neriešia, ako na dedine, kde sa všetci poznajú,ale kolkokrát si poviem, že bez malého by som si život nevedela predstaviť.